Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Platinī: "Lēmumu par "Euro 2020" atbalstīja 52 no 53 dalībvalstīm"

Agris Suveizda

Platinī: "Lēmumu par "Euro 2020" atbalstīja 52 no 53 dalībvalstīm"
Mišels Platinī
Foto: AFP/Scanpix

UEFA prezidents Mišels Platinī komentēja savu ideju par Eiropas čempionāta norisi dažādās pilsētās visā Eiropā. Platinī sacīja, ka no 53 UEFA dalībvalstīm projektu noraidīja vienīgi Turcija.

"Runājām par šo tēmu ar faniem. Viņi sākotnēji bija pret ideju, bet teicām, ka palīdzēsim viņiem, un viņi pēkšņi uz to skatījās ar daudz pozitīvāku attieksmi," teica Mišels Platinī. "Protams, anglim doties uz Velsu un Skotiju būs daudz vienkāršāk nekā ceļot pa pasauli. Mums tagad ir jāpieņem daži lēmumi - daži politiski, daži ģeogrāfiski. Piemēram, nevaram radīt situāciju, kurā angļu fanam ir jābrauc uz Lisabonu, Kazahstānu un Zviedriju."

"Mums būs inteliģents risinājums - nedzenāt fanus pa visu Eiropu. Eiropas čempionāts dosies pie faniem, un spēles tiks uzņemtas daudzās valstīs. Esam tikušies ar līdzjutēju asociācijām un pārliecinājām tās, ka darīsim visu iespējamo, lai faniem ceļošanas laikā būtu nepieciešamais atbalsts," Platinī turpināja. Vienīgā no UEFA dalībvalstīm, kas atteicās, bija Turcija - turki vēlējās paši rīkot čempionātu. "Es tikai iesniedzu idejas, pēc tam nacionālajām asociācijām ir pašām savas tikšanās. 52 no 53 teica "jā". Es neizlemju, to izdarīja dalībvalstis," teica Platinī.

"Polijā un Ukrainā bija lielisks čempionāts, taču tas bija ļoti dārgs - gandrīz tikpat dārgs, cik olimpiskās spēles. Tā varbūt ir nedaudz muļķīga ideja, taču laba ideja," Platinī piebilda. "Atbalstu to, ka beigu fāze tiek aizvadīta vienā pilsētā, tādējādi piešķirot lielāku nozīmību. Tā ir mana ideja. Izpildkomiteja izlems, vai tā ir laba vai slikta. Domāju, ka tas starp līdzjutējiem radītu ļoti īpašu atmosfēru, un tā būs izlašu fanu nedēļa un lieliska ballīte."

Tāpat Platinī runāja par Eiropas līgu. Pēc nesenās intervijas franču laikrakstā parādījās runas, ka Platinī grasoties šo turnīru likvidēt, taču Mišels to noliedza. "Viss ko teicu, bija saistībā ar izšķiršanos, kāda veida turnīru mēs vēlamies - diskutējam par to, bet nekas nav izlemts. Neteicu, ka grasos pārtraukt Eiropas līgu. Mums ir jāpalūkojas uz visām 53 valstīm, un ticu, ka Eiropas līga ir lieliska un ka mums tā ir jāatbalsta, un ka tā ir jāturpina. Tas ir ļoti populārs turnīrs. Nekad neorganizēšu sacensības naudas, bet gan tikai futbola interešu dēļ."

Jau vēstījām, ka vakar Šveices pilsētā Lozannā UEFA Izpildkomiteja apstiprināja lēmumu par 2020.gada Eiropas čempionāta rīkošanu dažādās pilsētās visā Eiropā. Jāatzīmē, ka savulaik līdzīga ideja bija Āfrikā, kas vēlējās Nāciju kausu rīkot dažādās Āfrikas pilsētās.

Izmantotie resursi:
Sky Sports | Sport News

  +4 [+] [-]

, 2012-12-07 18:31, pirms 11 gadiem
Kāds no LFF nogulēja balsojumu?

  +1 [+] [-]

, 2012-12-07 19:07, pirms 11 gadiem
1 rakstīja: Kāds no LFF nogulēja balsojumu?
kādēļ nogulēja? Mums daugavas stadionā arī būs sava spēle

     [+] [-]

, 2012-12-07 19:08, pirms 11 gadiem
kaut kaada huinja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-12-07 19:23, pirms 11 gadiem
"Nekad neorganizēšu sacensības naudas, bet gan tikai futbola interešu dēļ."

Nu vismaz lielāko dataļu, ja neskaita to nelaimīgo PČ 2022 Katarā. Kaut gan tad jau Mišels varbūt pie stūres vairs nebūs.

  +7 [+] [-]

, 2012-12-07 19:31, pirms 11 gadiem
deadmau5 rakstīja: "Nekad neorganizēšu sacensības naudas, bet gan tikai futbola interešu dēļ."

Nu vismaz lielāko dataļu, ja neskaita to nelaimīgo PČ 2022 Katarā. Kaut gan tad jau Mišels varbūt pie stūres vairs nebūs.
Tu jauc ar UEFA ar FIFA! Tas ir dažādas struktūrvienības, katra atbild par savu reģionu.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-07 20:19, pirms 11 gadiem
dragoo rakstīja: kādēļ nogulēja? Mums daugavas stadionā arī būs sava spēle
Lietuva : Igaunija

  +1 [+] [-]

, 2012-12-08 01:05, pirms 11 gadiem
dragoo rakstīja: kādēļ nogulēja? Mums daugavas stadionā arī būs sava spēle
vot apmēram to pašu iedomājos,būs ar mājas spēles,vai visi spēlēs neitrālos stadionos,piemēram Francija Maskavā,Spānija Londonā,jo mājas sienas daudz ko izsaka mūsdienu futbolā,Latvijai uzvarēt Poliju Varšavā ir daudz respektablāk un grūtāk nekā Rīgā

     [+] [-]

, 2012-12-09 05:10, pirms 11 gadiem
Tā varbūt ir nedaudz muļķīga ideja, taču laba ideja," Platinī piebilda.
Domugrauds!