Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource641 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource641), Fid:2963, Did:0, useCase: 3

Klausītava | "Sudraba Zēni" #2: Superdanks un piedāvājums no Barsas | Jānis Bērziņš

Andrejs Siliņš

Klausītava | "Sudraba Zēni" #2: Superdanks un piedāvājums no Barsas | Jānis Bērziņš
Foto: Arnolds Auziņš / Beāte Bērziņa / Latvijas Radio

Lai izcīnītu lielus panākumus, komandai jāstrādā kā vienotam mehānismam un spēlētājiem labi jāsaprot savas lomas. Un nepieciešami arī līderi. Viens no šīs izlases līderiem 2013. gadā bija Jānis Bērziņš jeb Bonis - viņš guva visvairāk punktu Latvijas komandai, gandrīz piekto daļu no visiem izlases punktiem šajā turnīrā. Spēlētājs, kurš turnīra noslēgumā tika iekļauts čempionāta simboliskajā izlasē un jau pāris mēnešus pēc sudraba izcīnīšanas debitēja pieaugušo Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Pēc izcīnītā sudraba U20 izlasē par Jāni interese bija no dažādu valstu klubiem, arī Spānijas superklubs “Barcelona” bija gatavs likt galdā līgumu, tomēr Bonis izvēlējās palikt Rīgā.

Kas zina, kā būtu attīstījusies Jāņa karjera, ja ne melnā josla - četru gadu garumā trīs reizes tika saplēsta krusteniskā saite vienā un tai pašā ceļgalā. Desmit gadus pēc sudraba izcīnīšanas Bonis atzīst - šobrīd basketbols primāri ir viņa darbs, ziedošanās sportisko sapņu vārdā palikusi pagātnē.


  +1 [+] [-]

, 2023-06-27 12:18, pirms 10 mēnešiem
Laba intervija! Veiksmi turpmakaja karjera Bonim

     [+] [-]

, 2023-07-02 09:10, pirms 10 mēnešiem
Viņi mani izīrētu uz Fuenlabradu.. un?

Šmits tur arī spēlēja gan pirms līguma ar Barcelona gan pēc tam kad noslēdza līgumu ar Barcelona tika izīrēts uz Fuenlabrada un tagad Šmits ir tur kur ir.

Vismaz bija garantija ka spēlēt tiktu kkādas minūtes

Katram savs ceļš ejam un katrs pats labāk zina kas viņam ir vajadzīgs.

Vismaz bija garantija ka spēlēt tiktu kkādas minūtes