Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Liepājnieku vēlme redzēt Zidānu, vieglprātīgais Amansiu un nosalušais Marians

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Liepājnieku vēlme redzēt Zidānu, vieglprātīgais Amansiu un nosalušais Marians
Marians Pahars / Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Otrdien un trešdien vēsos laikapstākļos aizvadītas Virslīgas 5. kārtas mači. Sportacentrs.com piedāvā komandu treneru sacīto pēcspēles preses konferencēs.

"Spartaks" - "Jelgava" 1:2

Marians Pahars, FK "Jelgava" galvenais treneris: "Apsveicu mūsu fanus, kluba vadību un spēlētājus ar uzvaru. Man šķiet, ka spēle varēja būt nedaudz vieglāka, ja būtu izdevies iesist trešos vārtus. Tāpat kā pret "Ventspili" ielaidām mača beigās vārtus un galotne sanāca nervoza. "Spartakam" ir labi spēlētāji, kuri radīja mums problēmas. Kopumā esmu apmierināts ar uzvaru. Puiši atdeva visus spēkus, jo mums nebija daudz laika sagatavoties šai spēlei ["Jelgava" spēlēja Kauguros četras dienas pēc mača ar "Liepāju" - aut.]. Galvenais, ka parādījām raksturu un uzvarējām spēli."

Nuncio Dzavetjēri, FK "Spartaks" Jūrmala galvenais treneris: "Šis mums bija ļoti slikts mačs. Biju apmierināts ar pirmā puslaika sākumu līdz brīdim, kad "Jelgava" guva vārtus. Pēc tam nespēlējām atbilstoši saviem spēkiem. Tas ir saprotams, jo esam gados jauna komanda un mums ir jāiegulda ļoti daudz darba. Jau rītdien jāsāk domāt par nākamo spēli."

Kā bija vērot maču no tribīnēm?
Pahars: Tas bija citādāk nekā būt pie sānu līnijas. Tik auksti futbola spēlē man sen nebija bijis. Parasti gar maliņu var pakustēties, paskriet, kaut ko pateikt puišiem - ir emocijas. Savukārt tribīnēs sēdēt bija ļoti auksti. Dažreiz tā notiek un varēju spēli pavērot no cita rakursa. Galvenais, ka puiši izpildīja spēles uzdevumu.

Debiju komandas sākumsastāvā piedzīvoja Leo Salmiņš un pieteikumā atgriezies Artjoms Osipovs. Pastāsti par viņiem!
Pahars: Pēc spēles ar "Liepāju" bija jābūt sastāva izmaiņām, jo neaizvadījām labu spēli. Otra lieta, ka pirms šīs spēles no sastāva izkrita Artis Lazdiņš [guva savainojumu mačā pret "Liepāju" - aut.] un Daniils Hvoiņickis, kurš aizvakar saslima ar augstu temperatūru. Vsevolodam Čamkinam ir muskuļa trauma, bet Gurams Lukava vēl nav gatavs spēlēt. Līdz ar to mums nebija citas izvēles. Taču Leo treniņos labi strādā un šodien savu ilgi gaidīto iespēju labi izmantoja. Jau teicu puišiem, ka iespējas būs, bet pašiem jābūt gataviem spēlēt. Artjoms ir atpakaļ, bet arī nav pilnīgi gatavs. Redzēsim, vai nākamajā spēlē būs gatavs. Šodien bija tuvu, lai iznāktu uz maiņu, bet negribējām riskēt.

Jelgavniekiem bija tikai trīs dienas, lai sagatavotos spēlei. "Spartakam" turpretī bija krietni vairāk laika, bet komanda neizskatījās gatava spēlei ne fiziski, ne mentāli...
Dzavetjēri: Dažreiz pat ir labāk, ja nav laika gatavoties spēlei. Domāju, ka mēs spēlējām labi līdz "Jelgavas" pirmajiem vārtiem. Mums bija iespēja izvirzīties vadībā, bet trāpījām pa stabu un pēc tam netika trāpīts sitiens no divu metru attāluma. Nepatika tas, ka pieļaujam bērnišķīgas kļūdas. Šodien tas izmainīja spēli.

Par pendelēm. Iepriekšējā spēlē sita Iraklijs Bidzinašvili, kurš šodien palika rezervē. Šodien vārtus šādā viedā guva Dāvis Indrāns. Ir nozīmēts kāds štata sitējs vai tas tiek izlemts pēc situācijas spēles laikā?
Pahars: Pagaidām grūti pateikt, jo mums nav tāda štata 11 metru soda sitienu izpildītāja. Pirms spēles par to runāju ar Dāvi Indrānu. Plus vakardienas treniņā to atstrādājām. Viņš un Iraklijs ir tie, kuri to darīja. Iraklijs šodien nebija vienpadsmitniekā, bet Dāvis bija pārliecināts un teica, ka gatavs to izpildīt. Atceros, ka arī "Mettā" viņš to ir darījis. Šajā sezonā tā mums bija tikai otrā iespēja izpildīt pendeli. Galvenais, ka spēlētājs to dara ar pārliecību, pat ne tik daudz svarīgs tehniskais izpildījums. Galva viņam ir gaiša un ir pārliecība par saviem spēkiem. Tad nu ej un iesit!

Edgars Gauračs nebija komandas pieteikumā. Cik liela problēma tā bija priekš "Spartaka"?
Dzavetjēri: Edgars ir pieredzējis un ļoti labs spēlētājs, taču šodien citi bija labākā kondīcijā. Mums vēl ir jāaug kā komandai un rūdījums nāk caur grūtībām.

Vai varam teikt, ka komanda vēl nav izveidojusies, jo vairāki Āfrikas spēlētāji pievienojušies tikai pēdējās spēlēs?
Dzavetjēri: Sezonu sākām tikai ar 15 spēlētājiem. Mums vajadzīgs laiks, lai izveidotu komandu. Taču čempionāts ir ļoti saspringts un esam sākuši to ar spēlēm pret četrām labām komandām.

Jau kārtējā spēle, kad "Jelgava" ielaiž vārtus mača vai puslaika izskaņā. Vai sāk veidoties likumsakarība?
Pahars: Nevaru pateikt, ka tā ir likumsakarība. Jā, ir fakts, ka ielaidām vārtus pēdējās minūtēs. Negribu nekādas lietas meklēt šajā sakarā, jo nedomāju, ka tur ir problēma fiziskajā sagatavotībā vai kaut kur vēl. Daudz runāju ar spēlētājiem un nedomāju, ka ir arī psiholoģiskas problēmas. Tas ir futbols un tā parasti notiek, ja esi vadībā ar 2:0 un neiesit trešos, tad pretinieki vienus atspēlē un ir nervozitāte. Tā notiek ne tikai pie mums, bet visā pasaulē. Ja negribam saspringtas beigas, tad pašiem jāiesit trešie vārti. Šodien nevienu pie tā nevaru vainot. Pret "Liepāju" - jā, tur bija kaut kāds psiholoģisks nogurums. Tādus ielaist ir slikti, bet šodien nevaru pateikt, ka vārtu zaudējums bija likumsakarīgs.

Kāds ir komandas mikroklimats starp spēlētājiem, treneru štābu un personālu?
Dzavetjēri: Viss ir labi. Mums ir puse vietējie spēlētāji un puse ārzemnieki. Ir sarežģīti, jo ārzemnieki ir no ļoti dažādām valstīm, bet mums jāsteidzas, lai izveidotu komandu. Vajadzīga spēcīga motivācija un mērķtiecība.

Vai ir plāns, kā izveidot saliedētu komandu?
Dzavetjēri: Katru dienu jādara savs darbs. Tas nav viegli, bet man patīk strādāt izaicinošos apstākļos. Čempionāts ir pietiekami garš, bet mums ir jāsteidzas.

Tagad "Jelgavai" ir neliela pauzīte. Cik tas var komandai palīdzēt un vai kāds pa šo laiku paspēs atgriezties ierindā?
Pahars: Līdzīga situācija mums jau bija izlašu pārtraukumā. Pieveicām "Ventspili" un ar labām emocijām devāmies pārtraukumā, taču tas mums nepalīdzēja nākamajā mačā. Tagad arī pirms pārtraukuma paņēmām punktus, bet nezinu, kā būs pēc tam. Cerams izdarīsim secinājumus un attiecīgi sagatavosimies. Šodien gribu paslavēt mūsu štābu, jo nebiju pie laukuma, bet man šķiet, ka viņi ļoti labi izdarīja savu darbu. Viņi izdarīja visu, lai es varētu būt drošs un mierīgs, spēli skatoties no tribīnēm. Tas nozīmē, ka mums ir spēcīga komanda ne tikai laukumā, bet arī blakus tam.

"Liepāja" - "Metta" 2:1

Andris Riherts, FK "Metta" galvenais treneris: "Paldies spēlētājiem par ļoti kvalitatīvu spēli. Par raksturu, par neatlaidību. Par ļoti labām gan komandas, gan individuālajām darbībām. Pateikšu godīgi - šodien varbūt nav tā diena, kad uzvarēja īstā komanda... Skaidrs, ka rezultātu veido gūtie vārti un te viss ir godīgi. Tomēr uzskatu, ka laukumā mēs bijām labāka komanda ar un bez bumbas."

Gordons Jangs, FK "Liepāja" galvenais treneris: "Esmu ļoti apmierināts ar faktu, ka mēs izcīnījām uzvaru. Taču pateikšu godīgi, ka šī bija sliktākā no mūsu četrām spēlēm. Spēlējām labāk pret RFS un pret "Spartaku", lai gan abās spēlēs piedzīvojām zaudējumus. Pirms šodienas mača pazaudējām dažus vietējos spēlētājus savainojumu un slimību dēļ. Uzvarējām spēli grūtos laikapstākļos, tāpēc esmu ļoti priecīgs par futbolistiem."

Par Stjopu [Vladimiru Stepanovu - aut.]. Cepuri nost viņam par momentu ar gūtajiem vārtiem, tomēr varēja manīt, ka spēlētājam nav izveidojusies saikne ar uzbrucējiem un aizsargiem.
Jangs: Uzskatu, ka nedrīkst tik skarbi vērtēt puisi, kurš savos 19 gados piedzīvoja Virslīgas debiju. Jūsu komentārs neveicina jauna spēlētāja attīstību. Mēs pazaudējām Jāni Ikaunieku stundu līdz spēles starta svilpei. Slimības dēļ. Neredzēju problēmu iesaistīt spēlē Stepanovu. Viņš labi sevi apliecināja treniņos. Futbolists ir ļoti spēcīgs individuāli un strādā smagi. Ja vēlaties, lai viņš savā debijā spēlē kā Zinedins Zidāns, tad tas nav godīgi. 90 minūtēs Stepanovs parādīja savu labāko sniegumu.

Kas īsti ir ar Jāni? Tikai slimība?
Jangs: Viņam ir augsta temperatūra. Domāju, ka tas ir mainīgo laikapstākļu dēļ. Nedēļas nogalē bija 15-16 grādi plusā, kamēr šodien tikai 2-3. Kad viens spēlētājs saslimst, sākas domino efekts. Mums nedrīkst pieļaut, lai kāds vēl saslimst... Jāsāk gatavoties spēlei pret "Valmieru", uz ko dosimies dienu agrāk.

Pēc pirmā puslaika nomainījāt Lukasu Delgado. Gribējās vairāk ātruma?
Jangs: Tā bija taktiskā maiņa. Jūtu, ka mums nepieciešams papildus spēlētājs viduszonā. Tas bija mans lēmums, kas nav saistīts ar spēlētāja fizisko stāvokli.

Andri, vai varam teikt, ka jums šobrīd ir visātrākā komanda?
Riherts: Ar bumbu? Es jau teicu, ka šodien mēs labi izskatījāmies. Ja neskaita rezultātu. Viss mani apmierina.

Pirmais puslaiks pret otro puslaiku. Otrā spēles daļa, droši vien, padevās sekmīgāka.
Riherts: Spēles ievadā bumba ielidoja vārtos. Nekad dzīvē nebiju domājis, ka var iekrist gan viena, gan otra. Pirmajā puslaikā likās, ka laime ["Liepājai"] bija beigusies, taču pēc pārtraukuma tā atkal atgriezās. Mums Tamirlans [Džamalutdinovs] izkrita no spēles. Sasita muskuli jau pirmajā divcīņā un pēc tam principā uz vienas kājās lēkāja. Mēs pieņēmām lēmumu, ka viņu jāmaina nost. Otrajā puslaikā mums laukumā bija tikai viens ārzemju spēlētājs un tikai divi spēlētāji, kuri vecāki par 20 gadiem.

"Ventspils" - "Daugavpils" 1:1

Viktors Morozs, BFC "Daugavpils" galvenais treneris: "Protams, ka gatavojāmies grūtai spēlei. Analizējām pretinieku. Viņiem ir ļoti ātri un jaudīgi uzbrucēji, ar kuriem bija ļoti grūti tikt galā. Uzbrukumā mums bija savi momenti, jo mūsu uzbrucēji bija gatavi skriet uz priekšu. Spēlējot no aizsardzības, bijām pietiekami bīstami uzbrukumā."

Dejans Vukičevičs, FK "Ventspils" galvenais treneris: "Pazaudējām divus ļoti svarīgus punktus. Spēles ievadā spēlējām tā, kā vēlējāmies. Iesitām vārtus tieši tādā veidā, kā pirms spēles uzzīmējām... Pēc tam nekas īpašs nenotika. Pretiniekiem bija 100% iespēja, pēc tam vārti, kurus nopietna komanda nevar atļauties ielaist. Tad 100% moments bija Žo [Žoalisons Santošs Oliveira], kurš neiesita praktiski tukšos vārtos. Kas attiecas uz otro puslaiku, tad abas komandas cīnījās un centās izraut uzvaru. Iesitām divus vārtus. Kaut kādu aizmuguri tur saskatīja, bet neesmu drošs, ka tiešām bija. Daudz 100% momentu izveidojām. Divreiz Anastasijs Mordatenko, vienreiz Žo. Un vēl divreiz iesitām. Bija daudz iespēju pie standartsituācijām, taču neiesitām. Un labi, ka galotnē neielaidām...

Varbūt par agru iesitām vārtus, ka lika atslābināties??
Vukičevičs: Kādu citu iemeslu nevaru izdomāt. Iespējams, komanda saprata, ka var viegli vinnēt. Taču tā nenotiek. Vienkārši nesaprotu, kā mēs ielaidām pēc tā standarta. Pāris minūtes pirms ielaistajiem vārtiem bija vēl viens moments ar [Vugara] Askerova dalību. Jāsaka, ka šis pieredzējušais spēlētājs sagādāja mums daudz problēmu...

Esmu apvainojies uz dažiem spēlētājiem, jo ieraudzīju ar kādiem korķiem viņi izgāja uz dabīgā laukuma. Profesionālam spēlētājam jāmāk atšķirt mākslīgo no dabīgā laukuma. Kad ieraudzīju futbola apavus dažiem spēlētājiem, paudu neizpratni par to, kā tad viņi gatavojas spēlēm. To pamanīju pārtraukumā un uz otro puslaiku puiši izgāja ar citu vēlmi un attieksmi. Izveidoja daudz momentu, taču tos neizmantoja.

Manā atmiņā "Ventspils" nekad nebija sācis čempionātu tik slikti. Jau trešo vai ceturto spēli "Ventspils" ļoti slikti nospēlē pirmo puslaiku. Spēli sāk no otra puslaiku jau kuru spēli pēc kārtas... Kas par iemeslu tam?
Vukičevičs: Ja mēs labāk spēlējam otro puslaiku, tad jau esam diezgan labi gatavi fiziski. Kad futbolisti redz, ka viņiem kaut kas nesanāk, tad viņi sāk kaut darīt lietas labā. Šajā čempionātā nav sliktu komandu. Katrs pretinieks var sodīt par katru kļūdu. Ne tikai mūs, arī visas pārējās komandas. Negribās piekrist, ka pirmo puslaiku spēlējam slikti. Uzvarētājās spēlēs pret "Spartaku" un "Mettu" iesitām vārtus līdz pārtraukumam. Ar "Jelgavu" spēlējām slikti praktiski visas spēles garumā. Šodien otrais puslaiks bija krietni labāks. Taču iesitām pirmajā spēles daļā. Kāpēc kopumā nespēlējam tādā līmenī, kādā "Ventspils" ir pieradis? Tam daudz iemeslu, kurus saskatu kā treneris. Tāpēc kustēsimies uz priekšu. Stiprais vienmēr piecelsies pēc neveiksmēm.

Askerovs vienkārši terorizēja "Ventspils" aizsardzību. Tiešām nevarēja pārkārtoties? Jo viņš mierīgi tika galā ar [Ingaru Sarmi] Stugli, ar [Ņikitu] Koļesovu. Un loģiskā kārtā iesita savus vārtus.
Vukičevičs: Jau minēju, ka viņš sagādāja mums lielas problēmas. Īpaši pirmajā puslaikā. Ar Vugaru vienmēr spēlēja viens futbolists [Stuglis], bet vēl cits [Koļesovs vai Mamahs] bija blakus, lai pie iespējas palīdzētu. (tālāk sekoja neliels strīds starp vietējo žurnālistu un "Ventspils" treneri. Pilns preses konferences ieraksts šeit.)

Šodien nebija divu atslēgas spēlētāju vidējā līnijā. Par Amansiu Forteša aiziešanu uzzinājām no interneta, kas bija sāpīgi. Un rezervē palika Jevgeņijs Kazačoks. Varat paskaidrot iemeslus?
Vukičevičs: Runāju ar komandu par spēli laukuma vidū. Ja neesam ar bumba, nekustamies, tad arī neuzvaram. Pērn visos mačos, kur kontrolējām bumbu un vadījām spēli, izcīnījām uzvaru. Tad, kad ir 50 uz 50, uzvaru izcīnīt nevaram, jo šī komanda nav tāda, kas spēj uzvarēt ar cīņu. Vēlējos iesaistīt centrā spēlētājus, kuri labāk pārvalda bumbu. Vēl viens iemesls pārmaiņām viduszonā ir blīvais kalendārs. Jau svētdien spēle pret "Riga", tāpēc šodien atļāvāmies veikt rotāciju.

Par Amansiu ir cits stāsts. Viens dzejnieks teicis: "Bija mīlestība bez prieka, tāpēc šķiršanās sanāca bez skumjām." Es saprastu, ja viņš pamestu komandu un kaut kad vēlāk atrastu sev jaunu klubu. Bet te sanāca, ka vakar viņš pameta komandu un uzreiz atrada citu... Profesionāli es viņu saprotu. Spēlētājs vēlas spēlēt futbolu. Vēlu viņam veiksmi. Pārējo nekomentēšu.

Vai zinājāt, ka Amansiu grasās pievienoties "Liepājai"? Vai viņš vienkārši atvadījās un viss?
Vukičevičs: Uzzināju to šodien. Turpat, kur jūs. Tāpēc nevēlos komentēt. Ja agrāk nebūtu kaut kāda kontakta [starp futbolistu un Liepājas klubu], tad diez vai viss notiktu dienas laikā. Piebildīšu, ka man patīk spēlēt ar tiem spēlētājiem, kuri attiecas pret kluba kreklu citādāk. [kluba direktors Sergejs Usačovs, tulkojot trenera sacīto, piebilda: "Nevis vieglprātīgi. Un pēc tam pārmesties oponenta pusē."]

Nākamā spēle pret "Riga". Kas mums jāizdara, lai pēc tās spēles būtu labākas emocijas?
Vukičevičs: Jāuzvar Rīgā, lai atgrieztos uz uzvaru takas. Protams, vairākas neveiksmes sezonas sākumā ir sāpīgas. Taču zinājām, ar kādām grūtībām sastapsimies. Daudz spēlētāju pameta komandu, bet jaunajiem futbolistiem nepieciešams laiks, lai saprastu prasības. Zinām, ka novembrī būs sezonas beigas, kad varēs vērtēt rezultātu. Tagad pāragri par to runāt. Vajag nopietnāk un citādāk gatavoties spēlēm. "Riga" ir nopietns pretinieks. Būs ļoti labs mačs, taču žēl, ka tas notiks uz mākslīgā seguma laukuma. Līdz ar to vēlos pateikties visiem, kuri sagatavoja zaļo laukumu šodienas spēlei. Ceru, ka tā būs zīme Latvijas Futbola federācijai un citiem klubiem, kuriem jānotic, ka aprīlī var spēlēt uz dabīgās zāles.

Pēc šādas spēles vairāk prieks par neizšķirtu, vai tomēr pārdzīvojums par neizmantoto iespēju galotnē?
Morozs: Ja mēs iesistu tos vārtus, tad, protams, būtu ļoti priecīgs. Ja "Ventspils" treneris tagad būtu man blakus [FK "Ventspils" ir viens no dažiem klubiem, kuri rīko pēcspēles preses konferences katram trenerim atsevišķi - aut.], viņš, droši vienu, nepiekristu, ka neizšķirts ir likumsakarīgs rezultāts. Protams, neizšķirts ir vairāk likumsakarīgs rezultāts par mūsu [potenciālo] uzvaru. Nav tā, ka es pārdzīvoju tikai par nerealizēto iespēju. Ir daudz jautājumu par pašu spēli. Gribās, lai katrs spēlētājs spēlētu vēl labāk. Pie tā arī strādāsim.

Cik liels trenera prieks par galvenā uzbrucēja atgriešanos [Vugars Askerovs bija izlaidis divas iepriekšējās spēles diskvalifikācijas dēļ - aut.]?
Morozs: Ja mēs paskatīsimies uz komandām, tad katrai ir uzbrucējs, kurš var iesist. Snaiperi, bombardieri. Tāpēc mums bija vajadzīgs Vugars. Šodien viņš nospēlēja ļoti labi. Bija mūsu līderis.

"Valmiera Glass"/ViA - RFS 0:2

Valds Dambrausks, FK RFS galvenais treneris: "Šī bija laba spēle ļoti labā atmosfērā. Visi redz, ko mans kolēģis [Tamazs Pertija] ir izdarījis ar šo klubu. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, "Valmiera" ir pavisam cita komanda. Šodien viņiem bija plāns un agresija. Neatceros spēli, kurā manu komandu būtu tik daudz presējuši, kā to "Valmiera" darīja otrajā puslaikā. Esmu priecīgs par izcīnītiem trīs punktiem. Prieku vairo tas, ka "Riga" un "Ventspils" pret valmieriešiem punktus zaudēja. Uzskatu, ka "Valmiera" ir uz pareizā ciņa. Futbolisti spēlē ar kaisli un enerģiju, bet komanda atbilst modernā futbola prasībām. Priecājos par savas komandas sniegumu. Spēles plāns tika izpildīts diezgan labi."

Tamazs Pertija, FK "Valmiera Glass"/ViA galvenais treneris: "Izņemot rezultātu uz tablo, šodien viss mani apmierināja. Ja precīzāk, 70 minūtes. Uzskatu, ka pirmajā puslaikā bija uztraukums, jo puiši kļūdījās elementārajās situācijās. Divus vārtus viņi [RFS] iesita, pateicoties klasei. Pateicoties tam, ka pirmajās minūtēs labi spēlēja presingā. Arī mēs to vēlējāmies darīt, taču pirmajā puslaikā tas nesanāca. Otrajā puslaikā uz mums nebija spiediena, tāpēc sākām aktīvāk presingot uz spēlēt atraisīti. Iespējams, pretinieks tad jau sāka spēlēt no rezultāta. Pēc pārtraukuma bija daudz presinga, kontaktu. Nevaru pārmest puišiem, ka viņi nospēlēja slikti. Skaisti spēlējām otrajā puslaikā, bet pretinieks skaisti aizsargājās un aizlidoja pretuzbrukumos. Bija divu cienīgu komandu spēle. Rezultāts uz tablo mūs, protams, neapmierina.

Sestdienas spēle pret "Ventspili" prasīja ļoti daudz enerģijas. Taču šodien redzējām tikai vienu izmaiņu pamatsastāvā. Un mača gaitā maiņas tika veiktas pašā galotnē. Tiešām spēlētāji tik labi gatavi fiziski, vai arī šobrīd vienkārši nav daudz iespēju rotācijai?
Pertija: Jūs redzējāt, kādos ātrumos mēs šodien spēlējām. Redzējāt, cik aktīvi malējie uzbrucēji gāja uzbrukumā. Redzējāt, cik aktīvi mēs presingojām. Man nebija pamata, lai kādu nomainītu. Apmierināja katra futbolista un komandas kustība. Ja par divām maiņām vienlaicīgi, tad teikšu, ka vēlējāmies stiprināt uzbrukumu. Ja tās izdarītu 50. vai 60. minūtē [abas maiņas Pertija veica 83. minūtē - aut.], viņi mūs varēja noķert pretuzbrukumā un iesist vārtus. Var teikt, ka beigās aizgājām avantūrā.

Alvis Jaunzems pirmo reizi sezonā izgāja pamatsastāvā. Ko varat pateikt par viņa spēli?
Pertija: Mūsu plāns bija iet presingā no pirmajām sekundēm. Tāpēc izvēlējāmies ātros futbolistus, kuri ir spējīgi to darīt. Alvis izgāja pamatsastāvā, lai pastiprinātu uzbrukumu.

Divas izmaiņas pamatsastāvā: Aleksandrs Fertovs un Tomašs Malecs palika rezervē.
Dambrausks: Divi iemesli. Pirmais iemesls ir rotācija. 19 dienās mums jāaizvada piecas spēles. Tas nav viegli pat pašā augstākajā līmenī. Cits iemesls ir pielāgoties "Valmieras" [Valdas gan sākumā pārteicās, nosaucot Pertijas iepriekšējo komandu "Liepāju" - aut.] spēles manierei. Mēs gaidījām viņu presingu un agresiju. Vēlējāmies ielikt spēlētāju zonās, kurās varējām pretinieku spēli izjaukt. Esmu apmierināts ar spēles plāna izpildi. Īpaši izceļu spēli aizsardzībā, kur bijām kompakti un labi organizēti. Krietni labāk nekā iepriekšējā spēlē pret "Mettu". Apmierināts ar diviem vārtiem, taču varējām izdarīt vairāk.

Var teikt, ka "Valmiera" spēlēja tieši tā, kā jūs gaidījāt.
Dambrausks: Jā, noteikti. Viņi nedaudz pamainīja izkārtojumu. Sākumā spēlēja ar 3-4-3. Pēc diviem ielaistajiem vārtiem nosūtīja vienu aizsargu atpakaļ un pārgāja uz 4-3-3. Otrajā puslaikā viņi parādīja, cik liels potenciāls ir komandai.

Pēc pārtraukuma nosēdāmies aizsardzībā. Tas bija taktisks lēmums vai "Valmiera" jūs piespieda?
Dambrausks: "Valmiera" mūs spieda. Redzējāt, ka dažbrīd viņu presingā piedalījās astoņi vai pat deviņi spēlētāji, diviem paliekot aizmugurē. Ja tu spēlē uz priekšu un netiec uzreiz pie bumbas, tad pretinieki iegūst priekšrocību ar sešiem septiņiem spēlētājiem uzbrukumā. Mums bija jābūt uzmanīgiem.

Šodien nespēlēja ukrainis Oleksijs Helovani, kurš bija viens no atslēgas spēlētājiem pirmajos mačos.
Pertija: Pēdējā spēlē guva mikrotraumu. Tāpēc mēs viņu šodien pietaupījām. Tūlīt jau nākamā spēle pret "Liepāju", tāpēc uzskatu, ka visu izdarījām pareizi. Šodien mums svarīgākais bija izvēlēties uzbrūkošo grupu, nevis aizsardzības. Tas arī iemesls, kāpēc Helovani šodien nespēlēja.

Četrās spēlēs guvāt vārtus pēc standartsituācijām. Arī šodien otrajā puslaikā bija daudz kustības, bet maz sitienu un reālu momentu...
Pertija: Jā, tas, droši vien, ir sāpīgi. Īpaši šādos mazajos laukumos, kuri ir mazāki un mēs nevaram ieskrieties. Nav kur skriet. Tāds varbūt iemesls. Ja redzējāt, tad centrējumi gāja no abām malām. Soda laukumā mēs tiekam, bet, kā minējāt, sitienu nav. Var uzdot jautājumus spēlētājiem, kāpēc tā ir. Varbūt tāds ir mūsu līmenis. Varbūt jāpaņem vēl dažus kvalificētus uzbrucējus. Tas ir ļoti plašs jautājums, uz ko īsi šobrīd nevar atbildēt.

Cik daudz spēlētāju šobrīd rotācijā?
Pertija: Tie 18, kuri bija pieteikumā un pieci seši jaunie spēlētāji. Tie ir vietējie spēlētāji. Ir arī divi cilvēki, kuri pagaidām nevar spēlēt dokumentu dēļ.

Viens no tiem ir ukraiņu vārtsargs?
Pertija: Nekomentēšu.

Spēle pret "Liepāju" jums būs īpaša?
Pertija: Man katra spēle ir īpaša un principiāla. Vēlāmies izskatīties tā, kā šodien. Nav pretenziju pret spēlētājiem. Bija ātrums, azarts. Bija viss, par ko bijām vienojušies. Diemžēl futbols ir rezultāts uz tablo, uz ko visi beigās skatās.

Gļebs Kļuškins atgriezās pamatsastāvā.
Dambrausks: Viņam bija savainots pirksts. Pirms iepriekšējās spēles treniņā kāds uzkāpa viņam uz kājas. Tad viņam bija sāpes, bet tagad Gļebs ir pilnībā vesels. Šodien viņam bija laba spēle.

Lasi vēl:
1. kārta: "Riga" un Kubarevs, Tosina negantās medības, īpašais Zjuzins, Sūlšera veiksme
2. kārta: "Riga" nespēlē kā čempione, "Spartaka" darba atļaujas, Pertijas plāni Valmierā
3. kārta: Karašauska portrets ģērbtuvē, slavas dziesma Savaļniekam, Liepājas ķibeles
4. kārta: Tamazs kosmosā, Riherta 8 sekundes, Dodo liktenīgā nenomainīšana

     [+] [-]

, 2019-04-12 08:40, pirms 5 gadiem
Ģeniāls teikums: "... Mums nedrīkst pieļaut, lai kāds vel saslimst..."

  +2 [+] [-]

, 2019-04-12 08:55, pirms 5 gadiem
Vukičevičs- Profesionāli es viņu saprotu. Spēlētājs vēlas spēlēt futbolu. Vēlu viņam veiksmi. Pārējo nekomentēšu.

Šo trenera teikto katrs var saprast kā grib.

     [+] [-]

, 2019-04-12 10:28, pirms 5 gadiem
Sanāk ka spēlētājs vēlās spēlēt futbolu,bet treners to negrib. Jo jāspēlē tā kā ir nolemts no aukšas!