Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

"Rēzekne": "Problēmas ir turnīra beigās, kad jaunieši beidz skolu un dodas prom"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Rēzekne": "Problēmas ir turnīra beigās, kad jaunieši beidz skolu un dodas prom"
Līdzjutēji šī gada 1. līgas apmeklētākajā mačā - "Rēzekne" pret "Skonto"
Foto: Juris Gutmans

Sportacentrs.com ir sazinājies ar visiem 15 šīs sezonas komanda.lv 1.līgas klubiem, piedāvājot izteikt savas domas par aizvadīto sezonu. Šoreiz savas domas izteikuši 5. vietu ieguvusī "Rēzekne", konkrēti komandas treneris Romāns Ščavinskis.

1. līgas klubiem uzdotie jautājumi:
1) Ko izdevās sasniegt un ko neizdevās (prieki un vilšanās)?
2) Kā vērtējat turnīru kopumā (organizācija, tiesāšana, sportiskais līmenis un konkurence)? Jūsu komentāri par jebko, kas ir sasāpējis vai tieši pretēji – par to, kas ļoti patīk un apmierina.
3) Vai jau šobrīd ir skaidrība par nākamo gadu (budžets, sastāvs, treneris utt.)?

"Rēzeknes" atbildes

Pirmkārt, izsakām pateicību visiem, kas šo sezonu padarīja interesantu un aizraujošu! Apsveicam arī medaļniekus, trenerus, spēlētājus, kas šajā sezonā spēja izpildīt izvirzītos mērķus!

1. Ir divējādas sajūtas par aizvadīto sezonu. No vienas puses skaidri apzinājāmies spēku samēru, samērā precīzi prognozējām tos klubus, kas cīnīsies par godalgām, kas būs tabulas vidusdaļā un kas būs pastarīšu lomā. Sezonas uzdevums bija izcīnīt pēc iespējas augstāku vietu un noteikti būt tabulas augšdaļā.

No otras puses ir sarūgtinājums - atrodoties lielāko sezonas daļu otrajā vietā, čempionāta izskaņā aizvadījām vairākas neveiksmīgas spēles, kas arī izšķīra vietu sadalījumu. Rezultātā izlaidām ne tikai iespēju pacīnīties par vietu pārspēlēs, bet arī par godalgām.

2. Čempionāta līmenis, manuprāt, ir audzis. Komandu līmenis ir izlīdzinājies, to var redzēt arī čempionāta kopvērtējuma tabulā. Kas attiecas uz čempionāta norisi, tad ir maznozīmīgi trūkumi, kurus iespējams novērst, tāpēc īpaši nevēlos tos komentēt. Tiesnešu darbs ir viena no mūžīgajām diskusiju tēmām. Neatceros gadījumu, kad būtiskas tiesnešu kļūdas šogad ietekmēja spēles iznākumu.

3. Komanda šobrīd devusies pelnītā atvaļinājumā, savukārt treneru štābs un vadība plāno nākamā gada budžetu un komandas komplektāciju. Būtiska budžeta palielināšana nav gaidāma, tāpēc lielākais izaicinājums ir sastāva komplektācija. Lielas problēmas mums sagādā čempionāta izskaņa, kad vietējie jaunieši pabeidz skolas gaitas un dodas prom labākas dzīves vai jaunas mācību iestādes meklējumos. Diemžēl tā ir mūsu reģiona specifika un problēma. Cerams, ka ar laiku spēsim radīt tādus apstākļus jauniešiem, lai viņus varētu noturēt Rēzeknē.

Un noslēgumā kluba vārdā vēlos pateikties Rēzeknes domei par komandas atbalstu, kā arī mūsu uzticīgajiem līdzjutējiem, kas kārtējo reizi pierādīja, ka Rēzeknē futbolu mīl!

Atbildes sniedza "Rēzeknes" galvenais treneris Romāns Ščavinskis.

komanda.lv dalībnieku kopsavilkums par 2016. gada sezonu

VKlubsApskats
1.Babīte
2.AFA Olaine/Super Nova
3.Auda"Negribētos; ka 1. līgai var pievienoties jebkura komanda; kas to vēlas"
4.Valmiera
5.Rēzekne"Problēmas ir turnīra beigās; kad jaunieši beidz skolu un dodas prom"
6.Tukums 2000"Prieks; ka izdevās sasist vairāk nekā 100 vārtus"
7.Smiltene"Prieks; ka mazā Smiltene ar tik jaunu sastāvu konkurē ar pieredzējušajiem"
8.Skonto
9.RTU
10.Staiceles Bebri"Pusi no punktiem ieguvām pēdējās septiņās spēlēs"
11.Alberts"Sasniegt mērķi bija nereāli; turnīra līmenis nedaudz krities"
12.Ogre"Vairāki jaunieši sezonas laikā no puišeļiem izveidojās par vīriem"
13.Preiļi"Turpinām "futbolizēšanu"; mēs par sakoptu vidi! Ņesterenko nepatīkami pārsteidza"
14.Jēkabpils
15.Saldus

     [+] [-]

, 2016-11-21 22:57, pirms 7 gadiem
Nabaga Skonto

  +2 [+] [-]

, 2016-11-22 00:11, pirms 7 gadiem
Futbolisti devušies pelnītā atpūtā? Puse komandas raujas Latvijas telpu futbola virslīgā! Kāda nu kuram tā atpūta.😂😂😂