Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:776, Did:0, useCase: 3

Piezīmes par Vācijas izlasi

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Piezīmes par Vācijas izlasi
Miroslavs Kloze trenējas
Foto: AP/Scanpix

Šoreiz apskatei pirmo reizi piedāvāju kādu no Eiropas izlasēm. Runa ir par trīskārtējo pasaules čempioni Vāciju.

• Vācija spēlēs vienā grupā ar Austrāliju, Serbiju un Ganu. Lēvs: „Nevar teikt, ka izloze mums bijusi veiksmīga.”

• Izlases galvenajam trenerim Joahimam Lēvam bija konflikts ar Kevinu Kuranji (kopš 2008. gada oktobra), un viņš pat bija paziņojis, ka Kuranji nekad nespēlēs Vācijas izlasē, kamēr vien viņš būs treneris. Taču Kuranji lieliski spēlēja Bundeslīgā un aprīlī Lēvs paziņoja, ka atgriezīsies pie šī jautājuma. Un tomēr maija sākumā tapa skaidrs, ka Kuranji izlasē netiks iekļauts.

• Šādas peripetijas ap Kuranji lielā mērā bija saistītas ar faktu, ka izlases ierastie pamatsastāva uzbrucēji Miroslavs Kloze un Lukašs Podoļskis nav tai labākajā formā. Lēvs sacīja: „Es neesmu uztraucies, bet situācija ir nopietna.” 19. aprīlī Lēvs gan paziņoja, ka Kloze un Podoļskis tiks iekļauti sastāvā, neskatoties uz to, ka abi kopā pa visu sezonu Bundeslīgā guva nieka piecus vārtus, kamēr tas pats nepaņemtais Kuranji viens pats – 18.

• Tāpat bāla sezona vēl vienam vācu uzbrucējam Mario Gomesam – 30 miljonus vērts spēlētājs tika izkonkurēts no „Bayern” pamatsastāva... Tiesa, Gomess un arī Kloze varbūt kaut nedaudz atguvuši pārliecību un vārtu garšu pēc treniņspēles pret Austrijas jauniešiem (24:0) – abi uzbrucēji katrs guva pa pieciem vārtiem.

• Vācijas izlases bijušais vārtsargs Uli Šteins nosauca Podoļski par slinku: „Esmu aptaujājis visus trenerus, kuru vadībā spēlējis Podoļskis, un viņi apliecinājuši, ka viņš ir slinkākais spēlētājus, ar kādu nācies strādāt. Viņš nedara neko, viņš netrenējas, un tāpēc arī ir tik sliktā fiziskā kondīcijā.” Lēvs uzbrucēju aizstāvēja: „Jā, šī sezona viņam nav bijusi veiksmīgākā, Bundeslīgā guvis tikai divus vārtus, taču ir absolūti nepareizi viņu saukt par slinku. Pazīstu viņu citā gaismā – izlasē viņš centīgi trenējas, viņam ir augsta motivācija. Domāju, viņa sniegums izlasē un gūto vārtu skaits pats par sevi visu pasaka.”

• Ja Podoļskis un Kloze buksēs, Vācija cer, ka uzbrukumā alternatīvs risinājums varētu būt Brazīlijā dzimušais Kakau. Pārbaudes spēlē pret Maltu (3:0) viņš guva divus vārtus.

• Karjeru beigušais Olivers Kāns izteicis pārliecību, ka Vācija neatpaliek no galvenajām turnīra favorītēm Spānijas, Brazīlijas un citām – viņaprāt, Vācija arī pelnījusi atrasties starp tām. Par labāko sava amata lietpratēju Kāns uzskata Itālijas vārtsargu Džanluidži Bufonu.

• Marta sākumā Lēvs nosauca pamatvārtsargu – Renē Adleru („Bayer”). Kopš tā brīža viņš kluba rindās sāka pieļaut kļūdas un spēlēt nedroši. Taču tas tik ļoti nesatrauca kā Adlera savainojumi – galu galā maija sākumā tapa zināms, ka viņš nevarēs piedalīties PK2010. Adlers: „Nepiedalīties – tas bija manas dzīves smagākais lēmums.” Viņa prombūtnē par pirmo numuru acīmredzot kļūs Manuels Noiers.

• Dortmundes Universitātes zinātnieks ar dažādu kalkulāciju palīdzību noteicis, ka PK2010 triumfēs tieši Vācija. Šaubas, ka šāds iznākums viņam sanācis, jo viņš ir vācietis, zinātnieks kliedē ar apgalvojumu, ka šī pati formula darbojusies arī PK2006, precīzi nosakot par uzvarētāju Itāliju.

• Vācu līdzjutēji uztraucas, ka Lēvs nav iekļāvis sastāvā nevienu izteiktu balsta pussargu. Tādējādi šādu pienākumu pildīšana tika paredzēta Bastianam Švainštaigeram vai Mihaelam Ballakam.

• Tomēr Ballaks PK2010 nespēlēs. Anglijas kausa izcīņas finālā „Chelsea” pret „Portsmouth” viņš guva potītes savainojumu (youtube.com: YouTube
- Ballack fouled by Boateng in...video
). Likteņa ironija (sazvērestības teorijas nemālēsim), bet viņu savainoja Kevins-Prinss Boatengs, kurš pārstāv... Vācijas pretinieci grupā Ganu. Boatengs: „Viss, ko varu darīt, ir atvainoties. Izdarīju izklupienu par vēlu un iebraucu tieši kājās. Izskatījās dumji. Jau laukumā atvainojos divreiz, tagad atvainojos trešo reizi. Atvainojos. Tas nebija speciāli.” Ballaks Boatengam netic: „Katrs skatītājs varēja redzēt, ka šis izklupiens izdarīts ar iepriekšēju nodomu. Nedrīkst būt tā, ka kāds futbolists pārkāpj noteikumus ar mērķi citu savainot. Futbola laukums neatrodas ārpus likuma, pat ja Boatengs tā nedomā.” Ballaka aģents apsver domu sūdzēt Boatengu tiesā.

• Ballaks: „Tagad Švainštaigeram būs jāuzņemas lielāka atbildība. Viņam ir nepieciešamais meistarības līmenis. Neredzu nevienu citu, kas varētu to paveikt viņa vietā.”

• Un tomēr Lēvs kā Ballaka aizvietotāju redz nevis Švainštaigeru, bet gan „Stuttgart” centra pussargu Sami Kediru. Lēvs: „Kedira ir kandidāts Nr.1 uz šo pozīciju. Viņš jau Štutgartē uzņemas lielu atbildību un ir pierādījis savu briedumu.” Tas gan, protams, neapdraud Švainštaigera pozīcijas – visdrīzāk centra pussargu lomas pildīs tieši viņš un Kedira. Lēvs: „Pēc Ballaka zaudēšanas arī citiem jāuzņemas lielāka atbildība. Gan Švainštaigeram, gan Filipam Lāmam, gan Miroslavam Klozem, gan Pēram Mertezakeram. Viņiem ir jāpārspēj pašiem sevi. Bieži vien notiek tā, ka līdera prombūtnē spilgti sevi apliecina citi. Ceru, šis būs tieši tāds gadījums.”

• Ballaks teica īpašus vārdus arī Vācijas izlases spēlētājiem: „Aizmirstiet par manu savainojumu! Jūs būsiet stipri jebkurā gadījumā! Ticu, ka spēlēsiet labu un sasniegsiet labus rezultātus.”

• Bijušais izlases treneris Rūdijs Fellers: „Ir spēlētāji, kuri Vācijas izlasē nav aizvietojami, un Ballaks ir viens no tādiem.” Bijušais izlases spēlētājs Olafs Tūns: „Pēc Ballaka zaudēšanas esam pazaudējuši komandas galvu. Viņa gadījumā īpaši žēl tāpēc, ka tas būtu bijis pēdējais PK viņa karjerā.” Ballaks tam īsti nepiekrīt: „Neļaušu savai izlases karjerai beigties pēc tāda pārkāpuma. Noteikti atgriezīšos!” Savukārt bijušais izlases treneris Bertijs Fogts akcentējis, ka Ballaka prombūtne dos iespēju citiem, un tieši Švainštaigers varētu kļūt par īstu komandas līderi.

• Izlasē vairs nespēlē Torstens Fringss: „Nekas nav mainījies arī pēc traģiskā Ballaka savainojuma – esmu nepieejams.”

• Ballaka prombūtnē par izlases kapteini kļuva centra aizsargs Arne Frīdrihs. Tiesa, tikai uz vienu pārbaudes maču. Kā galvenos favorītus uz kapteiņa apsēju Lēvs minēja Lāmu, Švainštaigeru un arī Klozi, vēlāk par kapteini kļūstot Lāmam. Minētajam Frīdriham sezona klubā izrādījās katastrofāla, jo Berlīnas „Hertha”, ar kuru Eiropas līgā spēkojās arī „Ventspils”, izkrita no Bundeslīgas. Frīdrihs: „Iemeslu bija daudz, tagad nav jēgas par to runāt – vienkārši nespējām sagriezt kuģa stūri...” Par izlases izredzēm: „Uzvarēt turnīrā būtu sapņa piepildījums, taču DĀR nebūsim favorītu vidū.” Frīdrihs ir 1. vietā pēc aizvadīto spēļu skaita (70) starp tiem spēlētājiem, kuri nav guvuši nevienus vārtus. Frīdrihs atjoko: „Vismaz esmu topa augšgalā.” Par savu neaizmirstamāko spēli Frīdrihs sauc pendelēs uzvarēto 1/4 maču pret Argentīnu pirms četriem gadiem Vācijā PK2006.

• Kāns izteicis šaubas, vai Lāms ir pareizā izvēle kapteiņa noteikšanā: „Viņš ir lielisks spēlētājs, bet nezinu, vai viņš ir pietiekami nobriedis tam.” Starp citu, Lāms ir 26 gadu vecs.

• Švainštaigeram šī sezona bijusi iespaidīga – ne velti vācu līdzjutēji lielākoties tieši viņu gribēja redzēt kapteiņa lomā. Kapteinis viņš tomēr nebūs, bet komandas līderis visdrīzāk gan.

• Aizsargs Pērs Mertezakers uz jautājumu, kad Lēvs viņam apziņoja par iekļaušanu sastāvā: „Viņš man vispār nepaziņoja, bet viņam arī tas nebija jādara, jo tāpat biju pārliecināts, ka būšu sastāvā.” Uz jautājumu, vai pēc 3. vietas PK2006 un 2. vietas EČ2008 Vācija varētu triumfēt PK2010, viņš saka: „Tas nav tik viegli izdarāms. Atcerēsimies kaut vai EČ2008 – gāja smagi, un pie citiem apstākļiem varējām arī netikt līdz finālam. DĀR noteikti nebūsim lieli favorīti, šobrīd domāju tikai par grupu turnīra pārvarēšanu. Galvenā PK2010 favorīte? Spānija.”

• Lēvs apzinās, ka šoreiz Vācijai būs grūti sasniegt augstus mērķus, īpaši daudzo savainojumu dēļ. Daudzi spēlētāji savainojumus guva burtiski pēdējās sezonas spēlēs savu klubu sastāvos... Papildus savainojumiem laukumā nav trūcis arī citu likstu – daudzsološais uzbrucējs Millers krita no velosipēda, vārtsargs Buts pēkšņi saslima utt. Lēvs: „Tieši tāpēc arī nerunājam par Pasaules kausa izcīnīšanu vai tamlīdzīgi. Mēs kā mērķi stādām aizvadīt labu turnīru – nav jēgas radīt spiedienu ar konkrētu mērķu nospraušanu. Mūsu pirmā fāze būs grupu turnīrs, kurš jau tāpat solās būt ļoti grūts.”

• Šovakar, 29. maijā, Vācijas izlase aizvadīs pārbaudes spēli pret Ungārijas komandu. Vēl 3. jūnijā būs mačs pret Bosniju un Hercegovinu, bet PK2010 pirmā spēle notiks 13. jūnijā ar Austrāliju.

Slavas mirklis

Vācija (toreiz Rietumvācija) pirmo PK titulu izcīnīja 1954. gadā, otro – savās mājās 1974. gadā. Sāpīgi izrādījās divi turnīri 80-to gadu vidū. 1982. gadā Vācija tika līdz finālam un ar 1:3 zaudēja Itālijai. 1986. gadā Vācija atkal tika līdz finālam un... atkal zaudēja, pie tam sāpīgi. Izšķirošajā mačā vāciešiem pret Argentīnu ar Maradonu priekšgalā izdevās atspēlēties no 0:2 un 80. minūtē panākt 2:2. Taču 83. minūtē argentīnieši iesita savus trešos vārtus un atkal atstāja vāciešus bez titula. Tomēr „hattrick” (trešo titulu) Vācija beidzot izcīnīja nākamajā turnīrā - 1990. gadā. Tas bija salds brīdis valstij, kuras komanda pēdējos divos turnīros tika zaudējusi finālā. Vēl vairāk – 1990. gada finālmača izdevās revanšēties tieši Argentīnai, kuras līderis joprojām bija Maradona. Romas olimpiskajā stadionā notiekošajā spēlē 64. minūtē noraidījumu izpelnījās Argentīnas izlases futbolists, kura pārkāpumu teatrāli parādīja Jirgens Klinsmans. Savukārt izšķirošos vārtus spēles 85. minūtē no 11 metru atzīmes guva Andreass Brēme – 1:0! Tas pagaidām palicis pēdējais PK tituls Vācijai.

Piezīmes par PK2010 izlasēm

Piezīmes
DĀR
ASV
Austrālija
Ziemeļkoreja

Vai Vācijas izlase pierādīs sevi kā lielo turnīru izlasi, tiekot vismaz līdz pusfinālam

  • 151

  • 87


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: wildo

 +12 [+] [-]

, 2010-05-29 17:28, pirms 14 gadiem
1/4!

  +8 [+] [-]

, 2010-05-29 17:31, pirms 14 gadiem
Burnu kari 2- Mīnusu laiks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +25 [+] [-]

, 2010-05-29 17:33, pirms 14 gadiem
Tas sviests par Kevinu Kuranji viņie var dārgi maksāt... reāli viņš pašlaik ir labākais uzbrucējs Vācijā...Domāju tas arī viņiem nāks par sliktu, bet nu tad jau redzēs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-05-29 17:50, pirms 14 gadiem
Vācija viens no maniem favorītiem, ceru ka vismaz līdz pusfinālam tiks, lai gan fināls arī nebūtu slikts..

 +17 [+] [-]

, 2010-05-29 17:50, pirms 14 gadiem
Veiksmi Vācijai mani PČ favorīti . Noteikti sekošu līdzi katrai spēlei . Žēl Ballaka . Man būtu paticis uzbrukums Gomezs + Helmes laigan Gomezs izlasē sevi diezko nepierādas , bet Helmes noteikti būtu labs . Šveinijs noteikti būs līderis un pierādīs to ka tieši viņš bija pelnījis lenti ap roku .

  +6 [+] [-]

, 2010-05-29 17:50, pirms 14 gadiem
Jāskatās ko dos tā 24-0 uzvara

  +3 [+] [-]

, 2010-05-29 17:51, pirms 14 gadiem
BIEDRINS1 rakstīja: Zhel kaa Enke jau ir miris... Vinjsh bija tad labakais Vacijas vartsargs... vareja palidzet shaja cempa RIP
Nu šodien skaista saulaina diena, tiešām vajadzēja ko negatīvu uzrakstīt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +28 [+] [-]

, 2010-05-29 17:53, pirms 14 gadiem
Vācija Pasaules kausa uzvarētāji:

1954. gads - 1974. gads = 20 gadi
1990. gads - 2010. gads = 20 gadi

vienkārša formula pēc kuras aprēķināt, ka šogad Vācija kļūs par pasaules kausa ieguvējiem

  +9 [+] [-]

, 2010-05-29 17:56, pirms 14 gadiem
Kuranyi ir slikta cilveeciskaa attieksme un tas traucee vina pilniigai izaugsmei.

  +8 [+] [-]

, 2010-05-29 17:58, pirms 14 gadiem
ivo9992 rakstīja: Kuranyi ir slikta cilveeciskaa attieksme un tas traucee vina pilniigai izaugsmei.
Kas tu, viņa sencis, ka visu zini?

 +26 [+] [-]

, 2010-05-29 18:01, pirms 14 gadiem
Number 0 rakstīja: Vācija Pasaules kausa uzvarētāji:

1954. gads - 1974. gads = 20 gadi
1990. gads - 2010. gads = 20 gadi

vienkārša formula pēc kuras aprēķināt, ka šogad Vācija kļūs par pasaules kausa ieguvējiem
Jā,jā blā,blā! Pirms četriem gadiem kaut kāds numerologs bija izskaitļojis, ka obligāti jāuzvar Brazīlijai

  +2 [+] [-]

, 2010-05-29 18:01, pirms 14 gadiem
kristaps24 rakstīja: Jā,jā blā,blā! Pirms četriem gadiem kaut kāds numerologs bija izskaitļojis, ka obligāti jāuzvar Brazīlijai
es neesmu numerologs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-05-29 18:03, pirms 14 gadiem
BIEDRINS1 rakstīja: Vacijai ir jauni talanti un tas ir galvenais nevis speles vinji pusfinala vai ne galvenais ka vinjiem ir talanti
Jā, Latvijai ir Denis Rakels, po*uj, ka mēs nespēlējam nevienā čempionāta pamatturnīrā

  -2 [+] [-]

, 2010-05-29 18:12, pirms 14 gadiem
Sastāvs labs vismaz uz papīra, bet vai dzīvē ar to pietiks? Šaubos

 +15 [+] [-]

, 2010-05-29 18:12, pirms 14 gadiem
Number 0 rakstīja: es neesmu numerologs!
O RLY?

 +28 [+] [-]

, 2010-05-29 18:13, pirms 14 gadiem
Number 0 rakstīja: Jā, Latvijai ir Denis Rakels, po*uj, ka mēs nespēlējam nevienā čempionāta pamatturnīrā
Spēlējām Euro 2004

 +16 [+] [-]

, 2010-05-29 18:14, pirms 14 gadiem
Number 0 rakstīja: Vācija Pasaules kausa uzvarētāji:

1954. gads - 1974. gads = 20 gadi
1990. gads - 2010. gads = 20 gadi

vienkārša formula pēc kuras aprēķināt, ka šogad Vācija kļūs par pasaules kausa ieguvējiem
tas ir galīgi garām,dzīvē tā nenotiek,vienkārši vienreiz sakrita tie 20 gadi otreiz diez vai.ja Vācija tiks 1/2 tas jau būs lielisks sasniegums,jo tomēr sastāvs nav tas optimālākais un daudzi spēlētējaji ir aizvadijuši sūdīgu sezonu,bet varbūt tieši PČ noārdīsies.
Slēpts komentārs: Number 0

  -4 [+] [-]

, 2010-05-29 18:21, pirms 14 gadiem
typhoon rakstīja: tas ir galīgi garām,dzīvē tā nenotiek,vienkārši vienreiz sakrita tie 20 gadi otreiz diez vai.ja Vācija tiks 1/2 tas jau būs lielisks sasniegums,jo tomēr sastāvs nav tas optimālākais un daudzi spēlētējaji ir aizvadijuši sūdīgu sezonu,bet varbūt tieši PČ noārdīsies.
tu tagad čīksti vai kā?
kādam garām, kādam nē..
Vienmēr kāds atrod kautkādas sakritības, īpatnības utt..

     [+] [-]

, 2010-05-29 18:27, pirms 14 gadiem
"• Bijušais izlases treneris Rūdijs Fellers: „Ir spēlētāji, kuri Vācijas izlasē nav aizvietojami, un Ballaks ir viens no tādiem.” Bijušais izlases spēlētājs Olafs Tūns: „Pēc Ballaka zaudēšanas esam pazaudējuši komandas galvu. Viņa gadījumā īpaši žēl tāpēc, ka tas būtu bijis pēdējais PK viņa karjerā.” Ballaks tam īsti nepiekrīt: „Neļaušu savai izlases karjerai beigties pēc tāda pārkāpuma. Noteikti atgriezīšos!” Savukārt bijušais izlases treneris Bertijs Fogts akcentējis, ka Ballaka prombūtne dos iespēju citiem, un tieši Švainštaigers varētu kļūt par īstu komandas līderi."

Tas priecē! Gribu viņu vēl pēdējo reizi redzēt izlasē lielā turnīrā!

 +55 [+] [-]

, 2010-05-29 18:27, pirms 14 gadiem
šitas ''Burn'' konkurss ir totālākais sviests!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-05-29 19:16, pirms 14 gadiem
Lai gan esmu Vācijas fans, skatoties rēali pie esošās situācijas izkļūšana no grupas jau būs labs rezultāts, un ja tā notiks tad ceru, ka tas atriasīs Vācijai spārnus un šie pārsteigs visus kā Minhenes Bayern šosezon iekš CL.

     [+] [-]

, 2010-05-29 21:21, pirms 14 gadiem
tiks līdz ceturtdaļ finālam un viss

  -1 [+] [-]

, 2010-05-30 04:04, pirms 14 gadiem
nepatīk man Vācijas futbols

     [+] [-]

, 2010-05-30 13:50, pirms 14 gadiem
Grupa nav tā pati smagākā, taču ar vieglprātību un neapdomību, PČ no grupas ārā netiksi! Būs interesanti vērot Vācijas izlasi, kurai skādes ir pietiekami daudz!

     [+] [-]

, 2010-05-30 16:11, pirms 14 gadiem
Te izskatās ka lielākā daļa rakta komentārus tikai tā stulbā ''burna'' pēc!!!