Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pārprodukcija Rīgā - čempioniem pievienojas arī serbu centra pussargs

Agris Suveizda

Pārprodukcija Rīgā - čempioniem pievienojas arī serbu centra pussargs
Marko Džurišičs. Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

Latvijas spēcīgākais futbola klubs "Riga" pavēstījis par vienošanās panākšanu ar 22 gadus veco serbu centra pussargu Marko Džurišiču, kurš sezonu sāka Serbijas Superlīgas klubā "Vojvodina", kas pašlaik ieņem trešo vietu.

Džurišičs "Vojvodina" arī sāka karjeru, bet pēc spēlēšanas Šabacas "Mačva" un Vraņes "Dinamo" vasarā atgriezās dzimtās pilsētas klubā un Serbijas Superlīgā sāka 11 no 15 spēlēm. 2016. gadā vienu spēli aizvadījis arī UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā, bet Serbijas jaunatnes izlasēs oficiālos mačos nav piedalījies. "Vojvodina ar 51 punktu 24 mačos ieņem trešo vietu, atpaliekot tikai no abiem Belgradas milžiem "Crvena zvezda" (63) un "Partizan" (52).

"Riga" arī jaunā galvenā trenera Oļega Kononova vadībā pārbaudes spēlēs lielākoties spēlēja ar izvietojumu 4-2-3-1, un uz divām centra pussargu vietām galvaspilsētas klubā ir jau seši pretendenti – Džurišiča tautietis Stefans Paničs, ukrainis Vjačeslavs Šarpars, horvāts Tomislavs šāričs un vietējie spēlētāji Oļegs Laizāns un Ritvars Rugins. Ņemot vērā kadru problēmas aizsardzības centrā, iespējama gan Paniča spēlēšana arī šajā pozīcijā. Pašlaik "Riga" sastāvā pat bez dublieriem ir 27 spēlētāji.

"Riga" jauno sezonu uzsāks 13. martā, viesojoties pie "Valmieras". Ziemas pāreju periods noslēgsies rīt.

"Riga" sastāvs

PozīcijaSpēlētāji
VārtsargiOzols; Puriņš; Isajevs
Kreisās malas aizsargiTaloša; Kurakins
Centra aizsargiPrenga; Černomordijs; Stuglis
Labās malas aizsargiFjodorovs; Pētersons; Gabovs
Centra pussargiPaničs; Šarpars; Šāričs; Laizāns; Rugins; Džurišičs
Malējie uzbrūkošie pussargiHora; Steniu; Nkololo; Rožers
Centra uzbrūkošie pussargiBrizola; Janovs; Lukjanovs
Centra uzbrucējiMbombo; Debelko; Ļubičičs

Izmantotie resursi:
https://rigafc.lv/riga-paraksta-lig...

  +2 [+] [-]

, 2020-03-05 20:43, pirms 4 gadiem
Fantastiska komplektācija. Kāpēc tā vajag darīt? Ko tas dod komandai un futbolistiem?

  +4 [+] [-]

, 2020-03-05 21:18, pirms 4 gadiem
Izlasi interviju ar Biļinski, viņš visu smalki ir aprakstījis

  +4 [+] [-]

, 2020-03-05 21:20, pirms 4 gadiem
Riga "atzīstam, ka mums nav kompetences futbolā, tāpēc pērkam vairumā un ceram, ka trāpīsies kāds jēdzīgs produkts, liekos pēc tam izmetīsim, finanses atļauj.."

  -3 [+] [-]

, 2020-03-05 22:16, pirms 4 gadiem
Jau zinu, ka šim būs vieni vienīgi mīnusi, bet tomēr uzdošu pāris reotiskus jautājumus. Kam? Pirmkārt jau, citiem komentētajiem...

1) vai Riga sastāvs būtu izmainījies tik drastiski, ka būtu sakāms "līdz napazīšanai, neviens no iepriekšējās sezonas vairs nav"?!?
2) vai jaunieguvumi, jau pēc cv vien vērtējot (kamēr nav redzēti vēl uz laukuma sabiedrībai), ir vērtējami kā labs papildinājums?
3) vai klubiem, attīstības stadijā, kāds protams ir Riga, ir vai nav raksturīgas plašas sastāva rotācijas gadu no gada? Neatkarīgi no valsts, līgas.

Man nav vajadzīgas atbildes uz šiem jautājumiem.
Vienkārši ieliciet mīnusi šim komentāram un atbildiet uz šiem jautājumiem tīri godīgi paši sev 😁

Es tiešām šoreiz nedaudz aizstāvēšu Riga.
Tāda plika bļaušana sanāk.
Vai klubs ir piesūkts pilns ar nevienam Eiropā nezināmiem melnīšiem (atvainojos par izteicienu)?
Jā... 27... pie mūsu spēļu intensitātes Latvijā... pārāk liels skaitlis. Bet... ko... Riga no Jūsu kabatas naudu velk ārā šo spēlētāju apmaksai???

  -2 [+] [-]

, 2020-03-05 22:28, pirms 4 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Izlasi interviju ar Biļinski, viņš visu smalki ir aprakstījis
Jā. Tā intervija parāda, kādu kolhozu tur šobrīd, manuprāt, iespējams tieši Lajuks taisa.

No otras puses... Kamila izteikumus par absolūti haotisku sastāva mainīšanu... to vnk līdz galam nepierāda fakti. Tas, ka redzu Brizolu, Debelko un Prengu jau pirmkārt. Tas ka redzu Rožeru, Paniču... Černomordiju, Kurakinu, Pētersonu... Gabovu, Ozolu... Laizānu...
Pietiekams apjomiņš ar jau daudz spēlēm Riga kreklā aizvadījušiem spēlētājiem. Gandrīz pat jāsāk vaicāt... mums citi klubi maz var lepoties kaut ar tik lielu kadru saglabāšanu??? Piemēram, vairāk kā 20 gadus jau eksistējošā Ventspils, piemēram???

Ko mēs gribam? Klubu, kurš rušinās pēc arvien labāka sastāva, paturot jau esošās, pārbaudītās vērtības? Vai gribam nez no kurienes izveidotu tā pēkšņi... stabilu, nemainīgu plaša līmeņa sastāvu. Tādi sastāvi neizveidojas nedz gada, nedz divu laikā. Nedaudz vairāk vajag. To vnk mana kā futbola vērotāja pieredze saka.
Tā ka... nedaudz kritiski arī pret Kamila teikto attiecos.

Pateica daudz neglaimojošu lietu, par kurām... jānokaunas būtu klubam.

  +3 [+] [-]

, 2020-03-05 22:49, pirms 4 gadiem
DaMarcus rakstīja: Man nav vajadzīgas atbildes uz šiem jautājumiem.
Vienkārši ieliciet mīnusi šim komentāram un atbildiet uz šiem jautājumiem tīri godīgi paši sev 😁
kāpēc tik dramatiski?
tas, ka nevelk naudu no mūs kabatām taču nenozīmē, ka nevaram komentēt. īpaši, ja klubs ambiciozi sev paņēmis tik skaļu vārdu un līdz ar to arī ietekmē reputāciju pilsētai, valstij un tad jau prasības varam izvirzīt. pozitīvi vismaz, ka ir daudz ziņu ko apspriest.
Latvija tomēr nav tā bagātākā valsts, tāpēc ierasts, ka panākumus nevis primitīvi nopērkam par lielāku naudu, bet to gudrāk ieguldot. un pagaidām nevar redzēt, ka Riga plānotu un veidotu sastāvu ilgtermiņā.

  +1 [+] [-]

, 2020-03-05 22:54, pirms 4 gadiem
Riga FC gatavojās Eirokausiem ar vairāk kā diviem sastāviem.Nu,ja komanda to var atļauties,tad tikai uz priekšu.

  -1 [+] [-]

, 2020-03-05 22:54, pirms 4 gadiem
Pat abi pasaules lielākie finanšu dūži ar gadsimta tradīcijām - Real un Manchester United pamanās sevi novest līdz situācijām, kad pienāk laiks, kad kadru mainība ir tik liela, ka jāsāk jau skaitīt, kas tur nav, nevis kas ir spēlējis (es pārspīlēju protams). Tas tā... par laikiem, kas visiem būs zināmi un vēl atmiņā - Real post-Galactico laiks līdz pat nu jau spozmi zaudejošā supersastāva nostiprināsanai. Un Manchester United post-Fergie perioda pirmie gadi.

Tad ko mēs runājam par mūsu mazo pīļudīķi?
Ja lielie un varenie, vērtējot kadru mainību, mēdz dažbrīd padarīt sevi par apsmieklu?

     [+] [-]

, 2020-03-05 23:05, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: kāpēc tik dramatiski?
tas, ka nevelk naudu no mūs kabatām taču nenozīmē, ka nevaram komentēt. īpaši, ja klubs ambiciozi sev paņēmis tik skaļu vārdu un līdz ar to arī ietekmē reputāciju pilsētai, valstij un tad jau prasības varam izvirzīt. pozitīvi vismaz, ka ir daudz ziņu ko apspriest.
Latvija tomēr nav tā bagātākā valsts, tāpēc ierasts, ka panākumus nevis primitīvi nopērkam par lielāku naudu, bet to gudrāk ieguldot. un pagaidām nevar redzēt, ka Riga plānotu un veidotu sastāvu ilgtermiņā.
Zini, kāpēc Mourinju atnāca un Chelsea momentā kļuva pēkšņi par Premjerlīgas top komandu ar atrāvienu pāris gadus?
Tādēļ, ka nopirka Čehu, Karvalju, Fereiru, Esjēnu, Robenu un Drogba???

Nē, tādēļ, ka komanda jau bija atsijājusi, un saglabājusi sastāvā Teriju, Lampardu, Bridžu, Makeleli, Gudjonsenu, Džo Koulu, Dafu un uzaudzinājuši Obi Mikelu
Uuun... jau atsijājuši kā nederīgus Mutu (lab, te vēl tās narkotikas...), Gronkjēru, Veronu... faktiski arī Krespo... pensijā palaižot Desaijī, Petī un Dzolu.

Respektīvi... pat ar milzu naudu neko nevarēja nopirkt pāris gados. Mourinju tikai uzlika ķirsīti jau ilgi veidotai komandai.

...............
Mūsdienu, šī brīža Liverpool veidošanās???
Tik pat garš stāsts.

     [+] [-]

, 2020-03-05 23:10, pirms 4 gadiem
nē, ja salīdzina Riga ar MU, MC, Real utt, tad nav diskusijas. filozofēt par pa dajebko, bet tas nav nopietni, tikai mans viedoklis.

     [+] [-]

, 2020-03-05 23:16, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: nē, ja salīdzina Riga ar MU, MC, Real utt, tad nav diskusijas. filozofēt par pa dajebko, bet tas nav nopietni, tikai mans viedoklis.
Piekritīšu un atvainojos.
Vnk... tas, ko gribēju pateikt... process ar sastāva nostiprināšanu un vēlamā sastāva atlasi ir ilgs un sāpīgs jebkurā līmenī un jauniem klubiem ar augošām ambīcijām, kuri spēlē zemākā līmenī, šis process vienmēr būs īpaši plašs un sāpīgs.

Kadru mainība ir neizbēgama, ja klubs cenšas augt.
Par to, ka klubs neveidotu ilgtermiņā sastāvu, nepiekrītu.
Es jau uzrakstīju. Daudz spēlētāju ir jau ne pirmo sezonu Riga. Un galvenais - līderi ir palikuši.

     [+] [-]

, 2020-03-05 23:20, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: nē, ja salīdzina Riga ar MU, MC, Real utt, tad nav diskusijas. filozofēt par pa dajebko, bet tas nav nopietni, tikai mans viedoklis.
Ilgtermiņa ambiciozo domāšanu raksturo tieši līderu saglabāšana un pārējā sastāva uzlabošana.
"Kupi-prodaj" tipa klubam visu laiku pazudīs tieši līderi.
Klubam - skopulim, visu laiku mainīsies praktiski viss sastāvs. Jo līderu līgumus celt ij netaisīsies, vai arī... ja pie vainas ir nevis skopums, bet finanšu trūkums, vnk nebūs iespējas turēt tos līderus.

Prenga, Černomordijs, Paničs, Brizola, Debelko tak ir sastāvā. Par ko ir runa?
Ozols vārtos. Pētersons. Reāli iepriekšējās sezonas kodols.

  -1 [+] [-]

, 2020-03-05 23:23, pirms 4 gadiem
Lielākais prieks jau par Brizolu.
Argumentējiet, ja gribat... bet uz mūsu līgas fona... vnk superzvaigzne no sava spēlētā futbola kvalitātes līmeņa viedokļa.

     [+] [-]

, 2020-03-05 23:32, pirms 4 gadiem
globāliem superklubiem (nevis savu valstiņu oligarhiem) nav būtiski kaut ko audzināt, attīstīt - viņi var nopirkt jebko par jebkuru naudu un ģenerēs lielākus ienākumus no reklāmām, tv visā pasaulē.

ierobežotos finanšu apstākļos kā Z-Eiropa un A-eiropa, man jēdzīgāks liekas modelis, kad klubi strādā ilgtermiņā attīstot savus spēlētājus un rezultātus sasniedz ar saspēlētību, vēlāk pārdodot labākos spēlētājus, lai nopelnītu.
es nevaru fanot par klubu, kur gandrīz visi spēlētāji uz īsu laiciņu, tikai naudas vai sava egoistiska iemesla dēļ, jebkurā brīdī par +5% naudas gatavi pāriet pie lielākā konkurenta RFS .. Ozols izņēmums, varbūt vēl kāds rezervē.

     [+] [-]

, 2020-03-05 23:41, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: globāliem superklubiem (nevis savu valstiņu oligarhiem) nav būtiski kaut ko audzināt, attīstīt - viņi var nopirkt jebko par jebkuru naudu un ģenerēs lielākus ienākumus no reklāmām, tv visā pasaulē.

ierobežotos finanšu apstākļos kā Z-Eiropa un A-eiropa, man jēdzīgāks liekas modelis, kad klubi strādā ilgtermiņā attīstot savus spēlētājus un rezultātus sasniedz ar saspēlētību, vēlāk pārdodot labākos spēlētājus, lai nopelnītu.
es nevaru fanot par klubu, kur gandrīz visi spēlētāji uz īsu laiciņu, tikai naudas vai sava egoistiska iemesla dēļ, jebkurā brīdī par +5% naudas gatavi pāriet pie lielākā konkurenta RFS .. Ozols izņēmums, varbūt vēl kāds rezervē.
Tātad mums vajag to, ko Verpakovskis teica...
Arī Tev 😔

Respektīvi, ideālā situācija ir, ja klubā spēlē vietējie, vēlams gados jauni un komanda ir pirmā Latvijā + superīgi spēlē eirokausos 😁

Tas nekad nenotiks. Varu apsolīt.
Var spēlēt ar vietējiem un nebūt pirmie pat līgā. Te iespējas arī beidzas.
Mēs dzīvojam globālā vidē. Nepaņemsi to titulu ar visām iespējām (eirokausi un UEFA prēmijas) Tu, to... ar tiem pašiem ieročiem (leģionāri) paņems cits.
Šito pat Metta saprot.

     [+] [-]

, 2020-03-05 23:47, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: globāliem superklubiem (nevis savu valstiņu oligarhiem) nav būtiski kaut ko audzināt, attīstīt - viņi var nopirkt jebko par jebkuru naudu un ģenerēs lielākus ienākumus no reklāmām, tv visā pasaulē.

ierobežotos finanšu apstākļos kā Z-Eiropa un A-eiropa, man jēdzīgāks liekas modelis, kad klubi strādā ilgtermiņā attīstot savus spēlētājus un rezultātus sasniedz ar saspēlētību, vēlāk pārdodot labākos spēlētājus, lai nopelnītu.
es nevaru fanot par klubu, kur gandrīz visi spēlētāji uz īsu laiciņu, tikai naudas vai sava egoistiska iemesla dēļ, jebkurā brīdī par +5% naudas gatavi pāriet pie lielākā konkurenta RFS .. Ozols izņēmums, varbūt vēl kāds rezervē.
Principā Metta to zināmā mērā jau dara. Arī regulāri palaiž uzaudzinātos līderus.
Tad man ir cits jautājums - kādēļ tad arī par Mettu tik daudz smieklus es regulāri šeit redzu.
Tas ir klubs, kurš balstās uz vietējiem, leģionārus izmantojot vnk... lai noturētos līgā, praktiski. Reālijas to vnk prasa.
Tad... mums ir Metta. Nav labi. Smejamies par to.
No otras puses... gribam ko... lai līgā vienas Mettas vien tik ir?

Var jau to vēlēties.
Tikai par eirokausiem jāaizmirst. Vnk jāizmet no galvas tad vispār ir šis vārds. Jo tur pretī nenāks tādas pašas Mettas. Jo... arī citās valstīs Mettas parasti netiek līdz eirokausiem.
Pat Bilbao būtu pavisam citā līmenī, ja atmestu savu principu.

  +1 [+] [-]

, 2020-03-05 23:53, pirms 4 gadiem
Ne gluži, un saprotu, ka ideāla situācija nav. Tomēr regulāri tādi klubi spēlē pat ČL, arī no šī reğiona, BATE kaut vai piemērs.

bet Riga šogad ir grūtā situācijā - LV viņu pārsvars iespēju ziņā ir tik liels, ka jebkurš cits rezultāts kā drošs tituls, būs liela neveiksme un iemesls smagiem griezieniem..

  +1 [+] [-]

, 2020-03-05 23:54, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: globāliem superklubiem (nevis savu valstiņu oligarhiem) nav būtiski kaut ko audzināt, attīstīt - viņi var nopirkt jebko par jebkuru naudu un ģenerēs lielākus ienākumus no reklāmām, tv visā pasaulē.

ierobežotos finanšu apstākļos kā Z-Eiropa un A-eiropa, man jēdzīgāks liekas modelis, kad klubi strādā ilgtermiņā attīstot savus spēlētājus un rezultātus sasniedz ar saspēlētību, vēlāk pārdodot labākos spēlētājus, lai nopelnītu.
es nevaru fanot par klubu, kur gandrīz visi spēlētāji uz īsu laiciņu, tikai naudas vai sava egoistiska iemesla dēļ, jebkurā brīdī par +5% naudas gatavi pāriet pie lielākā konkurenta RFS .. Ozols izņēmums, varbūt vēl kāds rezervē.
Ja būs rezultāts (lasi - Eirokausu grupa), šie spriedelējumi tiks aizmirsti, un skatītājs viegli piedos lielo kaudzi ar leģiem.

     [+] [-]

, 2020-03-05 23:59, pirms 4 gadiem
Savukārt, ja mēs gribam klubu, kurš piekoptu nu... Zagrebas Dinamo stilu...
Tas ar ko Zagrebas Dinamo nodarbojas ir:
1) tā ir valsts ar jau daudz lielākām un kvalitatīvākām vietējo spēletāju audzināšanas tradīcijām
2) daudz, daudz labāku futbola infrastruktūru
3) daudz, daudz lielāku līdzjutēju interesi un futbola biznesu.

Tas ir zemāka līmeņa (bet viens no zemākajiem, kurš būs pazīstams daudz maz plašam cilvēku lokam)... bet joprojām tāds pats procure&sale / kupi-prodaj tipa klubs kā augstākā līmeņa Ajax, Porto utt.
Man nekas nebūtu pretī, ja mūsu klubi darbotos šajā virzienā nākotnē. Zināmas stadijas sasniegšanas brīdī, tas pat varētu būt VISPAREIZĀK.
Bet šobrīd... mēs līdz turienei pat vēl tikuši neesam.
Atveram acis. Mēs esam pagrabā, no kura sākumā purns jāpabāž ārā, piesakot sevi futbola kartē, lai mūs vispār sāk ņemt kaut... cik melns aiz naga nopietni. Un jā... es te joprojām runāju par mūsu klubu futbolu, nevis izlasi.
Ārzemēs tak gandrīz neviens neprot nosaukt nevienu Latvijas klubu. Un es te par mēreniem entuziastiem runāju.
Mums līdz kupi-prodaj jātiek vēl. Realitāte ir tāda, ka mums jau lielākoties nav nemaz tā "kupi" sadaļa. Mūsu klubi ņem brīvos aģentus. Savukart ar vietējiem spēlētajiem ir vēl trakāk uz doto brīdi.

     [+] [-]

, 2020-03-06 00:14, pirms 4 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Ja būs rezultāts (lasi - Eirokausu grupa), šie spriedelējumi tiks aizmirsti, un skatītājs viegli piedos lielo kaudzi ar leģiem.
Bet aprēķins brīvā tirgus pasaulē tak ir gandrīz vai matemātisks:
1) pastāvot brīvajam tirgum, neviens klubs, neatkarīgi no valsts, nevar būt spējīgs savās rindās tā teikt, sapulcēt visi savu nacionālo izlasi
2) balstoties uz pirmo punktu, tiklīdz tu piekop "leģionāriem NĒ" tipa politiku, Tu vienmēr zaudēsi vairākiem citiem klubiem savas līgas ietvaros, lai arī cik labi būtu Tavi vietējie.

Aksioma.
Tu vari kaut Spāniju pārstāvēt, bet... titulus izcīna leģionāri. Tas tā vnk ir. Visur!!!

     [+] [-]

, 2020-03-06 09:26, pirms 4 gadiem
Jā,latviešu spēlētāji šeit ir mazākumā.Izmirstošā nācija.Godīgi sakot nebiju pētījis,kurā Eiropas vai Pasaules valstu nacionālajā čempionāta klubā vietējo spēlētāju skaits nepārsniedz legionāru skaitu.Pirms dažiem gadiem Lietuvas Utenis bija pārsvarā legionāri,un pašlaik šis klubs vairs neeksistē,un līga vairs nevar savākt vairāk par sešām komandām.Vai mēs neejam to pašu ceļu?

     [+] [-]

, 2020-03-06 09:48, pirms 4 gadiem
emox rakstīja: Jā,latviešu spēlētāji šeit ir mazākumā.Izmirstošā nācija.Godīgi sakot nebiju pētījis,kurā Eiropas vai Pasaules valstu nacionālajā čempionāta klubā vietējo spēlētāju skaits nepārsniedz legionāru skaitu.Pirms dažiem gadiem Lietuvas Utenis bija pārsvarā legionāri,un pašlaik šis klubs vairs neeksistē,un līga vairs nevar savākt vairāk par sešām komandām.Vai mēs neejam to pašu ceļu?
Kiprā varētu būt tā, nesen skatījos komandu pieteikumus un izskatījās, ka leģionāru ir vairāk kā vietējo. Vairāk nekas nenāk prātā, varbūt vēl kādā LT klubā ir līdzīgi.