Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas intrigas: Kamēr VID neskatās...

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Virslīgas intrigas: Kamēr VID neskatās...
Lidojošais Vitālijs Meļņičenko
Foto: Raitis Supe

41 dienu līdz Pasaules kausa sākumam esam saņēmuši ziņu, ka neviens no Virslīgā spēlējošiem ārzemju futbolistiem nav iekļuvis savas izlases paplašinātajā kandidātu sarakstā dalībai finālturnīrā. Mums labāk - visi varēs koncentrēt spēkus cīņām Latvijas futbola laukumos!

Centrālā spēle!

Pirms ķeramies klāt aktualitātēm Virslīgas vadošajos klubos, jāuzteic kalendāra sastādītāji, kuri mēģināja salikt maija spēles tā, lai tās nepārklātos ar pasaules hokeja čempionāta TV pārraidēm. Sanāca gandrīz ideāli, tikai "Ventspils" un RFS mača potenciāliem skatītājiem būs jāizšķiras starp Latvijas izlases spēles trešo periodu un Virslīgas mača pirmsspēles ceremoniju "Highway To Hell" kompozīcijas pavadījumā.

Ventspilī sezonas ievadā daudz pozitīvu notikumu: 13 punkti piecās spēlēs, kupls skatītāju skaits tribīnēs un pateicības vārdi no Valsts ieņēmumu dienesta [VID]... Tieši tā, oficiāla ziņa kluba mājaslapā vēsta, ka FK "Ventspils" ir ir viens no lielākajiem un godprātīgākiem nodokļu maksātājiem, par ko VID apsolās līdz nākamā gada 1. maijam neveikt nodokļu kontroles pasākumus. Taču tie, protams, nav nozīmīgākie panākumi, par kuriem ventspilnieki aicina neaizmirst Rīgas skolniekus.

RFS savukārt sekmīgi sagatavojušies pasaules čempionātam hokejā, vēl starpsezonā piesaistot futbolistu uzvārdā Kļuškins un Kaspara Daugaviņa bērnības komandasbiedru Dāvi Indrānu. Atšķirībā no bijušā "Jelgavas" pussarga, Indrāna pozīcijas jaunajā komandā nav tās stabilākās. Latvijas izlases pamatsastāva spēlētājs cenšas izbaudīt rezultatīvu futbolu dublieru čempionātā, spēlējot vienā komandā ar pašu Koliņko! Tas tikai apstiprina teikumu, ka konkurence par vietu RFS sastāvā ir diezgan traka. Nežēlīga cīņa arī kluba atbalstītāju sektorā, kur bez bijušā "Riga" balsta bundzinieka parādījies cits spēcīgs spēlētājs!

"Ventspils" - RFS
Datums: 05.05
Laiks: 15:00
Stadions: O/C "Ventspils" stadions
2017. gada sezona: 1:0, 2:4, 1:2, 4:2
Tiesnesis: Mareks Ķere

Kā neitralizēt Karašausku?

Vienā no pēdējām šīs sezonas spēlēm skolas laukumos tiksies pērnā gada 1. un 2. vietas ieguvējas. Uzvara pār RFS atraisīja jūrmalniekus, kuri nekautrējās sniegt intervijas mūsu portālam un kluba oficiālajam medijam. Jurijs Žigajevs aicināja papētīt "Spartaka" sastāvu, kamēr Ingars Sarmis [izrādās, viens no desmit Sarmjiem Latvijā!] Stuglis noliedza baumas par kopīgās dziesmas ierakstīšanu ar muzikālo apvienību "Olas". Tikmēr Sportacentrs.com mūzikas eksperts saka, ka "Olas" tāpat kā Ingara bijušais klubs "Skonto" vairs nepastāv, taču es gan nebūtu par to tik drošs. "Skonto" sakarā arī!

5. kārtas mačā "Jelgavas" vārtsargs Jānis Krūmiņš izdomāja oriģinālu veidu, kā apturēt "Liepājas" uzbrukuma līderi Artūru Karašausku. Izrādās, jāļauj Artūram izskriet pretī tukšiem vārtiem, kas uzreiz atņem uzbrucējam vārtu gūšanas spējas. Nav zināms, vai Aleksandrs Starkovs māk lietot mobilās aplikācijas, taču 30. aprīlī šī prasme viņam būtu krietni uzlabojusi garastāvokli. Par nelaimi jelgavniekiem un citiem "Liepājas" komandas konkurentiem, uzbrucēju Tamaza Pertijas kāršu kavā ir tik daudz, ka viena futbolista nedienas parasti paliek nepamanītas.

"Spartaks" Jūrmala - "Liepāja/Mogo"
Datums: 04.05
Laiks: 15:00
Stadions: Kauguru vidusskolas stadions
2017. gada sezona: 3:1, 1:1, 2:1, 2:0
Tiesnesis: Edgars Maļcevs

Valmieras tehnoloģijas!

Kamēr "Riga" komandas uzbrucēji cenšas saprast, kā gūt vārtus Latvijas čempionātā [trīs vārti piecās spēlēs!], kluba radošā nodaļa turpina meklēt kaut ko interesantu pretinieku komandās. Izrādās, Valmieras stikla šķiedras angliskais nosaukums cilvēkiem atsauc Džona Tolkīna "Gredzena pavēlnieka" tekstus. "Skonto" stadionā gaida, ka no Valmieras atvedīs draudīgu un tehnoloģisku uzbrukumu ar Gati Kalniņu priekšgalā, ko rīdzinieki varonīgā veidā centīsies apturēt. Vai sanāks?

Tehniskās problēmas radušās "Valmiera Glass/ViA" komandai, kuras rādītais futbols konkurē ar "Red Bull" reklāmas rullīšiem. Vakar noskaidrojām, ka "Red Bull" nav tā sliktākā organizācija ar ko konkurēt. Arī futbolā. Grūtības piektdienas mačā var rasties Nikam Savaļniekam, kuram vairs nebūs iespējas pārbaudīt pulsu savā rokas pulkstenī. Pie vainas nelaimīgas pusdienas Skanstes rajonā un satikšanās ar vietējiem iemītniekiem.

"Riga" - "Valmiera Glass/ViA"
Datums: 04.05
Laiks: 17:00
Stadions: "Skonto" stadions
Tiesnesis: Mārtiņš Veģeris

Piektais elements!

Liepājā "Jelgava" prata izcīnīt divas mazas uzvaras: tika pārtraukta ilgstoša bezvārtu sērija, kā arī izdevās pabeigt maču ar četrām dzeltenām kartītēm. Šonedēļ 140 eiro sodu nācās maksāt 1. līgas "Super Nova" vienībai, kas [tikai sakritība!] aizvada spēles Olaines stadionā. "Jelgava" šonedēļ pārvāksies uz savām īstajām mājām Zemgales Olimpiskā centra [ZOC] stadionā, kur arī dzīvo nemiera gars. Atminēsimies, ka pērn pirmā Jelgavas spēle tika aizvadīta sarkanos toņos.

Mierīgi nav arī zaļibaltajā karalistē, kuras princis Andris Riherts atsakās sevi dēvēt par latvisko elementu. Uz Jelgavu rīdzinieki dosies ar cerību atgriezt līdzjutēju ticību, cenšoties piepildīt viņu neskaidri definētās vēlmes. Kā vēl vienu intrigu "Mettas" snieguma varam izcelt faktu, ka šosezon par svarīgāko futbola elementu jeb vārtu gūšanu atbild augstāk minētais krievu leģionārs Tamirlans Džamalutinovs. Intriga pavisam vienkārša: kurš kļūs par pirmo latvieti, kurš gūs vārtus par latviskumu esošās futbola organizācijas meistarkomandā?

"Jelgava" - "Metta/LU"
Datums: 06.05
Laiks: 15:00
Stadions: ZOC stadions
2017. gada sezona: 3:1, 2:0, 0:0, 1:1

"SynotTip" Virslīga, 6. kārta

DatumsLaiksSpēleVieta
04.05.15:00Spartaks - Liepāja/MogoKauguru vidusskolas stadions
04.05.17:00Riga - Valmiera Glass/ViA"Skonto" stadions
05.05.15:00Ventspils - RFSO/C "Ventspils" stadions
06.05.15:00Jelgava - Metta/LUZOC stadions

Iepriekšējās intrigas: 1., 2., 3., 4., 5.

     [+] [-]

, 2018-05-04 12:18, pirms 6 gadiem
Par kompozīciju garām: pirms iepriekšējām divām ''Ventspils'' mājas spēlēm tika atskaņota 2000.gadā ierakstītā kluba himna ( Ежедневная спортивная газета СПОРТ-ЭКСПРЕСС... ).

     [+] [-]

, 2018-05-04 12:37, pirms 6 gadiem
Sarmju ir daudz vairāk: Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde -...

  -1 [+] [-]

, 2018-05-04 13:10, pirms 6 gadiem
oo, zālītē jau mauks, respect!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-04 13:11, pirms 6 gadiem
Birjuks bezgala cenšas būt ļoti assprātīgs

     [+] [-]

, 2018-05-04 14:02, pirms 6 gadiem
KUR varēs tiešradi no Kauguriem: Jūrmala- Liepāja, vai tā ir kāda slepena info?

  +1 [+] [-]

, 2018-05-04 14:15, pirms 6 gadiem
Šis jau kļūst nevis par sporta ziņu portālu, bet Suveizdas Comedy Club. Smejas par Virslīgu.
sportazinas.lv daudz labāks Virslīgas apskats, runa iet par futbolu.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-04 14:16, pirms 6 gadiem
Atvainojos, kļūda. Par Birjuka nevis Suveizdas...

     [+] [-]

, 2018-05-04 16:10, pirms 6 gadiem
Spartaks - Liepāja 2-2 rit otrais puslaiks

     [+] [-]

, 2018-05-04 16:13, pirms 6 gadiem
Bet365 var skatīties video tiešraidi

  -1 [+] [-]

, 2018-05-04 16:17, pirms 6 gadiem
Kāpēc es kā godīgs (kaut mazu) nodokļu maksātājs neesmu saņēmis VID pateicības vēstuli? CSDD savā laikā visiem šoferiem (kaut pie mašīnas stūres pēc eksāmena nokārtošanas nebija vairs nebija sēdies) sūtīja?
Un kurā vietā tad to lielo nodokļu maksātāju sarakstā FK "Ventspils" ir? Cik samaksājuši? Atkal būs aizbildināšanās ar privātā biznesa noslēpumiem?

  +1 [+] [-]

, 2018-05-05 18:14, pirms 6 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Cik samaksājuši?
Kopējie maksājumi valsts kopbudžetā 240.24 (tūkst. EUR)
Iedzīvotāju ienākuma nodoklis 65.71 (tūkst. EUR)
Valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas 102.43 (tūkst. EUR)