Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Dambrausks netic brīnumiem, Koņevs par fotogrāfiju prezidentam

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Dambrausks netic brīnumiem, Koņevs par fotogrāfiju prezidentam
Elvis Stuglis un Darko Lemajičs - pērn abi kļuva par Virslīgas čempioniem "Riga" sastāvā. Foto: Zigismunds Zālmanis ("Riga").

Nedēļas nogalē tika aizvadītas "Optibet" futbola Virslīgas 25. kārtas spēles. Piedāvājam izlasīt komandu treneru sacīto pēcspēles preses konferencēs.

"Spartaks" - "Valmiera Glass"/ViA 3:0

Tamazs Pertija, "Valmiera Glass"/ViA galvenais treneris: "Apsveicu "Spartaku" un par spēli pavisam īsi - pirmos vārtus paši sev atvedām, kas mums pēdējā laikā katrā spēlē "sanāk". Pēc tam otrajā puslaikā, protams, pilnībā pārņēmām iniciatīvu un izveidojām četrus 100% momentus, taču neguvām nevienus vārtus. Mums beigās bija jāriskē, izlaidām vēl vienu uzbrucēju un beigās vēl ielaidām vārtus. Rezultāts nepatīkams, taču neatbilst spēles gaitai."

Nuncio Dzavetjēri, "Spartaka" galvenais treneris: "Esmu priecīgs par uzvaru, paldies spēlētājiem par paveikto darbu laukumā, kā arī paldies tiem spēlētājiem, kuri palika malā, taču arī no tribīnēm atbalstīja mūsu komandu. Šie trīs punkti bija svarīgi."

Kā vērtējat jaunpienācēju Igoru Tarasovu?
Dzavetjēri: "Protams, Igors ir svarīgs spēlētājs. Kad viņš varēs aizvadīt pilnas 90 minūtes [debijā tika nomainīts 76. minūtē - aut.], tas būs liels pienesums komandai. Viņš ir futbolists, kāds mums bija ļoti nepieciešams - pieredzējis un tāds, kurš pamāca gados jaunākos spēlētājus. Esmu priecīgs, ka viņš ir pievienojies komandai un aizvadīja šo maču."

Pirmie vārti pirmā puslaika beigās bija svarīgi? Otrajā puslaikā jau bija cita taktika?
Dzavetjēri: "Pirmais puslaiks bija līdzvērtīgs un esmu priecīgs, ka guvām pirmos vārtus veidā, kādu pieprasām treniņos, proti, augsta presinga rezultātā [bumba tika atņemta valmierietim pie paša soda laukuma - aut.]. Šarpentjē atņēma bumbu ļoti augstu, pēc tam piespēlēja, ļaujot Stenlijam gūt vārtus. Otrajā puslaikā Valmiera pamainīja shēmu un 10-15 minūtes mums klājās grūti. Pēc tam veicām maiņas, un uznākušie futbolisti nospēlēja ļoti labi. Sabalansējām savu futbolu un mums sāka rasties daudz vārtu gūšanas iespēju."

"Jelgava" - "Metta" 1:0

Andris Riherts, "Mettas" galvenais treneris: "Zinājām, ka nebūs baigi rezultatīvā spēle. "Jelgava" tagad ir pavisam citādi nokomplektēta nekā sezonas sākumā - tagad ir rūdīti vīri, kuri spēlē uz rezultātu. Jelgava šodien to arī panāca. Bija daudz divcīņu, kuras, manuprāt, pirmajā puslaikā aizvadījām labi, taču diemžēl ielaidām vārtus. Otro puslaiku aizvadījām sliktāk, taču vārtus neielaidām. Rezultāts 0:1 laikam ir likumsakarīgs, taču tik un tā esmu pateicīgs spēlētājiem, ka pieturējāmies pie saviem principiem un mēģinājām veidot uzbrukumus. Diemžēl beigās līdz tādam īstam momentam nenokļuvām."

Oļegs Kubarevs, "Jelgavas" galvenais treneris: "Nevarējām nenovērtēt pretinieku. "Metta" ir komanda, kas daudz uzbrūk, taču pagaidām kvantitāte nepāraug kvalitātē. Viņu futbolisti ir gados jauni. Negribu apspriest pretiniekus, bet pret viņiem ir grūti spēlēt, jo viņiem vienmēr ir momenti un allaž var kaut ko nogulēt, jo "Metta" prot nospēlēt asi, prot radīt saspringumu. Mēs šodien neizskatījāmies sabalansēti, taču svarīgākais, ka paņēmām šos punktus. Otrajā puslaikā nedaudz pārkārtojāmies un kļuva nedaudz vieglāk. Mums ir daudz jaunu spēlētāju, tai skaitā vārtus guva Maksims Votinovs, un trūkst saspēlētības."

Pārtraukumā Ivanova vietā iznāca Krušatins. Plānojāt šo maiņu?
Kubarevs: "Nē. Ņikita centās, taču mums bija par vienu uzbrucēju par daudz. Pretinieks no balsta zonas pirmajā puslaikā izdarīja septiņus sitienus. Mums šai zonā vajadzēja palīdzību un maiņa nav saistīta ar to, ka Ņikita būtu spēlējis slikti. Esošie divi balsta pussargi netika galā. Taktiska maiņa."

Kādi iemesli tam, ka otro puslaiku aizvadījāt vājāk nekā pirmo?
Riherts: "Pretinieks otro puslaiku spēlēja nevis ar diviem, bet ar vienu uzbrucēju, ielaižot vidū papildus pussargu. Skaidrs, ka mums kļuva grūtāk pāriet uzbrukumā. Kā jau teicu, "Jelgava" ir rūdīta komanda, kas spēlē uz rezultātu. Spēles laikā mums pāris kārtīgus zilumus uzsita. Rūdīti cilvēki zina, kā jauno ielikt stūrī."

Centra aizsargi Ševeļovs un Zakari nebija pieteikumā.
Riherts: "Ševeļovs notraumējās jau iepriekšējā spēlē, Zakari šodien arī nevarēja spēlēt."

Šodien Māliņa nebija pieteikumā. Viņš vēl ir komandā?
Kubarevs: "Viņš ir komandā, viņam ir mikrotrauma. Kaut kā neveicas viņam. Tikko atguvies no vienas traumas, jau ticis pie nākamās un nekādi netiek optimālajā formā. Gribam, lai viņš pēc iespējas ātrāk atgriežas, lai būtu konkurence un dilemma, kuru likt."

Kotļerovu ielikāt flangā, lai labāk tiktu galā ar "Mettas" afrikāņiem Masangani un Seribu?
Kubarevs: "Jā, Hvoiņickim aizsardzība nav stiprā puse un zinājām, no kura flanga nāk "Mettas" lielākā bīstamība. Uzskatu, ka puiši tai flangā tika galā, lai gan pa dzeltenajai kartītei nopelnīja."

"Liepāja" - "Daugavpils" 1:2

Viktors Morozs, "Daugavpils" galvenais treneris: "Esmu ļoti priecīgs par rezultātu un spēli kopumā. Manuprāt, pelnīti uzvarējām, bija daudz iespēju, spēlējām ļoti labu futbolu. Bija daudz iespēju, lai gūtu [vēl vairāk] vārtus un tad nebūtu tik nervozas galotnes. Esam ļoti priecīgi, ka uzvarējām.

Aleksandrs Starkovs, "Liepājas" galvenais treneris: "Piekrītu "Daugavpils" trenerim Viktoram. Jā, mēs nospēlējām vājāk nekā pretinieks. Tas attiecas arī uz sniegumu aizsardzībā. Tāpat uzbrukumā izveidojām mazāk momentu nekā "Daugavpils". Tā ka pilnībā pelnīta uzvara viesiem."

Kāpēc komanda šodien izskatījās tik vāja?
Starkovs: "Ja es kā treneris zinātu precīzu atbildi, es ar jums šobrīd runātu mierīgi. Nezinu! Ļoti sarežģīts jautājums. Reizēm komanda pasniedz trenerim "pārsteigumu" - šai gadījumā sliktā nozīmē. Nezinu, nekas neliecināja par to. Pēdējos mēnešos esam aizvadījuši daudz spēļu - bijušas gan labas un kvalitatīvas, gan arī ne pārāk. Taču šodien spēle pagalam nepadevās. Kā saka, mēģināsim tikt skaidrībā, bet domāju, ka pirmām kārtām tas ir attieksmes jautājums, atsevišķu futbolistu nenoskaņošanās gan treniņiem, gan spēlēm."

RFS - "Riga" 1:2

Mihails Koņevs, "Riga" galvenais treneris: "Ļoti grūta spēle, kuru vēl grūtāku padarīja laika apstākļi - bija smacīgi un varēja redzēt, ka gan mums, gan RFS nebija labas kustēšanās. Plus spēlēja turnīra līderi - spēle bija par sešiem punktiem. Mums svarīgi bija nezaudēt, lai gan mēs par to ar puišiem pirms spēles uzstādījumā nemaz nerunājām. Runājām, ka obligāti jāmēģina uzvarēt, lai gan mums ir ļoti sarežģīts grafiks un turpinām dalību Eiropas līgā. Uzskatu, ka mums ceturtdien ir labas iespējas pacīnīties par uzvaru divu spēļu summā pret HJK. Un šeit vēl tāda "Top" spēle. Puišiem arī teicu, ka komandas gars norūdās šādos mačos. Jo vairāk grūtību, jo ātrāk komanda kļūst meistarīga. Šodien devām atpūtu dažiem spēlētājiem, kuri tiks izmantoti Helsinkos. Veicām maziņu sastāva rotāciju. Uzskatu, ka komanda šodien atkal nodemonstrēja psiholoģiski pozitīvu pašatdevi - jau trešo spēli pēc kārtas atrodamies iedzinējos [pirms tam pret "Piast" un HJK - aut.], taču uzvaram šādas spēles. Tas liecina par komandas cīņas garu. Jau iepriekš esmu teicis, ka komandā ir 22 futbolisti, kuri ir aptuveni viena līmeņa. Jebkurš var iziet un nospēlēt. Esam priecīgi par šo uzvaru, taču čempionāts vēl nebeidzas - vēl ir daudz spēļu un nedrīkst atslābt. Nereti gadās, ka uzvar spēli, pēc tam atslābst un visu pārsvaru izlaiž. Tagad pēc Helsinkiem būs grūta spēle pret "Liepāju", pēc tam "Spartaks", tā ka visa cīņa vēl priekšā."

Ko svinējāt pēc spēles?
Koņevs: "Mums ir tāda tradīcija. Šodien klātienē nebija prezidenta [Lomakina], taču viņš piezvanīja un palūdza uztaisīt kopēju fotogrāfiju, kuru pēc tam viņam pārsūtīt. Tikai tāpēc, nevis... lai gan prieks par uzvaru pār spēcīgu pretinieku, pār galveno konkurentu, tās ir emocijas un uzskatu, ka tas ir labi. Galvenais, lai šīs emocijas nepārtop par pašpārliecinātību. Šeit gan bija kas cits - vienkārši uztaisījām fotogrāfiju kluba prezidentam."

Valds Dambrausks, RFS galvenais treneris: "Protams, vilšanās par rezultātu. Viena lieta runāt par pašu spēli, bet rezultāts ir sāpīgs un ne tāds, kādu sagaidījām. Domāju, ka bijām pelnījuši nedaudz vairāk, taču apsveicu "Riga". Tā bija svarīga spēle abām komandām, taču galu galā "Riga" pierādīja, ka tai ir vairāk kvalitātes, un viņi uzvarēja šo svarīgo spēli."

Verpakovskis nupat pateica, ka viņš uzskata, ka "Riga" šodien ir izcīnījusi titulu. Vai piekrītat tam?
Dambrausks: "Protams, "Riga" ir jāpazaudē deviņi punkti ["Riga" ir par trim punktiem vairāk un divas spēles rezervē - aut.], un mēs saprotam, ka ar tik kvalitatīvu sastāvu ir jānotiek brīnumam. Un, ja esmu godīgs, negaidu brīnumus [daudzu punktu pazaudēšanu - aut.] no "Riga". Tā ir "Top" komanda ar "Top" sastāvu. Visticamāk, viņi iegūs titulu."

Viena lieta, ka "Riga" ir jāzaudē punkti, bet vai uzskatāt, ka RFS ir spējīga savākt 5-6 uzvaras?
Dambrausks: "Atkarīgs, kā mūsu komanda reaģēs. Es ticu, ka mums ir profesionāli spēlētāji, kuri reaģēs tā, kā tam jābūt, un viņi nākamo maču aizvadīs kā svarīgāko viņu dzīvēs. Taču, pat ja uzvarēsim 5-6 reizes, tad tik un tā "Riga" jāzaudē trīs spēles. Ir patiešām grūti noticēt, ka tas varētu notikt. Ja par mūsu komandu, ticu, ka varam uzvarēt šīs spēles. Tas nav viegli, te ir psiholoģiskais aspekts. Laukumā, manuprāt, mēs sniegumu uzlabojam - pat pēc šīs Eirokausu spēles. Labi, pret "Mettu" bija grūti spēlēt uzreiz pēc Eirokausiem, taču pēc tam pret Valmieru un Daugavpili brīžiem spēlējām labu futbolu. Arī šodien lielāko spēles daļu, domāju, spēlējām labu futbolu. Taču kā jau visu sezonu, kad izveidojam iespējas, nespējam tās realizēt, kamēr citas komandas spēj realizēt savus vienīgos divus sitienus. Arī šodien tas pats stāsts."

Vai RFS futbolisti šodien otro puslaiku aizvadīja kā svarīgāko savā dzīvē?
Dambrausks: "Labs jautājums. Domāju, ka tie vārti pirmā puslaika galotnē... nezinu, radīja šaubas mūsu galvās. Iespējams, daži mūsu spēlētāji šīs šaubas paņēma līdzi laukumā uz otro puslaiku. Taču nevaru teikt, ka futbolisti nemēģināja. Izveidojām dažas bīstamas epizodes - arī tad, kad rezultāts jau bija 1:2. Gājām uz priekšu, centāmies. Plāns bija nespēlēt uz neizšķirtu, bet tikai uz uzvaru. Centāmies spēlēt pozitīvi, presingot, spēlēt ar bumbu, un, manuprāt, mēs to darījām. Ziniet, futbols izvēlas uzvarētājus."

Kā jūs reaģētu uz 1:1 rezultātu?
Dambrausks: "Futbolā rezultātu nevari izvēlēties un nevari iet laukumā spēlēt uz neizšķirtu. Ja mums ir iespēja uzvarēt, tad jāiet pēc šīs iespējas. Visu šo nedēļu un no spēles pirmās minūtes komandā runājām tikai par uzvaru."

Vai jums laukumā ir mentālais līderis?
Dambrausks: "Protams, līderis nepieciešams grūtā brīdī - kad neuzvari. Savukārt, kad uzvari, jebkurš spēj būt līderis. Manuprāt, mums ir līderis ģērbtuvēs, kamēr laukumā ir grūtāk, jo tas ir atkarīgs arī no tā, kā pretinieks spēlē. Reizēm līderis laukumā var būt izslēgts vai nebūt labā formā, vai neaizvadīt veiksmīgu spēli. Taču uzskatu, ka mums komandā ir cilvēki, kuri var cīņas gaitā uzņemties līdera lomu. Un arī ārpus laukuma."

Dāvis Ikaunieks nav gatavs sākumsastāvam?
Dambrausks: "Domāju, viņam nav viegli. Kā redzat, kad viņš nāk uz maiņu, viņš nespēj jūtami mainīt vai ietekmēt spēles gaitu. No citas puses, viņam ir nepieciešams spēles laiks. Kad katra spēle ir tik svarīga, mums nav laika iespēlēt futbolistu, lai ziedotu rezultātu. Cenšamies darīt visu labāko. Ikaunieks smagi trenējas un ceru, ka viņš sasniegs labāko formu pirms sezonas beigām."

Vai tas bija labi, ka Lemajičs svinēja vārtu guvumu pret savu bijušo komandu?
Dambrausks: "Nesaprotu, kas šeit slikts. Darko ir profesionālis - viņš spēlē vienas komandas sastāvā, bet pēc tam noslēdz līgumu ar citu komandu un spēlē tajā. Dažreiz es nesaprotu šīs lietas. Manuprāt, ir jāsvin, ja tu gūsti panākumu. Darko darīja tieši to."

Cik nopietns savainojums ir Jagodinskim?
Dambrausks: "Pagaidām neesmu runājis ne ar viņu, ne ar medicīnas personālu."

Iepriekšējās kārtās:
1. kārta: "Riga" un Kubarevs, Tosina negantās medības, īpašais Zjuzins, Sūlšera veiksme
2. kārta: "Riga" nespēlē kā čempione, "Spartaka" darba atļaujas, Pertijas plāni Valmierā
3. kārta: Karašauska portrets ģērbtuvē, slavas dziesma Savaļniekam, Liepājas ķibeles
4. kārta: Tamazs kosmosā, Riherta 8 sekundes, Dodo liktenīgā nenomainīšana
5. kārta: Liepājnieku vēlme redzēt Zidānu, vieglprātīgais Amansiu un nosalušais Marians
6. kārta: Dzavetjēri trūkst vārdu, Ventspils grūtais gads, Liepājai jāierodas uz maču vēl agrāk
7. kārta: Nuncio izdara spiedienu pats sev, "Mettas" labākais futbols, Jangs gari nerunā
8. kārta: "Riga" treneru konveijers, Zuntnera pēdējā cerība, Dejans pikts par Dambrausku
9. kārta: Futbola stadioni: Pertija nikns par apdalīto "Mettu", Morozs bēdīgs par Daugavpili
10. kārta: Dejans atvadās, Starkovs sveicinās, Daugavpils kā Andora, padomju leksika
11. kārta: Tiesneši kā Cēzaru sievas, Pertija bīda Morozu un 7. klases diskotēka
12. kārta: Riherts aizstāv Marianu, Pahars - Dambrausku, Kļosovs par prezidenta Adlana lomu
13. kārta: Pensionāri no RFS, Dambrausks un Pertija par tiesāšanu veic mājienus "ar mietu"
14. kārta: Zuntnera loma pie Starkova, RFS lāsts, pelēkais uzbrucējs Askerovs
15. kārta: "Lēdija Veiksme" palīdz futbola studentam Dambrauskam izbeigt melno sēriju
16. kārta: Jelgavas krīze, Blanks par triumfu lielajā derbijā un promejošā Lemajiča nozīmi
17. kārta: Starkovs akcentē tiesāšanu, Ventspils visus četrus ielaiž pēc standartiem
18. kārta: "Mettai" nepilngadīgi vārtu guvēji, Starkovam topā uzbrukums, Kubarevs par "Riga" kāzusu
19. kārta: "Ventspils" bombardē tiesnešus un LFF, Dambrausks par smieklīgo "Liepājas" uzvaru
20. kārta: Pertija uzvelkas par tēmu "vietējais/ne vietējais", "Metta" plāno palikt "Skonto" stadionā
21. kārta: Dambrausks aizstāv Latvijas futbolistu atgriešanos un spēlēšanu Virslīgā
22. kārta: Vulkāna Adlans izvirdums (pilnā versija)
23. kārta: 40 grādi ģērbtuvē Slokā, liepājnieki lūdzas pendeles, aiz priekiem laksta un kliedz
24. kārta: Latviešu talantu medīšana: "Facebook" un "Instagram" futbola "aģenti" nav nopietni

  +1 [+] [-]

, 2019-08-14 00:36, pirms 5 gadiem
Valmierai tomēr 0-3.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-14 00:43, pirms 5 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Valmierai tomēr 0-3.
Tomēr Pertija!

     [+] [-]

, 2019-08-14 08:37, pirms 5 gadiem
Dāvis Ikaunieks nav gatavs sākumsastāvam?
Dambrausks: "Domāju, viņam nav viegli. Kā redzat, kad viņš nāk uz maiņu, viņš nespēj jūtami mainīt vai ietekmēt spēles gaitu. No citas puses, viņam ir nepieciešams spēles laiks. Kad katra spēle ir tik svarīga, mums nav laika iespēlēt futbolistu, lai ziedotu rezultātu. Cenšamies darīt visu labāko. Ikaunieks smagi trenējas un ceru, ka viņš sasniegs labāko formu pirms sezonas beigām."

Riga FC un RFS kā putekļsūcējs iesūc sevī pieredzējušos futbolistus ar Latvijas pasi.Vajag,vai nevajag,ka tikai netiek konkurentiem.Paskatīsimies,kā Kamešam klāsies Rīgā.

  -2 [+] [-]

, 2019-08-14 08:43, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Tomēr Pertija!
Liec mieru gruzinam sikpirdi.

     [+] [-]

, 2019-08-14 11:21, pirms 5 gadiem
Kas ar Jagodinski?

     [+] [-]

, 2019-08-14 14:41, pirms 5 gadiem
kas ir ar Gulbi?