Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Daugavpils" treneris Gorškovs: "Daugavpilī visi atrodas futbola, ne naudas dēļ"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Daugavpils" treneris Gorškovs: "Daugavpilī visi atrodas futbola, ne naudas dēļ"
Aleksandrs Gorškovs. Foto: BFC "Daugavpils"

"Optibet" futbola Virslīgas kluba "Daugavpils" galvenais treneris Aleksandrs Gorškovs sarunā ar portālu "grani.lv" atklājis komandas komplektācijas nianses un kluba mērķus gaidāmajā sezonā.

Gorškovs intervijā atklāja, ka līdz sezonas sākumam komandai varētu pievienoties vēl trīs jauni spēlētāji: "Protams, ideālā gadījumā mēs gribētu pastiprināties ar Latvijas futbolistiem. Pirmkārt, ir svarīgi noteikt, kurš no futbolistiem mums būs piemērots, bet, otrkārt, priekšroka tiks dota spēlētājiem, kurus iespējams iznomāt no citiem klubiem. Tas ļautu samazināt mūsu izdevumus, jo mūsu budžets, atšķirībā no bagātajiem klubiem, ir ļoti pieticīgs."

"Daugavpils jaunatnes futbola akadēmija ir viena no labākajām Latvijā, ja ne labākā. To izteiksmīgi parāda bērnu un jauniešu komandu rezultāti Latvijas čempionātos. Daudzi jaunie futbolisti spēlē dažādu vecuma grupu valsts izlasēs. Tāpēc ir vēlme, lai viņi turpmāk pārstāvētu pilsētas komandu. Tāpat mēs cenšamies atgūt tos spēlētājus, kuri savu karjeru savulaik uzsākuši Daugavpilī. Piemēram, dzimtajā pilsētā ir atgriezies Viktors Litvinskis, izdevās noturēt Andreju Kovaļovu, kā arī joprojām spēlēs Valērijs Afanasjevs. Diemžēl mums nav tik bagāts klubs, lai iegūtu visus futbolistus, kurus mēs vēlētos redzēt savā sastāvā," atklāja Gorškovs.

Treneris komentēja to, ka vienības trumpji - centra uzbrucēji Vugars Askerovs un Činoso Ofors - iespējams, laukumā tiks izmantoti abi kopā.

"Daugavpils" kluba vadība komandai pirms sezonas kādu noteiktu mērķi par uzrādāmo rezultātu neesot uzstādījusi: "Vēl nav zināms, kā mēs nokomplektēsim komandu. Tā kārtīgi līdz treniņu procesam mēs nonācām tikai pirms mēneša, visu šo laiku ir norisinājies komandas sastāva komplektācijas process. Līdz galam nav skaidrs, kādā veidolā mēs nonāksim līdz čempionāta sākumam. Tāpēc uzdevumus stādīsim atkarībā no katras konkrētās spēles. Es varu pateikt vienu: cilvēki, kuri šodien ir mūsu komandā, vai tie ir vietējie puiši, vai leģionāri - visi šeit atrodas nevis naudas, bet gan futbola dēļ. Viņi ir ieradušies spēlēt futbolu, viņiem ir raksturs, un tas dod mums cerību, ka mēs nepadosimies nevienam pretiniekam."

"Daugavpils" pagājušajā sezonā ar 31 punktu Virslīgā finišēja priekšpēdējā vietā deviņu komandu konkurencē. Savukārt šās sezonas pirmajā oficiālajā mačā daugavpilieši 14. martā uzņems "Liepāju".

Izmantotie resursi:
Александр Горшков: «В “Даугавпилс” приходят...

  +3 [+] [-]

, 2020-03-04 16:05, pirms 4 gadiem
Un Gavrilovs arī atrodas Dpilī dēļ futbola?

     [+] [-]

, 2020-03-04 23:19, pirms 4 gadiem
Kāpēc tad Isaakovs nepiesaista Latgales ceļdara finanses?