Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2551, Did:0, useCase: 3

Visu laiku labākā Čehija: Eirolīgas zvaigznes, mērķis - play-off

Andrejs Siliņš

Visu laiku labākā Čehija: Eirolīgas zvaigznes, mērķis - play-off
Čehijas basketbola zvaigzne Jans Veselijs
Foto: AP/Scanpix

Kad pagājušā gada decembrī Disnejlendā noskaidrojās "EuroBasket 2015" grupu sastāvi, latviešu līdzjutēji priekā sita plaukstas par vairākiem ielozētajiem pretiniekiem. Starp tiem, kas tiek ieskaitīti "obligāti uzvaramo" kategorijā, ir arī čehi. "Aiz sānu līnijas" piedāvā iepazīties ar Čehijas izlasi, kuras sastāvā netrūkst Eiropas līmeņa zvaigžņu.

Basketbols Čehijā

Nav vērts pārspīlēt, sakot, ka Čehijā basketbolam būtu liela nozīme cilvēku ikdienā. Protams, sporta veids numur viens Čehijā ir hokejs, kas atnesis pasaules čempionātu un olimpisko spēļu medaļas visos kalumos. Tāpat sev atbilstoši populārs ir sporta karalis futbols, jo izlase ir starp pasaules Top20 valstsvienībām, savulaik bijusi pat pasaules ranga vicelīdere. "Es teiktu, ka basketbols ir starp trešo un piekto populārāko sportu Čehijā. Aptuveni vienā popularitātes līmenī ar vieglatlētiku un ziemas sportiem, īpaši biatlonu, kas kļūst īpaši populārs," basketbola vietu Čehijas sporta virtuvē atklāj čehu portāla idnes.cz žurnālists Miroslavs Nemī. "Cilvēki zina mūsu labākos basketbolistus un ir informēti par "Nymburk" kluba sekmēm."

"Nymburk" ir pārliecinošs Čehijas klubu basketbola grands, kas pievērš pastiprinātu uzmanību startiem starptautiskajā arēnā - vai tā būtu Adrijas līga (2010/2011), VTB līga (no 2011. gada) vai Eiropas kauss. Jaunajā sezonā "Nymburk" turpinās dalību VTB līgā, kā arī iemēģinās roku jaunajā FIBA Eiropas kausa turnīrā. Protams, sezonas izskaņā kluba galvenais mērķis atkal būs Čehijas titula aizsargāšana. "Nymburk" izcīnījusi titulu pēdējos 12 gadus pēc kārtas, savukārt Čehijas kausa izcīņā triumfēts desmit no 11 reizēm. Pēdējos astoņus gadus "Nymburk" spēlēja ULEB Eiropas kausā, regulāri pārvarot pirmo turnīra kārtu, bet augstāk par ceturtdaļfinālu (2010, 2012) tikt nav izdevies. 2010. gadā līdz pusfinālam pietrūka salīdzinoši maz, jo ceturtdaļfināla cīņas pret Jāņa Blūma pārstāvēto "Bilbao Basket" izvērtās sīvas un divu spēļu summā zaudējums piedzīvots vien ar sešiem punktiem (99:105). Divus gadus vēlāk ceturtdaļfinālā atzīts Jāņa Strēlnieka pārstāvētās Sanktpēterburgas "Spartak" pārākums (135:154). Otrajā mačā Strēlniekam 19 punkti un četras piespēles.

Savulaik čehu klubā "Prostejov" sezonu (2009/2010) aizvadīja latviešu spēka uzbrucējs Pāvels Veselovs, bet Čehijas basketbola saistība ar Latviju ir arī Prāgas "Get Better Academy" veidolā. Šajā akadēmijā basketbola prasmes pēdējos gados slīpēja U20 izlases vadošie spēlētāji Kristaps Gludītis un Ervīns Mežnieks. Savukārt šovasar pirms pievienošanās izlases kandidātiem Prāgā trenējās Haralds Kārlis un pirms pievienošanās "Barcelona" - Rodions Kurucs.

"Nymburk" lielāko starptautiskajā arēnā izcīnīto panākumu Top5

GadsRezultāts
2010ULEB Eiropas kausa 1/4fināls
2012ULEB Eiropas kausa 1/4fināls
2011ULEB Eiropas kausa Top16
2013ULEB Eiropas kausa Top16
2014ULEB Eiropas kausa Top16

""Nymburk" pārliecinošais atrāviens pret citām čehu komandām padara Čehijas čempionātu mazāk interesantu. Diemžēl. Tā ir arī atbilde uz jautājumu par potenciālo naudas devēju interesi investēt basketbolā - "Nymburk" tiek pie naudas, pārējiem nav tik daudz," Nemī atzīst, ka vietējā čempionāta mači nespēj piesaistīt cilvēku interesi. "Vislabākā lieta popularitātes augšanai būtu Čehijas izlases sekmes starptautiskā līmenī, piemēram, Eiropas čempionātā."

Čehoslovākijai ir lielas un bagātas basketbola tradīcijas, komanda 12 reizes izcīnīja Eiropas čempionātu medaļas. Labākais rezultāts bija čempiontituls 1946. gadā, bet septiņas reizes izdevās spēlēt olimpiskajās spēlēs. No 1993. gada, kad Čehija atdalījās no Slovākijas, Eiropas čempionātos nav gājis tā, lai čehiem būtu pamats lielam priekam par basketbola izlasi (jaunatnes līmenī laiku pa laikam izdodas nostartēt salīdzinoši labi un parādās jauni talanti). Proti, finālturnīram kvalificēties izdevies vien trīs reizes un labākais rezultāts sasniegts pirmajā finālturnīrā 1999. gadā, kad grupu turnīrā izdevās pieveikt varenās Lietuvu (78:62) un Grieķiju (83:72), kas no D grupas ļāva iziet kā pirmajai vietai. Tomēr turpinājumā sekoja zaudējumi horvātiem (64:86), itāliešiem (68:95) un turkiem (73:78), tāpēc augstāk par 11. vietu turnīra noslēgumā tikt neizdevās. Par otro rezultatīvāko turnīra spēlētāju togad kļuva Valparaiso universitātes čehu students Lubošs Bārtons (18,7 punkti), kurš vēlāk spēlēja Eiropas grandos ("Fortitudo", "Barcelona" u.c.), bet šogad 35 gadu vecumā atkal kandidē uz vietu izlasē.

Bārtons bijis izlases rindās visos finālturnīros, tai skaitā arī pirms diviem gadiem Slovēnijā. kad čehi atkal bija salīdzinoši tuvu tikšanai ārā no grupas. Izrādījās, ka zaudējums ar diviem punktiem (60:62) slovēņiem turnīra pirmajā spēlē aizlika kāju priekšā - slovēņi ar vienu uzvaru vairāk kā pēdējie no C grupas iekļuva otrajā kārtā.

Čehijas gaitas Eiropas čempionātu finālturnīros

GadsBilanceVieta
19992-411. vieta
20070-315. vieta
20132-314. vieta

Zvaigznes

Par visu laiku izcilāko čehu basketbolistu tiek uzskatīts Jirži Zideks, seniors, kurš 1966. gadā aizveda Prāgas "Slavia" līdz Eirolīgas finālam, gadu vēlāk ar komandu spēlēja Eirolīgas pusfinālā. 1968. gadā Zideks Eiropas kausu uzvarētāju kausa finālā aptuveni 65 000 skatītāju klātbūtnē Atēnās guva 31 punktu, tomēr "Slavia" piekāpās vietējai AEK. Gadu vēlāk "Slavia" ar Zideku priekšgalā turnīrā triumfēja. 2001. gada vasarā Zideku senioru atzina par labāko Čehijas basketbolistu 20. gadsimtā. Viņa dēls bija pirmais čehs NBA - centrs Jiri Zideks juniors no 1995. līdz 1998. gadam uzspēlēja "Hornets", "Nuggets" un "SuperSonics" komandās, bet vēlāk ar "Žalgiri" izcīnīja Eirolīgas titulu. Zideks seniors un juniors ir vienīgie tēvs un dēls, kas abi spēlējuši Eirolīgas finālā. Aizsargs Jirži Velšs NBA nonāca 2002. gadā un četru sezonu laikā pārstāvēja "Warriors", "Celtics", "Cavaliers" un "Bucks". Savukārt trešais čehs NBA bija spēka uzbrucējs Jans Veselijs (2011-2014 "Wizards", "Nuggets"). Čehijā dzimis, taču slovāks pēc tautības bija Ričards Petruška (1993. gadā nepilna sezona "Rockets" sastāvā).

Eiropā spoži spīdējusi 202 centimetrus garā Bārtona zvaigzne. 2010. gadā Bārtons "Barcelona" sastāvā kļuva par Eirolīgas čempionu, bet kopš pagājušās sezonas Čehijas karogu Katalonijā nes aizsargs Tomāšs Satoranskis. Satoranskis bija Kristapa Porziņģa komandas biedrs Seviļā, bet pirms pagājušās sezonas pārgāja uz Barselonas klubu, kura sastāvā aizvadīja solīdu debijas sezonu Eirolīgā (7,2 punkti, 3,2 piespēles, 3,0 atlēkušās bumbas) un raisīja interesi "Wizards" klubam. Vašingtonas organizācija draftēja 201 centimetru garo aizsargu 2012. gada drafta otrajā kārtā (#32) un tiek runāts, ka pēc nākamās sezonas klubs vēlas redzēt sastāvā atlētisko "caurgājēju", kurš jau trīs reizes saņēmis Čehijas gada labākā basketbolista atzinību.

Janam Veselijam paredzēja spožu nākotni aiz okeāna, par ko liecina augstais 6. numurs 2011. gada NBA draftā. Eiropā Veselijs sevi jau bija pierādījis kā "Partizan" līderis, pie tam ar savu 211 centimetrus garo augumu spēlēja trešā numura pozīcijā. Tomēr pāreja uz NBA neizdevās tāda, par kādu sapņots - nostiprināties neizdevās, piedevām amerikāņi nolēma, ka Veselijam profesionāļa karjera jāattīsta tieši spēka uzbrucēja pozīcijā, kas pāreju uz NBA padarīja vēl sarežģītāku. Pagājušajā vasarā Veselijs nolēma pamest NBA un pievienojās Stambulas "Fenerbahce", kur apliecināja, ka atbilst Eiropas zvaigznes statusa spēlētājam (Eirolīgā vidēji 11,2 punkti, 5,4 bumbas, 1,0 bloķēts metiens).

Arī čehi nav iztikuši bez iespējas naturalizēt kādu amerikāni valstsvienības vajadzībām. Burtiski pirms dažām dienām par Čehijas pilsoni kļuva spēka uzbrucējs Bleiks Šilbs. Saistība ar Čehiju 201 centimetru garajam basketbolistam ir neliela - karjeras sākumā divas sezonas (2007-2009) nospēlētas "Nymburk" vienībā, bet vēlāk ar labām individuālām sekmēm spēlēts arī Eirolīgā (vidēji 13,8 punkti, 3,9 bumbas, 3,8 piespēles, viena pārtverta bumba). Jaunajā sezonā Šilbs spēlēs Stambulas "Galatasaray", bet pirms tam debitēs Eiropas čempionātā.

Čehijas basketbolistu Top5

SpēlētājsPozīcijaDz.gadsKlubs
Jans VeselijsSpēka uzbrucējs1990Fenerbahce Ulker (Turcija)
Tomāšs SatoranskisAizsargs1991Barcelona (Spānija)
Jirži VelšsAizsargs1980Nymburk
Bleiks ŠilbsSpēka uzbrucējs1983Galatasaray (Turcija)
Pāvels PumprlaVieglais uzbrucējs1986Obradoiro (Spānija)

Kurš ir Čehijā vislabāk zināmais latviešu basketbolists?
"Pateicoties dalībai VTB līgā, Čehijā zina VEF klubu. No spēlētājiem varētu nosaukt Kristapu Janičenoku, Kasparu Bērziņu, tāpat Jāni Blūmu un Kristapu Porziņģi, arī Kasparu Kambalu," atbild portāla basketmag.cz vadītājs Miroslavs Paskovskis.

Viens no Čehijas talantīgākajiem jaunās paaudzes spēlētājiem Tomāšs Satoranskis "Barcelona" sastāvā.
Foto: AFP/Scanpix

Izlases gatavošanās

Čehijas izlases galvenais treneris ir izraēliešu speciālists Ronens Ginzburgs, kurš Čehijā ieradās 2006. gadā un ilgu laiku dažādās pozīcijās strādājis "Nymburk" treneru štābā, bet pie izlases stūres šī būs tikai otrā vasara. Atšķirībā no kvalifikācijas turnīra pagājušajā vasarā, kad nespēlēja vairāki, piemēram, Jans Veselijs, šogad čehiem izdevies sapulcināt visus labākos spēkus. "Šī varētu būt visu laiku labākā Čehijas izlase un viena no labākajām Čehoslovākijas vēsturē. Galvenie trumpji būs atlētiskums, ātrums, kā arī jaunības un pieredzes savienošanās," uzskata basketmag.cz vadītājs Paskovskis.

Ginzburgs jūlija sākumā pārbaudīja tālākās rezerves, un B izlase aizvadīja trīs pārbaudes mačus pret Dāniju un pret Čehijas U18 izlasi. Valstsvienība darbu sāka 19 vīru sastāvā, bet pirmo pārbaudes cīņu aizvadīja 1. augustā. Pie pirmās uzvaras tika desmit dienas vēlāk, kad ar 86:71 apspēlēja Japānu. Līdz šim aizvadītajās astoņās spēlēs panākuma garšu izdevies sajust vēl tikai vienu reizi - pagājušajā nedēļas nogalē pieveikta šovasar visai pārsteidzoši nīkuļojošā Bosnija (98:93). Līdz finālturnīram čehi aizvadīs vēl vienu maču, 30. augustā viesojoties pie spāņiem Saragosā.

"Spēlētāji un treneri tic, ka ar katru spēli sniegums kļūst labāks, taču komandai ir vajadzīgs laiks, lai saspēlētos," Nemī neuzskata, ka vājie rezultāti pārbaudes mačos ir rādītājs tam, kāda izlase izskatīsies čempionātā. "Ģērbtuvē ir laba ķīmija, bet laukumā vēl nepieciešams laiks." Neraugoties uz rezultātu trūkumu, čehi saglabā piesardzīgu optimismu par izlases iespējām čempionātā, un viens no iemesliem ir tas, ka tikai viena no deviņām pārbaudes cīņām notikusi vai notiks savā laukumā, pie tam tajā izcīnīta uzvara pār Japānu.

Čehijas izlases kandidāti 2015

SpēlētājsPozīcijaAugumsDz.gadsKlubs
Jakubs ŠirinaAizsargs186 cm1987Opava
Davids JenileksAizsargs196 cm1990Anwil (Polija)
Tomāšs SatoranskisAizsargs201 cm1991Barcelona (Spānija)
Jirži VelšsAizsargs201 cm1980Nymburk
Pāvels PumprlaUzbrucējs198 cm1986Obradoiro (Spānija)
Bleiks ŠilbsUzbrucējs201 cm1983Galatasaray (Turcija)
Lukāšs PalizaUzbrucējs202 cm1989Bayreuth (Vācija)
Vojteks HrubansUzbrucējs202 cm1989Nymburk
Lubošs BārtonsUzbrucējs202 cm1980Nymburk
Pāvels HouškaUzbrucējs203 cm1984Nymburk
Patriks AudaUzbrucējs206 cm1989AZS Koszalin (Polija)
Jans VeselijsUzbrucējs211 cm1990Fenerbahce Ulker (Turcija)
Petrs BendaCentrs203 cm1982Nymburk
Kamils ŠvrdliksCentrs205 cm1986Pardubice
Ondrejs BalvinsCentrs216 cm1992Sevilla (Spānija)

Galvenais treneris: Ronens Ginzburgs (Nymburk)

Šobrīd uz 12 vietām palikuši 15 kandidāti, bet gaidāms, ka pirms pēdējās pārbaudes cīņas pret Spāniju jau tiks nosaukts sastāvs čempionātam.

Čehijas izlases pārbaudes spēles 2015

DatumsVietaSpēleRezultātsLīderi
1.08.ValbžihaČehija - Polija52:70Houška 9; Auda 8; Satoranskis 8; Jelineks 8
2.08.ValbžihaČehija - Polija64:65Benda 14; Satoranskis 11; Velšs 11
7.08.VeclāraČehija - Vācija61:68Satoranskis 14; Auda 7; Širina 6; Veselijs 6
8.08.VeclāraČehija - Vācija68:75Hrubans 19; Satoranskis 12; Veselijs 10
11.08.BrnoČehija - Japāna86:71Veselijs 20+13ab; Bārtons 16; Jenileks 13
21.08.KsanteČehija - Grieķija56:70Satoranskis 13; Jelineks 8; Šilbs 7
22.08.KsanteČehija - Krievija85:86Veselijs 22; Satoranskis 12+10rp+8ab; Benda 12
23.08.KsanteČehija - Bosnija un Hercegovina98:93Satoranskis 22; Velšs 15; Auda 11
30.08.SaragosaČehija - Spānija68:81Satoranskis 14; Veselijs 14

Vēsturiskie dueļi

Latvijas un Čehijas ceļi dažādos, oficiālos un neoficiālos, turnīros krustojušies septiņas reizes, ja skaitām arī 1937. gadu, kad Eiropas čempionātā Rīgā spēlējām pret Čehoslovākiju. Pārliecinošā uzvara pār čehiem turnīra pirmajā dienā gan lielu ieguldījumu nedeva, jo čehoslovākus sita visi un grupā Latvijai bija sliktāka punktu attiecība pret Poliju un Franciju, tāpēc nācās nolikt pirmo Eiropas čempionu pilnvaras un cīnīties vien par piekto vietu (neveiksmīgi, jo zaudēts igauņiem). Turnīra finišā čehoslovāki bija turpat līdzās - septītajā vietā.

Kopš 1993. gada komandas tikušās sešas reizes, uzvaras dalot uz pusēm: oficiālajās spēlēs labāk gājis čehiem, pārbaudes cīņās - latviešiem. Pēdējo reizi Latvija un Čehija spēlēja 2008. gada vasarā, kad pārbaudes mačos latvieši izcīnīja divas uzvaras (87:76, 70:55). Tovasar mačus Nenada Trajkoviča vadītās izlases rindās pret čehiem spēlēja arī pašreizējās komandas pieredzējušākie vīri Kristaps Janičenoks un Jānis Blūms.

Latvijas un Čehijas spēles FIBA turnīros

GadsVietaTurnīrsRezultāts
1937RīgaEČ finālturnīrs44:11*
1993VroclavaEČ kvalifikācija87:81
1997OpavaEČ kvalifikācija69:77
1998VentspilsEČ kvalifikācija60:73
Kopējā bilance:2-2

* - spēle pret Čehoslovākiju

Vēsturiskā bilance un pašu savāktais sastāvs liek čehiem uzskatīt sevi par vienlīdzīgu spēku Latvijas izlasei, atzīst idnes.cz žurnālists Miroslavs Nemī: "Latvija tiek uzskatīta par vairāk vai mazāk tāda paša līmeņa komandu. Tādēļ ir uzskats, ka tieši pret Latviju mums būs ārkārtīgi svarīga spēle, un tās uzvarētājam būs milzīgas priekšrocības sasniegt izslēgšanas turnīru." Neilgi pēc izlozes pagājušā gada decembrī Čehijas treneris Ronens Ginzburgs nosauca Latviju (nevis Lietuvu) par D grupas galveno favorīti, iespējams, tādā veidā cementējot sev attaisnošanos, ja spēle pret latviešiem neizdodas tāda, kā plānots.

Mērķis, cerības

Tā kā jau iepriekš čehu žurnālisti norādīja, ka sapulcināta, iespējas visu laiku spēcīgākā Čehijas izlase, no tās tiek gaidīts arī līdz šim labākais rezultāts finālturnīros. "Mums ir lieli mērķi. Nebūtu gudri tos atklāt tagad. Vienkārši jāiet soli pa solim. Tas nebūs viegls ceļš. Ja esam formā un mums nav savainojumu, ja strādājam pie komandas ķīmijas, varam aizvadīt labu turnīru," jūlija vidū eurobasket2015.org sacīja treneris Ginzburgs.

Oficiālais mērķis uzstādīts pietiekami reālistisks - pārvarēt grupu turnīru un tikt izslēgšanas spēlēs. "Arī līdzjutēji gaida to pašu," žurnālists Nemī norāda, ka nekādas "tagad vai nekad" tipa domāšanas, neskatoties uz sastāvu, nav ne basketbolistiem, ne arī līdzjutējiem. Runājot par pēdējiem, Nemī norāda, ka "saujiņa" čehu fanu (uz Lietuvas un Igaunijas fona) varētu doties atbalstīt komandu Rīgā: "Cerams, tie būs pāris simti cilvēku. Visi zina, ka nav viegli dabūt biļetes, jo ir liela interese ne tikai no Latvijas, bet visa Baltijas reģiona."

Interesanti, ka turnīra laikā Rīgā notiks arī Latvijas un Čehijas futbola izlašu spēle (6. septembrī "Skonto" stadionā "Euro 2016" kvalifikācija), un daudzas ceļojumu kompānijas Čehijā piedāvājot apvienot futbola un basketbola apmeklēšanu.

Latvijas pretinieču vizītkartes:

PublicētsKomanda
19. augustāBeļģija
25. augustāLietuva
27. augustāČehija
1. septembrīUkraina
3. septembrīIgaunija

  +8 [+] [-]

, 2015-08-27 10:17, pirms 9 gadiem
Paldies par rakstu un gaidam nakamo

  -4 [+] [-]

, 2015-08-27 10:17, pirms 9 gadiem
Atceros, ka to Nymburk regulāri ASK sakāva ar lielām starpībām! ASK bija labākais klubs, un būtu vēl tagad, ja nebūtu klubs izzagts un izlaupīts!

  +2 [+] [-]

, 2015-08-27 10:32, pirms 9 gadiem
Gari gan tie čehi savākušies... Skaidrs ir viens - jānoskaņojas pirms spēles un nedrīkst viņus nenovērtēt, citādi varam arī zaudēt.

  +7 [+] [-]

, 2015-08-27 10:47, pirms 9 gadiem
Bīstama izlase
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2015-08-27 10:55, pirms 9 gadiem
Porzinqis rakstīja: Satoranski > Strēlnieks
Veselijs > Bērzs

Sorry guys..
pārējais lv sastāvs > pārējais Čehijas sastāvs

Sorry guys...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-08-27 11:06, pirms 9 gadiem
Arii Velshs speeleeja 1999.gada f-turniiraa.

  -1 [+] [-]

, 2015-08-27 11:10, pirms 9 gadiem
Porzinqis rakstīja: Varbuut , bet nevajag uzvesties taa ka mums chehi buutu jaasagrauj. Buss lidziga spele
Tas tiesa. Manuprāt, vispār nevajag baigi sacerēties, ka mēs vinnēsim visas 4 ''vājās'' izlases un tad pacīnīsimies ar Lietuvu. Lai uzvarētu šīs 4 spēles vajag stabilitāti, kas Latvijas izlasei nav tuva īpašība, taka es personīgi jau esmu gatavs vismaz vienam zāģim, ja neskaita Lietuvu. Protams, ceru, ka mana prognoze nepiepildīsies...

     [+] [-]

, 2015-08-27 11:14, pirms 9 gadiem
Buhatajs_v1 rakstīja: Tas tiesa. Manuprāt, vispār nevajag baigi sacerēties, ka mēs vinnēsim visas 4 ''vājās'' izlases un tad pacīnīsimies ar Lietuvu. Lai uzvarētu šīs 4 spēles vajag stabilitāti, kas Latvijas izlasei nav tuva īpašība, taka es personīgi jau esmu gatavs vismaz vienam zāģim, ja neskaita Lietuvu. Protams, ceru, ka mana prognoze nepiepildīsies...
Esam 3p metēji, bet ja nespēsim mest ar labu % savās mājās, tad tālāk vispār nav ko darīt...

  -1 [+] [-]

, 2015-08-27 11:22, pirms 9 gadiem
Kungi, piesardzīgs optimisms ir laba lieta, bet neaizmirsīsim, ka ļoti daudz būs atkarīgs no tā, kā tiesās! Ja jau pirmajās minūtēs mums ar piezīmēm noņems nost Bertānu, Strēlnieku, Bērziņu, tad būs ļoti grūti tikai ar Timmas tālmetieniem uzvarēt spēli!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-08-27 11:36, pirms 9 gadiem
Uz papīra top5 spēlētāji čehiem spēlē labākos klubos nekā latvieši

  +1 [+] [-]

, 2015-08-27 11:41, pirms 9 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Kungi, piesardzīgs optimisms ir laba lieta, bet neaizmirsīsim, ka ļoti daudz būs atkarīgs no tā, kā tiesās! Ja jau pirmajās minūtēs mums ar piezīmēm noņems nost Bertānu, Strēlnieku, Bērziņu, tad būs ļoti grūti tikai ar Timmas tālmetieniem uzvarēt spēli!
Tad Peiners uz sevi paņems. Viņš tieši pret tādām izlasēm, kā čehi un Ukraina būs ļoti neparocīgs.

  +2 [+] [-]

, 2015-08-27 11:43, pirms 9 gadiem
Chiibo8 rakstīja: Uz papīra top5 spēlētāji čehiem spēlē labākos klubos nekā latvieši
Vecvagars spēlē žalgirī vai čehiem ir kāds no Eirolīgas uz maiņu?

  -1 [+] [-]

, 2015-08-27 11:44, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Tad Peiners uz sevi paņems. Viņš tieši pret tādām izlasēm, kā čehi un Ukraina būs ļoti neparocīgs.
...ja Peineru vispār paņems izlasē... Pēc pēdējām Bagatska prognozēm 50/50 esot (veselības dēļ...)...

  -2 [+] [-]

, 2015-08-27 12:02, pirms 9 gadiem
Basītī, Čehija? Nekad, tas viņiem jau ir panākums ka viņi vispār spēlē finālturnīrā

  +2 [+] [-]

, 2015-08-27 12:17, pirms 9 gadiem
lacis67 rakstīja: Basītī, Čehija? Nekad, tas viņiem jau ir panākums ka viņi vispār spēlē finālturnīrā
To nevarētu teikt par sieviešu izlasi, kas pat bija čempione!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-08-27 19:03, pirms 9 gadiem
lacis67 rakstīja: Basītī, Čehija? Nekad, tas viņiem jau ir panākums ka viņi vispār spēlē finālturnīrā
Tu nepārtraukti sprēgā ar muļķībām

  +2 [+] [-]

, 2015-09-09 16:31, pirms 9 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Atceros, ka to Nymburk regulāri ASK sakāva ar lielām starpībām! ASK bija labākais klubs, un būtu vēl tagad, ja nebūtu klubs izzagts un izlaupīts!
Kur un kad tieši?

CEZ Nymburk - ASK Riga | EuroCup (2007) | FIBA...
ASK Riga - CEZ Nymburk | EuroCup (2007) | FIBA...