Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Nuncio izdara spiedienu pats sev, "Mettas" labākais futbols, Jangs gari nerunā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Nuncio izdara spiedienu pats sev, "Mettas" labākais futbols, Jangs gari nerunā
Gordons Jangs. Foto: Mārtiņš Sīlis

Lieldienu brīvdienās aizvadītas "Optibet" futbola Virslīgas 7. kārtas spēles. Sportacentrs.com piedāvā komandu treneru sacīto pēcspēles preses konferencēs.

"Spartaks" - "Valmiera Glass" 2:0

Tamazs Pertija, "Valmiera Glass" galvenais treneris: "Pirmkārt, apsveicu kolēģi dzimšanas dienā [Dzavetjēri piektdien nosvinēja 52. dzimšanas dienu - aut.] - komanda viņam pasniedza labu dāvanu. Spēlējām pret organizētu komandu un bija redzams, ka viņu zaudējums iepriekšējā spēlē [0:3 pret "Mettu"] deva viņiem jaunu malku - "Spartaks" tiešām izskatījās ļoti kaujinieciski. Mēs centāmies uzvērt pretinieku, taču diemžēl neizdevās - jūrmalnieki aizsargājās lieliem spēkiem, tāpat lieliem spēkiem metās pretuzbrukumos, tāpēc uzskatu, ka viņi uzvarēja pelnīti. Ja par manu komandu - negribu saviem futbolistiem pārmest, drīzāk gan atbalstīt, jo bija redzams, ka viņiem ir vēlme, viņi visi centās, taču acīmredzot gadās dienas, kad nekas nesanāk. Kontrolējām bumbu, bet kārtīgu momentu nebija. Tāpēc uzskatu, ka "Spartaks" uzvarēja pelnīti."

Nuncio Dzavetjēri, "Spartaka" galvenais treneris: "Šodien beidzot aizvadījām labu spēli pret ļoti stipru pretinieku. Abas komandas vēlējās uzvarēt, un tā bija laba spēle no abu komandu puses. Esmu priecīgs par saviem futbolistiem. Mēs bijām saniknoti pēc iepriekšējās apkaunojošās spēles pret "Mettu". Šodien bijām ļoti labi, taču man nav ilūziju - mums priekšā ir ļoti daudz darba, komanda ir ļoti jauna. No rītdienas jādomā par spēli pret "Daugavpili"."

Ļoti savlaicīgi pirms pirmajiem ielaistajiem vārtiem brīdinājāt savus futbolistus par Vukmaniča labo kāju, taču tāpat viņš, šo kāju izmantojot, izskrēja cauri diviem trim jūsu spēlētājiem un guva vārtus.
Pertija: "[Smaida] Četras dienas par to runājām, ka šis puisis [Vukmaničs] ir ļoti labs. Guva pirmos vārtus, spēcīgi strādā ar savu labo kāju. Praktiski visās teorētiskajās nodarbībās likām uzsvaru uz viņu un to, ka viņš regulāri aiziet pa labi. Pats interesantākais, ka, šajā epizodē, neskatoties uz maniem pieciem sešiem izkliedzieniem par viņa labo kāju, bija trīs mani spēlētāji ap viņu. Proti, puisis ir tik spēcīgs, ka pat trijatā netikām galā. Domāju, tā bija tehniska kļūda, jo mūsu izvietojums ļāva viņam izspraukties cauri, taču arī viņš, ja spēj apspēlēt trīs pretiniekus, ir stiprs futbolists."

Vai Rečicka atgriešanās sastāvā nospēlēja atslēgas lomu faktā, ka "Spartaka" aizsardzība šodien bija krietni pārliecinošāka?
Dzavetjēri: "Jā. Rečickis mūsu komandā ir svarīgs futbolists, jo rada balansu. Arī Gauračs tāds ir un esmu dusmīgs par viņa nopelnīto sarkano kartīti [sānu iemetienu izpildot, meta bumbu virsū Kārkliņam - aut.]. Tas mums ir ļoti slikti, jo mums nepieciešami visi pieredzējušie spēlētāji. Taču nākamajā spēlē ceru uz citiem futbolistiem - šodien pirmo reizi spēlēja Barijs Alī, viņš ir labs futbolists. Mūsu komandai tiešām jāstrādā ļoti smagi, pretējā gadījumā klāsies grūti. Mūsu leģionāriem ir jāsaprot, ka šis ir ļoti sarežģīts čempionāts. Ļoti sarežģīts! Cerams, šodienas uzvara dos papildus spēkus, lai augtu."

Vukmaničs, iespējams, jau sapratis šī čempionāta līmeni un šodien guva divus vārtus.
Dzavetjēri: "Jā, bet, piemēram, iepriekšējā mačā viņš spēlēja ļoti slikti. Man nepatīk, kad spēlētāji ceļas un krīt, ir nestabili. Man patīk balanss, stabilitāte gan sezonas, gan vienas spēles kontekstā. Šodien Vukmaničs tiešām spēlēja labi, guva divus vārtus, palīdzēja komandai."

No malas izskatījās, ka nebijāt apmierināts ar tiesāšanas manieri [galvenais tiesnesis bija Naļivaiko - aut.] - to, ka pēc futbolista kritiena un iekliegšanās seko svilpe.
Pertija: "Nevēlos to komentēt, otrie vārti vispār bija katastrofa, pretiniekam ar roku ievelkot bumbu, un ceturtais tiesnesis, esot blakus, to neredzēja. Nevēlos komentēt, tā vispār ir atsevišķa tēma, taču tā bija katastrofa. Šīs tiesnešu brigādes darbs bija katastrofa. Epizodē, kurā guvām vārtus [pie 0:1 puslaika pēdējās sekundēs pēc standartsituācijas, vārti netika ieskaitīti - aut.], burzmā bija 40 futbolisti - kā tiesnesis varēja pamanīt tur aizmuguri, vispār nezinu. Par tiesnesi pat runāt negribu, bet redzu vienu - futbola līmenis aug, spēlētāji aug, temps aug, tiesneši neaug. Ne visi, protams, bet šīs dienas brigāde viennozīmīgi neaug. Bremzēja spēli, regulāri svilpa, reaģējot uz kliedzieniem, nereaģē uz pretinieku laika vilcināšanu. Negribu par to runāt."

Minējāt par pretinieka aizsardzību un neizveidotajiem momentiem. Saredzat problēmu savas komandas pozicionālo uzbrukumu veidošanā?
Pertija: "Šodien pretinieks uzbūvēja ļoti organizētu aizsardzību. Pieļauju, ka mani spēlētāji nedaudz nomierinājās, kad noskatījās "Spartaka" spēli pret "Mettu", varbūt nomierinājās, redzot tabulu, taču visas šīs dienas runājām par to, lai tā nebūtu. Brīdināju, ka šodien būs ļoti sarežģīta spēle. Spēles laiks divos dienā, karstais laiks, tāpat pārbrauciens. Palūdzu spēlētājiem būt mobilizētiem no pirmās minūtes, taču divi trīs spēlētāji uzreiz izkrita, un tas pārgāja uz pārējo komandu. Taču vēlreiz atkārtošu, ka šodien zaudējām spēcīgam pretiniekam. Viņu zaudējums "Mettai" un pēdējā vieta tabulā neko nenozīmēja - mūsu futbolistiem tā bija laba mācība."

Vai pēc zaudējuma "Mettai" jutāt spiedienu no kluba īpašnieka?
Dzavetjēri: "Esmu vīrs gados, mani neiespaido īpašnieka, līdzjutēju vai žurnālistu spiediens [smaida]. Es pats uz sevi izdaru spiedienu. Esmu atbildīgs par savu komandu un apzinos, ka spēle pret "Mettu" bija ļoti, ļoti slikta. Es pats uz sevi izdaru spiedienu - piemēram, tagad jau domāju par spēli pret "Daugavpili". Mums šīs piecas dienas pēc vājā snieguma pret "Mettu" bija ļoti sliktas. Īpašnieks ir gudrs vīrs, viņš saprot futbolu, viņš apzinās, ka mums ir jauna komanda, sevišķi tas attiecas uz leģionāriem. Nav viegli tik īsā laikā uzbūvēt komandu, salikt kopā Latvijas futbolistus un leģionārus. Pirms mača mums bija grūtības arī ar to, ka dažiem spēlētājiem bija imigrantu statuss - ceru, pamazām manā rīcībā būs visa komanda un augsim, lai gan tas nebūs viegli. Es pats uz sevi izdaru spiedienu."

Ar ko saistīta Bogdaškina nomainīšana pirmajā puslaikā?
Pertija: "Pilnībā izkrita no spēles, piecas bumbas pazaudēšanas pēc kārtas pie soda laukuma, kur mums bija jāuzver pretinieks. Plus, redzēju, kā viņš elpo un sapratu, ka viņš nav gatavs spēlei. Neturpinājām viņu mocīt un nomainījām. Kad redzi, ka spēlētājs neierakstās kopējā zīmējumā, turklāt šādi elpo 15. minūtē, plus viņa stāja - tad ir skaidrs, ka cilvēks nav gatavs spēlēt. Lai gan pirmsspēles uzrunā katram vaicāju, kurš uz cik ir gatavs. Man visi pateica, ka ir par 100% gatavi. Futbolisti tika brīdināti - ja kāds izkritīs no spēles, kaut ko mainīsim. Šodien bija tāda spēle, kur vajadzēja visus 11 spēlētājus kā cīnītājus. Diemžēl Bogdaškins izkrita, tāpēc viņu nomainījām."

Viņam šosezon tā ir pirmā reize un līdz šim bija viens no līderiem, vai ne?
Pertija: "Jā, pirmā tāda spēle. Katram gadās slikta diena, kad nenoskaņojas vai arī galvā ir vēlme, taču kājas neskrien. Nevar nepieminēt, ka deviņās dienās aizvadījām trīs spēles pret labiem pretiniekiem. Arī tas varēja atstāt nospiedumu. Trenerim pēc zaudējuma jāmeklē iemesli, taču nemeklējam attaisnojumus - šodien zaudējām, jo "Spartaks" bija labāks."

"Liepāja" - "Daugavpils" 2:3

Viktors Morozs, "Daugavpils" galvenais treneris: "Esam ļoti priecīgi, ka vinnējām šodien. Jau iepriekš esmu teicis, ka vienmēr gribam cīnīties par trim punktiem. Protams, mums šodien arī paveicās, taču arī paši spēlētāji bija varoņi. Esmu ļoti priecīgs par rezultātu un par vīrišķīgu spēli no mūsu puses."

Gordons Jangs: "Liepājas" galvenais treneris: "Apsveicu "Daugavpili" ar uzvaru, taču esmu arī ļoti vīlies par veidu, kā zaudējām šo spēli - atradāmies vadībā ar 1:0 un 2:1, bet ielaidām vārtus pēc kļūdām. Tā ir liela vilšanās."

Askerovs minēja, ka izgājāt laukumā ar apņēmību uzvarēt, taču neatklāja taktiskās nianses. Vai varat ieskicēt, kā ir jāspēlē pret "Liepāju"?
Morozs: "Pēc pārtraukuma pārkārtojāmies. Teicu spēlētājiem, ka pirmais puslaiks no mūsu puses bija bērnišķīgs. Pārkārtojāmies un spēlējām ar citu shēmu [36. minūtē pussargs Sarkasovs nomainīja aizsargu Karmonu - aut.]. Man liekas, tas palīdzēja."

Vai zaudējuma iemesli meklējami tikai atsevišķās kļūdainās epizodēs?
Jangs: "Bija skaidrs, ka mums neklāsies viegli, jo trūka 10 spēlētāju. Taču teiktu, ka pirmajā puslaikā tāpat mums bija labākas iespējas un mēs kontrolējām spēli. Otrajā puslaikā pieļāvām kļūdas - iedevām pretiniekam pendeli, pēc tam atguvām vadību, taču tad iedevām stūra sitienu - nepiesedzām pretinieku [Balodi], kurš tika pie netraucēta sitiena ar galvu. Tajā brīdī, domāju, pārliecība nokrita, taču tāpat līdz pēdējai minūtei vēlējāmies uzvarēt un ķērām pretinieku. Disciplīna nav pietiekami laba, tāpat bumbas pieturēšana laukuma centrā. Trešos vārtus ielaidām brīdī, kad jau bija grūti atspēlēties."

Pretinieku uzbrucējs, kurš guva divus vārtus [Askerovs], teica, ka "Daugavpils" pārtraukumā mainīja plānu. Ko viņi izdarīja un ko savukārt "Liepāja" nepaveica?
Jangs: "Otrajā puslaikā pretiniekiem bija tikai trīs vārtu gūšanas izdevības un tās visas tika izmantotas [smaida], turklāt pēc "Liepājas" kļūdām."

Spēlētāju kustība šodien bija labāka nekā Valmierā?
Jangs: "Jā. Domāju, pirmajā puslaikā kontrolējām spēli. Spēles plāns bija spēlēt daudz ar bumbu. Otrajā puslaikā problēma bija, ka nespējām kontrolēt bumbu pietiekami labi."

Pirms sezonas "Liepāja" izskatījās labi sevišķi galotnēs.
Jangs: "Valmierā otrajā puslaikā spēlējām labāk nekā pirmajā. Pret "Mettu" un šodien labāk spēlējām pirmajā puslaikā, nevis otrajā. Mums jāspēlē labi 90 minūtes, nevis 45. Jāpilnveido spēle."

Kurš no savainotajiem drīzumā varētu atgriezties?
Jangs: "Šodien nebija pieejami 10 vai 11 futbolisti, no viņiem četriem diemžēl ir ilgtermiņa traumas. Trijiem ir īstermiņa savainojumi, pārējiem ir vidēja termiņa savainojumi."

"Jelgava" - "Metta" 1:2

Andris Riherts, "Mettas" galvenais treneris: "Paldies spēlētājiem par izcīnītu uzvaru un labu sniegumu laukumā. Centāmies kontrolēt bumbu - reizēm pretinieks uzspieda, tad atkal centāmies atgūt kontroli, kā pa viļņiem. Izdevās ņemt vērā pretinieka stiprās un vājās puses."

Marians Pahars, "Jelgavas" galvenais treneris: "Apsveicu Andri ar uzvaru, viņam patiešām ir laba komanda. Jebkuram būs grūti pret "Mettu" - ātri spēlētāji, laba pāreja no aizsardzības uzbrukumā. To izjuta jau "Spartaks" iepriekšējā kārtā, tagad mēs. Zinājām "Mettas" stiprās puses, gatavojāmies, taču diemžēl mums bija savas sastāva problēmas. Ir traumētie, bet tie, kuri spēlē viņu vietā, savu iespēju neizmanto. Mums tā bija sliktākā spēle sezonā, taču "Metta" ļoti labi nospēlēja - nesaku, ka viņi uzvarēja tikai tāpēc, ka mēs slikti nospēlējām. Nē, nē, viņi pārliecinoši uzvarēja. Tomēr, kā teicu saviem spēlētājiem, pat neveiksmīgā spēlē kaut ko varējām izdarīt. Bija momenti, sitieni. It kā kaut ko varējām, bet principā nospēlējām slikti. Pirms spēles bija pārtraukums ["Jelgava" izlaida iepriekšējo kārtu, pirms tam uzveicot "Spartaku" - aut.] un nevaru pateikt, ka tas mums deva labumu. Pazaudējām savu momentum, pazuda enerģija."

Ierasts redzēt, ka "Metta" sezonas beigās uzņemt labu ritmu, bet tagad, nerunājot par rezultātiem, labs sniegums ir jau sezonas sākumā. Šis ir labākais sniegums sezonas sākumā, kopš esat Virslīgā?
Riherts: "Domāju, ka spēles kvalitātes ziņā jā - esam labi uzsākuši šo čempionātu. Gan spēles kvalitātes, gan spēlētāju individuālās gatavības ziņā. Varu piekrist, ka šajā ziņā šis ir labākais sākums."

Pēc spēles ilgi runāji ar spēlētājiem ģērbtuvē. Tā bija skarba vai mierīga saruna?
Pahars: "Mierīga. Negribu runāt skaļi kā iepriekš - nav jēgas, tagad to saprotu. Taču ir, par ko runāt - par lēmumiem un tā tālāk. Taču viss bija mierīgi. Jārunā rīt, šodien nav jēgas."

Osipovam bija par ātru iziet sākumsastāvā?
Pahars: "Par ātru, jā, protams. Turklāt spēlēja citā pozīcijā. Diemžēl citu variantu nevarējām atrast, jo ir daudz traumu."

Pēc Osipova nomaiņas pārgāji uz klasisko 4-4-2 ar daudz centrējumiem Emsim un Ivanovam, un tas sakrita ar brīdi, kad jums kaut kas sanāca. Tagad skatoties, varbūt uzreiz šādi vajadzēja sākt?
Pahars: "Tā spēlējām pret "Spartaku". Nedomāju, ka tā bija jāspēlē no pirmajām minūtēm. Gribējām spēlēt 4-1-4-1, jo "Mettai" ir 10. numurs, Tamirlans [Džamalutdinovs - aut.], viņi spēlē 4-2-3-1. Mums jābūt balansam starp aizsargiem un pussargiem. Domāju, viss bija pareizi, bet tas ["Mettas"] ātrums... Nevaru teikt, ka puiši negribēja - sapratām, ka pirms tam "Metta" izcīnīja lielu uzvaru pret "Spartaku" [3:0], gatavojāmies, bet nesanāca."

Vēlreiz par "Mettas" kvalitatīvo sākumu - kādi ir iemesli?
Riherts: "Mēs komandu no jauna nebūvējām. Visi spēlētāji, kas iepriekš trenējās, arī bija. Skaidrs, ka pāris spēlētāji [E.Emsis, Ivanovs - aut.] uz "Jelgavu" pārgāja, tāpat uz "Riga" pārgāja [Fjodorovs - aut.], bet no tiem, kas šodien bija laukumā mūsu sastāvā, varbūt viens pirms tam nebija komandā [abu vārtu autors Masangane un cits leģionārs Zakari nespēlēja "Mettā" - aut.]. Kodols bija saglabājies. Vēl viens iemesls ir tas, ka komandā ir daudz akadēmijas audzēkņu - uz maiņu nāk 10. vai 11. klases skolnieki, viņi zina, par ko sitas. Treneru darbs un futbola klašu projekts dod augļus. Viņi jau šajā vecumā ir diezgan pārliecinoši gan ar bumbu, gan mentāli, gan fiziski."

Pēc 3:0 pret "Spartaku" bija jāpiebrezmē spēlētāji, lai nebūtu eiforijas vai tieši otrādi - bija jāmudina turpināt tādā garā?
Riherts: "Mēs pat nemācējām to [uzvaru pār "Spartaku"] nosvinēt. Šodien bija drusku labāk."

Kādā ziņā - vārtu guvumus?
Riherts: "Nē, pēc tam [pēc finālsvilpes - aut.] īsti nezināja, ko darīt [smaida]. Gluži kā Morinju 2004. gadā [Čempionu līgā ar "Porto" - aut.] - nezināja, kur skriet. Nu labi, protams, muļķīgi salīdzināt, bet mēs nebijām arī pirmssezonas posmā izjutuši uzvaras garšu. Visu laiku spēlējām ar spēcīgiem pretiniekiem, vismaz Baltijas reģionā. Gatavojām sevi čempionātam, zinot, ka būs spēles ar lielu intensitāti, ar lieliem, spēcīgiem spēlētājiem. Nedaudz bija bailes un šaubas, ka var pazaudēt pārliecību. Taču jācer, ka pirmssezona, kurā guvām labu mācību, dos to, ka pretī spēlē cilvēki. Skaidrs, ka viņiem ir lielāka pieredze, kādam varbūt arī lielāka meistarība, bet tai pašā laikā mēs savas ambīcijas nevaram nolikt malā."

Kad bijāt vadībā 1:0 un pēc Mariana maiņām sākās lielāks spiediens no "Jelgavas" puses, aizsardzībā sākās diezgan lielas problēmas. Var teikt, ka vēl īsti neprotat spēlēt, esot vadībā?
Riherts: "Skaidrs, ka ar 1:0 vinnēt mums ir grūti. Pagājušajā gadā uz sezonas beigām jau to varējām izdarīt, bet vispār mums jāiesit divi trīs. Pēc maiņām pamainījās situācija, iznāca divi uzbrucēji, no otrā uzbrucēja parādījās spiediens uz mūsu pussargiem. Kad bija viens uzbrucējs, mēs ļoti viegli darbojāmies laukuma vidū, jo spiediens nāca tikai no pretimnākošā spēlētāja. Šobrīd mūsu spēlētāji neraustās no tādām situācijām, bet, kad presings nāca no mugurpuses, tas radīja mums problēmas. 4-4-2 viņiem ļāva arī plašāk izvietoties, mēs nepaspējām aiziet līdz malām un nosegt šos centrējumus."

Bija vieglāk sagatavoties, ņemot vērā, ka "Jelgavai" uzbrucēji iepriekš pārstāvēja "Mettu"?
Riherts: "Pretiniekiem laukumā bija, ja nemaldos, četri spēlētāji, kas iepriekš spēlējuši "Mettā" [Ivanovs, A.Emsis, Indrāns, Osipovs - aut.]. Šādās reizēs futbolisti vienmēr grib parādīt sevi no labākās puses, tas savā veidā ir bīstami."

Kad varētu būt atpakaļ traumētie?
Pahars: "Par Ivo Minkeviču nav skaidrības. Viens teica, ka pēc nedēļas, otrs, ka pēc divām nedēļām, bet tagad uzzināju, ka jāizlaiž mēnesis. Par Eisdenu un Lazdiņu - viņi drīz būs, pirms spēles jau trenējās ar komandu un jūtas normāli. Čamkins varbūt nebūs nedēļu, Artjoms Vorobjovs arī nebūs nedēļu divas."

Litvinskis?
Pahars: "Nespēlēja sportisku iemeslu dēļ."

Varslavāns?
Riherts: "Bija slims, pēc tam treniņā dabūja savainojumu, skatāmies, kas būs, šodien bija tribīnēs."

Panteli šodien pirmo reizi izgāja laukumā.
Pahars: "Jauns puisis, kurš pēdējā nometnē ir spēlējis Kipras U-21. Dodam viņam iespēju, jo Lukava vēl nav pilnībā gatavs. Lukava nāca uz maiņu Liepājā un atkal ir savainots, negribējām ar viņu šodien riskēt. Panteli sāka aktīvi, pāris reizes veica centrējumu. Labi, ka debitēja."

Ngotso Masanganem vārti divās spēlēs pēc kārtas. Bija pārsteigums, ka viņš tik labi iekļausies?
Riherts: "Ātrs spēlētājs vienmēr ir pluss, bet uz vienu īpašību nekad nevar paļauties. Viņam ir vēl otra laba īpašība - labi kontrolē bumbu. Trešā - viņš ir izturīgs. Sava veida atradums, cita lieta, ka ir ceturtā īpašība - viņš ir maziņš. Taču tas netraucēja viņam divreiz no standarta iesist."

RFS - "Riga" 3:1

Oļegs Kubarevs, "Riga" galvenais treneris: "Spēle bija interesanta no abu komandu puses. Mēs atspēlējāmies un bijām tuvu, lai nezaudētu, taču mūsu kļūdas un pretinieku meistarība galotnē izšķīra spēles likteni. Tāpēc RFS uzvara ir likumsakarīga. Ne velti šī komanda nav zaudējusi nevienu punktu. Mūsu komandai atliek sakost zobus, strādāt un skatīties nākotnē."

Valds Dambrausks, RFS galvenais treneris: "Grūta spēle un laba taktiskā cīņa no abu komandu puses. Abām komandām bija savs plāns. Varbūt vārtu gūšanas iespēju nebija tik daudz, cik vēlētos skatītāji, taču tādu gandrīz nekad nav daudz, ja spēlē "Top" komandas. Ja vien tās nav "Manchester City" un "Tottenham". Man bija sajūta, ka mēs vienkārši savu plānu izpildījām labāk. Biju ļoti sarūgtināts, kad ielaidām vārtus, jo tas bija pretēji spēles gaitai - atradāmies vadībā, visu kontrolējām, saspēlējāmies, veicām presingu, spēlējām ļoti organizēti. Un tad no nekurienes ielaidām vārtus. Vairāk nekā par rezultātu esmu priecīgs par savas komandas reaģēšanu [pēc pretinieku izlīdzinājuma vārtiem - aut.] - tas bija "Top" līmenis. Tas parāda, ka sagatavošanās var būt svarīgāka par meistarību. Nevaru teikt, ka mēs bijām labāk sagatavojušies, taču mēs savu plānu realizējām labāk. Uzskatu, ka bijām pelnījuši uzvaru."

Elvi Stugli nomainījāt kļūdas dēļ ielaisto vārtu epizodē?
Kubarevs: "Mums ir līdzvērtīgi spēlētāji un uzskatīju, ka Elvim būs grūti aizvadīt otro puslaiku pēc šīs kļūdas. Tāpēc nolēmām nomainīt. Priekšā mums ir spēles ik pa trim dienām, daudz spēļu - viņš vēl spēlēs, nepieciešama rotācija un svarīgi, lai futbolisti, kas spēlē mazāk, neaizsēdētos [Stugli pārtraukumā nomainīja Černomordijs - aut.]."

Sagatavojāt Maleca maiņu brīdī, kad bijāt vadībā ar 1:0, taču tieši tai brīdī ielaidāt vārtus. Kā tas mainīja jūsu domas par šo maiņu?
Dambrausks: "Kā minēju, nedēļas laikā sagatavojām spēles plānu un šodien to realizējām. Neatkarīgi no rezultāta Malecs būtu nācis laukumā. Arī viņš pats to zināja un svarīgākais, ka viņš bija tam sagatavojies un nebija vīlies par to, ka nesāka pamatsastāvā. Pirms spēles labi parunājāmies, un viņš zināja savu lomu. Un viņš savu lomu izpildīja perfekti. Esmu laimīgākais cilvēks pasaulē, jo viņš guva vārtus. Treniņos Malecs ir slepkava, viņš realizē jebkuru savu momentu. Un bija pārsteidzoši, ka viņš negūst vārtus Virslīgā. Šodien viņš parādīja savas kvalitātes."

Kad rezultāts bija 0:0, futbols bija piesardzīgs bez kārtīgām vārtu gūšanas iespējām, savukārt, kad "Riga" izlīdzināja, varēja just jūsu vilšanos un turpmāk spēlējāt diezgan uzbrūkoši.
Dambrausks: "Tā nav necieņa pret citām komandām, taču, kā rāda tabula, šodien tikās divas "Top" komandas, RFS un "Riga". Un pirmajā puslaikā, sevišķi sākumā, abas komandas prata apstādināt pretinieku uzbrukumus. Spēlētāji bija svaigi, labā atmiņā bija treneru pirms spēles sacītais. Visi pildīja plānu un bija ļoti grūti uzlauzt aizsardzību. Taču tad guvām vārtus un vārti maina situāciju. Zinājām, ka "Riga" pie 0:1 uzņemsies riskus, ka nervozēs, ka varam iegūt bumbu centrālajās zonās. Diemžēl arī viņiem ir "Top" spēlētāji un viņi spēja atgūt šos vārtus. Pie 1:1 spēle varēja aiziet uz jebkuru no pusēm, bet, kā minēju, mana komanda uz šo pavērsienu reaģēja lieliski."

Ozols nespēlēja gandrīz pusgadu. Cik grūti bija pieņemt lēmumu viņu likt vārtos tik atbildīgā mačā?
Kubarevs: "Nebija grūts lēmums, jo Uvarenko ir savainots un izmantot vienu un to pašu jauno vārtsargu [Puriņu, kurš iepriekšējā mačā pret "Ventspili" vārtus neielaida - aut.] nebūtu pareizi. Gribējām pamainīt, arī pretiniekam tas bija negaidīti. Agri vai vēlu Ozolam būtu jāatgriežas - ja ne šajā spēlē, tad nākamajā. Mūsu mērķis bija atgriezt viņu apritē pēc iespējas ātrāk. Neteikšu, ka viņam bija kļūdas, taču caur to tāpat ir jāiziet. Nav iespējas dod viņam spēles laiku citos turnīros, tāpēc jāiet šis ceļš. Turklāt ir vārtsargu treneris un lēmumu nepieņēmu vienpersoniski - tas bija kopējs lēmums."

Kāpēc uzbrukumā Brizola, nevis Biļinskis? Kāpēc aizsardzības malā Rugins, nevis Pētersons?
Kubarevs: "Pētersonam trauma, pietaupījām viņu, viņš šodien bija ārpus pieteikuma. Tāpēc bija Rugins. Par Brizolu un Biļinski - taktisku apsvērumu dēļ."

Vai tas strādāja?
Kubarevs: "Katrā ziņā man pret Brizolu nav pretenziju - cik bija gatavs, tik arī parādīja."

Gan Biļinskis, gan gruzīnu uzbrucējs Shirtladze spēlē ļoti maz. Viņi nav optimālā formā?
Kubarevs: "Apmēram tā."

Kāda situācija ar Berigo?
Kubarevs: "Es pagaidām tādu uzbrucēju nepazīstu. Zinu, ka viņš kaut kur ir, taču viņš nav mūsu rīcībā. Pagaidām neko vairāk pateikt nevaru."

Seto spēlēja dziļi, blakus centra aizsargiem. Kāda bija doma?
Dambrausks: "Tam apakšā bija daudz nodomu, bet galvenā doma bija ļaut abiem malējiem aizsargiem spēlēt augstāk un sasniegt balansu. Domāju, viņš bija īstais spēlētājs šo funkciju pildīšanai un viņam tā bija absolūti fantastiska spēle - piespēles, bumbas izdalīšana. Viņam ir labas kvalitātes un pieredze. Viņš nekad nepazaudē bumbu. Mūsu filozofija ir izmantot katra futbolista spēcīgās puses. Šodien to paveicām."

Kad nomainījāt Vačiberadzi, Kuadio aizgāja uz malu [atbrīvojot vietu uznākušajam Malecam], nevis Šimkovičs [kurš flangā spēlēja iepriekšējās spēlēs - aut.]. Kāpēc?
Dambrausks: "Arī te bija taktiski apsvērumi. Kā redzējāt, pēdējās spēlēs Šimkovičs spēlēja gan labajā, gan kreisajā flangā, bet šodien viņš spēlēja 10. numura pozīcijā [zem centra uzbrucēja - aut.]. Tie ir lēmumi, kurus pieņemam sagatavošanās posmā, kad analizējam pretiniekus un to, kā paši spēlēsim. Arī šis lēmums bija labs un nostrādāja."

Zjuzins iepriekšējo maču Daugavpilī sāka pamatsastāvā. Viņa atstāšana uz soliņa šodien arī bija taktisko apsvērumu ietvaros?
Dambrausks: "Daugavpilī viņu nomainīju neliela muskuļa savainojuma dēļ. Viņš pilnībā atjaunojās un šodien bija gatavs. Bija grūti pieņemt lēmumu laist viņu laukumā uz maiņu, jo rezultāts bija 3:1 un atradāmies mazākumā. Uzskatīju, ka tie, kas atrodas laukumā, savu darbu dara tiešām labi. Neuzskatīju, ka spēlētāju maiņa pastiprinās mūsu spēli."

Jā, bet kāpēc ne pamatsastāvā?
Dambrausks: "Jo, kā minēju, viņš nenospēlēja pilnu spēli Daugavpilī. Izvēlējāmies pamatsastāvu, kas bija atbilstošs mūsu taktiskajiem apsvērumiem."

Vai piekrītat tiesneša lēmumam par Šimkoviča otro dzelteno kartīti?
Dambrausks: "Godīgi sakot, nevēlos komentēt tiesneša lēmumus, turklāt atradāmies tiešām tālu no šīs epizodes. Tiešām neko nevaru pateikt, jāskatās video."

Par spēlētāju pašatdevi pretenziju nav?
Kubarevs: "Nav."

Nākamā spēle jums uz dabīgās zālītes Ventspilī. Vai aizvadīsiet kādu treniņu dabīgā seguma laukumā?
Dambrausks: "Nē, neredzu tam iemeslu. Rīt mums ir brīvdiena un līdz spēlei [kas notiks jau trešdien - aut.] mums ir tikai divi treniņi. Ja pirmdien vai otrdien dotos trenēties uz zālītes, nezinām, kāds būtu efekts. Turpināsim trenēties mākslīgā seguma laukumā, pēc tam dosimies uz spēli Ventspilī."

Lasi vēl:
1. kārta: "Riga" un Kubarevs, Tosina negantās medības, īpašais Zjuzins, Sūlšera veiksme
2. kārta: "Riga" nespēlē kā čempione, "Spartaka" darba atļaujas, Pertijas plāni Valmierā
3. kārta: Karašauska portrets ģērbtuvē, slavas dziesma Savaļniekam, Liepājas ķibeles
4. kārta: Tamazs kosmosā, Riherta 8 sekundes, Dodo liktenīgā nenomainīšana
5. kārta: Liepājnieku vēlme redzēt Zidānu, vieglprātīgais Amansiu un nosalušais Marians
6. kārta: Dzavetjēri trūkst vārdu, Ventspils grūtais gads, Liepājai jāierodas uz maču vēl agrāk

     [+] [-]

, 2019-04-21 10:00, pirms 5 gadiem
Liepajai tas Jangs ir japadzen pec iespejams atrak, ja sogad cers kaut ko izcinit un tikt pie eiropas naudas.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-21 14:12, pirms 5 gadiem
Liepāja vispār nekāda , sapirkušies nekādus leģionārus, plus Zuntnera trīs radinieki, argentīnieši ,bēdīgi. Jāskatās vai neizkritīs no virslīgas.

     [+] [-]

, 2019-04-21 20:01, pirms 5 gadiem
Zombijs rakstīja: Liepajai tas Jangs ir japadzen pec iespejams atrak, ja sogad cers kaut ko izcinit un tikt pie eiropas naudas.
Nevis Jangs ir jāpadzen bet Zutis ir sūdainu mietu ir jāidzen no ši kluba