Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Šteinbors, Tobers un Dubra sākumsastāvā, "Spartakam" divi zaudējumi

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Šteinbors, Tobers un Dubra sākumsastāvā, "Spartakam" divi zaudējumi
Pāvels Šteinbors. Foto: Arka Gdynia SSA

Divus zaudējumus vienas dienas laikā gatavošanās posmā pirms 2020. gada "Optibet" Virslīgas sezonas šodien Turcijā piedzīvoja Jūrmalas "Spartaks", kas pirmajā no tām ar 0:3 atzina Rumānijas kluba Targovištes "Chindia" pārākumu, savukārt otrajā ar 1:4 kapitulēja Krievijas premjerlīgas vienības Samaras "Krylya Sovetov" priekšā.

"Chindia" visus trīs vārtus guva pirmā puslaika gaitā, kamēr cīņā ar "Krylya Sovetov" jūrmalnieki ilgu laiku spēja saglabāt intrigu - 30. minūtē pēc Samaras futbolistu kļūdas aizsardzībā vienatnē ar Krievijas kluba vārtsargu izrāvās nigērietis Aliju Adams, panākot 1:1. Otrajā puslaikā gan "Krylya Sovetov" visu salika "pa plauktiņiem", gūstot trīs bezatbildes vārtus.

Pagājušās sezonas Latvijas čempionātā piekto vietu ieņēmušajai Jūrmalas komandai treniņnometnē Turcijā vēl paredzētas trīs pārbaudes spēles - 25. janvārī spartakieši spēkosies ar Sofijas "Slavia" no Bulgārijas, savukārt attiecīgi 9. un 14. februārī cīnīsies ar Krievijas premjerlīgas komandām Kazaņas "Rubin" un Maskavas "Dynamo".

Pirmo pārbaudes spēli pirms februārī gaidāmās Polijas Ekstraklases turnīra atsākšanās aizvadījusi Latvijas izlases vārtsarga Pāvela Šteinbora Gdiņas "Arka", kas vienīgos vārtus ielaida jau astotajā minūtē, ar 0:1 piekāpjoties Azerbaidžānas komandai "Sumqayıt". Nesen jaunu divu gadu līgumu ar Baltijas jūras ostas pilsētas klubu noslēgušais Šteinbors laukumā bija visu pirmo puslaiku.

Pēc aizvadītām 20 kārtām ar 21 punktu 13. vietā 16 komandu konkurencē esošā "Arka" nākamo pārbaudes cīņu aizvadīs 28. janvārī, eksaminējot Ziemeļmaķedonijas čempionāta komandu Strugas "Trim&Lum".

Savukārt ar 30 punktiem septīto vietu ieņemošās Gdaņskas "Lechia" sākumsastāvā trešo dienu pēc kārtas izgāja centra aizsarga pozīcijā spēlējošais 19 gadus vecais Kristers Tobers, kurš arī laukumā bija līdz puslaiku pārtraukumam. "Lechia" otrajā mačā divu dienu laikā ar 0:1 atzina Kazaņas "Rubin" pārākumu. Vienīgos vārtus 34. minūtē guva Vjačeslavs Podberjozkins.

Visbeidzot Ukrainas premjerlīgas augšgala vienības "Oleksandriya" sastāvā pirmajās divās no četrām 30 minūšu ceturtdaļām cīnījās aizsargs Kaspars Dubra. "Oleksandriya" pēc 60 minūtēm bija zaudētājos ar 0:1 pret Bulgārijas klubu Varnas "Cherno More". Cīņas izskaņā Ukrainas vienība guva trīs vārtus 12 minūšu laikā, kas ļāva izcīnīt uzvaru ar 3:1.

24. janvārī "Oleksandriya" spēlēs ar Skopjes "Makedonija Gjorče Petrov".

Izmantotie resursi:
Strona oficjalna – Lechia Gdańsk – Lechia.pl
https://twitter.com/FCO1948
https://twitter.com/ArkaGdyniaSSA