Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kubarevs asi par limitu: "Pazudīs futbolisti, drīz varēsiet vērt ciet akadēmijas"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kubarevs asi par limitu: "Pazudīs futbolisti, drīz varēsiet vērt ciet akadēmijas"
Oļegs Kubarevs. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova, FK "Jelgava"

Sestdien aizvadītas "Optibet" futbola Virslīgas 32. kārtas spēles. Piedāvājam izlasīt komandu treneru sacīto pēcspēles preses konferencēs.

"Jelgava" - "Spartaks" 5:2

Nuncio Dzavetjēri, "Spartaka" galvenais treneris: "Esmu ļoti dusmīgs par šo spēli, jo pirmos divus vārtus uzdāvinājām. Spēle parādīja starpību starp jaunu komandu kā mēs un pieredzējušu komandu kā "Jelgava". Nav pieņemami tas, kā spēlējām mača beigās. Nevēlos vairāk runāt, esmu dusmīgs. Piedodiet, es došos [pamet preses konferenci - aut.]."

Oļegs Kubarevs, "Jelgavas" galvenais treneris: "Analizējot tabulu, redzams, ka "Spartaks" ir komanda, kas pretendē uz Eirokausiem, taču tai pašā laikā ir ielaidusi visvairāk vārtu. Šīs komandas rezultāti ir svārstīgi - pēc uzvaras 4:2 seko zaudējums ar 1:6. Uzvaras mijas ar zaudējumiem, komanda ir tikpat emocionāla kā tās treneris. Mēs šodien uzsvaru uzlikām uz ātriem pretuzbrukumiem, jo sapratām, ka pretiniekam pozicionālie uzbrukumi nav stiprā puse. Mūsu plāns nostrādāja. Neteikšu, ka šis plāns bija ģeniāls, taču tā nu sanāca - mums viss gāja iekšā, kamēr ielaidām pēc standartiem, lai gan pirmajā gadījumā tiesneši kaut ko sajauca, veicot svilpi, kad piespēle jau bija izdarīta, un mūsu futbolisti apstājās. Mēs pendeli nedabūjam, pretinieks dabū, taču sūdzēties te nav par ko."

Vai pirms spēles varēja sagaidīt tādu rezultātu? Teicāt, ka "Spartaks" spēlē jautru futbolu, taču "Jelgava" parasti tā nespēlē.
Kubarevs: "Rudenī pienāk tādu maču laiks, kad kāds izgāžas, kādam sanāk. Rudenī spēles atšķiras no vasaras futbola - rudenī, ja komandai neaiziet spēle, var sanākt izgāšanās. Tas arī parāda, ka komandām meistarības pietrūkst."

Šodien trīs centra aizsargi. Pielāgojāties pretiniekam?
Kubarevs: "Mums nav ko likt flangos, lai varētu spēlēt ar četru aizsargu līniju. Krušatinam trauma, Bidzinašvili nav uzņēmis formu. Tā ka sastāvu izvēlējos tīri no komplektēšanas iespējām. Tiesa, vienlaikus sapratām, ka šī shēma strādās, jo mums vajadzēja pretuzbrukumu futbolu."

Pārtraukumā Marusičs uznāca Votinova vietā. Trauma?
Kubarevs: "Jā, tā bija piespiedu maiņa. Teikšu tā, ka labprāt gribētu vienlaicīgi laukumā turēt gan Votinovu, gan Marusiču, gan Cincadzi, taču limits neļauj, jo laukumā nepieciešams gan komandas kapteinis Fernandess, gan Mikicejs, gan Biljans, tāpēc nākas ziedot kādu no uzbrucējiem."

Aktīvi apspriež izmaiņas leģionāru limitā. Pieņēma 8+3 formulu, ko gan var šomēnes atcelt. Sanāk, jūs kā "Jelgavas" treneris atbalstāt paredzētās izmaiņas?
Kubarevs: "Neteikšu, ka vērtēju tās pozitīvi. Es to vērtēju nevis kā "Jelgavas" treneris, bet kā treneris, kurš domā par kopējo labumu. Un šajā ziņā domāju, ka limits "8+3" labumu nedos. Par šo jautājumu var strīdēties, taču es izsaku savu viedokli - ar šādu limitu varam futbolu iedzīt zārkā. Tik strauji to [palielināt limitu] darīt nedrīkst. Tas būtu tāpat kā, ja Latvijas prezidents pēkšņi nolemtu iestāties Eirāzijas [ekonomiskajā] savienībā. Prezidents tā izdomātu un vienā rāvienā visu pamainītu. Redzēsiet. Ne jau tas, ka futbolistiem būtu sāpīgi. Viņi pārdzīvos. Taču katrs klubs ved ārzemniekus uzbrukumam. Kur jūs izlasei ņemsiet uzbrūkošos futbolistus? Kur viņi spēlēs? Jums pazudīs spēlētāji, drīz varēsiet vērt ciet akadēmijas. Būs grūti. Vēlreiz saku, ka runāju nevis no "Jelgavas" pozīcijām, bet tā, it kā strādātu federācijā un piedalītos šī lēmuma pieņemšanā. Vai tiešām mūsu klubi ir tik bagāti, lai atbrauktu tiešām tik spēcīgi futbolisti? Viņi tiešām ir daudz labāki nekā latvieši? Tādi paši, vienkārši ir uzdevums pārdot. Baltkrievijā ir četras piecas komandas ar piecu miljonu budžetu, un tās nespēj iekļūt grupu turnīros. Jums ko, ir komandas ar tādiem budžetiem? Kur jūs tiksiet? Čempionu līgā jūs neielaidīs, Eiropas līgu pēc gada aizvērs [jaunais formāts ir tāds, ka Latvijas klubi tur, visticamāk, nespēlēs - aut.]. Kur jūs tiksiet? Eirokausu trešajā grupu turnīrā tiksiet tāpat. Varbūt "Jelgavai" šīs izmaiņas nāks par labu, jo varēs uzaicināt vairāk spēlētāju. Pakāpeniski limitu var celt, bet šādi strauji paņemt un nogriezt... man tas, godīgi sakot, nav pieņemami."

"Liepāja" - "Metta" 2:1

Mareks Zuntners, "Liepājas" treneris: "Grūta spēle kā visas, mums neviena spēle nav viegla. Divi dažādi puslaiki - pirmais samērā enerģisks ar momentiem un vēlmi, otrs jau vairāk aizsargājošs. Esmu neapmierināts ar otro puslaiku - tieši ar to, kā futbolisti strādāja laukumā. Par ātru nomierinājās, par agru nodomāja, ka viss būs vienkārši. Futbolā viss ātri mainās, tā notika arī šoreiz. Mums vajadzēja izmantot savus momentus otrajā puslaikā un mierīgāk pabeigt spēli. Taču kopumā esmu apmierināts - 5:0 vai 2:1, futbolā par to dod trīs punktus."

Zviedris Raļkeviča vietā. Savainojums vai citi apsvērumi?
Zuntners: "Nē, nebija savainojuma, vēlamies konkurenci un jau pirms spēles zinājām, ka špreiz dosim iespēju Zviedrim. Gribam, lai spēlē abi un neizkrīt no aprites."

Pirmais puslaiks fantastisks, momentu jūra - kāpēc neizdevās iegūt lielāku pārsvaru?
Zuntners: "Es nesauktu to par fantastisku, taču mēs kontrolējām pirmo puslaiku. Gribējām savākt bumbas centrā un nedot viņiem izspēlēt. Momenti, kurus realizējām, bija pretuzbrukumi. Samērā ātri un enerģiski devāmies pretuzbrukumos. Bija pietiekama kontrole, ar pirmo puslaiku esmu apmierināts."

Askerovs uznāca Manučo vietā. Kādi apsvērumi?
Zuntners: "Manučo bija dzeltenā kartīte, neliels nogurums un neliels savainojums pirms divām dienām. Viņam bija viens divi momenti, kurus viņš neizmantoja. Tā bija taktiska maiņa, uzbrucējs pret uzbrucēju, lai uzlaistu svaigāku spēlētāju, kurš izdara to pašu darbu."

Otrajā puslaikā varbūt mazinājāt spiedienu uz viņu aizsardzību, kas viņiem palīdzēja uzsākt uzbrukumus?
Zuntners: "Mēs atdevām otro puslaiku. Mūsu futbolisti iesēdās zonās un laikam domāja nospēlēt uz klasi. Vēl neesmu runājis ar komandu, varbūt pārāk ātri viņi nomierinājās. Līdz ar šo nosēšanos bija mazāk asuma uzbrukumā, mazāk pretuzbrukumu. Otrajā puslaikā, šķiet, neatņēmām nevienu bumbu pretinieka laukuma pusē."

Ļoti labi izskatās Ķigura un Ikaunieka saikne stūra sitienos, bet beigās tos tomēr atkal izpildīja Fortišs.
Zuntners: "Spēles sākumā tev viss ir salikts, kā kam jānotiek. Spēles vidū un beigās viņi mainās, kāds jūtas labāk, kāds sliktāk, viņi paši pieņem lēmumus. Ķiguram un Fortišam katram jāizpilda stūris no savas malas. Viņiem pašiem jātiek galā atkarībā no tā, kurš jūtas pārliecinošāk."

Andris Riherts, "Mettas" galvenais treneris: "Apsveicu Liepāju ar svarīgu uzvaru - domāju, viņiem tas bija būtiski. Mums arī bija būtiski uzvarēt, taču izlases spēlētāji Liepājai guva divus vārtus un izšķīra spēles likteni. Skaidrs, ka mums pašiem tā nebija labākā spēle - mentāli un morāli. Iepriekšējās spēlēs pret "Riga" [0:5] un RFS [1:6] salaidām daudz vārtu un šodien bija grūti paņemt iniciatīvu, spēlēt drošāk. Līdz ar to bija nevajadzīgas kļūdas aizsardzībā, kas radīja nevajadzīgu nervozitāti. Tāpat arī laukuma kvalitāte nebija no labākajām, lai mēs varētu kontrolēt bumbu un veiksmīgāk iet ārā no aizsardzības. Protams, arī standartsituācijas uz mūsu vārtiem - ja nemaldos, bija 12 stūra sitieni pie mūsu vārtiem, kas, ņemot vērā mūsu komandas disbalansu augumā, radīja problēmas. Vienus vārtus ielaidām pēc stūra sitiena, otros pretuzbrukumā. Pirmais puslaiks vairāk vai mazāk bija zem pretinieku zīmes, taču tai pašā laikā Raimondam Krollim bija lieliska iespēja, lai tobrīd izlīdzinātu rezultātu. Žēl, laikam spēļu prakses trūkums viņam šobrīd traucē. Taču paldies spēlētājiem par cīņassparu, sevišķi otrajā puslaikā. Atslēgas moments bija, ka Liepājai otrajā puslaikā bija iespējas iesist vēl vārtus, taču Dāvis Ošs bija labs dzinējs no mugurpuses - viņš notīrīja aizmuguri, priekšā mēs diezgan ātri guvām vārtus. Diemžēl pie 1:2 līdz tādam konkrētam vārtu gūšanas momentam vairs nenonācām."

"Mettai" otrajā puslaikā bija vairāk enerģijas, spēka un vēlēšanās?
Riherts: "2:0 ir psiholoģiski grūts rezultāts - liekas, ka daudz, bet tajā pašā laikā tas ir tik maz. Ielaid vienus vārtus un pavisam cita domāšana. Grūti pateikt. Mēs pirmo reizi šogad spēlējām plkst.14:00, pirms tam vēl ceļš uz Liepāju. Dienas ritms mums šodien nepavisam nebija ierasts. Skaidrs, ka tas nav attaisnojums, taču arī pie tā bija jāpierod."

Visas četras spēles pret "Liepāju" šogad bija kaujinieciskas [liepājnieki visus mačus uzvarēja ar vieniem vārtiem - 2:1, 2:1, 3:2, 2:1 - aut.]?
Riherts: "Jā, katrā spēlē gan mēs, gan pretinieki guva vārtus. Pret "Liepāju" ir patīkami spēlēt, tāpēc ka viņi ļauj spēlēt un ir iespēja spēēt abām komandām. Abas komandas rāda radošu futbolu un tādās spēlēs spēlētāji var augt. Arī skatītājiem noteikti ir prieks. Protams, ja sava komanda uzvar."

"Daugavpils" - "Ventspils" 1:1

Aleksandrs Kulakovs, "Ventspils" treneris: "Šodien ļoti vēlējāmies uzvarēt, taču nesanāca. Mums bija sastāva problēmas, nācās sastāvu pārveidot - kartīšu dēļ maču izlaida virkne spēlētāju [Kazačoks, Ulimbaševs un Svārups, radot lielus robus tieši vietējo spēlētāju izvēlē - aut.]. Tas, protams, arī ietekmēja spēli. Kopumā ar sniegumu esam apmierināti. Gribējām uzvarēt, bija daudz kļūdu, sanāca tā, kā sanāca. Spēle bija interesanta, ar abpusējiem uzbrukumiem - uzvarēt varēja abas komandas. Domāju, rezultāts ir likumsakarīgs."

Viktors Morozs, "Daugavpils" galvenais treneris: "Iepriekšējās divas spēles pret "Ventspili" zaudējām ar 0:3. Šodien ļoti gribējām reabilitēties, jo, manuprāt, tās divas spēles nebija tik sliktas, kā rādīja rezultāts. Man pat likās, ka šodien bija tāda pati spēle kā tās divas minētās. Atšķirībā no tām reizēm šoreiz ieguvām punktu, taču, protams, nespēlējām tā, lai būtu tikai viens punkts. Gribējām uzvarēt, bija labas iespējas. Diemžēl neizdevās iesist, trūkst meistarības vai pieredzes. Pretiniekam arī bija iespējas, tāpēc piekrītu kolēģim, ka neizšķirts ir likumsakarīgs. Paldies puišiem par cīņassparu un vēlmi uzvarēt šo spēli. Īpaši paldies par otro puslaiku, kas man patika daudz vairāk, jo tajā bijām motivētāki, agresīvāki. Ļoti laba zīme."

Ne pirmo spēli tiek ielaisti vārti pirmajās minūtēs. Ar ko tas saistīts?
Morozs: "Līdzīgu jautājumu jau reiz uzdevāt. Mēs analizējam to, "Instat" statistika arī rāda tādu iezīmi. Acīmredzot neesam gatavi no pirmās minūtes. Tas pats pieredzes trūkums - vispirms skatāmies, kā spēlēs pretinieks, tikai pēc tam domājam, kā spēlēsim paši. Diemžēl nav daudz pieredzējušo spēlētāju, kuri var palīdzēt - tikai Kovaļovs un Sokolovs. Tikai divi spēlētāji. Taču mēs gatavojam komandu, lai tā būtu agresīva no pirmajām minūtēm. Gribam, lai pretinieks jūt, ka tās ir mūsu mājas, ka mēs šeit gribam dominēt. Un nav svarīgi, ka pretinieks ir trešajā vietā un ir daudzkārtējs čempions. Šodien noteikti gribējām spēlēt no spēka pozīcijām. Tas ir futbols - ja spēlētu pret konusiem, protams, vinnētu. Taču pretinieks arī ir meistarīgs un grib uzvarēt. Ne vienmēr viss izdodas. Saprotam, ka mūsu futbolistu līmenis pagaidām ir drusku zemāks. Tomēr ceram, ka nākotnē daudzi spēlētāji kļūs par izlases dalībniekiem. Viņiem ir jāattīstās. Nepatīk izcelt vai kritizēt atsevišķus spēlētājus, taču šodien man patika Balodis. Redzu, ka šis futbolists progresē, viņš ir kļuvis par figūru. Uzvarēja visas divcīņas pēc centrējumiem, viņš šodien parādīja ļoti labi līmeni. Patika arī Kovaļovs, taču pietiks par uzvārdiem."

"Valmiera Glass"/ViA - RFS 1:3

Valds Dambrausks, RFS galvenais treneris: "Tā bija ļoti līdzīga spēle, abām komandām bija savi momenti. Virslīgai un Latvijas futbolam nāk par labu tāds spēles līmenis. Abām komandām bija, par ko cīnīties. Mēs vēlējāmies pēc iespējas ātrāk nodrošināt otro vietu, Valmiera domā par Eirokausiem, un šī intensitāte, šie ātrumi manā skatījumā bija labas kvalitātes. Man tas tiešām patika. Te bija jautājums, kurš iesitīs pirmais - pirms mūsu gūtajiem vārtiem Valmierai bija trīs diezgan labas iespējas. Mums arī bija savi momenti, taču mums paveicās, ka guvām vārtus pirmie. Otrais puslaiks bija ļoti līdzīgs - mēs labāk to sākām, taču puslaika vidū jau Valmiera pārņēma iniciatīvu un izdarīja spiedienu. Varbūt viņiem nebija acīmredzamu momentu, tomēr mums nācās strādāt ļoti smagi, lai noturētu vadību un meklētu iespējas pretuzbrukumos. Bija skaidrs, ka visu izšķirs, kurš gūs mača otros vārtus - 2:0 vai 1:1. Par nožēlu pretiniekiem viņi pieļāva kļūdu, un mēs to izmantojām. Domāju, rezultāts neatspoguļo mača gaitu, un rezultāts 3:1 ir pārāk liels. Esmu priecīgs, ka turpinām uzvarēt un ka neesam zaudējuši, nezinu, sešas septiņas spēles pēc kārtas [septiņas, kopš 18. augusta Ventspilī - aut.]. Pārliecība aug un rādām tiešām labu futbolu. Priecājos doties mājās ar trim punktiem un novēlu Valmierai veiksmi tālākajā cīņā par Eirokausiem."

Tamazs Pertija, "Valmiera Glass"/ViA galvenais treneris: "Apsveicu pretinieku, kurš spēlēja labi, ātri, organizēti. Ja par mums, esmu priecīgs, ka kolēģi [rāda uz Dambrausku - aut.], futbola sabiedrība ļoti skaļi runā par to, ka Valmiera cīnās par Eirokausiem. Tas mums ir ļoti liels kompliments, jo sākotnējais uzdevums mums bija pavisam cits. Paliek četras kārtas, un mēs joprojām cīnāmies par Eirokausiem. Tas mani priecē, un tas rāda, ka pa sešiem septiņiem mēnešiem komanda spēcīgi izaugusi. Ja par šodienas spēli, tad futbolā ir liela likumsakarība, kura man, neskatoties uz to, ka zaudējām, ļoti patīk - ja komandai ir varianti gūt vārtus, turklāt ne viens vien, tad ir jāgūst vārti. Ja neiesit, tu neesi pelnījis uzvaru. Es to vienmēr saku, neatkarīgi no rezultāta. Šodien mums bija momenti, un RFS ir tik meistarīga komanda, kas nepiedod to, ka netiek izmantoti divi trīs momenti. RFS šodien kārtējo reizi nodemonstrēja savu meistarību un pacietību. Otrā puslaika pirmajās 30 minūtēs mums bija iespējas veidot uzbrukumus, bet pretinieks ļoti gudri nosēdās. Ik sekundi gaidīju pretinieku pretuzbrukumu, taču noteikti negaidīju, ka mūsu futbolists [smagi nopūšas]... tik sāpīgi kļūdīsies un atvedīs uz saviem vārtiem otro golu. Ar to viss beidzās, jo RFS nav tā komanda, kas pie 2:0 nolaidīs rokas un nomierināsies. Tāpēc RFS pelnīti uzvarēja, kamēr mums tā bija liela mācība. Jau otro reizi mūsu spēlētājs šādi kļūdās [nesen pret "Riga" golu atveda Apija - aut.], kas ir viela pārdomām arī man, jo koncentrējies futbolists tādu kļūdu nepieļautu. Tātad kaut kā pietrūkst. Taču nevainojam šo puisi, jo kļūdīties var jebkurš. Vienkārši tā ir informācija un mācība man, ar ko rēķināties konkrētās situācijās."

Iepriekšējās kārtās:
1. kārta: "Riga" un Kubarevs, Tosina negantās medības, īpašais Zjuzins, Sūlšera veiksme
2. kārta: "Riga" nespēlē kā čempione, "Spartaka" darba atļaujas, Pertijas plāni Valmierā
3. kārta: Karašauska portrets ģērbtuvē, slavas dziesma Savaļniekam, Liepājas ķibeles
4. kārta: Tamazs kosmosā, Riherta 8 sekundes, Dodo liktenīgā nenomainīšana
5. kārta: Liepājnieku vēlme redzēt Zidānu, vieglprātīgais Amansiu un nosalušais Marians
6. kārta: Dzavetjēri trūkst vārdu, Ventspils grūtais gads, Liepājai jāierodas uz maču vēl agrāk
7. kārta: Nuncio izdara spiedienu pats sev, "Mettas" labākais futbols, Jangs gari nerunā
8. kārta: "Riga" treneru konveijers, Zuntnera pēdējā cerība, Dejans pikts par Dambrausku
9. kārta: Futbola stadioni: Pertija nikns par apdalīto "Mettu", Morozs bēdīgs par Daugavpili
10. kārta: Dejans atvadās, Starkovs sveicinās, Daugavpils kā Andora, padomju leksika
11. kārta: Tiesneši kā Cēzaru sievas, Pertija bīda Morozu un 7. klases diskotēka
12. kārta: Riherts aizstāv Marianu, Pahars - Dambrausku, Kļosovs par prezidenta Adlana lomu
13. kārta: Pensionāri no RFS, Dambrausks un Pertija par tiesāšanu veic mājienus "ar mietu"
14. kārta: Zuntnera loma pie Starkova, RFS lāsts, pelēkais uzbrucējs Askerovs
15. kārta: "Lēdija Veiksme" palīdz futbola studentam Dambrauskam izbeigt melno sēriju
16. kārta: Jelgavas krīze, Blanks par triumfu lielajā derbijā un promejošā Lemajiča nozīmi
17. kārta: Starkovs akcentē tiesāšanu, Ventspils visus četrus ielaiž pēc standartiem
18. kārta: "Mettai" nepilngadīgi vārtu guvēji, Starkovam topā uzbrukums, Kubarevs par "Riga" kāzusu
19. kārta: "Ventspils" bombardē tiesnešus un LFF, Dambrausks par smieklīgo "Liepājas" uzvaru
20. kārta: Pertija uzvelkas par tēmu "vietējais/ne vietējais", "Metta" plāno palikt "Skonto" stadionā
21. kārta: Dambrausks aizstāv Latvijas futbolistu atgriešanos un spēlēšanu Virslīgā
22. kārta: Vulkāna Adlans izvirdums (pilnā versija)
23. kārta: 40 grādi ģērbtuvē Slokā, liepājnieki lūdzas pendeles, aiz priekiem laksta un kliedz
24. kārta: Latviešu talantu medīšana: "Facebook" un "Instagram" futbola "aģenti" nav nopietni
25. kārta: Dambrausks netic brīnumiem, Koņevs par fotogrāfiju prezidentam
26. kārta: Pertija preses konferencē ar dēlu, Koņevs joprojām ilgojas pēc Lemajiča
27. kārta: Kubarevs nekoncentrē visas domas par Latvijas kausu, Mihelsons apslimušā Riherta vietā
28. kārta: Adlans debitē kā treneris un apšauba Slavišas neatkarību, 75 000 eiro par Tamirlanu
29. kārta: Pertijam histēriski smiekli, Jelgavai pietrūka naudas, lai uzspēlētu pret "Ajax"
24. kārta (pārceltā): Šišhanovs par tiesnesi: "Kādam āzim jābūt, lai neieskaitītu šos vārtus?"
30. kārta: Tosina darbs pludmalē, Riherts sašutis par Gorkšu kā futbola aģentu
31. kārta: Leģionāru vagons "Spartakam" un Zuntnera neziņa

  +2 [+] [-]

, 2019-10-07 09:05, pirms 4 gadiem
Visu cieņu Kubarevam,pateica par leģionāra limitu tā kā tas ir un pie tam no neitrālām pozīcijām.Cerams,ka kongresa delegāti būs saprātīgāki par vienu otru valdes locekli šajā jautājumā.Pie tam ,vadoties no jau pērn pieņemtajiem lēmumiem ,nākošsezon jau tā varēs spēlēt seši leģionāri laukumā.

  -4 [+] [-]

, 2019-10-07 09:36, pirms 4 gadiem
Galīgās muļķības sagvelza. Limitu varētu atcelt pavisam.

  +2 [+] [-]

, 2019-10-07 09:37, pirms 4 gadiem
Eiropas līgu pēc gada aizvērs [jaunā kārtība paredz, ka Latvijas klubi tur, visticamāk, nevarēs spēlēt - aut.].
Varbūt kāds var paskaidrot, kāpēc? Paldies

  +1 [+] [-]

, 2019-10-07 09:37, pirms 4 gadiem
A varètu precizēt,kas ar tiem eurokausiem,kapē latvijas klubi tur nevarēs spēlēt(europas ligā)?

  +4 [+] [-]

, 2019-10-07 09:51, pirms 4 gadiem
fbiagent rakstīja: Eiropas līgu pēc gada aizvērs [jaunā kārtība paredz, ka Latvijas klubi tur, visticamāk, nevarēs spēlēt - aut.].
Varbūt kāds var paskaidrot, kāpēc? Paldies
Lūdzu

Oficiāli: UEFA reformēs Eirokausus un radīs...

  +1 [+] [-]

, 2019-10-07 10:14, pirms 4 gadiem
Viedi Kubareva vārdi par leģionāru limitu, un akadēmiju nākotni ! Viens vienīgs spices klubu biznesa plāns. Lēti nopirkt-dārgāk pārdot.

  +5 [+] [-]

, 2019-10-07 10:28, pirms 4 gadiem
bet principā jau LFF varētu atcelt leģionāru limitu, bet izvirzot piemēram klubiem nosacījumus, ka jābūt savām akadēmijām ar pilnu piramīdu līdz dublieriem...kaut kāds kompromiss jāmeklē, lai varētu būt tie legionāri, kā visur Eiropā praktiski un vietējie augtu un attīstos. pagaidām tik redzu vieni saka 6 otri 8 , bet apakšā , kas un kā notiek pie kājas, ieciklējušies uz tiem legionāriem staipa deķi katra "partija" uz savu pusi bezjēdzīgi.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-07 10:43, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: bet principā jau LFF varētu atcelt leģionāru limitu, bet izvirzot piemēram klubiem nosacījumus, ka jābūt savām akadēmijām ar pilnu piramīdu līdz dublieriem...kaut kāds kompromiss jāmeklē, lai varētu būt tie legionāri, kā visur Eiropā praktiski un vietējie augtu un attīstos. pagaidām tik redzu vieni saka 6 otri 8 , bet apakšā , kas un kā notiek pie kājas, ieciklējušies uz tiem legionāriem staipa deķi katra "partija" uz savu pusi bezjēdzīgi.
Gan jau klubi atrastu veidu, kā apiet šādu LFF nosacījumu. Tāpat kā tas ir šobrīd, tieši tiem klubiem, kuri visvairāk vēlas pacelt leģionāru kvotu.
Redz, visur (gandrīz) Eiropā zem lielajām līgām ir spēcīgs dublieru līgas, un zemākās līgas, un tur jaunie spēlētāji arī attīstās.
LV tajā pašā 1. līgā līmenis ir tāds kāds viņš. Un mēs brīnāmies, ka mūsu jaunie talanti pazūd pārejā no junioru uz pro futbolu.

  +2 [+] [-]

, 2019-10-07 11:02, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Gan jau klubi atrastu veidu, kā apiet šādu LFF nosacījumu. Tāpat kā tas ir šobrīd, tieši tiem klubiem, kuri visvairāk vēlas pacelt leģionāru kvotu.
Redz, visur (gandrīz) Eiropā zem lielajām līgām ir spēcīgs dublieru līgas, un zemākās līgas, un tur jaunie spēlētāji arī attīstās.
LV tajā pašā 1. līgā līmenis ir tāds kāds viņš. Un mēs brīnāmies, ka mūsu jaunie talanti pazūd pārejā no junioru uz pro futbolu.
Kas traucēja nepazust, kad leģionāru limiti bija daudz bargāki??

  +3 [+] [-]

, 2019-10-07 11:03, pirms 4 gadiem
strops rakstīja: Viedi Kubareva vārdi par leģionāru limitu, un akadēmiju nākotni ! Viens vienīgs spices klubu biznesa plāns. Lēti nopirkt-dārgāk pārdot.
Paskatīsimies. Varam taču pamest skatu pagātnē, kad leģionāru limiti bija ļoti nopietni. Un ko mēs redzam? Talantu barus? Spēcīgu izlasi? Nope!

  -4 [+] [-]

, 2019-10-07 11:42, pirms 4 gadiem
Mākslīgi radīt kaut kādas kvotas Latvija spēlētājiem nav pareizi.
Lai ar savu meistarību apliecina, ka ir labāks par leģionāru!
Un vietējiem tāpat paliks pietiekoši klubi kur spēlēt, kaut atceltu visus ierobežojumus. Jo ne jau visas 10 komandas varēs atļauties sapirkt leģionārus. Un kas nevelk pat mūsu virslīgas lejasgala komandu līmeni, vēl ir 1. līga.
Slēpts komentārs: sinajs

  -2 [+] [-]

, 2019-10-07 11:53, pirms 4 gadiem
To plusu mīnusu likšanu te nesaprotu?
Diezgan bieži nospied plusu, parādās mīnuss, vai otrādi.
Ja to kāds regulē, tad kāda jēga vispār tiem plusiem un mīnusiem???

  +2 [+] [-]

, 2019-10-07 13:26, pirms 4 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Paskatīsimies. Varam taču pamest skatu pagātnē, kad leģionāru limiti bija ļoti nopietni. Un ko mēs redzam? Talantu barus? Spēcīgu izlasi? Nope!
šī izlase trenējās akadēmijās no 95 -2010 gadam, atgādini, kādas tad bija akadēmijas?? bija 1 superklubs kas visu notrallināja, sabāza kabatās un sacēla ķeizarmežus
paskaties uz visu U izlašu sniegumu, un nenoliedzami jāatzīst ka ejam pareizajā virzienā, tagad tika atlicis pēdējais posms, tos jaunos U spēlētājus lielajā futbolā iespēlēt, un leg limitu atcelšana šo nogriež kā ar nazi. manuprāt lai atceļ, bet liekam u19 u21 spēlētāju vietējo laukumā, ir jameklē risinājums jaunatnes ievešanai lielajā futbolā/

  -1 [+] [-]

, 2019-10-07 14:00, pirms 4 gadiem
Omamma rakstīja: šī izlase trenējās akadēmijās no 95 -2010 gadam, atgādini, kādas tad bija akadēmijas?? bija 1 superklubs kas visu notrallināja, sabāza kabatās un sacēla ķeizarmežus
paskaties uz visu U izlašu sniegumu, un nenoliedzami jāatzīst ka ejam pareizajā virzienā, tagad tika atlicis pēdējais posms, tos jaunos U spēlētājus lielajā futbolā iespēlēt, un leg limitu atcelšana šo nogriež kā ar nazi. manuprāt lai atceļ, bet liekam u19 u21 spēlētāju vietējo laukumā, ir jameklē risinājums jaunatnes ievešanai lielajā futbolā/
Akadēmijas nepazudīs tikai tāpēc, ka kvota palielināta par pāris iedaļām. Galīgi neticu. Turklāt tev nav īsti taisnība, piemēram, U izlase, kur savulaik spēlēja Cauņa un Lukjanovs, kā arī 92. gadi skaitījās itin talantīgi un spēlēja cienīgi. Vecāki savus bērnus sūta vispirms fiziskai attīstībai, nevis nākotnes Virslīgas materiālam.

  +2 [+] [-]

, 2019-10-07 18:51, pirms 4 gadiem
Būs stiprāka pirmā līga. Kur problēma? Nekur. Atceramies, ka tāda līga mums arī pastāv.

  +2 [+] [-]

, 2019-10-07 19:29, pirms 4 gadiem
Omamma rakstīja: šī izlase trenējās akadēmijās no 95 -2010 gadam, atgādini, kādas tad bija akadēmijas?? bija 1 superklubs kas visu notrallināja, sabāza kabatās un sacēla ķeizarmežus
paskaties uz visu U izlašu sniegumu, un nenoliedzami jāatzīst ka ejam pareizajā virzienā, tagad tika atlicis pēdējais posms, tos jaunos U spēlētājus lielajā futbolā iespēlēt, un leg limitu atcelšana šo nogriež kā ar nazi. manuprāt lai atceļ, bet liekam u19 u21 spēlētāju vietējo laukumā, ir jameklē risinājums jaunatnes ievešanai lielajā futbolā/
Pamodelēsim talāk. Ja tiešām ir talans un darbaspējas spēlētājs nepazūdis ne pie kādiem limitem un būs kvaliatatīvs spēlētājs
Ja ir vajadzīgs siltumnīcas efekts un jāspēlē pret vietējiem nespējniekiem, tad tālāk par virslīgu arī nebūs lemts augt, bet tādi spēlētāji nav vajadzīgi nevienam, ne izlasei, ne čempionātam, ne kam citam. Laiks domāt par kvalitāti.

     [+] [-]

, 2019-10-07 22:24, pirms 4 gadiem
dafs rakstīja: Pamodelēsim talāk. Ja tiešām ir talans un darbaspējas spēlētājs nepazūdis ne pie kādiem limitem un būs kvaliatatīvs spēlētājs
Ja ir vajadzīgs siltumnīcas efekts un jāspēlē pret vietējiem nespējniekiem, tad tālāk par virslīgu arī nebūs lemts augt, bet tādi spēlētāji nav vajadzīgi nevienam, ne izlasei, ne čempionātam, ne kam citam. Laiks domāt par kvalitāti.
Pareizi! Brînos ka daudzi to nesaprot!

  +1 [+] [-]

, 2019-10-07 22:28, pirms 4 gadiem
Guru no geto rakstīja: Būs stiprāka pirmā līga. Kur problēma? Nekur. Atceramies, ka tāda līga mums arī pastāv.
Tieśi tã, ir 1.lîga un neba visas komandas arî virslîgã varés atłauties iepirkt pa 10 leğiem, tå kã nevajag turpināt stagnãciju

  -1 [+] [-]

, 2019-10-07 23:06, pirms 4 gadiem
Jā tas tā ir

  -1 [+] [-]

, 2019-10-08 08:32, pirms 4 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Pareizi! Brînos ka daudzi to nesaprot!
Nevis daudzi to nesaprot, bet Tu nesaproti, ka LFV konkurence starp vietējiem un leģionāriem vairums klubu ir vienkārši mīts.
Ja vietējais ir nomarinēts uz rezervistu soliņa, tad viņš sevi atvēlētājās nedaudzajās minūtēs (labākajā gadījumā) nu nekādi neparādīs.

     [+] [-]

, 2019-10-08 09:41, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nevis daudzi to nesaprot, bet Tu nesaproti, ka LFV konkurence starp vietējiem un leģionāriem vairums klubu ir vienkārši mīts.
Ja vietējais ir nomarinēts uz rezervistu soliņa, tad viņš sevi atvēlētājās nedaudzajās minūtēs (labākajā gadījumā) nu nekādi neparādīs.
Vietējie, kuri kautb cik labā līmenī spēlē tiek pie spēlēšanas un nekur viņus nemarinē, kvotu dēl pat viens otrs nepelnīti tiek laukumā!
Tobers, Ķigurs, Savaļnieks, Pētersons, Ozols , brāļi Ikaunieki spēlē. . . ir daži, kuri škita talantīgi , bet reti tiek laukumā, piemēram Indrāns, vēl kāds. . . bet tikai tāpēc ka pārgāja treknāka''kāposta'' dēļ uz Riga, vai RFS. Mettā vai vēl kādā citā klubā, kuri necīnās par 1.vietu tiktu uz laukuma katrā spēlē. Ja galvenais jaunam spēlētājam ir nedaudz vairāk nauda, nevis futbola spēlēšana, tad tas ir nožēlojami. . .
Par akadēmijām, bērniem, jauniešiem, jābrīnās, ka it kā speciālists Kubarevs raksta galīgas muļķibas!? Vai puikas iet spēlēt futbolu ar domu tiks RFS vai Spartaka pamatsastāvā?! Iet spēlēt tāpēc, ka patīk futbols! Un kur spēlēt bez dažiem virslīgas klubiem ir atliku likām gan virslīgā, gan 1.līgā. Un vēl, ja jau kaut cik nobriedušam futbolistam sapņu kalngals ir Rīga, vai RFS tas atkal ir nožēlojami. Bet, ja sitīsi golus, vai rādīsi cienījamu sniegumu tajā pašā Mettā, vai Daugavpilī meistarība spēlējot augs ātrāk nekā sēžot rezervē top klubos un to novērtēs arī selekcionāri.
Tāpat vecāki, kas sūta puikas trenēties, vaitad ar domu- dienās tiks Riga, Ventspils, vai Spartaka sastāvā??? Kā tādas muļķibas vispār futbola speciālistam var galvā ienākt!?

  -1 [+] [-]

, 2019-10-08 10:10, pirms 4 gadiem
sinajs rakstīja: Vietējie, kuri kautb cik labā līmenī spēlē tiek pie spēlēšanas un nekur viņus nemarinē, kvotu dēl pat viens otrs nepelnīti tiek laukumā!
Tobers, Ķigurs, Savaļnieks, Pētersons, Ozols , brāļi Ikaunieki spēlē. . . ir daži, kuri škita talantīgi , bet reti tiek laukumā, piemēram Indrāns, vēl kāds. . . bet tikai tāpēc ka pārgāja treknāka''kāposta'' dēļ uz Riga, vai RFS. Mettā vai vēl kādā citā klubā, kuri necīnās par 1.vietu tiktu uz laukuma katrā spēlē. Ja galvenais jaunam spēlētājam ir nedaudz vairāk nauda, nevis futbola spēlēšana, tad tas ir nožēlojami. . .
Par akadēmijām, bērniem, jauniešiem, jābrīnās, ka it kā speciālists Kubarevs raksta galīgas muļķibas!? Vai puikas iet spēlēt futbolu ar domu tiks RFS vai Spartaka pamatsastāvā?! Iet spēlēt tāpēc, ka patīk futbols! Un kur spēlēt bez dažiem virslīgas klubiem ir atliku likām gan virslīgā, gan 1.līgā. Un vēl, ja jau kaut cik nobriedušam futbolistam sapņu kalngals ir Rīga, vai RFS tas atkal ir nožēlojami. Bet, ja sitīsi golus, vai rādīsi cienījamu sniegumu tajā pašā Mettā, vai Daugavpilī meistarība spēlējot augs ātrāk nekā sēžot rezervē top klubos un to novērtēs arī selekcionāri.
Tāpat vecāki, kas sūta puikas trenēties, vaitad ar domu- dienās tiks Riga, Ventspils, vai Spartaka sastāvā??? Kā tādas muļķibas vispār futbola speciālistam var galvā ienākt!?
Protams, vecāki cer, ka viņu atvases dienās kļūs par jaunajiem verpakovskiem utt. Viena daļa tētuku cer caur saviem bērniem realizēt pašu nerealizēto sapni kļūt par pazīstamu futbolistu. Daudz gadījumos bērnu uz kādu sporta veidu, tai skaitā futbolu, tiek vesti nemaz neprasot vai viņiem tas patīk un interesē.
Neesi naivs, un nedomā kā puikas uz sporta skolām iet, un viņu vecāki nereti maksā gana lielas naudas summas tikai tāpat vien bez kāda konkrēta mērķa.

     [+] [-]

, 2019-10-08 10:28, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Protams, vecāki cer, ka viņu atvases dienās kļūs par jaunajiem verpakovskiem utt. Viena daļa tētuku cer caur saviem bērniem realizēt pašu nerealizēto sapni kļūt par pazīstamu futbolistu. Daudz gadījumos bērnu uz kādu sporta veidu, tai skaitā futbolu, tiek vesti nemaz neprasot vai viņiem tas patīk un interesē.
Neesi naivs, un nedomā kā puikas uz sporta skolām iet, un viņu vecāki nereti maksā gana lielas naudas summas tikai tāpat vien bez kāda konkrēta mērķa.
Bet kas būs centīgs, trenēsies ne tikai treniņos, bet savā brīvā laikā darbosies ar bumbu, kam futbols būs sirdslieta un ja vēl bišķi talants, nekur nepazudīs un tiks ne tikai RFs, Riga, Ventspilī, vai Spartakā, bet arī Eiropā. Bet te virslīgā, 1.līgā vietējiem ir daudz iespēju sevi parādīt ne tikai dažās liderkomandās, bet kā jau teicu arī tur tiek pie spēlēšanas, ja esi kaut cik līmenī. Nav jau mums tie leģi arī baigās zvaigznes ar kuriem nevar konkurēt!
Bet puikām galvenais ir spēlēt futeni, viņi pat par virslīgu nedomā un sākumā ir laimīgi, ja tiek pat kādā 1. līgas komandā, kur tāpat sevi var parādīt un tevi ieraudzīs virslīgas klubi.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-08 10:35, pirms 4 gadiem
Vēl ir jautājums, kurš jaunais Latvijas talants tiek marinēts un netiek pie spēlēšanas. Kaut vienu nosauciet!

  +1 [+] [-]

, 2019-10-08 10:39, pirms 4 gadiem
Un vairāk leģionāri sāka parādīties samērā nesen. ja mūsējie būtu labā līmenī, tad jau tie viduvēkjie leģi viņus neizkonkurētu! Kurš treneris, kluba vadība sūtītu švakākus spēlētājus'laukumā par mūsu pašu meistariem?
Nav nekādu loģisku argumentu, kuri ir pret leģionāriem!
Vienkārši tas ir slikti un viss!

  -1 [+] [-]

, 2019-10-08 10:46, pirms 4 gadiem
sinajs rakstīja: Vēl ir jautājums, kurš jaunais Latvijas talants tiek marinēts un netiek pie spēlēšanas. Kaut vienu nosauciet!
Es nezinu visus LV jaunos futbolistus, lai ko tādu uzrakstītu.
Toties es pavisam skaidri zinu, ka neviens no LFV klubiem neņem leģionārus ar domu, ka tie konkurencē ar vietējiem spēlētājiem varētu nonākt uz rezervistu soliņa.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-08 10:51, pirms 4 gadiem
Būtu jau forši, ja mums būtu daudz meistarīgi pašmāju futbolistu, kā Argentīnā, brazīlijā, bijušās Dienvidslāvijas vaļstīs un varētu vēl eksportēt uz citām valstīm. . . bet diemžēl tā tas nav un bez leģionāriem Latvija gandrīz nekad pēckara gados nav iztikusi. Tikai tagad tie nāk no Balkāniem, Āfrikas, kāds no Japānas, vai Dienvidamerikas untas dažiem briesmīgi nepatīk. Kad brauca tikai no Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Gruzijas tad viss bija OK.

  -1 [+] [-]

, 2019-10-08 10:51, pirms 4 gadiem
sinajs rakstīja: Un vairāk leģionāri sāka parādīties samērā nesen. ja mūsējie būtu labā līmenī, tad jau tie viduvēkjie leģi viņus neizkonkurētu! Kurš treneris, kluba vadība sūtītu švakākus spēlētājus'laukumā par mūsu pašu meistariem?
Nav nekādu loģisku argumentu, kuri ir pret leģionāriem!
Vienkārši tas ir slikti un viss!
Tev un tev līdzīgi domājošiem jau n-tie futbola speciālisti ir pateikuši kāpēc nedrīkst pazemināt leģionāru kvotas, bet tikai Jūs šos argumentus negribat dzirdēt, vai tēlojat, ka nedzirdat.
Vēlreiz ielieku BFC „Daugavpils” izpilddirektors Naura Mackeviča teikto:
''....Būsim godīgi – arī mūsu komandai ir vieglāk, lētāk un ērtāk sastāvā iegūt desmit leģionārus nekā tikt pie desmit latviešu spēlētājiem. Atvedam leģionārus, viņi gadu nospēlē un aizbrauc, varam ņemt nākamo „kravu”, rupji runājot. Jaunu spēlētāju izaudzināšana tomēr ir grūtāks process un arī dārgāks. Protams, no finansiālā viedokļa, kurš daudziem Virslīgas klubiem ir galvenais, leģionāru izmantošana ir parocīgāka. Taču tieši tādēļ šis priekšlikums man arī nepatīk. Ja visur izejam uz finansiālajiem argumentiem, kāda vispār jēga no jauniešu akadēmijām?”

Vairāk man nav ko piebilst!

  -1 [+] [-]

, 2019-10-08 10:53, pirms 4 gadiem
sinajs rakstīja: Būtu jau forši, ja mums būtu daudz meistarīgi pašmāju futbolistu, kā Argentīnā, brazīlijā, bijušās Dienvidslāvijas vaļstīs un varētu vēl eksportēt uz citām valstīm. . . bet diemžēl tā tas nav un bez leģionāriem Latvija gandrīz nekad pēckara gados nav iztikusi. Tikai tagad tie nāk no Balkāniem, Āfrikas, kāds no Japānas, vai Dienvidamerikas untas dažiem briesmīgi nepatīk. Kad brauca tikai no Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Gruzijas tad viss bija OK.
Neuzdod vēlamo par faktisko.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-08 12:01, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tev un tev līdzīgi domājošiem jau n-tie futbola speciālisti ir pateikuši kāpēc nedrīkst pazemināt leģionāru kvotas, bet tikai Jūs šos argumentus negribat dzirdēt, vai tēlojat, ka nedzirdat.
Vēlreiz ielieku BFC „Daugavpils” izpilddirektors Naura Mackeviča teikto:
''....Būsim godīgi – arī mūsu komandai ir vieglāk, lētāk un ērtāk sastāvā iegūt desmit leģionārus nekā tikt pie desmit latviešu spēlētājiem. Atvedam leģionārus, viņi gadu nospēlē un aizbrauc, varam ņemt nākamo „kravu”, rupji runājot. Jaunu spēlētāju izaudzināšana tomēr ir grūtāks process un arī dārgāks. Protams, no finansiālā viedokļa, kurš daudziem Virslīgas klubiem ir galvenais, leģionāru izmantošana ir parocīgāka. Taču tieši tādēļ šis priekšlikums man arī nepatīk. Ja visur izejam uz finansiālajiem argumentiem, kāda vispār jēga no jauniešu akadēmijām?”

Vairāk man nav ko piebilst!
Tu uzvedies nezinu, tāds kā tas Mackevičs, kas ieņēmis kaut ko galvā un ļurina...es tak teicu, ka jāmeklē kompromiss. pie Mackeviča teorijas neredzu nekādu jēgu 6 vai 8 leģi, tāpat tās akadēmijas nīkuļos.
Ja klubi grib 8 legus, tad LFF nosaka to un to klubiem izveidot. Ja nē , licenze nost! Gribi leģus, uzturi akadēmiju(nevis uz papīra) , izveido infrastruktūru, stadions UEFA kausu play-off kategorijai vismaz, uzcel slēgto halli u.t.t.
p.s. visi uzvedas kā tādi politiķi, kas velk deķi uz savu pusi, bet par galveno aizmirst - tas ir sistēma un infrastrūka.
p.p.s. GODĪGI - man pokuj, cik legu būs 6 vai 8 virslīgā, es neredzu, ka būs kaut kaut kāda infrastruktūras vai sistēmas attīstība. abos variantos ir tikai demagoģija un tirgošanās bez jebkādas pievienotās vērtības. LFF klārē , ka būs mūsu spēlētāji izlasei, klubi klārē , ka būs panākumi eirokausos, varu apgalvot , ka nebūs ne viens, ne otrs tuvākā nākotnē...būs tik laukumā 6 vai 8 leģi, kas skraidīs pa laukumu, lai labi pārdotu.