Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

RTU: "Pat "Babīte" pret mums juta diskomfortu, par nākamo gadu skaidrības nav"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

RTU: "Pat "Babīte" pret mums juta diskomfortu, par nākamo gadu skaidrības nav"
Juris Keišs
Foto: lff.lv

Sportacentrs.com ir sazinājies ar visiem 15 šīs sezonas komanda.lv 1.līgas klubiem, piedāvājot izteikt savas domas par aizvadīto sezonu. Šoreiz savas domas izteikusi devīto vietu ieguvusī RTU, konkrēti kluba prezidents Juris Keišs.

1. līgas klubiem uzdotie jautājumi:
1) Ko izdevās sasniegt un ko neizdevās (prieki un vilšanās)?
2) Kā vērtējat turnīru kopumā (organizācija, tiesāšana, sportiskais līmenis un konkurence)? Jūsu komentāri par jebko, kas ir sasāpējis vai tieši pretēji – par to, kas ļoti patīk un apmierina.
3) Vai jau šobrīd ir skaidrība par nākamo gadu (budžets, sastāvs, treneris utt.)?

RTU atbildes

1. Pirms sezonas sākuma orientējāmies iekļūt 1.līgas sešiniekā. Reāli palikām devītie. Neuzskatu, ka tā būtu liela neveiksme, ņemot vērā mūsu spēlētāju vecumu un faktu, ka šī bija mūsu pirmā pieredze 1.līgā. Es domāju, ka mūsu sāncenši novērtēja komandas potenciālu. Pat Babītes komanda, kura pārliecinoši uzvarēja 1. līgas čempionātā, spēlēs pret mums juta lielu diskomfortu.

2. Visumā 1.līgas čempionāta organizāciju vērtēju pozitīvi, kaut gan neiztika bez karotes darvas. Te ir jāmin Saldus komandas izkrišana čempionāta laikā, un protams, čempionāta pēdējās kārtas nenotikušās spēles Virslīgā un 1.līgā. Ņemot vērā pēdējā notikuma sabiedrībā izraisīto rezonansi kā LFF valdes loceklis ierosināju šos gadījumus izskatīt LFF valdes sēdē un Valdes locekļi šo iniciatīvu ir atbalstījuši. Bet jau šodien var secināt, ka pie šīs situācijas noveda nepilnības LFF sacensību reglamentos, kuras noteikti ir jānovērš. 1.līgas noslēguma pasākumā esam arī pārrunājuši dažas čempionāta epizodes. Mans ierosinājums kolēģiem bija ievērot futbola ētikas kodeksu (fair play) ne tikai uz laukuma, bet arī savstarpējā komunikācijā. Ceru, ka šis aicinājums tiks sadzirdēts.

3. Par nākamo gadu skaidrības vēl nav. Lai nodrošinātu komandas dalību 1.līgā pieklājīgā līmenī, jābūt atbilstošām finansējumam. Tādā ziņā mums šī sezona bija ļoti smaga, un es īpaši nevēlos komentēt, kāpēc tā sanāca. Varu tikai secināt, ka komandai ir vajadzīgi nopietni sponsori un esmu pārliecināts, ka tāda līmeņa komandai pa spēkam ir visaugstākie mērķi, kas varbūt motivēs sniegt komandai finansiālo atbalstu no biznesa pārstāvjiem.

Atbildes sniedza RTU FC prezidents Juris Keišs.

komanda.lv dalībnieku kopsavilkums par 2016. gada sezonu

VKlubsApskats
1.Babīte"Komanda gatava Virslīgai; pamatā liksim esošo sastāvu"
2.AFA Olaine/Super Nova
3.Auda"Negribētos; ka 1. līgai var pievienoties jebkura komanda; kas to vēlas"
4.Valmiera
5.Rēzekne"Problēmas ir turnīra beigās; kad jaunieši beidz skolu un dodas prom"
6.Tukums 2000"Prieks; ka izdevās sasist vairāk nekā 100 vārtus"
7.Smiltene"Prieks; ka mazā Smiltene ar tik jaunu sastāvu konkurē ar pieredzējušajiem"
8.Skonto
9.RTU"Pat "Babīte" pret mums juta diskomfortu; par nākamo gadu skaidrības nav"
10.Staiceles Bebri"Pusi no punktiem ieguvām pēdējās septiņās spēlēs"
11.Alberts"Sasniegt mērķi bija nereāli; turnīra līmenis nedaudz krities"
12.Ogre"Vairāki jaunieši sezonas laikā no puišeļiem izveidojās par vīriem"
13.Preiļi"Turpinām "futbolizēšanu"; mēs par sakoptu vidi! Ņesterenko nepatīkami pārsteidza"
14.Jēkabpils
15.Saldus

     [+] [-]

, 2016-11-25 17:28, pirms 7 gadiem
Eeee Novicka kungs vai tiesam RTU bij turnira uzvaretaja?? Ka tik kautko uzskricelet ibio.

     [+] [-]

, 2016-11-26 10:33, pirms 7 gadiem
Kādu iemeslu dēļ vecais RTU ( Rīgas futbola čempionāts 2015 , Rīgas futbola čempionāts 2016 ) izstājās no 2.līgas čempionāta?