Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Blanks finālā sagaida līdzīgu spēkošanos un "pendeles"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Blanks finālā sagaida līdzīgu spēkošanos un "pendeles"
Džanluidži Bufons un Ikers Kasiljass
Foto: Reuters/Scanpix

Šovakar ar Itālijas un Spānijas spēli noslēgsies 2012. gada Eiropas čempionāts futbolā. Turnīram kopā ar Sportacentrs.com līdzi sekoja "Skonto" uzbrucējs Kristaps Blanks. Savā noslēdzošajā blogā Blanks nespēj noteikt fināla uzvarētāju, domājot, ka viss izšķirsies tikai pēcspēles 11 metru sitienu sērijā. Blanks arī piedāvā savu turnīra simbolisko izlasi.

Ja ceturtdaļfinālā ar prognozēm trāpīju ļoti labi, tad pusfinālos uzminēju vien to, ka Spānija iekļūs finālā. Portugāļi ar spāņiem nospēlēja kā līdzīgs ar līdzīgu. Kad Portugāle sāka presingot, spāņi vairs nevarēja justies tik komfortabli, kā viņi parasti jūtas, daudz kontrolējot bumbu.

Biju šokā, kad ieraudzīju spāņu sākumsastāvu ar Negredo uzbrucēja pozīcijā. Kāpēc pēkšņi viņš? Ir taču Toress, kaut vai Jorente. Nesapratu del Boskes gājienu, dodot priekšroku Negredo. Neko jau viņš neizdarīja, un beigās Fabregass viņu nomainīja.

Daudzi saka, ka šis pusfināls bija garlaicīgs. Es nepiekrītu. Lai arī nebija daudz vārtu gūšanas momentu, man tā spēle patika. Ronaldu beigās bija moments, bet tā nebija 100% iespēja. Ne vienmēr tādus var realizēt, arī tāda līmeņa spēlētājs kā Ronaldu.

Alvešs beigās bija ļoti satraucies. Nezinu, vai visi to pamanīja. Viņš gribēja trešais sist "pendeli", bet Nani pateica, ka viņš būs ceturtais. Arī nesapratu, kāpēc Ronaldu bija jāsit pēdējam. Parasti viņš ir pirmais vai otrais. Tad, kad portugāļi bija zaudējuši, viņš sāka ņaudēt. Ko tu raudi? Ej un sit pirmais! Nekad jau nevar zināt, kā viss izvērtīsies.

Iepriecināja, ka Ramoss spēja savākties pēc neveiksmes Čempionu līgā, kad viņš neiesita pret "Bayern". Pēc tam visi viņu apsmēja. Čalis vienkārši parādīja, ka tā bija neveiksme. Uzsita gandrīz kā Pirlo. Spēle bija līdzīga, spāņiem vairāk paveicās.

Domāju, ka otra fināliste būs Vācija, taču Itālija uz to maču izgāja ļoti labi noskaņojusies un ātri guva vārtus. Kasano atdeva lielisku piespēli, un Balotelli bija savā vietā. Otrie vārti Mario lieliski – ļoti spēcīgi iesita augšējā stūrī! Nemaz nebija variantu Noieram. Ja Vācija savus pirmos vārtus iesistu ātrāk, tad varbūt būtu cerības izglābties. Noiers slēdzās klāt standartsituācijā, taču īsti iespēju iesist otros vārtus nebija.

Vāciešiem pēdējos gados izšķirošajos mačos neiet. Gan iepriekšējā Eiropas čempionātā, gan arī Pasaules kausā. Šosezon "Bayern" arī Čempionu līgas finālā zaudēja. Lasīju, ka Švainštaigers ar Lāmu visur kopā zaudējuši. Jaunā paaudze Vācijai ir laba, taču pagaidām neko nav vinnējusi.

Finālā grūti kaut ko prognozēt. Jā, komandas vienreiz jau tikušās, taču apakšgrupas posma spēle no finālmača tomēr ļoti atšķiras spriedzes ziņā. Domāju, ka būs līdzīga spēle. Varbūt pat atkal viss nonāks līdz 11 metru sitieniem. Tagad visi safanojušies par Itāliju, pats gan fanošu par Spāniju. Lai spāņiem pirmajiem vēsturē izdodas uzvarēt Eiropas čempionātā, Pasaules kausā un atkal Eiropas čempionātā. Man ir nojauta, ka būs "pendeles". Rezultāts pēc 90 minūtēm varētu būt 0:0 vai 1:1. "Pendelēs" – kā paveiksies. Meistarībai pēcspēles sitinieos arī ir nozīme, taču visiem var nodrebēt nervi.

Spāņiem, kā vienmēr, pluss būs lielāka bumbas kontrole. Spānijai nav viena izteikta vārtu guvēja un arī vidēji daudz nesit, ja neskaita maču pret Īriju. Spānijai stiprā puse ir aizsardzība un vārtsargs. Priekšā seši pussargi, no kuriem jebkurš var iesist. Nav ne jausmas, no kura futbolista gaidīt briesmas.

Toties itāļiem spēcīgs uzbrukums. Itālija šajā čempionātā aizsardzībā īpaši vairs nesēž, raujas uz priekšu. Balotelli un Kasano labi saspēlējušies, Pirlo var iedot labu piespēli. Arī Itālijai ir spēcīgs vārtsargs. Abas komandas ir spēkos līdzvērtīgas un pierādīja, ka ir pelnījušas tikt finālā.

Mana čempionāta simboliskā izlase (4-1-3-2)

Bufons – Debušī, Ramoss, Pikē, Lāms – Pirlo – Ezils, Čavi, Injesta – Ronaldu, Balotelli
Treneris: Prandelli

Lasiet vēl:

Blanks: "Par čempionāta lielāko zvaigzni kļūs...
Blanks par labāko pirmajā kārtā nosauc Aršavinu
Blanks: "Anglijas un Zviedrijas spēle bija...
Blanks: "Par Nīderlandi esmu šokā"
Blanks: "Ronaldu ir labākais čempionātā, bet...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-07-01 22:46, pirms 12 gadiem
kobe.james rakstīja: Baigais izklāsts par pendelēm.... tur vnk spāņiem noplauka. Tik pat labi portugāļu štanga varēja lidot vārtos un spāņu sitiens nē.

Un finālā nebūs nekādas pendeles- 3-0 Itālija!

  +1 [+] [-]

, 2012-07-02 00:21, pirms 12 gadiem
kobe.james rakstīja: Baigais izklāsts par pendelēm.... tur vnk spāņiem noplauka. Tik pat labi portugāļu štanga varēja lidot vārtos un spāņu sitiens nē.

Un finālā nebūs nekādas pendeles- 3-0 Itālija!
Gandrīz uzminēji, tik 4:0, bet Spānijai!
Vamos Espania!