Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Blanks par labāko pirmajā kārtā nosauc Aršavinu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Blanks par labāko pirmajā kārtā nosauc Aršavinu
Andrejs Aršavins
Foto: AFP/Scanpix

"Skonto" uzbrucējs Kristaps Blanks Eiropas futbola čempionātam turpina sekot kopā ar Sportacentrs.com. Savā otrajā blogā futbolists atskatās uz pirmajā kārtā notikušo un prognozē otrās kārtas notikumus.

1. kārtas spēļu prognozes

SpēleProg.Rez.
Polija – Grieķija1:01:1
Krievija – Čehija1:14:1
Nīderlande – Dānija2:00:1
Vācija – Portugāle2:11:0
Spānija – Itālija1:01:1
Īrija – Horvātija1:11:3
Francija – Anglija1:11:1
Ukraina – Zviedrija1:12:1

Pats esmu šokā par to, ka 1. kārtā tik švaki gāja ar rezultātu prognozēšanu. Daudzās spēlēs bija pārsteigumi, bet vislielākais, protams, Dānijas uzvara pret Nīderlandi. Holandiešu uzvaru prognozēja daudzi, pat vēl lielākus rezultātus nekā manu 2:0. Dāņi iesita vienus vārtus un uzvarēja. Patiesībā man patika, kā Dānija spēlēja. Pateicoties Dānijas uzvara, B grupā situācija kļuvusi ļoti sarežģīta.

Dānija parādīja to, cik futbols ir vienkāršs sporta veids. Iesita pretuzbrukumā un uzvarēja ar 1:0. Nīderlandei iespēju bija ļoti daudz – gan Arjenam Robenam, gan Robinam van Pērsijam, beigās arī Klāsam Janam Huntelāram. Van Pērsijam atkal vecā problēma, ka viņš nevar labi uzsist ar labo kāju. Robenam tas pats. Grūti spriest, vai Huntelārs pelnījis iet pamatsastāvā. Nīderlandei soliņš ir patiešām varens.

Vācijas un Portugāles spēlē arī nevar teikt, ka uzvarēja tā komanda, kas bija labāka. Nevienai komandai daudz momentu nebija. Mario Gomess beigās vienu iebakstīja. Nesaprotu, kāpēc Gomesu pēc tam Vācijā ļoti kritizēja. Čalis iesita vienīgo golu, bet viņam vēl pārmet.

Piekrītu apgalvojumam, ka Vācijas un Portugāles mačs bija viens no diviem garlaicīgākajiem turnīrā. Vakar to pārsita Anglija ar Franciju. Nepiekrītu tiem, kas saka, ka Polijas un Grieķijas spēle nebija skatāma. Tajā mačā bija lielisks sižets! Polija izvirzījās vadībā, grieķi izlīdzināja, vēl bija atsista pendele.

Man ļoti patika Īrijas un Horvātijas, Krievijas un Čehijas spēles. Vakar bija ļoti labs mačs starp Zviedriju un Ukrainu. Esmu pārsteigts par čehu slikto aizsardzību. Arī Petrs Čehs neko neglāba. Jā, bija spēcīgi sitieni, taču tāds vārtsargs kā Čehs varēja atvairīt. No otras puses – Krievija nospēlēja ļoti labi, ātri saspēlējās. Andrejs Aršavins bija lielisks! Romāns Pavļučenko ļoti labi izgāja, atdeva rezultatīvu piespēli un pats iesita. Šodien gan jau atkal pamatsastāvā spēlēs Aleksandrs Keržakovs, kurš pirmajā spēlē aizsita garām septiņas reizes.

Esmu šokā par Spāniju un tās spēlēšanu bez uzbrucējiem. Lai arī Fernando Toress nav tādā formā kā vēl pirms diviem gadiem, tomēr varēja iziet sākumsastāvā. Spānijas seši pussargi, ar kuriem viņi sāka spēli pret Itāliju, ir labi spēlētāji, tomēr kāds uzbrucējs ir vajadzīgs.

Mani angļi ir malači. Cerēju, ka beigās vinnēs, tomēr spēles izskaņā uz priekšu negāja. Bez Veina Rūnija uzbrukumā būs grūti. Denijs Velbeks visu spēli pastaigājās un neko īpašu neizdarīja. Rūnijs pēdējā spēlē būs atpakaļ. Domāju, ka angļiem vēl būs cerības tikt tālāk. Pret Ukrainu viņu mājās arī nebūs nemaz tik viegli, jo fani dzen ukraiņus uz priekšu. Būs ļoti interesanti!

Par pirmās kārtas labāko spēlētāju nosaukšu Andreju Aršavinu. Ļoti labi patika arī Alans Dzagojevs. Andrijs Švečenko divreiz iesita. Viņš ir leģendārs spēlētājs, zina, kur jāatrodas vārtu gūšanas brīdī. Pirmais gols bija labs, arī otrais neslikts, taču slikti uz līnijas nospēlēja zviedru aizsargs. Vecais Ševčenko parādīja, ka meistarību vēl nav zaudējis. Aršavins teicami novadīja spēli pret Čehiju.

Priecē tas, ka nebija nevienas 0:0 spēles, visās tika gūti vismaz vieni vārti. Pats gaidīju mazrezultatīvāku turnīra sākumu. Visi baigi sadomājušies, ka pirmajās spēlēs jau jāsit vārti... Ar tiesāšanu dažās spēlēs bijušas problēmas. Pirmajā spēlē nebija jānoraida grieķu aizsargs. Nīderlandei bija jādod "pendele" otrajā puslaikā pret Dāniju.

2. kārtas spēļu prognozes

SpēleProg.
Grieķija – Čehija1:2
Polija – Krievija1:2
Dānija – Portugāle1:1
Nīderlande – Vācija2:1
Itālija – Horvātija2:0
Spānija – Īrija2:0
Ukraina – Francija0:1
Zviedrija – Anglija1:1

Kāpēc gan lai čehi negūtu divus vārtus pret Grieķijas aizsardzību? Domāju, ka Čehija pēc mača pret Krieviju būs izdarījusi secinājumus. Viņiem ir cilvēki, kuri var uztaisīt spēli. Pret Krieviju viņi varēja iesist vairāk par vieniem vārtiem. Otrajā mačā likšu uz Krieviju ar tādu pašu rezultātu. Sagrāvei nevajadzētu būt – poļi spēlē savās mājās, tomēr Krievijai ir labāka komanda.

Rīt Dānijas un Portugāles spēlē likšu 1:1. Dānija nav vāja komanda. Portugāle, protams, ies uz priekšu, taču būs pamatīgs cīniņš. Negribu, lai Nīderlande jau pēc otrās spēles brauc mājās. No otras puses – gribu, lai Vācija uzvar. Lai būtu interesantāk, uzlikšu uz Nīderlandi. Tās uzvara situāciju grupā padarītu ļoti interesantu. Atkal izvēlos 2:1.

Itālijai atvēlu "sauso" uzvaru pret Horvātiju – 2:0. Arī spāņiem tāds pats rezultāts pret Īriju. Jā, horvāti pret īriem guva trīs vārtus, taču spāņi atkal pusstundu spēlēs savu kvadrātu, tad gūs vienus vārtus, pēc tam atkal pusstundu bumbošanās.

Francija atstāja labu iespaidu spēlē pret Angliju. Domāju, ka franči uzvarēs Ukrainu, lieku uz 1:0. Franks Riberī beidzot varētu atvērties un beigās iesist vienīgos vārtus. Anglija ar Zviedriju allaž pamatīgi mokās, tajā spēlē būs neizšķirts 1:1.

Saistītais raksts:
Blanks: "Par čempionāta lielāko zvaigzni kļūs...

  -1 [+] [-]

, 2012-06-12 17:16, pirms 12 gadiem
100 % piekrītu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  -1 [+] [-]

, 2012-06-12 17:28, pirms 12 gadiem
Dzagojevs un Aršavins!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-06-12 17:37, pirms 12 gadiem
simex rakstīja: WTF! Andrijs bija labākais!
Gan uz laukuma gan jau ari noteikt ģērbtuvēs bet gan jau Blanks neredzēja vakardienas fantastisko speli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-06-12 18:02, pirms 12 gadiem
Kas ir Blanks?

  +2 [+] [-]

, 2012-06-12 18:16, pirms 12 gadiem
Par labāko spēlētāju nepiekritīšu - tas bija Ševčenko.
Īsts līderis un faktiski izvilka uzvaru ar savu lielisko vārtu gūšanas izjūtu. Jā, Aršavins nepavisam nebija slikts, dalīja lieliskas piespēles, bet tomēr redzot čehu vājo aizsardzību vēl īsti negribas saukt viņu par labāko.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-06-12 22:34, pirms 12 gadiem
MACHETEforever rakstīja: Ak, vai! Aizmirsa paprasīt SC pokemoniem viņu viedokli
Pēc tava nika spriežot neesi labāks

  +2 [+] [-]

, 2012-06-13 00:56, pirms 12 gadiem
Modritis rakstīja: Kas ir Blanks?
nezinu, bet viņa mamma laikam ir Gaļina Blanka

  +1 [+] [-]

, 2012-06-13 01:24, pirms 12 gadiem
Modritis rakstīja: Kas ir Blanks?
nezinu, bet viņa mamma laikam ir Gaļina Blanka