Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Jevgeņijs Kazačoks oficiāli pievienojas "Jelgavai"

Andrejs Siliņš

Jevgeņijs Kazačoks oficiāli pievienojas "Jelgavai"
Jevgeņijs Kazačoks. Foto: FK Jelgava

Pirmdien Latvijas čempionāta Virslīgas futbola klubs “Jelgava” parakstījis līgumu ar centra pussargu Jevgeņiju Kazačoku. Vienošanās ar futbolistu panākta līdz sezonas beigām, vēstī klubs.

Divkārtējais Latvijas čempions Jūrmalas “Spartaka” sastāvā Kazačoks "aļņu" rīcībā atradās vēl ziemas sagatavošanās posmā, taču spēlētājam ilgi bija neatrisināti juridiskie jautājumu ar savu iepriekšējo klubu “Ventspili”, kas radīja grūtības pārejas veikšanā. Maijā Kazačoks kļuva par brīvo aģentu un no 1. jūnija ir pilnvērtīgs futbola kluba “Jelgava” spēlētājs.

“Pārgāju uz “Jelgavu” trenera dēļ,” pastāstīja Zemgales kluba jaunieguvums, atceroties sekmīgo 2016. gada sezonu pašreizējā FK “Jelgava” galvenā trenera Oļega Kubareva vadītajā “Spartakā”. Zelta sezonā Kazačoks guva 10 vārtus, kļūstot par Virslīgas trešo labāko vārtu guvēju. 2016. gadā Jevgeņijs kļuva par Latvijas labāko jaunatnes futbolistu, Virslīgas labāko pussargu un palika 2. vietā balsojumā par čempionāta vērtīgāko futbolistu.

Par mērķiem gaidāmajā sezonā Latvijas izlasē deviņas spēles aizvadījušais Kazačoks izsakās ambiciozi: “2016. gadā mums neviens neticēja, taču kļuvām par čempioniem. Kāpēc gan neatkārtotu ko līdzīgu arī Jelgavā?”

Pēc ļoti sekmīgā 2016. gada Kazačoks un “Spartaks” kļuva par čempioniem arī 2017. gadā. Tad sekoja pāreja uz RFS, kur Liepājā dzimušais futbolists nespēja nostiprināties sastāvā, taču izcīnīja Virslīgas bronzas medaļas. Pie bronzas Kazačoks tika arī pērn, pārstāvot “Ventspili” un esot viens no komandas līderiem.

“Fiziski jūtos ļoti labi, jo pavasarī cītīgi sekoju individuālo treniņu programmai,” par savu sportisko formu pastāstīja Jevgeņijs. Atgādināsim, ka no 1. jūnija Latvijā atļauts aizvadīt pilna kontakta treniņus. Trešdien jelgavnieki aizvadīs pirmo maču pēc ilgāka pārtraukuma, Mažeiķos tiekoties ar FK “Liepāja”.

Izmantotie resursi:
Jevgeņijs Kazačoks pāriet uz...