Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" bombardē tiesnešus un LFF, Dambrausks par smieklīgo "Liepājas" uzvaru

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

"Ventspils" bombardē tiesnešus un LFF, Dambrausks par smieklīgo "Liepājas" uzvaru
Igors Kļosovs neapmierināts ar tiesāšanu / Foto: Raitis Supe

Nedēļas vidū aizvadītas "Optibet" futbola Virslīgas 19. kārtas spēles, astoņām komandām ievadot čempionāta otro pusi jeb trešo apli. Sportacentrs.com aicina izlasīt komandu treneru sacīto pēcspēles preses konferencēs.

RFS - Liepāja 1:2

Aleksandrs Starkovs, FK "Liepāja" galvenais treneris: "RFS komanda labi spēlē futbolu. Tai ir līderi, kustība. Gatavojāmies smagai spēlei. Pēc tik labas iepriekšējās spēles [4:0 uzvara pār "Ventspili" - aut.] pagāja tikai 4-5 dienas. Uzskatu, ka spēlētāji vēl nebija mentāli atjaunojušies pēc Kurzemes derbija. Bieži vien nākamā spēle [pēc spilgtas uzvaras] nesanāk tik laba. Tā šoreiz arī sanāca. Bija jāpaciešas, jāparāda raksturs. Spēles likteni bieži izšķir pacietība, raksturs, pašatdeve. Šodien spējām to parādīt. Manuprāt, iesitām nesliktus vārtus un apspēlējām ļoti spēcīgu pretinieku. Šī uzvara mums ir liels sasniegums."

Spataru maiņa - treneru intuīcija?
Tagad visvieglāk pateikt: "Protams!" (smaida) Viņš netika starta vienpadsmitniekā. Pamatsastāvā bija citi spēlētāji, kuri labāk sevi pierādīja. Spēles gaitā prasījās maiņas. Mūsu pussargi bija saguruši. Bija plānots mainīt Toberu, jo viņš aizvadīja pirmo spēli pēc divu nedēļu atjaunošanās. Spataru savukārt izgāja savā pozīcijā un izdarīja to, kas no viņa tiek prasīts. Futbolā gūtie vārti ir kā brīnums. Tajā epizodē bumba patiešām varēja izlekt atpakaļ laukumā, taču iekrita. Maiņa nostrādāja.

Pozicionālos uzbrukumos pietrūka ideju pretinieku aizsardzības uzlaušanai?
Daudz kas atkarīgs no pretinieka. Tomēr mums uzbrukumu veidošanai un pārejai pretuzbrukumos pietrūka tāds spēlētājs kā Jānis Ikaunieks. Viņš spēlē desmitnieku un no Jāņa daudz kas ir atkarīgs. Ceru, ka nākamajā spēlē viņš būs atpakaļ ierindā.

Kas par savainojumu?
Treniņā dabūja potītes traumu. Ļoti vienkāršā situācijā dabūja.

Ir skaidrojums, kāpēc Jānis tik bieži iedzīvojas šādos mazos savainojumos?
Grūti pateikt. Iespējams, atkarīgs no viņa ķermeņa uzbūves. Vispār nevaru teikt, ka viņam ir daudz traumu. Strādājot Liepājā, sapratu, ka Tobers ir traumatisks spēlētājs. Divus trīs savainojumus jau paguva saņemt, taču šodien atgriezās laukumā. Atzīmēšu, ka šāds spēlētājs ir ļoti svarīgs komandai. Spēcīgs, jaudīgs, ar futbola prātu.

Agrā daudz runāja par ārzemju klubu interesi par Toberu. Vai šobrīd esat droši, ka šis talantīgais futbolists paliks Liepājā līdz sezonas beigām?
Viņa līgums ir spēkā līdz nākamās sezonas beigām. Iet prom agrāk, manuprāt, nav viņa interesēs. Viņam ir jānospēlē 20-30 spēles nacionālajā izlasē. Tas ir mans viedoklis, kas varbūt nesaskan ar tiem ekspertiem, kuri runā vairāk par mani. Ir jānospēlē 25 spēles izlasē. Cik viņam tagad? Divas vai trīs? Toberam nedrīkst steigties. Pasteigsies, aizbrauks, nekas neaizies. Varbūt aizies! Taču liela varbūtība, ka nē. Viņš vēl nav gatavs. Treniņos redzu, ka Kristers ir spēlētājs ar lielu potenciālu.

Komandu pameta vārtsargs Zommers, kamēr atgriezies Krišjānis Zviedris. Viņš tagad būs stabils №2 vai Zviedrim ir iespēja izkonkurēt Raļkeviču?
Es viņu līdz šim nepazinu. Pajautāju Krišjānim, kāds viņam ir mērķis. Šis atbild: "Kļūt par pirmo!" Tas man patīk. Zinu, ka Zviedrim ir labas attiecības ar Raļkevičam. Uzskatu, ka Valentīns attaisno pirmā numura statusu. Daudz glābj mūs, tai skaitā šodien. Neraugoties uz viņa kautrīgumu, Raļkevičs ir liels atradums Liepājas komandai.

Ņemot vērā pēdējos rezultātus, var teikt, ka pirms Eirokausiem "Liepāja" atrodas labā formā?
Domāju, ka jā. Esam nostabilizējuši sastāvu. Īpaši uzbrukumā. Tāpēc sākām sist vārtus. Visvairāk uztrauc traumas, kuras var skart vadošos spēlētājus.

Kopā ar pozitīviem rezultātiem nāk augstāki mērķi?
Mērķus neesam pārskatījuši. Ir jāizveido komanda. Ir jāiet no spēles uz spēli. Kad viss padodas, to ir jāizmanto. Kad spēle neiet, jārāda raksturs. Šodien bija tas otrais gadījums.

Šodien netrūka arī veiksmes. Kaut vai epizodēs ar vārtu guvumiem. Piekritīsiet?
Jā. Neesmu pret to, lai mums sekotu veiksme. Krievu valodā ir teiciens: везёт тому, кто везёт. Nezinu, vai latviešu valodā ir alternatīva. Tas nozīmē to, ka veiksme nāk pie tiem, kuri daudz strādā.

Valds Dambrausks, FK RFS galvenais treneris: "Uzskatu, ka šovakar bija futbols tā smieklīgākajā izpausmē. Apsveicu "Liepāju" ar uzvaru. Reti sanāk redzēt, kad komanda neizpilda nevienu sitienu vārtu četrstūrī un beigās izcīna uzvaru. Ko mēs varam darīt? Diemžēl, tā dažreiz notiek. Vēlos vēlreiz apsveikt Liepājas spēlētājus, trenerus ar uzvaru. Viņi izdarīja visu, lai šodien izcīnītu trīs punktus. Taču uzvaru izcīnīja komanda, kas laukumā nebija labākā. Uzskatu, ka spēlējām pozitīvu futbolu. Izveidojām daudz momentu. Diemžēl futbols mēdz būt smieklīgs un šodien paliekam bez punktiem."

Bulvītis pie pirmajiem ielaistiem vārtiem un Ikstens pie otrajiem... Viņiem nepaveicās, vai tomēr varēja izdarīt kaut ko labāk?
Sarežģītas epizodes. Bulvītis atradās piecus metrus no vārtu līnijas un bumba trāpīja viņam pa kāju. Tev nav laika noreaģēt šādā situācijā. Otrais gols ir tas pats stāts. Bumba trāpa pa stabu, atlec laukumā un trāpa vārtsargam pa ķermeni. Jāiziet katram momentam cauri. Pie otrajam vārtiem nospēlējām nepareizi pie pretinieku auta izspēles. Zinājām, ko "Liepāja" darīs. Uzskatu, ka perfekti kontrolējām spēles gaitu. Darījām visu, lai turētu viņu bīstamākos spēlētājus tālāk no mūsu vārtiem. Man kā trenerim ļoti sāpīgi redzēt to, kādā tieši veidā mēs ielaidām šos vārtus.

Vai saredzat, ka uzbrukuma darbībās spēlētājiem ne vienmēr sanāk izvēlēties īsto brīdi vai pozīciju, no kuras izpildīt sitienu?
Protams, mēs vienmēr gribēsim vairāk. Mums bija ļoti asi momenti. Seši vai septiņi. Taču diemžēl mēs tos neizmantojām.

Varat paskaidrot situāciju ar sastāvu? Zinām, ka klubā ir daudz jaunpienācēju, taču šajā spēlē visi atradās tribīnēs.
Nevēlos šo komentēt. Tas nav mans darbs. Mans uzdevums ir trenēt komandu un spēlētājus, kuri var doties laukumā nākamajā spēlē.

Darko Lemajičs, Andrejs Cigaņiks. Viņi bija pieejami šodienas spēlei?
Ja viņi būtu pieejami, tad, visticamāk, būtu sastāvā. Kā redzat, neviens no šiem futbolistiem nav pieteikumā.

Kā tas ietekmē komandu? Jo daži no jaunajiem futbolistiem jau piedalās treniņos.
Mans darbs ir vadīt tos spēlētājus, kuri konkrētajā brīdī atrodas manā rīcībā. Protams, kā treneris cenšos izveidot attiecības ar katru spēlētāju, tai skaitā potenciālo. Nevaru pastāstīt, kā notiekošais klubā ietekmē katra futbolista emocionālo stāvokli. Jo katram tas ir individuāls stāsts. Varu vēlreiz atkārtot, ka šodien aizvadījām labu spēli. Neesmu apmierināts ar rezultātu, atsevišķām epizodēm, ielaistajiem vārtiem. Taču spēlējām labi un uzskatu, ka bijām pelnījuši trīs punktus, taču beigās palikām ar neko.

Ventspils - Spartaks 2:2

Nuncio Dzavetjēri, FK "Spartaks" Jūrmala galvenais treneris: "Mums tā nebija viegla spēle, jo "Ventspils" ir spēcīga komanda, kamēr mēs iepriekšējā spēlē zaudējām daudz vārtus un nebijām labākajā psiholoģiskajā stāvoklī. Šodien labi sākām spēli, taču pie 1:0 rezultāta atslābinājāmies. Pieļāvām vairākas kļūdas. Spēlēs pret stiprām komandām nevaram ielaist divus vārtus minūtes laikā. Laukumā mums bija ļoti jauns sastāvs. Priecājos par jaunpienācēju sniegumu. Gaidu maču pret RFS, kas mums būs vēl svarīgāka."

Kā var izskaidrot tik lielas izmaiņas aizsardzības līnijā?
Vitālijam Smirnovam ielika šuves, tāpēc viņš nevarēja piedalīties spēlē. Freimanis ir nedaudz saguris, tāpēc vēlējos iedot viņam laiku atpūsties pirms nākamās spēles. Vēlējos paskatīties uz jaunajiem spēlētājiem šajā sarežģītajā spēlē. Esmu gandarīts ar viņu sniegumu.

Nuncio, vai tā bija jūsu izvēle paņemt trīs jaunus spēlētājus no citiem Virslīgas klubiem "Valmieras" un "Daugavpils"?
Mēs meklējam jaunatnes spēlētājus ar Latvijas pasi, kuri atbild mūsu komandas taktiskajām un tehniskajām prasībām. Ņemam futbolistus ar skatu uz nākotni. Mūsu aizsardzības spēlētāji spēlē ļoti labi, taču ir nedaudz par vecu. Mēs gribētu izveidot labu saikni starp jaunajiem un pieredzējušiem aizsardzības līnijas spēlētājiem. Tas palīdzēs viņiem progresēt.

Tāpat vēlos pateikt, ka šī spēle man bija īpaša. Tā bija kā īsta atgriešanās Ventspilī, jo pirmā apļa spēli aizvadījām uz sintētikas. Šajā stadionā manā vadībā komanda spēlēja pusotru gadu. Tāpēc šobrīd vēlos vēlreiz pateikties "Ventspils" klubam un tā atbalstītājiem. Спасибо!

Vai, jūsuprāt, "Ventspils" pacelsies uz augstāku vietu turnīra tabulā?
Uzskatu, ka jā.

Igors Kļosovs, FK "Ventspils" galvenais treneris: "Grūti komentēt šīs spēles rezultātu. Futbolā diemžēl tā notiek. Vienai komandai var būt liels pārsvars, tā var veikt pār 23 sitieniem pa vārtiem, kamēr pretinieks izdara tikai četrus. Beigās tāpat rezultāts ir 2:2 neizšķirts. Mēs, protams, neesam apmierināti ar rezultātu. Tomēr, ja ņem vērā visus apstākļus, kādi šajā spēlē bija, 2:2 nebūt nav tas sliktākais rezultāts. Ilgākus mača nogriežņus vajadzēja cīnīties ne tikai ar "Spartaka" pretestību, bet arī jāstājas pretī četriem tiesnešiem. Temats ir banāls, taču ir pelnījis lielu uzmanību. Un nē, tas nav stāsts par vienu spēli, kurā nav sasniegts rezultāts. Šeit ir sistēma! Latvijas Futbola federācija, kas uz šo piever acis, izdara sliktu pakalpojumu mūsu futbolam. "Liepāja" pareizi izdarīja, ka vienu kārtu iepriekš pasūdzējās par tiesāšanu. Pie mums atbrauc kvalitatīvi futbolisti no ārzemēs, kuri pārstāv savu valstu izlases. Nedrīkst laist laukumā nekvalificētus cilvēkus, kuri šim darbam nav gatavi.

Taisnība bija Vladimiram Koļesņičenko, kurš savā intervijā pieskārās vairākām federācijas problēmām, kuras sākas ar LFF vadītāju. Tiesāšana ir šo problēmu turpinājums. Tai nodaļai ir problēmas. Un kāpēc šajā struktūrā strādā kaut kāds ārzemju speciālists [Alans Snodijs], kurš nevar normāli sakārtot darbu!? Kāpēc? Jautājums nav par viņa algu, ko viņš tur saņem vai nesaņem. Jautājums par tiesāšanas kvalitāti. Cilvēks ne par ko neatbild un visu laiku nozīmē vienu un to pašu brigādi, kas pataloģiski nevar tiesāt "Ventspili". Šeit domāju spēles galveno arbitru [Edgaru Maļcevu, kurš otro reizi šosezon tiesāja "Ventspili" un līdz šim ne reizi nebija noraidījis Kurzemes kluba spēlētājus - aut.], kurš mūsu komandā ir noraidījis visus, kurus tikai varēja. Nezinu, laikam uz nākamo spēli jāuzaicina kluba personāla darbinieces, kuras viņš arī sāks noraidīt. Viņš [Maļcevs] ir augstprātīgs cilvēks. Viņš neciena ne futbolistus, ne trenerus, nevienu! Ceturtais tiesnesis [Artūrs Vītoliņš] visiem sejā smejas. Tā ir necieņa! Pataloģija! Absurds!

Vai tiešām to neviens nemana!? Neviens nevēlas iziet uz dialogu. Visi sēž kabinetos, strādā labu darbu ar labu atalgojumu. Puiši, jūs esat malači. Esat jauniešu kompānija [šeit un tālāk domāta LFF - aut.]. Ļoti labi iekārtojāties, par ko man prieks. Izdariet kaut ko profesionālā futbola labā! Nesaku, ka futbola labā nekas netiek darīts. Visticamāk, tiek ieguldīts labs darbs infrastruktūrā, bērnu futbolā, masveidībā. Šajās programmās viss ir kārtībā, jo tajās UEFA iegulda labu naudu. Vajag izdarīt kaut ko profesionālajam futbolam. Uzaiciniet klubus uz dialogu. Paaiciniet tiesnešus. Kas tas vispār ir!? Kas tā par ņirgāšanos!?

Par atslēgas epizodēm šajā mačā. Tosins Aijeguns iziet viens uz viens un tiek nogāzts. Pendele? Tiesnesis iedod dzelteno kartīti [par simulāciju]. Tagad vadošajam spēlētājam jāizlaiž nākamais mačs. Spēles beigās Ļotčikovs sit ar galvu un trāpa pretiniekam pa roku. Vienpadsmit metru vietā tiesnesis neko nedod. Kas tas ir? Trako māja! Tāpēc grūti vērtēt un komentēt šo spēli no trenera puses, jo ir šāds emocionālais fons, ko atstāj nekvalificētā tiesāšana. Esmu absolūti pārliecināts, ka šodien bija nekvalificēti tiesneši. Līmenis ir viszemākais, kas neizdaiļo mūsu čempionātu."

Organizatorisks jautājums. Skaidrs, ka jums šobrīd ir daudz rūpju. Taču interesējos par trenera asistenta pozīciju, kas nav aizpildīta ["Ventspils" komandu spēļu laikā vada Kļosovs un kluba prezidents Adlans Šišhanovs - aut.]. Vakanta pozīcija?
Tagad ir parādījies Aleksandrs Kulakovs [vārtsargu treneris]. Viņš ir arī asistents. Taču piekritīšu, ka vēl viens pietrūkst. Meklējam, bet tas nav viegli, jo nepieciešams labs palīgs. Ir vajadzīgs laiks. Piekritīšu, ka šobrīd šī patiešām ir vakanta pozīcija. Atgriežoties pie Kulakova, tad atzīmēšu, ka viņš nestrādā tikai ar vārtsargiem. Viņš ir komandas sastāvdaļa un palīdz analizēt spēles, strādā ar grupu laukuma spēlētāju.

Par tiesāšanu. Pēc spēles pret "Riga" ["Liepājas" galvenais treneris] Starkovs pauda neapmierinātību ar tiesnešiem. Uz uzreiz rezultāts! Kurzemes derbijā pirmo golu liepājniekiem ieskaitīja pēc acīmredzamas aizmugures. Varbūt tas ir risinājums?
Ļoti precīzi atzīmējāt. Pēc Kurzemes derbija nevēlējos par to [tiesāšanu] runāt. Šodienas tiesāšana nepaliks nepamanīta. Protests jau tiek rakstīts. Pēc Liepājas spēles klusējām par šo jautājumu, jo rezultāts bija pārāk neglīts [0:4]. Mums bija jūra pretenziju. Taču pie šāda rezultāta tas izskatītos pēc taisnošanās. Derbijā bija milzums epizožu, kuras tika traktētas par labu "Liepājai". Protams, "Liepājas" protests psiholoģiski ietekmēja tiesnešus. "Liepāja" rīkojās absolūti profesionāli, izmantoja situāciju un nopelnīja savus punktus. Viņi malači un ir pelnījuši cieņu. Tomēr tiesāšanas kvalitātes problēmu tas neatrisina. Nevar būt tā, ka klubs cieš, uzraksta protestu un uz nākamo spēli tiesneši ierodas ar bailēm [поджав хвост - kriev.] kļūdīties, netraucējot cietušajam klubam uzvarēt. Tā taču nenotiek! Tā nedrīkst. Ir jēdziens kā fair play, ja tāds, protams, eksistē mūsu federāciju. Spēlējiet godīgi! Tiesnesim ir tiesības kļūdīties, taču kļūdām jābūt godīgām. Šīs [atgriežas pie pēdējām spēlēm] kļūdas nav godīgas. Tiesnesis nav objektīvs! Viņš pataloģiski nemīl šo klubu. Pataloģiski. Paskatieties visus protokolus, noraidījumus. Tā ir diagnoze. Lai federācijā paskatās, kas notiek! Nevajag automātiski nozīmēt tiesnešus. Ir jāskatās klubu attieksme. Ir jārunā, bet nav dialoga. Kādreiz jau biju pateicis par Cēzaru sievām, kas ir smieklīgi. Tagad nevēlos atkārtoties.

Interesanti, ka pēdējās spēlēs bijušie "Ventspils" spēlētāji kļūst par komandas kapračiem. Jagodinskis guva trīs vārtus, pēc tam iesit Fortišs, bet šodien Meļņičenko neļauj iesist mums pašiem.
Šādu piemēru ir miljons. Tā vienmēr ir bijis un vienmēr būs. Ja spēlētājs aiziet no kluba un dara to ne līdz galam draudzīgi, tad spēlēs ar bijušo komandu viņš lec pāri galvai. Cik vēl reizes tas spēlētājs [Meļņičenko] tik labi nospēlēs? Nav teikts, ka divas.Taču šajā spēlē viņš bija uzdevumu augstumos.

Starkovs "Liepājā" aktīvi iesaista vietējos jauniešus. Vai "Ventspilij" nav doma rīkoties līdzīgi? Tāpat Dzavetjēri šajā spēlē pārbaudīja komandas jaunpienācējus.
Katram klubam ir sava filozofija un attīstības politika. Grūti komentēt "Spartaka" situāciju, jo tās ir viņu darīšanas. Taču teikšu, ka neviens klubs mākslīgi neatjauno sastāvu. Ja tā notiek, tad gandrīz vienmēr tas ir saistīts ar finansiālām problēmām. Taču tas ir viņu jautājums. Mūsu klubs aktīvi strādā ar jaunatni. Visi talantīgie futbolisti, kuri ir kluba rīcībā, praktiski vienmēr trenējas ar galveno komandu. Viņi aug. Ļotčikovs labi nospēlēja tāpēc, ka viņš jau otro gadu trenējas ar kvalitatīviem futbolistiem. Atzīmēšu, ka šodien Ļotčikovs nomainīja citu jaunieti Dmitriju Litvinski. Pārējie puiši arī tiek pie iespējas. Agrāk Tālbergs spēlēja, tagad mazāk tiek pie spēlēšanas. Šobrīd kluba ir grūts posms, pēc divām kārtām jau ir Eirokausi. Tas nav laiks, lai taisītu eksperimentus. Protams, priecāsimies, ja komandā būs daudz Ventspils futbola audzēkņi. Tomēr šodien viņu laiks vēl nav pienācis.

Daugavpils - Metta 0:0

Andris Riherts, FK "Metta" galvenais treneris: "Paldies visiem, kuri organizēja šo spēli. Abām komandām bija labs atbalsts. Paldies spēlētājiem par pašatdevi, kuras līmenis bija augsts abām komandām. Bija daudz momentu, stūra sitienu. Tas nozīmē, ka bijām pietiekami aktīvi abos flangos. Šodien satikās komandas, kas spēlē ar lielu sirdi un vēlmi. Rezultāts ir 0:0, lai gan spēle neliecināja, ka viss beigsies ar šādu rezultātu. Uzskatu, ka pacietības, meistarības un pieredzes trūkums neļāva kādai no komandām izraut uzvaru. Abu komandu vārtsargi šodien bija augstā līmenī."

Viktors Morozs, BFC "Daugavpils" galvenais treneris: "Ļoti laba, kaujinieciska un emocionāla spēle. Domāju, ka līdzjutējiem patika. Neraugoties uz to, ka rezultāts ir 0:0. Paldies visiem atbalstītājiem, spēlētājiem. Pēc spēles pateicu futbolistiem ģērbtuvē, ka parādījāt labu cīņassparu. Šo maču var vērtēt ar plusa zīmi. Varējām vinnēt gan mēs, gan pretinieki. Uzskatu, ka rezultāts ir likumsakarīgs."

Riga - Jelgava 0:1

Oļegs Kubarevs, FK "Jelgava" galvenais treneris: "Šodien puiši kārtīgi pastrādāja. Ieguvām skaitlisko pārsvaru, pateicoties mūsu aktivitātei. Piespiedām pretinieku pārkāpt noteikumus un kļūdīties. Atsevišķu iemeslu dēļ “Riga” sāka ne tik pārliecinoši, kā mēs gaidījām. Mūsu pusē bija svaigums, ātrums, kas bija pārāks par meistarību. Futbola dievs šodien bija mūsu pusē.”

Kristaps Blanks, "Riga" FC treneris: "Neparādījām tādu spēli, kāda bija pret "Spartaku". Noteikti nav arī iespējams katrā spēlē tā lidot. Daudzi domāja, ka tas tā turpināsies, bet, protams, tā neturpinājās. "Jelgavas" treneris minēja, ka viņi bija kustībā ātrāki. Mēs bijām tādi monotoni. Īsti nekas nesanāca. Domāja, ka tāpat kaut kā aizies. Bet tā nenotika. Spēle iegāja tādā gultnē, ka ne šur ne tur. Par tiesnešu tēmu. Jā, tagad moderni apspriest tiesnešus. Mēs varbūt daudz tam nepievērsīsim uzmanību. Gribu pateikt, ka kaut kādos momentos iedod dzelteno, bet pēc tam par tādu pašu momentu neiedod. Līdz ar to sākumā viņš viss kaut kur sadeva un... Protams, par sarkano. Tik pieredzējušam spēlētājam nedrīkst tādas pelnīt. Divas dzeltenās. Epizodē ar otro bumba jau gandrīz autā gāja. Protams, viņš pats pārdzīvo. Ilgi nebija spēlējis, varbūt kaut kur pazaudējās.

Vēl par tiesnešiem. Tur kaut ko iedod, tur neiedod. Divus stūrus šodien vienkārši nozaga... Bet ne jau tiesnešu dēļ mēs šodien zaudējām. Otrajā puslaikā izlikāmies kārtīgi, daudz strādājām aizsardzībā. Mēģinājām laimi meklēt priekšā, pat sanāca kaut kādi pusmomenti. Likās, ka varbūt pat kaut kur izspiedīsim. Bet paliek 20 sekundes un mēs ielaižam to liktenīgo golu. Tas ir bēdīgi. Esi izliecies par 99%, bet to pēdējo epizodi līdz galam nenospēlē un sāpīgi zaudē. Tagad ir jāsapurinās! Tagad ir tas brīdis, kad visa šī eiforija jāmet nost. Ja kāds domā, ka ar savu meistarības bagāžu spēs izbraukt nākamajās spēlēs, tad viņš maldās. Nevar šajā čempionātā uzvarēt tikai uz meistarības rēķina. Ja tu necīnies uz 100% un neesi "izsalcis", kā tas mums bija pret "Spartaku", tad ir grūti. Treneriem un spēlētājiem ir jāmāk sagatavoties tā, lai uz katru nākamo spēli būtu "izsalkušiem". Šajā čempionātā nevar nevienu apspēlēt "ar vieglu roku". Cerams, ka rādīsies šis "izsalkums". Čempionāts nav viegls. Jau iepriekš minēju, ka ar tiešajām konkurentēm mums izdodas spēlēt, bet pret lejasgala komandām tā spēle kaut kā neaiziet."

Oļeg, kā tikāt galā ar dilemmu? No vienas puses esat vairākumā un jādodas uz priekšu. No citas puses pretiniekos ir meistarīga komanda, kas tikai gaida brīdi, kad atstāsiet brīvās zonas.
Kubarevs: Redzējāt, cik man bija smagi. Laikam smagāk, nekā jebkuram citam. Bija grūti paskaidrot spēlētājiem, kas ir jāmaina spēles gaitā. Tāpēc gaidīju pārtraukumu, kad, manuprāt, visu saprotami paskaidroju. Mēs veicām, tā teikt, piešaudi. Piespēles sekoja neīstajā virzienā. Tikai 93. minūtē piespēle aizgāja vajadzīgajā zonā, kur uzbrucējs apsteidza vārtsargu un guva vārtus. Visas darbības pirms soda laukuma bija vai nu par lēnu, vai nu sasteigtas. Atzīšos, ka pirms mača pret "Riga" negatavojām pozicionālo uzbrukumu. Mums šobrīd arī nav tam pietiekams resurss. Grūti rādīt to, ko neiespēlē. Iespējams, tikai Eiropas līmeņa talanti spēj saklausīt norādījumus un uzreiz tos izpildīt laukumā. Bija smagi, taču mēs savu iespēju sagaidījām.

Es vairāk par darbībām aizsardzībā. Vai "Riga" uzbrūkošiem spēlētājiem sanāca pretuzbrukumi?
Kubarevs: Uzskatu, ka jā. Jebkura komanda, kas spēlē mazākumā, pie savas iespējas tiks. Pat tad, ja spēlē divi vienlīdzīgi kolektīvi. Šodien pēdējā vieta tikās ar pirmo. Mēs nebaidījāmies. Es aicināju futbolistus spēlēt uz uzvaru. Vēlējos uzvarēt, par ko arī teicu pirms spēles. Tikai šādi varēja noskaņot futbolistus uz aktīvu pretspēli. Citādāk tie vienkārši gaidītu kaut kādu vienu iespēju.

Pret tādām komandām ir jāņem trīs punkti, bet ātri nokļuvāt mazākumā un veicāt pārkārtojumus. Kā bija risināt vairākus neparedzētus uzdevumus?
Blanks: Protams, spēles plāns bija cits. Arī viņiem, ko minēja treneris. Varēja redzēt, ka pretinieki īsti nezināja, ko darīt pozicionālajā uzbrukumā. Mēs bijām bez bumbas un atēdušies. Nebija arī tas vieglums daudziem spēlētājiem, uz ko mēs cerējām. Brizola zaudēja daudzas bumbas. Arī tie, kuri iznāca uz maiņu... Visi cīnījās! Otro puslaiku mazākumā izturējām, pat kaut kādus momentus izveidojām. Tāpēc nevienam neko pārmest nevaru. Protams, tas noraidījums visu spēles plānu izjauca. Otrajā puslaikā izgājām 4-4-1, vairāk spēlējot no aizsardzības. Mēģinājām atrast iespējas un brīvās zonas priekšā. Arī atradām un bija kaut kādi momenti. Līdz galam tos neizmantojām un beigās saņēmām šo liktenīgo epizodi. 0:1.

Vai pirms spēles pievērsāt uzmanību tam, ka pretinieku komandu vada treneris, kurš sezonas sākumā bija "Riga"?
Blanks: Noteikti, tam bija nozīme. Tas pats ir gan treneriem, gan spēlētājiem. Vienmēr pēc aiziešanas ir vēlme pierādīt, ka tur [iepriekšējā klubā] izrīkojās netaisnīgi. Par to mēs runājām pirms spēles. Zinājām, kādas ir viņa [Kubareva iestrādes]. Futbols ir tāds, ka nekad nevar paredzēt, kā viss beigsies. Gatavojies kaut kam vienam, bet var sanākt pavisam citādi. Futbolā bieži visu izšķir viena epizode. Šoreiz tā arī sanāca. Pirmā epizode bija sarkanā kartīte, bet otrā - spēles beigās, kad pazuda koncentrēšanās.

Oļeg, kā bija gatavoties spēlei pret komandu, kur gandrīz visi spēlētāji un treneru štābs ir labi pazīstami?
Kubarevs: Skaidrs, ka informāciju ir krietni vieglāk apstrādāt. Nav grūti saprast, kā ir jāspēlē. Mēs lieliski sapratām, kāds ir pretinieku spēlētāju līmenis un ko no tiem sagaidīt. Jā, parādījās jauni futbolisti - Rakels un uzbrucējs Debelko. Vajadzēja saprastu, kurus spēlētājus šodien pataupīs. Ar to, droši vien, saistījās Gabova un Kurakina parādīšanās sākumsastāvā. Tas bija negaidīti. Pazīstot pretinieku, tam ir vieglāk gatavoties. Taču spēlēt nav viegli, jo pretiniekam ir atbilstošs līmenis.

Vai bija kādi konkrēti uzstādījumi, kā spēlēt pret Rakelu?
Kubarevs: Mēs analizējām viņa spēli. Es biju redzējis viņu klātienē Kiprā [martā "Riga" Kubareva vadībā aizvadīja treniņnometni Kiprā - aut.]. Man jau bija labs priekšstats par viņu. Pētījām Rakelu, jo viņš ir viens no "Riga" līderiem.

Šī uzvara ir kā emocionāls lādiņš jums personīgi un spēlētājiem?
Kubarevs: Saprotat, ka futbolisti nespēlē manis dēļ. Esmu šeit tikai divas nedēļas. Ir viens kopīgs mērķis. Komandai nav kur atkāpties un tā sāk ticēt saviem spēkiem. Izgājām spēlēt izbraukumā ar līderiem, zinot, kā viņi nospēlēja iepriekšējo spēli. Un nenobijāmies! Tas man ļoti patīk. Personīgās emocijas? No tām nekur neliksies un ar tām tikšu galā. Esmu priecīgs par komandu, jo šodien mēs vēlamies ņemt punktus katrā spēlē. Tas ne vienmēr sanāk. Taču situācija ir tāda, ka nav kur atkāpties un ir jāņem punkti.

Kāda situācija ar Germana Māliņa veselību? Un vai būs dilemma, kuru likt vārtos?
Kubarevs: Dilemmas nebūs, jo ir vārtsargu treneris un treniņu process. Ja šī dilemma būs, tad tas būs tikai patīkami. Problēma būtu tad, kad nebūtu no kā izvēlēties. Uz nākamo spēli Māliņš vēl nebūs par 100% gatavs. Aiznākamajā spēlē viņš jau varēs spēlēt, vai vismaz tiks pieteikumā. Varbūt jau nākamajā spēlē tiks pieteikumā.

Šodien spēli klātienē vēroja "Dundalk" galvenais treneris. Labi, ka viņš redzēja tādu spēli?
Blanks: Grūti teikt. Aizvadījām divas atšķirīgas spēles. Skatīsimies, kā viņi paši nospēlēs 28. jūnijā. Tagad nevajag izteikt kaut kādus minējumus. Eirokausi ir cits līmenis, kur nepiedos nekādas paviršības. "Dundalk" mums ir prātā, taču vēl jānospēlē divas spēles vietējā čempionātā. Priekšā "Metta" un "Valmiera". Mums grūti ar šīm komandām iet. Maksimāla koncentrēšanās šīm spēlēm. Pēc tām būs sešas dienas gatavoties mačam pret "Dundalk".

Iepriekšējās kārtās:
1. kārta: "Riga" un Kubarevs, Tosina negantās medības, īpašais Zjuzins, Sūlšera veiksme
2. kārta: "Riga" nespēlē kā čempione, "Spartaka" darba atļaujas, Pertijas plāni Valmierā
3. kārta: Karašauska portrets ģērbtuvē, slavas dziesma Savaļniekam, Liepājas ķibeles
4. kārta: Tamazs kosmosā, Riherta 8 sekundes, Dodo liktenīgā nenomainīšana
5. kārta: Liepājnieku vēlme redzēt Zidānu, vieglprātīgais Amansiu un nosalušais Marians
6. kārta: Dzavetjēri trūkst vārdu, Ventspils grūtais gads, Liepājai jāierodas uz maču vēl agrāk
7. kārta: Nuncio izdara spiedienu pats sev, "Mettas" labākais futbols, Jangs gari nerunā
8. kārta: "Riga" treneru konveijers, Zuntnera pēdējā cerība, Dejans pikts par Dambrausku
9. kārta: Futbola stadioni: Pertija nikns par apdalīto "Mettu", Morozs bēdīgs par Daugavpili
10. kārta: Dejans atvadās, Starkovs sveicinās, Daugavpils kā Andora, padomju leksika
11. kārta: Tiesneši kā Cēzaru sievas, Pertija bīda Morozu un 7. klases diskotēka
12. kārta: Riherts aizstāv Marianu, Pahars - Dambrausku, Kļosovs par prezidenta Adlana lomu
13. kārta: Pensionāri no RFS, Dambrausks un Pertija par tiesāšanu veic mājienus "ar mietu"
14. kārta: Zuntnera loma pie Starkova, RFS lāsts, pelēkais uzbrucējs Askerovs
15. kārta: "Lēdija Veiksme" palīdz futbola studentam Dambrauskam izbeigt melno sēriju
16. kārta: Jelgavas krīze, Blanks par triumfu lielajā derbijā un promejošā Lemajiča nozīmi
17. kārta: Starkovs akcentē tiesāšanu, Ventspils visus četrus ielaiž pēc standartiem
18. kārta: "Mettai" nepilngadīgi vārtu guvēji, Starkovam topā uzbrukums, Kubarevs par "Riga" kāzusu

  +1 [+] [-]

, 2019-06-28 22:14, pirms 5 gadiem
Šeit domāju spēles galveno arbitru [Edgaru Maļcevu, kurš otro reizi šosezon tiesāja "Ventspili" un līdz šim ne reizi nebija noraidījis Kurzemes kluba spēlētājus - aut.]

Acīmredzot konteksts bija par oficiālo personu izraidīšanu/sodīšanu tajās spēlēs, kurās ķirurgs Maļcevs pildīja ceturtā tiesneša pienākumus.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-28 23:05, pirms 5 gadiem
Jā, ar tiesnešiem šogad ir katastrofa,tik daudz kļūdas-šausms!!
Tas atejcās uz daudziem klubiem!

  +2 [+] [-]

, 2019-06-29 00:00, pirms 5 gadiem
Dambrausk,if you have something funny,go back to your funny Lithuanian league!

LIEPAJA THE BEST EVER!!!