Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "UEFA izdarījusi visu, lai "Euro 2012" būtu pēc iespējas skatāmāks"

Jānis Pārums

Starkovs: "UEFA izdarījusi visu, lai "Euro 2012" būtu pēc iespējas skatāmāks"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas Futbola izlases treneris Aleksandrs Starkovs intervijā Latvijas Futbola federācijas preses dienestam atklāj iespaidus par 2012.gada Eiropas čempionātu, kas norisinās Polijā un Ukrainā.

"Visu čempionātu kopumā pašlaik vēl ir pāragri vērtēt, jo izšķirošās spēles vēl ir priekšā. Viennozīmīgi, šogad Polijā un Ukrainā ir sarīkoti īsti futbola svētki un organizatori ir parūpējušies par lieliskiem apstākļiem šo futbola svētku nodrošināšanai gan pilsētās, gan stadionos. Lai arī futbols rit cauru gadu, pašlaik tomēr ir redzams, ka skatītāji vēl nav piesātināti ar to," pirmos iespaidus par "Euro 2012" vērošanu klātienē izteica Aleksandrs Starkovs.

Viņš uzskata, ka pagaidām laba futbola cienītājiem nav bijis pamata vilties: "Manuprāt, šajā Eiropas čempionātā vērojamas ļoti interesantas spēles, komandas rāda kvalitatīvu futbolu. UEFA ir izdarījusi visu, lai čempionāts būtu pēc iespējas skatāmāks un laukumā būtu pēc iespējas mazāk pārkāpumu un rupjību. Šādā situācijā tādi meistari kā Krištianu Ronaldu vai Mesuts Ezils var pilnībā parādīt savas iemaņas no labākās puses vīrišķīgā cīņā, kur pirmajā vietā izvirzās futbolistu meistarība."

"Mēdz teikt, ka komandu sastāvos esošajiem spēlētājiem jābūt "izsalkušiem" pēc uzvarām. Tas visbiežāk nozīmē, ka tie būs jauni spēlētāji, kas iepriekš neko savā karjerā nebūs uzvarējuši. Tās, manuprāt, ir muļķības. Valstsvienību sastāvā Eiropas čempionāta finālturnīrā jābūt spēlētājiem, meistariem, sportistiem. Piemēram, Zlatans Ibrahimovičs. Vai viņš karjeras laikā maz naudas un titulus nopelnījis? Atbilde: ļoti daudz. Ibrahimovičs ir īsta sportista piemērs," uzsvēra Starkovs.

Treneris gan neatļāvās minēt, kura komanda varētu uzvarēt Eiropas čempionātā, bet kurš futbolists iegūt labākā spēlētāja balvu. Tomēr Starkovs piebilda: "Nekad neesmu slēpis, ka jutīšu līdzi Krievijai, Spānijai, Portugālei un Vāciju. Itālija man arī šķiet simpātiska. Ronaldu un Ibrahimovičs jau līdz šim rādīja atzīstamu sniegumu. Arī Itālijas valstsvienības uzbrucējus Kasano un Balotelli, pussargu Pirlo un daudzus citus spēlētājus var pamatoti uzskatīt par šī turnīra lielajām zvaigznēm."

Video ar Starkova iespaidiem par "Euro 2012" (krievu valodā) skatāms šeit: 2012.06.20. Aleksandrs Starkovs vērtē EURO 2012...

Izmantotie resursi:
LFF: LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA | Galvenie...

 +15 [+] [-]

, 2012-06-21 11:18, pirms 12 gadiem
Ieskaitot to smieklīgo, diktatorisko režīmu stila paradumu nerādīt visu interesanto, kas notiek laukumā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-06-21 11:57, pirms 12 gadiem
Kāpēc stariks ko tādu saka?
Esmu vīlies par šo čempionātu,tiesneši auni, neko neredz,atkārtojumus apšaubāmās epizodēs bieži nerāda!Nemaz nerunājot par acīmredzamajām aizmugures nefiksēšanām,vai vārtu guvumu!Kartiņas dala, kā un kad, un kam grib!
Sāksies izslēgšanas spēles,paredzu, ka nākamos mačos būs vēl stulbāki tiesneši, kā līdz šim!

  +8 [+] [-]

, 2012-06-21 11:59, pirms 12 gadiem
karstgalvis rakstīja: LFF izdarījusi visu, lai LV spēles būtu pēc iespējas neskatāmākas!
Toties guņam pildas konts!Un tur Tu vari .......................!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-06-21 13:05, pirms 12 gadiem
Manuprāt,ļoti interesants čempionāts-īsti svētki.

  +1 [+] [-]

, 2012-06-21 15:19, pirms 12 gadiem
es uzskatu ka čempis ir labākais kāds lidz šim ir noticis, pietiek nosaukt divus faktu neviena spēle pagaidām nav noslēgusies ar rezultātu 0:0 un šobrīt jau ir gūti vairāk vārtu nekā iepriekšējos čempjos šajā stadijā, bet vel 7 spēles, tas jau par kaut ko liecina, jā protams ir tiesnešu kļūdas, bet bez tām neizstikt nevienā čempionātā, galvenais jau ir, lai laukumā ir cīņa un futbolisti gūst vairāk vārtus, skatītāji jau skatās futbolu tikai šī iemesla dēļ..............

  +3 [+] [-]

, 2012-06-21 15:23, pirms 12 gadiem
Vai Starkovs izdarīja visu, lai tai interesantumā arī Latvija būtu pārstāvēta?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-06-21 15:45, pirms 12 gadiem
Nu ļoti skatāms ar visām labi saradzemām tiesnešu kļūdām.
Aizmugurēm, neieskatītiem vārtiem.

  +1 [+] [-]

, 2012-06-21 17:15, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Bet ir arī lielā darva, kas sistemātiski apspieda austrumbloku (GRE, HOR un UKR)
GRE un HOR ir austrumbloks?