Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija uzvelkas par tēmu "vietējais/ne vietējais", "Metta" plāno palikt "Skonto" stadionā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pertija uzvelkas par tēmu "vietējais/ne vietējais", "Metta" plāno palikt "Skonto" stadionā
Tamazs Pertija. Foto: Jānis Līgats

Nedēļas nogalē tika aizvadītas "Optibet" futbola Virslīgas 20. kārtas spēles. Sportacentrs.com piedāvā izlasīt komandu treneru sacīto pēcspēles preses konferencēs.

"Spartaks" - RFS 1:0

Valds Dambrausks, RFS galvenais treneris: "Abām komandām bija iespējas. Jūrmalai tādas bija pirmajā puslaikā, mums abos puslaikos, taču atkal tas pats stāsts - nerealizējam momentus. Šodien praktiski par pusi nomainījām pamatsastāvu - bija pieci jauni spēlētāji. Četri no viņiem debitēja un, lai gan nevaru teikt, ka Grigorjevs [parasti rezerves vārtsargs - aut.] ir debitants, taču šosezon viņam tā bija pirmā spēle. Protams, tas bija risks, ko uzņēmos, jo šis sastāvs nebija kārtīgi iespēlēts. Šis plāns nenostrādāja. Mēs atkal nespējām izmantot savus momentus un šī atkal bija no spēlēm, kurā, visticamāk, uzvarēs komanda, kas gūs pirmos vārtus. Diemžēl viens sitiens un mums jāapsveic "Spartaks"."

Nuncio Dzavetjēri, "Spartaka" galvenais treneris: "Apsveicu savus spēlētājus, jo viņi aizvadīja labu spēli. Svarīga uzvara. Arī mēs nomainījām dažus pamatsastāva futbolistus, aizvietojot tos ar jauniem. Esmu priecīgs par maču un piekrītu kolēģim, ka tā bija līdzvērtīga spēle. Esmu priecīgs, kā nospēlējām pirmo puslaiku, tāpat otrā puslaika pirmo pusi. Kad kolēģis uzbrukumā uzmainīja otro garo uzbrucējus [Malecu blakus Lemajičam - aut.], kļuva grūti, jo viņi ir fiziski spēcīgi un paņem zonas. Divas trīs reizes bija riskantas situācijas. Uzvaru veltu futbolistiem, jo nav viegli pret tik spēcīgu komandu."

Viens no labākajiem momentiem jums radās, kad Savaļnieks uzņēmās iniciatīvu, nospēlēja viens pret vienu un izdarīja sitienu. Kāpēc šādi reidi ir tik reti un lielākoties spēlējat caur piespēlēm?
Dambrausks: "Jo tāda tipa futbolisti ir manā rīcībā. Dažiem trumpis ir reidi, dažiem centrējumi un piespēles. Kā ne reizi vien esmu teicis, trenera uzdevums ir panākt, lai maksimāli izmantotu futbolistu stiprās puses. Katram manam spēlētājam ir atļauts uzņemties risku un spēlēt viens pret vienu. Protams, ka apzināmies, ka šajā aspektā, reidi, bumbas dribls, neesam tie labākie. Skaidrs, ka pret tik organizētu komandu kā "Spartaks", kas spēlē ar pieciem aizsargiem, reidi reizēm ir obligāti nepieciešami. Savaļnieks un Kļuškins, tāpat Cigaņiks, to šodien mēģināja darīt, taču diemžēl ar to nepietika."

Kāpēc Ikstens palika malā?
Dambrausks: "Mums vajadzēja pārlādēties, sevišķi pēc pēdējās spēles [1:2 pret "Liepāju"], kurā pretiniekam nebija neviena sitiena vārtu četrstūrī, toties divi gūti vārti. Ir sajūta, ka šādi turpinās lielu daļu sezonas - komandām nav daudz momentu pret mums, bet tās pamet spēli kā uzvarētājas. Tāpat šodien. Tiesa, "Spartaks" izveidoja vairākus momentus, tam bija daži bīstami sitieni ārpus soda laukuma un esmu priecīgs, kā Grigorjevs tika galā. Taču vēl pirms spēles savu komandu, analizējot video, par to brīdināju, jo "Spartakam" ir līgas lielākais procents ar gūtajiem vārtiem ārpus soda laukuma. Viņi sit no distances un viņiem ir labi sitēji. Tā bija lielākā atšķirība - viņiem viens sitiens iegāja iekšā, bet mēs savus nē, lai gan bija sitieni no 5-7 metriem. Atkal nav gūto vārtu, jāstrādā vēl smagāk."

Jaunpienācēji varētu būt kā papildus opcijas jums vai arī kā vieni no komandas līderiem?
Dambrausks: "Mums ir plašs sastāvs, un mums tas ir vajadzīgs, jo spēlēsim arī Eirokausos un mums ir ambīcijas cīņā par Virslīgas titulu un Latvijas kausu. To visu nevar sasniegt ar 11 spēlētājiem. Mums ir plašs sastāvs un tiešām domāju, ka mums ir spēcīga komanda. Jā, varbūt ejam cauri grūtam laikam - nedaudz veiksmes faktors, nedaudz pārliecības trūkums. Protams, ka uzvaru trūkums komandu negatīvi ietekmē. Uzvara, zaudējums, uzvara, zaudējums. Turklāt zaudējumos parasti izveidojam vairāk nekā pretinieki, esam dominējoši. Uzvaroša komanda ir par sevi pārliecināta komanda un, ja tev ir pārliecība, tu kļūsti par uzvarošu komandu. Mums tas sevī ir jāatrod un jāmainās ātri vien."

Centra aizsargu Girdvaini nomainījāt jau pēc pirmā puslaika. Nebija gatavs?
Dambrausks: "Jā, viņš nebija gatavs. Sezona Azerbaidžānā beidzās pirms vairāk nekā mēneša, turklāt viņš tur sezonas beigās bija savainots un savu pēdējo spēli bija aizvadījis diezgan sen [11. maijā - aut.]. Viņam trūka spēļu prakses. Mēs to paredzējām un, kā redzējāt, visi trīs nomainītie spēlētāji bija no tiem, kas komandai pievienojušies nupat - Girdvainis, Cigaņiks un Kaluderovičs. Viņi ir no brīvdienām, jo iepriekšējā sezona viņiem noslēgusies pirms mēneša - viņiem vēl jāuzņem forma, taču mums nav daudz laika, lai viņi būtu gatavi Eirokausiem, tāpēc liekam sastāvā jau tagad. Šodien šis risks neattaisnojās, taču, domājot par nākotni, tas bija labs lēmums."

Vai jūtat mājas spēļu priekšrocību, jo šeit Slokā tikai uzvarat? Skatītāju ietekme, ierastais laukums?
Dzavetjēri: "[Smaida] Domāju, ka mēs labi spēlējam tiešu dabīgā seguma laukumos. Mūsu futbolistu tipam tas ir parocīgāks. Tagad esam pamainījuši dažus spēlētājus un nepieciešams restarts. Tagad mums būs svarīga spēle Liepājā, pēc tam dosimies uz divu nedēļu nometni Polijā. Ceru, ka tur pilnībā pabeigsim komandas veidošanu un parādīsim to labāko sezonas otrajā pusē."

Kur šodien bija palicis Vukmaničs?
Dzavetjēri: "[Smaida un ķiķina, tāpat kā kolēģis Dambrausks - aut.] Labāk pajautājiet viņam [norāda uz lietuviešu treneri - aut.].

Esat parakstījuši līgumu ar Vukmaniču?
Dambrausks: "Jā, viņš tiks īrēts."

Dzavetjēri: "Esmu ļoti laimīgs par viņu. Viņš sezonas pirmo pusi aizvadīja ļoti labi, bet tagad pārcelsies uz spēcīgu komandu un, iespējams, piedalīsies Eirokausos. Ceru, ka viņš dos labumu RFS, izņemot mūsu savstarpējo ceturto spēli [smaida]."

Kad viņš jums būs pieejams?
Dambrausks: "Domāju, ka jau no nākamās spēles."

Kāpēc izvēlējāties viņu?
Dambrausks: "Viņš ir jauns, 20 gadi, izskatās daudzsološs. Domāju, ka viņam ir tās prasmes, par kurām jūs jautājāt, sak, kāpēc RFS futbolisti neveic reidus. Vukmaničam ir pavisam atšķirīgas kvalitātes. Kā jau to paši noteikti zināt, viņš ir ļoti ātrs, spēcīgs un prot apieties ar bumbu. Viņš spēj iecentrēt bumbu ne tikai, esot soda laukuma tuvumā, bet arī no tālienes. Tāpat viņš var gūt vārtus - viņam ir pieci vārti sezonas pirmajā pusē, kas nav slikts rādītājs flanga futbolistam. Cerams, no šī darījuma iegūs gan abi klubi, gan pats Tins [Vukmaničs]."

Kad Aivars Emsis varēs spēlēt "Spartaka" kreklā?
Dzavetjēri: "Ceru, ka nākamajā spēlē."

Vai būsiet ieguvēji Eirokausos, neesot spēkā leģionāru limitam?
Dambrausks: "Šis limits ir slikta lieta trenerim. Vienmēr par to jādomā, jāveic dažādas kombinācijas. Reizēm futbolistam jāskaidro, kāpēc viņš nespēlē [domāts limita dēļ, nereti zaudējot konkurenci citam leģionāram, nevis savas pozīcijas latviešu futbolistam - aut.]. Ne vienmēr [ārzemju] futbolists nespēlē savas sportiskās formas dēļ - treneriem ir jāliek sava veida puzle. Dažreiz labāks futbolists limita dēļ paliek uz soliņa. Eiropā šī limita nebūs un vismaz divās spēlēs šajā ziņā nebūs galvassāpju un varēšu likt tos futbolistus, kurus gribēšu. Atgriežoties Virslīgā, atkal nāksies pie tā atgriezties. Ticiet man, jebkurš Virslīgas treneris apstiprinās manus vārdus - limits ir viena no sarežģītākajām lietām futbolā. Kad strādāju Lietuvā pēdējo gadu, mums šī limita vairs nebija, atskaitot limitu uz futbolistiem, kuriem nav Eiropas Savienības pases. Noteikumi ir noteikumi, visiem tie šeit ir vienādi."

Vai pastāv iespēja, ka pret "Olimpija" spēlēs tikai trīs vai četri Latvijas futbolisti?
Dambrausks: "Godīgi sakot, tik tālu vēl nedomāju. Prātā bija šodienas spēle, tagad nākamā būs pret Jelgavu. Protams, nākamnedēļ sāksim pētīt Ļubļanu, bet nedrīkstam steigties, jo lietas jādara pareizajā secībā."

"Valmiera Glass"/ViA - "Daugavpils" 1:1

Viktors Morozs, "Daugavpils" galvenais treneris: "Mums tas ir labs rezultāts grūtā spēlē. Mēs spēlējām pirms trim dienām un bija redzams, ka pretinieks ir svaigāks [Valmiera katra apļa pirmo kārtu izlaiž - aut.]. Apsveicu puišus, ka izturēja šo fiziski grūto spēli. Protams, ka varam spēlēt labāk - liekas, ka daudzi spēlētāji pieņēma taktiski nepareizus lēmumus, tāpēc nācās daudz vairāk skriet. Šādā spēlē viens punkts nav slikts rezultāts. Esmu apmierināts, pirmkārt, ar spēlētāju attieksmi. Šodien ļoti patika mūsu pussargi - Skrebels, Afanasjevs, Amarals. Viņi ļoti labi izskatījās, bet diemžēl dažu iemeslu dēļ uzbruks nebija labs. Apsveicu Kasparu Kokinu ar pirmajiem vārtiem Virslīgā."

Tamazs Pertija, "Valmiera Glass"/ViA galvenais treneris: "Var teikt, ka veidojam pilnīgi citu komandu, sākam lipināt no nulles. Redzat, ka ir pārkārtojumi un jauni futbolisti. Daži šodien vispār debitēja. Esmu apmierināts ar sniegumu - varēja redzēt, ka dominējam. Izdarījām 16 sitienus [Tamazs balstījās uz "live" statistiku, kas rādīja 16:5, bet pēcāk "Instat" sarēķināja pat 22:6 valmieriešu labā - aut.], bet nospēlējām 1:1 - protams, neesmu apmierināts ar sniegumu, šodien spēle bija jāuzvar. Ar rezultātu neesmu apmierināts, taču patika spēles zīmējumi. Plus spēlējām ar trim uzbrucējiem, ko gatavojām jau visu nedēļu - bija kaudze iespēju, lai gūtu izšķirošos vārtus. Taču neplānoti ielaidām vārtus, kaut kur pazaudējām koncentrēšanos - vārtus iesita maziņš futbolists [Kokins], lai gan mums soda laukumā bija spēlētāji augumā ap diviem metriem. Pēc tam bija jāatspēlējas, spēlējām ātrāk un uz tā rēķina arī bija kļūdas. Taču kopumā ar kvalitāti esmu apmierināts, spēlētāji darbojās intensīvi gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Nevaru atcerēties, ka pretiniekam rastos iespējas - viņiem pirms trim dienām bija spēle un viņi vairs nebija tik svaigi kā pret "Mettu". Tāpēc neesmu apmierināts vienīgi ar rezultātu."

Kas bija galvenās lietas, ko analizējāt, lai valmierieši negūtu vārtus no spēles?
Morozs: "Pirmkārt, Valmiera šodien izskatījās pilnīgi citādi nekā iepriekš. Viņi šodien daudz spēlēja ar garajām piespēlēm, kamēr mēs gatavojāmies, ka viņi daudz spēlēs ar bumbu. Tāpēc spēlējām ar trim pussargiem un ar šīm garajām piespēlēm izdevās tikt galā. Taču mūsu galvenā problēma bija pāreja no aizsardzības uzbrukumā. Šai ziņā nebijām spēcīgi un ir pretenzijas pret dažiem spēlētājiem. Katrā ziņā Valmiera šodien izskatījās citādi - parasti tā spēlē ar daudzām piespēlēm centrā. Domāju, šodien viņi gatavojās spēlēt pret mums kā RFS - ar daudziem centrējumiem. Taču šodien mums sastāvā bija gan Sokolovs, gan Balodis [dramatiskajā 2:3 zaudējumā Balodis nespēlēja, jo ir īrē no RFS, bet Sokolovs guva savainojumu pie 2:0 - aut.], gan Greks, tātad garie spēlētāji. Jā, bija dažas situācijas, bet esmu apmierināts ar viņu sniegumu."

Ikdienā spēlējat mākslīgā seguma laukumā. Tagad, spēlējot Valmierā uz mākslīgā, tas ir zināms pluss?
Morozs: "Par to nemaz nedomāju, vienkārši gatavojamies katrai spēlei."

Ar jaunajiem spēlētājiem esat apmierināts?
Pertija: "Domāju, paši redzējāt. Uzbrucējs [Arokodare] 70 minūtēs paveica tik daudz, cik citi nepaveic sezonas garumā. Protams, ka tas ir pastiprinājums, puisis ar mums ir tikai nedēļu. Ne sekundi nežēloju, ka iekļāvu viņu pamatsastāvā. Tā epizode, kurā viņš puspagriezienā ar kreiso kāju trieca bumbu pret pārliktni, parāda, ka viņš ir spēcīgs uzbrucējs. Viņš ir jauns, ar tādiem spēlētājiem ir patīkami strādāt. Ar viņu varam virzīties tālāk, jo diemžēl neviens no mūsu esošajiem uzbrucējiem nav snaiperu sarakstā. Tāpēc arī sākām domāt par šīs pozīcijas pastiprināšanu."

Tagad būs jāspēlē pret "Riga" - atkal ar trim uzbrucējiem spēlēsiet vai pamainīsiet taktiku?
Pertija: "Uz šo jautājumu atbildēšu pēc spēles pret "Riga"."

Pirmajā puslaikā nomainījāt Helovani - bija pretenzijas?
Pertija: "Pilnībā izkrita no spēles. Ja treneris ātri nomaina futbolistu, tas nekādā ziņā nenozīmē viņa pazemošanu. Pirmkārt, šādā veidā pazemoju sevi, jo tas nozīmē, ka neesmu uzminējis ar sastāvu. Nevarēju viņu nenomainīt pēc tam, kad viņa darbības bija katrastrofālas. Viņš ir jauns puisis un viņam ir jājūt atbildība. Ja viņš to nejutīs un pieļaus kļūdas elementārās situācijās, tad, protams, man nāksies viņu nomainīt."

Treniņos ir portugālis, kurš vēl nav pieteikts. Kādā pozīcijā viņš spēlē un kad varētu tikt pieteikts?
Pertija: "Pēdējā laikā daudz to dzirdu, tāpēc man tas viss ir apnicis - sarunāsim konkrēti, ka futbols ir jāspēlē spēcīgak futbolistam. Vai tas būtu vietējais vai leģionārs, vai vispār no kosmosa. Ja viņš ir spēcīgs, tad spēlēs. Treniņos var būt kaut 100 leģionāri. Meklēsim spēcīgus futbolistus. Šis portugālis ir aizbraucis mājup. Šie jautājumi mani kaitina - ne no jums, bet vispār. Vietējais, ne vietējais. Jāspēlē spēcīgam futbolistam! Ja spēlēs labi, tad spēlēs - piemēram, Mārcis [Ērglis] spēlē, Madžu [Madis Miķelsons] spēlē, Alvis [Jaunzems] spēlē. Pasei nav nozīmes. Mums vajag uzvaras un publikas apmierinātību kā šodien. Es negrasos likt vietējo, ja viņš ir vājš un ārzemnieku, ja viņš ir vājš. Reizi par visām reizēm - spēlēs spēcīgais. Slēdzam šo tēmu ciet. Lūdzu, neuzdodiet vairs jautājumus, kāpēc vietējais nespēlē vai kāpēc šis nespēlē. Mūsu uzdevums ir uzlabot spēles kvalitāti. Lai būtu uzvaras un spēlētāju progress. Kamēr esmu treneris, vājie spēlētāji nespēlēs. Kad nebūšu treneris, varēsiet likt, ko gribat."

"Metta" - "Riga" 0:4

Mihails Koņevs, "Riga" galvenais treneris: "Mēs no šīs spēles ja ne gluži baidījāmies, tad... Pēc pagājušās spēles, kuru zaudējām nepelnīti un bijām paši vainīgi [0:1 pret "Jelgavu" - aut.], jo nenoskaņojāmies un ielaidām sāpīgus vārtus [pēdējās sekundēs], šī spēle mums bija ļoti svarīga psiholoģiskā ziņā. Ja vēl šajā spēlē pieļautu kļūdas, tad psiholoģiski tas būtu... Jo mums pēc tam vēl spēle pret Valmieru, bet pēc tam sāksies Eirokausu cikls, kurš jāsāk labā psiholoģiskajā stāvoklī. Tāpēc arī no šīs spēles nedaudz baidījās. Lai gan "Mettai" ir ļoti jauna komanda, tā ir laba komanda. Daudzus puišus pazīstu ne pirmo gadu, esmu redzējis, kā viņi aug kā futbolisti. Skatījos viņu pēdējās spēles, tās atstāja ļoti patīkamu iespaidu. Gan kā komanda, gan atsevišķi spēlētāji, kuri progresē acu priekšā. Spēle nebija viegli, bija karsts, taču mēs sakārtojām savu piespēļu futbolu. Pirmajā puslaikā realizējām standartu, bet otrajā puslaikā tomēr izpaudās atšķirība meistarībā - mūsu pieredzējusī komanda sāka kontrolēt spēli, guvām vēl vārtus, spēle bija praktiski uztaisīta un bija jānovada līdz galam. Esmu priecīgs, ka atguvām psiholoģisko pārliecību, ka neguvām savainojumus un ka pārbaudījām dažas citas saiknes. Optimistiski raugāmies nākotnē."

"Mettas" galvenais treneris Andris Riherts uz pēcspēles preses konferenci neieradās, šo rindu autoram skaidrojot, ka bija atnācis, taču devies prom, jo nav ieradis stāstīt butaforiski tukšas zāles priekšā, ironizējot, ka spēle acīmredzot notikusi kaut kur tālu reģionos un preses konference nav ieinteresējusi nevienu žurnālistu [jābilst, ka nedaudzie žurnālisti, kuri ierasti piedalās preses konferencē, šo rindu autoru ieskaitot, šoreiz apmeklēja paralēlo maču Jelgavā - aut.]. Riherts sniedza komentāru sava kluba mājas lapai, kā arī pāris dienas pēc mača atbildēja uz šī rindu autora dažiem papildus jautājumiem.

Andris Riherts, "Mettas" galvenais treneris: "Pirmā mājas spēle lielā stadionā, cita futbola atmosfēra - tas varbūt radīja nelielu nepārliecību un nervozitāti. Protams, ka sezonas vidū sakrājies arī mentālais un fiziskais nogurums, bet tie nav attaisnojumi zaudējumam ar tik lielu rezultātu, kāds bija spēles beigās. Paldies visiem, kas rada mums šos mazos futbola svētkus - mums kā komandai, treneriem, spēlētājiem ir jāciena darbs, un tādas lietas nedrīkst atkārtoties!"

Salūzāt otrā puslaika vidū, vēlā fāzē. Lai gan centies dažus spēlētājus rotēt, jūsu sastāvs nav tik dziļš. Šo salūšanu var skaidrot ar šo iemeslu - komanda šādā spēļu ritmā neizturēja fiziski?
Riherts: "Grūti teikt, man liekas, ka fiziskā ziņā tieši varam izturēt. Domāju, drīzāk neizturējām mentālajā ziņā. Ja runājam par fizisko aspektu, tad pret "Riga" un RFS parasti spēles temps ir ļoti zems un akadēmisks. Neteikšu, ka tāda zema tempa dēļ bija grūti koncentrēties - drīzāk spēli izšķīra kļūdas un bija mentāli jātur līdzi."

Var sacīt, ka šoreiz nebija veiksmīgas maiņas, kļūdas pieļaujot gan Fazili, gan Žaldovskim?
Riherts: "Viennozīmīgi. Šoreiz maiņas tiešām nenostrādāja. Fazili Valmierā [2:0] bija viens no labākajiem, taču jau iepriekšējo spēli [Daugavpilī 0:0] viņš ne īpaši veiksmīgi aizvadīja. Viņš dokumentu kārtošanas dēļ nedaudz vēlāk sāka čempionātu, varbūt tāpēc tagad iestājusies krīze. Žaldovskim vēl jāpierod pie prasībām - vienkāršā epizodē, kur vajag pagriezties un iet uz priekšu, viņš atspēlēja atpakaļ. Nezinu, varbūt stereotips, kas nācis līdzi. Skaidrs, ka rēķināmies, ka kļūdas var būt, un tās var kaut ko maksāt."

"Riga" drīz jāstartē Čempionu līgā. Tev, salīdzinot pretiniekus, ir sajūta, ka tā ir mūsu "Top" komanda šobrīd?
Riherts: "Šai komandai ir daudz spēlētāju brieduma gados. Šajā ziņā "Riga" ir priekšrocības pār RFS, kurai vidējais vecums ir krietni augstāks un viens cilvēks [acīmredzot domāts Šimkovičs - aut.] pārāk daudz izšķir komandā. "Riga" tā nav, ir labi nostādīta komandas spēle, kur katram ir sava loma."

Kādā veidā samainījāties ar "Riga" laukumiem? Kāpēc spēle notika "Skonto" laukumā? Nācāt pretī "Riga"?
Riherts: "Mēs plānojam aizvadīt savas mājas spēles "Skonto" stadionā arī turpmāk, tāpēc tā nav uzskatāma par kaut kādu mainīšanos. Šobrīd notiek sarunas, lai varētu mainīt norises vietu no Hanzas vidusskolas laukuma uz "Skonto" stadionu arī pārējās mājas spēlēs. Ņemot vērā, ka "Daugavas" stadionā naudas summa ir krietni lielāka nekā "Skonto" stadionā, mēs izvēlējāmies par labu šim stadionam. Skaidrs, ka "Skonto" stadionam ir savi mīnusi, te ir "Riga" aura, visur logo. Cik vien varējām, centāmies to likvidēt un radīt "Mettas" sajūtu. Pirmajā spēlē tas līdz galam neizdevās, taču centīsimies pielāgoties. Ja runājam par futbola auru, tad "Skonto" stadionam ir priekšrocība pār "Daugavas" stadionu, lai gan arī pret to man pagājušajā gadā nebija pretenziju, labs stadions, kvalitatīvs zālājs."

Cik izmaksā viena spēle "Skonto" stadionā?
Riherts: "Šajās sarunās nepiedalījos, tur bija Ģirts [Mihelsons], Miks [Vilkaplāters] un Rihards [Krēvics], tāpēc nezinu, kāda bija galīgā vienošanās, taču, šķiet, ka divreiz lētāk nekā "Daugavas" stadionā."

"Jelgava" - "Ventspils" 1:2

Igors Kļosovs, "Ventspils" galvenais treneris: "Grūta spēle, vajadzīga uzvara. Sen nebijām uzvarējuši. Iepriekšējā kārtā mums bija liels pārsvars, bet nespējām to realizēt [2:2 pret "Sparaku" - aut.]. Jūra momentu, bet nesekmīgi spēlējām uzbrukumu noslēgumos. Šodien futbola skaistums bija otrajā plānā - svarīgi bija uzvarēt. Mazliet pamainījām savu spēli un kopumā esmu apmierināts - arī ar cīņas gaitu. Spēle mums sanāca, atskaitot standartus, kas Jelgavai bija bīstami. No spēles praktiski neko neļāvām izveidot, kamēr paši izveidojām dažas labas iespējas. Esmu ļoti priecīgs par mūsu vietējiem puišiem - šī mums bija reta spēle, kurā pamatsastāvā bija tikai trīs leģionāri. Tā bija liela iespēja mūsu vietējiem futbolistiem. Sevišķs prieks par jauniešiem - divi futbolisti ir Latvijas U-21 izlases kandidāti, kuri veiksmīgi šodien debitēja pamatsastāvā. Tie ir vārtsargs Kudrjavcevs un centra aizsargs Ļotčikovs. Ņemot vērā, ka ar Ļotčikovu aizsardzības centrā spēlēja cits jauns futbolists [D.Litvinskis], nedaudz pārdzīvojām par savu centrālo zonu. Taču uzskatu, ka viņi nospēlēja cienījami un parādīja labu līmeni - līdzās gūtajai uzvarai arī tas bija svarīgi un vērtīgi."

Oļegs Kubarevs, "Jelgavas" galvenais treneris: "Man ir cits viedoklis. Teikšu, ka ne tikai pēc standartiem mums bija momenti. Pirmajās 20 minūtēs mums bija gan reidi, gan piespēles, gan sitieni pa vārtiem no tuvuma - šajās epizodēs varēja gūt vārtus [no spēles]. Tāda spēle vedina uz domām, ka futbols pārvēršas par... man pat grūti noraksturot šīs dienas maču. Tik daudz kļūdu, cik bija, un tik daudz problēmu, kas mums bija, vienas spēles laikā nedrīkst rasties. Pēc mača ar "Riga" [1:0] mums bija gan nogurums, gan emociju trūkums. Tas bija redzams, plus zināt mūsu kadru problēmas - Viktors Litvinskis, Ivanovs, kuru izlaidām, bet izrādījās negatavs. Mums šobrīd ir neiepriecinoša aina. Paņēmām futbolistu, bet viņš ir traumēts un nevar spēlēt [Rečickis - aut.]. Ceru, ka pēc pauzes notiks pārlādēšanās un komanda rādīs to futbolu, kuru ir spējīga demonstrēt. Šodien nospēlējām slikti."

Ivanovs izgāja uz maiņu ar traumu?
Kubarevs: "Nē, viņš bija noguris un ar sliktu pašsajūtu. Redzējām, ka viņš nav optimālā stāvoklī, pārbaudījām viņu un gatavojām 20-25 minūtēm. Taču spēle attīstījās tā, ka maiņu vajadzēja uzreiz pārtraukumā. Izlaidām, taču redzējāt, kas notika [Ivanovs nospēlēja no 46. līdz 62. minūtei - aut.]."

Lazdiņš spēlēja labās malas aizsarga pozīcijā, ko viņš darījis tikai dažas reizes karjerā - viņš arī nogulēja pirmos vārtus. Aizsardzības flangi ir vājais posms?
Kubarevs: "Kā jau teicu, mums ir kadru problēmas. Ir Fernandess, kuru var izmantot vairākās pozīcijās, taču tas viss nav aiz labas dzīves. Tāpat nav tīro uzbrucēju, izņemot Ivanovu. Tās ir kadru problēmas, kas pagaidām nav atrisinātas."

Cik spēlētāji varētu pievienoties?
Kubarevs: "Man grūti teikt, varbūt trīs četri."

Kad Rečickis spēlēs?
Kubarevs: "Kad būs vesels."

Šodien nebija Tosina. Vai var teikt, ka Ulimbaševs un Viljela kļūst par jaunajiem līderiem?
Kļosovs: "Jā, Tosins izlaida kartīšu dēļ, viņš ir viens no līderiem. Jebkurā komandā spēle veidotos ap tādu futbolistu kā viņš. No vienas puses mums tā bija interesanta pieredze, no citas puses biju pārliecināts, ka viss būs labi, jo uzskatu, ka mums ir pietiekami daudz kvalificētu futbolistu, un "Ventspils" nav Tosina komanda. Mums ir pašpietiekama komanda un katram futbolistam jāuzņemas līdera loma. Katram šodien bija jāpievieno 10%. Uzskatu, ka šodien daudzi spēlētāji nospēlēja labi - Ulimabaševs, abi centra aizsargi Osipovs un Viljela, tāpat Roma [Mickevičs], kurš sen nebija spēlējis, cīnoties ar traumām. Katrs no šiem futbolistiem daļēji kompensēja Tosina prombūtni. Nākamajā mačā Tosins būs, tāpat mums ir jaunpienācēji, kuriem jānokārto dokumentu formalitātes. Domāju, drīzumā komanda parādīsies jaunā veidolā."

Kāpēc Baturins palika rezervē?
Kļosovs: "Pirmkārt, mums ir divi vārtsargi un agri vai vēlu sāk spēlēt arī otrais vārtsargs - tā ir normāla rotācija. Kudrjavecs varēja un viņam vajadzēja debitēt jau sen, taču diemžēl dažas reizes patraucēja traumas un mēs gaidījām, kad viņš sasniegs optimālās kondīcijas un būs pilnībā vesels. Slava [Kudrjavcevs] šodien beidzot sagaidīja iespēju - apsveicu viņu ar uzvaru. Protams, viņam bija kļūdas, tai skaitā spēļu prakses trūkuma dēļ."

Kad ukraiņu vārtsargs [Mahnovskis] būs?
Kļosovs: "Kā jau teicu, kad tiks nokārtotas dokumentu formalitātes. Diemžēl mūsu reglaments neļauj pieteikt spēlētāju pat tad, ja ir transfērs - jākārto vēl uzturēšanās atļauja un tā tālāk. Tādi ir valsts likumi."

Cik leģionāri komandu pametīs?
Kļosovs: "Kāpēc lai pamestu? Mums taču nav leģionāru skaita ierobežojuma pieteikumā. Mūsu komanda tūlīt spēlēs divās frontēs, jo sāksies Eirokausi. Ceram uz pozitīvo - ka šis Eirokausu ceļš neapstāsies pie pirmā pretinieka. Un arī čempionātā nekādu atlaižu, tāpēc būs skarbs režīms - ceturtdien Eirokausi, svētdien čempionāts. Ja viss ritēs veiksmīgi, šāds grafiks ritēs 4-6 nedēļas. Tādējādi mums praktiski nepieciešami divi pilnvērtīgi sastāvi. Tāpēc, ja kāds atnāk, tad tas nenozīmē, ka kādam obligāti arī jāaiziet. Palielinās konkurence - tas, ka daži ir atnākuši, nenozīmē, ka viņi automātiski iegūs vietu sastāvā. Absolūti nē. Mums nepieciešama gan kvantitāte, gan kvalitāte. Tiem, kas nāk klāt, vieta sastāvā ir jāizcīna."

Šodien nebija Žo, Obuobi, Vomē. Viņi ir palikuši?
Kļosovs: "Par Vomē, manuprāt, jau tika publicēta informācija, ka viņš komandu ir pametis. Par Žo ir interese no viena ļoti laba kluba, risinās transfēra pārrunas. Ja klubu apmierinās piedāvājums, viņš, iespējams, pāries uz šo klubu."

Kas ar Koļesovu?
Kļosovs: "Koļesovs ir traumēts. Grūti pateikt, uz cik ilgu laiku, jo jauniem spēlētājiem traumas ātri parādās un reizēm ātri pazūd. Nav nopietns savainojums. Šodien viņš formāli varēja iziet laukumā, bet nebija par 100% gatavs, mēs negribējām riskēt."

Minējāt, ka jums ir tikai viens centra uzbrucējs Ivanovs. Cik noprotams, Emša aiziešana uz "Spartaku" nebija jūsu lēmums?
Kubarevs: "Ja godīgi, es par to pat nezināju. Mani par to painformēja, un viņš aizgāja, pat neatvadoties [smaida]."

Kad laukumā atgriezīsies Eduards Emsis?
Kubarevs: "Viņš jau ir aptverē, bet nezinu, kad atgriezīsies laukumā. Pagaidām netrenējas kopējā grupā."

Jums šīs divas spēles bija interesantas, ņemot vērā jūsu vēsturi ar abām pretiniecēm [Kubarevs iepriekšējā kārtā uzveica "Riga", kuru vadīja sezonas sākumā, bet "Ventspils" prezidents ir Šišhanovs, kura laikos Moldovas "Dacia" baltkrievu treneris vadīja komandu - aut.].
Kubarevs: "Par klubiem labāk nerunāsim. Ar "Ventspili" neesmu strādājis. Kādā sakarā šeit Adlans un "Ventspils" klubs? Ierosinu personīgās lietas pavākt malā [Kļosovs iestarpina, ka spēlēja komanda pret komandu, nevis treneris pret cita kluba prezidentu - aut.]. Spēlējot pret "Riga", man bija patīkami, ka katrs futbolists pie manis pienāca un sasveicinājās. Tas bija patīkami. Šeit pilnīgi cita aina, nekādu paralēļu, nav nekas te jāmeklē."

Iepriekšējās kārtās:
1. kārta: "Riga" un Kubarevs, Tosina negantās medības, īpašais Zjuzins, Sūlšera veiksme
2. kārta: "Riga" nespēlē kā čempione, "Spartaka" darba atļaujas, Pertijas plāni Valmierā
3. kārta: Karašauska portrets ģērbtuvē, slavas dziesma Savaļniekam, Liepājas ķibeles
4. kārta: Tamazs kosmosā, Riherta 8 sekundes, Dodo liktenīgā nenomainīšana
5. kārta: Liepājnieku vēlme redzēt Zidānu, vieglprātīgais Amansiu un nosalušais Marians
6. kārta: Dzavetjēri trūkst vārdu, Ventspils grūtais gads, Liepājai jāierodas uz maču vēl agrāk
7. kārta: Nuncio izdara spiedienu pats sev, "Mettas" labākais futbols, Jangs gari nerunā
8. kārta: "Riga" treneru konveijers, Zuntnera pēdējā cerība, Dejans pikts par Dambrausku
9. kārta: Futbola stadioni: Pertija nikns par apdalīto "Mettu", Morozs bēdīgs par Daugavpili
10. kārta: Dejans atvadās, Starkovs sveicinās, Daugavpils kā Andora, padomju leksika
11. kārta: Tiesneši kā Cēzaru sievas, Pertija bīda Morozu un 7. klases diskotēka
12. kārta: Riherts aizstāv Marianu, Pahars - Dambrausku, Kļosovs par prezidenta Adlana lomu
13. kārta: Pensionāri no RFS, Dambrausks un Pertija par tiesāšanu veic mājienus "ar mietu"
14. kārta: Zuntnera loma pie Starkova, RFS lāsts, pelēkais uzbrucējs Askerovs
15. kārta: "Lēdija Veiksme" palīdz futbola studentam Dambrauskam izbeigt melno sēriju
16. kārta: Jelgavas krīze, Blanks par triumfu lielajā derbijā un promejošā Lemajiča nozīmi
17. kārta: Starkovs akcentē tiesāšanu, Ventspils visus četrus ielaiž pēc standartiem
18. kārta: "Mettai" nepilngadīgi vārtu guvēji, Starkovam topā uzbrukums, Kubarevs par "Riga" kāzusu
19. kārta: "Ventspils" bombardē tiesnešus un LFF, Dambrausks par smieklīgo "Liepājas" uzvaru

     [+] [-]

, 2019-07-03 19:37, pirms 5 gadiem
Nekā personiga, gan jau lielas darba apjoms, bet kamēr izgaja raksts par šo kartu jau aizmirsu kas tad īsti notika šajā kartā 😅

  -3 [+] [-]

, 2019-07-03 19:50, pirms 5 gadiem
Galvenais nav kas spēlē , bet gan rezultāts. Tā man viens gudrs civēks mācīja.

  +3 [+] [-]

, 2019-07-03 20:20, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Galvenais nav kas spēlē , bet gan rezultāts. Tā man viens gudrs civēks mācīja.
ko tad pļūtīji par šeju
tas bija atļauts gājiens rezultātam

  -3 [+] [-]

, 2019-07-03 21:28, pirms 5 gadiem
purva_velns rakstīja: ko tad pļūtīji par šeju
tas bija atļauts gājiens rezultātam
Mācīsimies izteikties kulturāli. Vārdu "pļūtīt"aizstāsim ar vārdu runāt vai rakstīt. Izlasē nevar spēlēt visi kas vēlas. Pedija nav Latvijas pilsone un pilsonība ir vērtība ko nedala kam pagadās.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-03 23:02, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Mācīsimies izteikties kulturāli. Vārdu "pļūtīt"aizstāsim ar vārdu runāt vai rakstīt. Izlasē nevar spēlēt visi kas vēlas. Pedija nav Latvijas pilsone un pilsonība ir vērtība ko nedala kam pagadās.
to, ar ko tu nodarbojies sc , grūti nosaukt savādāk kā tieši par pļūtīšanu beztēmā
turklāt, ar savu darbību tu esi sekmējis un provocējis absolūti nekritisku oponentu tiršanu par politiskām tēmām sporta topikos
nedomāju, ka esi apmaksāts trollis
pat pieļauju, ka nē
diferenci starp to, kas ir pilsonība, un kas ir pilsonība, kas piešķirta gadījumos, kad to prasa valsts sporta intereses, es zinu ļoti labi, tāpat kā daudzi citi
bet ne visi
tu zini, bet turpini tirst un gūsti baudu
un tieši tur ir tava problēma
par diagnostiku atlīdzību pārskati bāreņiem

     [+] [-]

, 2019-07-03 23:18, pirms 5 gadiem
Tikai Namgejs to nesaprot

  -2 [+] [-]

, 2019-07-03 23:19, pirms 5 gadiem
Vārda pļūtīt vietā runāt. Un bez rupjībām. Neatbalstu pilsonības piešķiršanu sportistiem tādēļ ka mums to sportistu vajag. Esmu pret pilsonības došanu Pertijai. Piemēram futbolista Torresa gadījumā pilnībā atbalstu. Būtu jocīgi ja viņš neiegūtu pilsonību. Dzīvo Latvijā ilgstoši, precējies. Pedija nekāda saistība ar Latviju, nav dzirdēts ka šeit vēlas pārcelties uz dzīvi. Iedot Pedijai pilsonību tikai tādēļ ka mums vajag -noteikti nē.

     [+] [-]

, 2019-07-03 23:20, pirms 5 gadiem
Funis arī nesaprot

     [+] [-]

, 2019-07-03 23:22, pirms 5 gadiem
Biedrs Funs ir oadomju pilsonis

  +1 [+] [-]

, 2019-07-03 23:23, pirms 5 gadiem
Funs Namgejovičs un Namgejs Funovičs

     [+] [-]

, 2019-07-03 23:26, pirms 5 gadiem
Punkts