Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas intrigas: Atvadas no vidusskolas un 12. klases eksāmenu kārtošana

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Virslīgas intrigas: Atvadas no vidusskolas un 12. klases eksāmenu kārtošana
Parasts Virslīgas mačs Valmierā
Foto: Jānis Līgats

Kamēr maza saujiņa Latvijas sporta fanu vēl turpina sekot pasaules hokeja čempionātam, progresīvākie līdzjutēji pat nedomā novērsties no SynotTip futbola Virslīgas kaislībām. Sākoties otrajam aplim intrigu līmenis turpina celties, tāpēc mēs nevienā brīdī nedomājam atgriezties pie klasiskiem preview materiāliem, kur tiek uzskaitīta aizpagājušā gadsimtā dibināto klubu savstarpējo spēļu statistika.

Centrālā spēle!

Ceturtdien Virslīgas valdes priekšsēdētājs un RFS ģenerāldirektors ar lepnumu paziņoja, ka šosezon līgas atpazīstamība un TV pārraižu reitingi ir strauji auguši. Par godu Latvijas simtgadei valsts futbola čempionāts ir ienācis katrā mājā, tāpēc mums allaž rodas neizpratne, kad starp simtiem komentāriem pie Virslīgas rakstiem tauta prasa atmest saites uz kaut kādām interneta tiešraidēm. Ja jūs katru nedēļas nogali neizbaudāt Valmieras vai Jelgavas spēles HD kvalitāte ar profesionāliem TV komentētājiem un pārraižu režisoriem, tad ir liels jautājums, ko vispār jūs darāt sporta portālā!?

Komentāros pie augstāk minētā ieraksta Askolds Uldriķis sūdzējās, ka nevar par velti noskatīties sava dēla Roberta spēles RFS kreklā. Radušos problēmu progresīvā kluba vadība ātri steidza atrisināt, taču aizmirsa pakonsultēties ar Valdu Dambrausku, kurš Latvijas izlases uzbrucēju pārbauda Virslīgas dublieru čempionātā. Novēršoties no pašmāju futbola lielo vīru ķīviņiem, atzīmēsim, ka gaidāmais lauvu derbijs tiks aizvadīts "Arkādijas" stadionā, kas savukārt piedzīvojis patīkamas pārmaiņas. Tagad līdzjutējiem būs iespēja atrasties vēl tuvāk garām braucošiem vilcieniem, tādā veidā izbaudot īsto Latvijas futbola atmosfēru!

"Riga" šonedēļ atskārta, ka nākamā mēneša vidū Šveicē kungi uzvalkos sauks kluba vārdu Eiropas līgas kvalifikācijas izlozes laikā. Gaidāmā dalība Eirokausos Rīgas līdzjutēju sirdis silda vairāk, nekā aukstās mašīnas, kuras kopā ar lauvām izklaidē "Skonto" stadionā sanākušos. Par fanu aktivitātēm turpinot, jāatzīst, ka aktuālais komandas sniegums neliecina par to, ka radīsies nepieciešamība Torņakalna apkaimes pagalmos zīmēt kluba nosaukumu. Tomēr paturēsim prātā, ka lielajās futbola valstīs derbijos viss ir iespējams!

RFS – "Riga”
Datums: 21.05
Laiks: 19:00
Stadions: NSB "Arkādija"
1. aplis: 2:1
Tiesnesis: Andris Treimanis

Pēdējais zvans!

Šonedēļ oficiāli tika izziņots, ka 20. maija spēle starp "Mettu" un "Spartaku" šosezon būs pēdējā, kas risināsies leģendārajā Hanzas vidusskolas stadionā. Pēc 27 dienām Latvijas populārākā sporta komanda pārvāksies uz valsts ietilpīgāko sporta arēnu. Valmieras un RFS futbolisti jau steidza pasmīnēt, ka "Daugavas" stadions labi derēs 1. līgas turnīram, bet mēs to nedarīsim un aicināsim pēdējo reizi izbaudīt četrus eiro vērto Hanzas vidusskolas stadiona atmosfēru.

Kamēr Edgars Gauračs turpina tirgoties ar Mančestras "City" potenciālā Ingus Šlampes pārejas sakarā, valsts čempioni nevar izlīst no turnīra tabulas piektās pozīcijas. Komandai piedzīvojot neveiksmes, gaiss Kauguros kļūst smagāks un spriedzi netur pat vietējā stadiona vārtu konstrukcija. Jūrmalnieku galvenajam trenerim Aleksandram Grišinam priekšā piecas spēles, kurās jārāda rezultāts, lai pašam kvalificētos Čempionu līgai.

"Metta/LU" – "Spartaks" Jūrmala
Datums: 20.05
Laiks: 15:00
Stadions: Hanzas vidusskolas stadions
1. aplis: 0:3
Tiesnesis: Aleksandrs Golubevs

RAF, VEF un citas abreviatūras!

Divas stundas pirms Latvijas Basketbola līgas finālsērijas otrās spēles vietējo publiku izklaidēs "Ventspils" un "Jelgavas" futbola vienības. Lai arī komandas rezultāti nedod pamata kādām kardinālām rīcībām, kluba vadība izvēlas brutālāko veidu futbola baudīšanai. Kluba līdzjutēji cenšas neatpalikt un īsteno "Riga" kluba mārketinga cilvēku slapjos sapņus par gaļas cepšanu savas komandas maču laikā.

Nav izslēgts, ka pirmdien tiks pagatavoti daži gardi steiki no aļņu gaļas, jo "Jelgava" kārtējo reizi uzmanīgi pārlasa disciplinārlietu komisijas ziņojumu. Jelgavnieku aizsardzības balsts Sigits Olberkis, apzinoties, ka atpaliek no sezonas ievadā uzstādītā grafika [viena spēle = viena kartīte (vai kartiņa, šosezon nevar saprast)], mačā pret "Spartaku" nopelnīja divas. Tas nozīmē, ka mačā pret "Ventspili" aizsardzībā, visticamāk, nāksies spēlēt 12. klases skolniekiem Helvijam Staļģim un Ivo Minkevičam. Nedaudz simboliski, bet nākamajā dienā puišiem paredzēts latviešu valodas eksāmens. Jāgatavojas!

"Ventspils" - "Jelgava"
Datums: 21.05
Laiks: 17:00
Stadions: Ventspils Olimpiskā centra stadions
1. aplis: 2:0
Tiesnesis: Mārtiņš Veģeris

Labu apetīti!

Virslīgas futbols turpina priecēt Valmieras iedzīvotājus, bet vietējā kluba treneris priecājas par spēlēm, kurās izdodas ielaist mazāk par pieciem vārtiem. Sasniegt šādu savā ziņā pozitīvu rezultātu palīdzēja Gata Kalniņā aizsūtīšana centra aizsarga pozīcijā, ko viens mazpazīstams žurnālists ieteica valmieriešu trenerim pēc 7. kārtas spēles pret "Jelgavu". Par treneriem turpinot, vakar universālais kareivis Kalniņš pabija 1. līgas komandas galvenā trenera lomā, uzreiz tiekot pie uzvaras. Konkurence!

Pie savas uzvaras ticis arī "Liepāja/Mogo" galvenais treneris Tamazs Pertija, kuru iepriekšējās intrigās minētie "Sputnik" un "Telegraf" žurnālisti atzina par mēneša labāko treneri. Pēdējā laikā popularitāti uzņēmis joks, ka tas viss tāpēc, ka eksperti nevarēja saprast, kurš tad īsti trenē "Ventspils" komandu - Vukičevičs, Vukučevičs vai Vukačevičs. Lai nu kā tur būtu ar "Liepājas" nākamo pretinieku treneri, mačā pret Valmieru liepājnieki var mēģināt atkārtot "Ventspils" līdzjutēju triku, futbola spēlēšanu apvienojot ar laba gruzīnu šašlika cepšanu.

"Valmiera Glass/ViA" – "Liepāja/Mogo”
Datums: 20.05
Laiks: 17:00
Stadions: Vidzemes Olimpiskā centra stadions
1. aplis: 0:4
Tiesnesis: Jevgēnijs Vasjukovs

"SynotTip" Virslīga, 9. kārta

DatumsLaiksSpēleVieta
20.05.15:00Metta/LU - SpartaksHanzas vidusskolas stadions
20.05.17:00Valmiera Glass/ViA - Liepāja/MogoVidzemes Olimpiskais centrs
21.05.17:00Ventspils – JelgavaO/C "Ventspils" stadions
21.05.19:00RFS - RigaNSB "Arkādija"

Iepriekšējās intrigas: 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-20 11:26, pirms 6 gadiem
Labs raksts, ar humoru!

  -1 [+] [-]

, 2018-05-20 11:37, pirms 6 gadiem
Respect Arkādija - intrigas vienmēr līmenī! Tā turpināt👍!

  -1 [+] [-]

, 2018-05-20 11:38, pirms 6 gadiem
Sorry - Respect Arkādijam!😊

  +2 [+] [-]

, 2018-05-20 12:24, pirms 6 gadiem
Svarīgi, ka 1.aplī palielinājās vidējais Virslīgas spēļu apmeklējums (salīdzinot ar analoģisku periodu iepriekšējās trīs sezonās).

  +2 [+] [-]

, 2018-05-20 13:18, pirms 6 gadiem
Kāpēc SC vairs neveido nopietnus pirmsspēļu aprakstus? Tikai dēļ tā, ka vairs netranslē šo turnīru?

     [+] [-]

, 2018-05-20 15:42, pirms 6 gadiem
Forš raksts. Jā futeni gribētos vairāk pa tv.

     [+] [-]

, 2018-05-20 16:11, pirms 6 gadiem
forši jau, ka reitingi aug un atliek vien novēlēt turpināt līdzīgā un vēl labākā garā, bet ļoti kaitina, ka pat instat statistika ir nogriezta šosezon līdzjutējiem, it kā jau dzīvojam pietiekami modernā laikā.

     [+] [-]

, 2018-05-20 16:12, pirms 6 gadiem
Askolds nevar iemaksāt Dambrauskam lai liek Robīti sastāvā? Nav pieklājīgi zvaigznei, izlases vīram sisties pie nemākuļiem-dublieriem.