Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:776, Did:0, useCase: 3

Piezīmes par Nigērijas izlasi

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Piezīmes par Nigērijas izlasi
Nigērijas izlase ieradusies DĀR
Foto: AFP/Scanpix

Šoreiz nododu jūsu vērtējumam piezīmes par vienu no stiprākajām Āfrikas izlasēm - Nigēriju.

• Treneris Larss Lāgerbeks pie Nigērijas izlases stūres stājās tikai 2010. gada februārī. Interesanti, ka pēc ĀNK vēl viena Āfrikas izlase, kas spēlēs DĀR, nomainīja treneri un arī ņēma talkā zviedru. Runa ir par Kotdivuāras izlasi, kura salīdzinoši nesen amatā apstiprināja Svenu Joranu Eriksonu.

• Lāgerbeks kā futbolists spēlēja zemākajās Zviedrijas līgās. Kā treneris vienubrīd sāka strādāt Zviedrijas Futbola federācijā, vēlāk kļuva par U-21 izlases treneri, bet vēl vēlāk – lielajā izlasē par trenera asistentu. 2000. gadā kopā ar Tomiju Soderbergu kļuva par Zviedrijas izlases treneri. „Euro2000” Zviedrija netika ārā no grupas, toties tas izdevās 2002. gada PK, pie tam – to izdevās paveikt Nāves grupā (1. vieta grupā, priekšā Anglijai un netikušajām Argentīnai un Nigērijai). 1/8 finālā papildlaikā zaudējums pret Senegālu. Arī „Euro2004” Lāgerbeks Zviedriju izveda no grupas, bet 1/4 finālā zaudēja Nīderlandei. Kārtējo reizi no grupas Lāgerbeks izkļuva PK2006 – 1/8 tika zaudēts mājiniecei Vācijai. „Euro2008” Zviedrija no grupas neizkļuva, bet atkāpties Lāgerbekam nācās pēc tam, kad zviedri netika uz DĀR. Zviedrijas izlase uz DĀR nebrauks, toties Lāgerbeks ar Nigērijas izlasi uz turieni dosies!

• Pirmā spēle Nigērijai PK2010 būs ar Argentīnu. Lāgerbeks reizi jau nodarīja pāri šai futbola lielvalstij. 2002. gadā pēc zaudējuma angļiem Argentīnai, lai izkļūtu no grupas, bija nepieciešams uzveikt Zviedriju, taču Lāgerbeka komanda prata tikt pie neizšķirta 1:1, saraudinot visu Argentīnu. Starp citu, toreiz pēdējā vietā grupā palika Nigērija, kuru Lāgerbreka Zviedrija uzveica.

• Ar Lāgerbeku februārī tika parakstīts vien piecu mēnešu līgums – proti, tikai līdz PK beigām... (ar iespējām to pagarināt). Nigērijas Futbola federācija kā mērķi PK2010 Lāgerbekam uzstādījusi... iekļūšanu pusfinālā!

• Visi trīs Nigērijas izlases vārtsargi ikdienā spēlē Izraēlas klubos. Citu nigēriešu Izraēlā nav.

• Vienam no komandas līderiem Džonam Obi Mikelam savulaik ar izlases vadību bija konflikts, viņš uz valstsvienību netika saukts. Tagad viss mainījies, un 23 gadus vecais Mikels ir viens no izlases līderiem un savā nelielajā vecumā kļuva pat par kapteini. Savainojuma dēļ viņš izlases nometnei pievienojās tikai 28. maijā, taču vēlāk tika paziņots, ka viņš PK2010 nespēlēs. Mikels to skaidroja ar vēlmi neriskēt ar savu visu turpmāko karjeru – tātad savainojums tomēr vēl lika par sevi manīt. Mikels ir viens no lielākajiem visa turnīra zaudējumiem.

• Toties spēcīga solās būt Nigērijas uzbrukuma līnija – Martins, Jakubu, Kanu, Odemvinge, Utaka. Tādā kompānijā vieta izlasē neatradās pat „Everton” uzbrucējam Viktoram Aničebem.

• Uz jautājumu, vai Nigērija ir spējīga apspēlēt tādas TOP izlases kā Vāciju, Brazīliju vai Itāliju, Martins saka: „Protams! Kāpēc ne? Mūsu priekšrocība ir tāda, ka varam veidot Āfrikas un Eiropas futbola salikumu, jo daudzi mūsējie spēlē klubos Eiropā. Ar šādu kombināciju varam tikt tālu. Neredzu nekādas vājumus mūsu izlasē. Līdz šim mums traucējošs apstāklis bijis tāds, ka neparādījām visu savu potenciālu brīžos, kad tas visvairāk bijis nepieciešams. Lāgerbeks? Tikai nesen esmu viņu iepazinis, tā ka neko daudz nevaru pateikt. Katrā ziņā viņš ir pieredzējis.”

• Nedums Onuoha („Manchester City”) ir bijis pastāvīgs Anglijas U-21 izlases spēlētājs (un pat kapteinis), tomēr patiesībā ir nigērietis. Aprīlī viņš paziņoja, ka labprāt DĀR spēlētu Nigērijas izlases sastāvā, ja vien Lāgerbeks viņu izsauktu. Tiesa, vēlāk viņš pats mainīja domas un trenerim Lāgerbekam sacīja, ka nevar tik ātri pieņemt svarīgu lēmumu un dot priekšroku Nigērijas izlasei pār Angliju. Ar to arī viss beidzās.

• Lāgerbeks ir sūdzējies, ka galvenajiem Nigērijas izlases futbolistiem ir pārāk mazs spēles laiks klubos.

• Sākotnējā 30 spēlētāju sastāvā Lāgerbeks iekļāva arī 33 gadus veco Nvaknvo Kanu, kura slavas dienas jau ir pagājušas. Galu galā Kanu tika iekļauts galīgajā 23 spēlētāju sarakstā un vēl vairāk – arī kļuva par izlases kapteini. Kanu: „Jautājums nav, kā mēs izdzīvosim mačā ar Argentīnu, jautājums ir, kā Argentīna izdzīvos cīņā ar mums. Neviens nezina,kas notiks tai dienā, taču izredzes ir vienādas.” Kanu izlases karjeru pēc PK2010 beigs: „Zinu, ka nevaru spēlēt līdz 50 gadiem, tāpēc šis PK man būs pēdējais. Klubu karjeru gan plānoju vēl paturpināt kādus divu gadus. Kanu turpina ar optimismu: „Gribam redzēt vienu Āfrikas izlasi finālā un, ja tā būs Nigērija, tas būs lieliski. Tikšana pusfinālā un finālā ir mūsu mērķis, un mēs to varam sasniegt. Nigērijā mīl futbolu, un neviens pat nevēlas dzirdēt kaut kādus attaisnojumus, ja kas neizdodas. Mums ir vienalga, ar ko būs jāspēlē – galvenais, lai mēs tiekam pusfinālā.”

• Odemvinge (Maskavas „Lokomotiv” spēlētājs, kura tētis ir nigērietis, bet mamma krieviete): „Kad spēlēju izlasē, jūtos kā kareivis, kurš kara laukā pārstāv savu nāciju. Mūsu izlasē ir daudz zvaigžņu, taču tas jānoliek malā un jāspēlē kā vienotai komandai. No sirds ticu, ka mums ir pietiekami labi spēlētāji, lai uzvarētu Argentīnu pirmajā spēlē.”

• Atskaitot Anglijas Premjerlīgu, kurā spēlē uzreiz seši no izlasē 23 iekļautajiem nigēriešiem, un Francijas „Ligue 1”, kurā ir četri nigērieši, citi čempionāti nav pārstāvēti ar vairāk nekā trim spēlētājiem.

• Vairāk nekā 50 spēles izlasē aizvadījuši trīs futbolisti – Kanu (72 spēles), Joseps Jobo (64) un pamatvārtsargs Vinsents Enejama (51).

• Nigērijai ir gados ļoti jauna izlase - vienīgi Kanu (33 gadi) ir vecāks par 30 gadiem!

• Nigērijas prezidents Džonatans Gudlaks (Jonathan Goodluck) vēlas, lai Nigērijas izlase no PK2010 atgriežas ar... Pasaules kausu! Gudlaks apmeklēs gan atklāšanas maču starp DĀR un Meksiku, gan arī savas Nigērijas pirmo cīņu pret vareno Argentīnu dienu vēlāk. Gudlaks: „Sagaidu, ka Nigērijas izlase ir sagatavojusies labi un izcīnīs trofeju. Tā būs dzimšanas diena mūsu valstij jubilejā un svinības varētu sākties. Spēlējiet, uzvariet un panāciet, ka smaidu!”

• Nigērija pirms PK2010 aizvadījusi trīs pārbaudes spēles. Pēc diviem neizšķirtiem ar Saūda Arābiju (0:0) un Kolumbiju (1:1) nigērieši šodien tika arī pie uzvaras – 3:1 pret Ziemeļkoreju. PK2010 pirmā spēle Nigērijai būs 12. jūnijā pret Maradonas un Mesi Argentīnu.

Slavas mirklis

Līdz šim Nigērija PK izcīņas finālturnīros spēlējusi trīs reizes – 1994., 1998. un 2002. gadā. Savā pēdējā reizē starts nepadevās – neizšķirts un divi zaudējumi. Toties pirmajos divos gadījumos Nigērija prata izkļūt no grupas un izstāties nācās vienīgi 1/8 finālā. Ja 1998. gadā 1/8 zaudēja bezcerīgi (1:4 pret Dāniju), tad 1994. gadā superērgļi vēl 87. minūtē bija vadībā pret nākamo vicečempioni Itāliju, taču tad ielaida vārtus un vēlāk zaudēja papildlaikā. Atgriežoties pie PK1998, Nigērija grupu turnīra pirmajā spēlē sensacionāli ar 3:2 apspēlēja Spāniju, kas vēlāk liedza tai izkļūt no grupas – spāņiem nelīdzēja pat 6:1 pēdējā kārtā pret Bulgāriju, tik un tā bija jālej bēdu asaras. Tad arī piedāvāju noskatīties video no nigēriešu – spāņu spēles, kurā uzvaras vārtus nigērieši guva ar skaistu tālsitienu.

Piezīmes par PK2010 izlasēm

A grupaB grupaC grupaD grupa
DĀRArgentīnaAnglijaVācija
MeksikaNigērijaASVAustrālija
UrugvajaGrieķijaSlovēnijaGana
FrancijaDienvidkorejaAlžīrijaSerbija
E grupaF grupaG grupaH grupa
NīderlandeItālijaBrazīlijaSpānija
DānijaParagvajaPortugāleČīle
KamerūnaJaunzēlandeKotdivuāraŠveice
JapānaSlovākijaZiemeļkorejaHondurasa

Vai Kanu gūs kaut vienus vārtus?

  • 31

  • 9


  +1 [+] [-]

, 2010-06-06 20:09, pirms 14 gadiem
ES PA MELNIEM BRĀĻIM!!! DAVAJ NIGGAS!

  -1 [+] [-]

, 2010-06-06 20:12, pirms 14 gadiem
Fināls būs Francija pret Nigērīju. Kurā, protams, uzvarēs franči.
Nigērieši aizvadīs savu labāko PČ, grupā viņi ieņems 1. vietu apsteidzot pat Argentīnu. Kas daudziem vārētu likties pārsteidzoši, bet tas būs pateicoties atmosfērai komandā. Viņiem arī palīdzēs 62 gadus vecais Kanu, kā jau bieži nigēriešiem tas gadās, tad arī šajā PČ neiztikt bez meliem par spēlētāju vecumu.

  +7 [+] [-]

, 2010-06-06 20:17, pirms 14 gadiem
France fifa world champs '10 rakstīja: Fināls būs Francija pret Nigērīju. Kurā, protams, uzvarēs franči.
Nigērieši aizvadīs savu labāko PČ, grupā viņi ieņems 1. vietu apsteidzot pat Argentīnu. Kas daudziem vārētu likties pārsteidzoši, bet tas būs pateicoties atmosfērai komandā. Viņiem arī palīdzēs 62 gadus vecais Kanu, kā jau bieži nigēriešiem tas gadās, tad arī šajā PČ neiztikt bez meliem par spēlētāju vecumu.
Labāk tu būtu pasapņojis par alu!

     [+] [-]

, 2010-06-06 20:30, pirms 14 gadiem
Transporter rakstīja: Labāk tu būtu pasapņojis par alu!
man nav jāsapņo. Alus stāv ledusskapī un ir kaujas gatavībā.

     [+] [-]

, 2010-06-06 20:30, pirms 14 gadiem
France fifa world champs '10 rakstīja: Fināls būs Francija pret Nigērīju. Kurā, protams, uzvarēs franči.
Nigērieši aizvadīs savu labāko PČ, grupā viņi ieņems 1. vietu apsteidzot pat Argentīnu. Kas daudziem vārētu likties pārsteidzoši, bet tas būs pateicoties atmosfērai komandā. Viņiem arī palīdzēs 62 gadus vecais Kanu, kā jau bieži nigēriešiem tas gadās, tad arī šajā PČ neiztikt bez meliem par spēlētāju vecumu.
nee,Nigērieši paliks otrajā vietā grupā un 1/8finālā izsitīs frančus

     [+] [-]

, 2010-06-06 20:33, pirms 14 gadiem
typhoon rakstīja: nee,Nigērieši paliks otrajā vietā grupā un 1/8finālā izsitīs frančus
tev tas pašam neliekas smieklīgi??
es neesmu papētijs, bet vai tik abas šis komandas, Francija, Nigērija, netiekas jau atrāk par finālu? atcerēsimies, ka tās komandas būs grupu uzvarētājas.

     [+] [-]

, 2010-06-06 20:36, pirms 14 gadiem
France fifa world champs '10 rakstīja: tev tas pašam neliekas smieklīgi??
es neesmu papētijs, bet vai tik abas šis komandas, Francija, Nigērija, netiekas jau atrāk par finālu? atcerēsimies, ka tās komandas būs grupu uzvarētājas.
smiekli nāk tikai par tevi uzvelc brilles gaili un papēti,ka vīņi jau var 1/8 tikties

     [+] [-]

, 2010-06-06 20:36, pirms 14 gadiem
France fifa world champs '10 rakstīja: tev tas pašam neliekas smieklīgi??
es neesmu papētijs, bet vai tik abas šis komandas, Francija, Nigērija, netiekas jau atrāk par finālu? atcerēsimies, ka tās komandas būs grupu uzvarētājas.
Atcerēties nākotni, kas vēl nav notikusi un diez vai notiks?
Laikam ledusskapī vai skapī Tev stāv ne tikai alus..

     [+] [-]

, 2010-06-06 20:42, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: Atcerēties nākotni, kas vēl nav notikusi un diez vai notiks?
Laikam ledusskapī vai skapī Tev stāv ne tikai alus..
nu alum nenāk par labu stāvēt,viņs ir pēc iespējas ātrāk jāizdzer

     [+] [-]

, 2010-06-06 20:42, pirms 14 gadiem
typhoon rakstīja: smiekli nāk tikai par tevi uzvelc brilles gaili un papēti,ka vīņi jau var 1/8 tikties
kā grupu uzvārētājiem tas nav iespējams.
skapī vēl visādas zakuskas stāv.

     [+] [-]

, 2010-06-06 20:49, pirms 14 gadiem
France fifa world champs '10 rakstīja: kā grupu uzvārētājiem tas nav iespējams.
skapī vēl visādas zakuskas stāv.
Francija tak neuzvarēs savā grupā,frančiem tak nav,kas gūst vārtus.Toties Nigērija izcels pirmo vietu B grupā

     [+] [-]

, 2010-06-06 20:56, pirms 14 gadiem
typhoon rakstīja: Francija tak neuzvarēs savā grupā,frančiem tak nav,kas gūst vārtus.Toties Nigērija izcels pirmo vietu B grupā
jā, par nigēriešiem es piekrītu. Bet, puis, ko tu gribi teikt ar to, ka nav kas gūst vārtus? Tev tādi uzvārdi kā Anrī, Gorkufs, Anelka, Maludā, Sisē, Riberī, Govū, neko neizsaka? Tie ir pasaulē labākie spēlētāji un vārtu guvēji. Messi tikai varētu ar viņiem pacīnīties.
une victoire pour la France
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-06-06 21:39, pirms 14 gadiem
gascoigne rakstīja: Principā džeki var uzvilkjt Francijas formas un spēlēt par franciju- tāpat neviens neatšķirs
nē, franču afrikāņiem ir savādāki sejas vaibsti. tas točna.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-06-06 21:58, pirms 14 gadiem
France fifa world champs '10 rakstīja: jā, par nigēriešiem es piekrītu. Bet, puis, ko tu gribi teikt ar to, ka nav kas gūst vārtus? Tev tādi uzvārdi kā Anrī, Gorkufs, Anelka, Maludā, Sisē, Riberī, Govū, neko neizsaka? Tie ir pasaulē labākie spēlētāji un vārtu guvēji. Messi tikai varētu ar viņiem pacīnīties.
une victoire pour la France
pret Ķīnu viņi visi guva pa vārtiem,Francijas vidējais rādītājs 1 vārti pa 2 spēlēm mazais nu saņemies tač

     [+] [-]

, 2010-06-09 13:11, pirms 14 gadiem
jā... 98ajā gadā spāņiem ar vārtsargu nepaveicās