Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ko uzzinājām Krivuņeca un Gorkša sarunā?

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Ko uzzinājām Krivuņeca un Gorkša sarunā?
Maksims Krivuņecs un Kaspars Gorkšs
Foto: Kaspars Volonts / RFS un Sanita Sparāne / LFF

Ceturtdien Sportacentrs.com organizētajā diskusijā satikās biedrības "Latvijas Futbola Virslīga" valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs un Latvijas Futbola federācijas prezidents Kaspars Gorkšs. Sarunas galvenais temats - federācijas un Virslīgas savstarpējās attiecības. 80 minūšu ilgā diskusijā izskanēja daudz faktu, pieņēmumu un viedokļu, starp kuriem gan bija grūti atrast kopsaucēju. Tiem, kam svētku laikā nav vēlmes veltīt teju pusotru stundu strīdiem par Latvijas futbolu, piedāvāju iepazīties ar dažiem Krivuņeca un Gorkša sarunā izskanējušajiem faktiem un apgalvojumiem, kuri vismaz man šķita saistoši.

Kāpēc notika publiska saruna? Par nupat notikušās diskusijas nepieciešamību Maksims Krivuņecs ziņoja mikroblogošanas vietnē "Twitter". Vairākos ierakstos, kas veikti naktī no 7. uz 8. decembri, Krivuņecs ieskicēja problēmas, ar kurām Virslīgas saskārās, komunicējot ar LFF. Pēcāk Virslīgas valdes priekšsēdētājs sociālos tīklos izteikto kritiku atkārtoja mūsu portālā publicētajā materiālā. LFF prezidents Kaspars Gorkšs 27. decembra diskusijas laikā šādu Krivuņeca uzvedību nodēvēja par "tīneidžera gājieniem", bet divas nedēļas iepriekš publicētajā intervijā izteica cerību par konstruktīva dialoga veidošanos starp LFF un LFV.

Kas ar izlases treneri? Ārpus sarunas galvenās tēmas Gorkšam tika vaicāts par izlases trenera jautājuma risināšanu. "Norit aktīvs darbs," steidzās atbildēt LFF prezidents, uzsverot, ka prioritāte izlases galvenā trenera amatam joprojām ir ārzemju speciālistam. "Neslēpšu, ka žurnālistu izraisītā ažiotāža samaisīja kārtis man pašam un kādam no kandidātiem," sacīja Gorkšs, kurš cer atklāt izlases trenera vārdu līdz Jaunajam gadam.

Cik "Optibet" dos futbola Virslīgai? "Šobrīd Virslīgai figurē tikai viens sponsors. Tie ir mistiskie 100 tūkstoši no "Optibet", kas uzradās arī pirmsvēlēšanu laikā," sacīja Gorkšs, stāstot par futbola Virslīgas sākotnējiem un aktuālajiem uzdevumiem, "tāpat Latvijas Futbola federācijai tiek prasīts apmaksāt ievērojamu mārketinga akciju Latvijas futbola Virslīgai." Vēlāk Krivuņecs uz šo repliku atbildēja sekojoši: "Paldies, ka padari mūsu organizāciju vēl caurspīdīgāku... Tomēr sponsora līguma summa ir konfidenciāla informācija."

Cik izmaksāja #11vilki mārketinga kampaņa? "Viens cilvēks saka, ka 200 tūkstoši eiro," provocēja Virslīgas valdes priekšsēdētājs. "Daļu no vilku kampaņas apmaksāja pati UEFA," skaidroja LFF prezidents. "Ārpus regulārajām mārketinga izmaksām vilks izmaksāja nedaudz vairāk par deviņiem tūkstošiem eiro." Uz Krivuņeca jautājumu par #11vilki kampaņas izpildītājiem Gorkšs agresīvā manierē atteicās atbildēt.

Kur paliek UEFA solidaritātes maksājumi, kas paredzēti Virslīgas klubiem? "Uz šiem maksājumiem ir būvēta Latvijas futbola akadēmiju sistēma. Šī nauda tiek novirzīta akadēmijām un to prasību izpildei," stāstīja Gorkšs, minot, ka UEFA maksājuma pārdale mainītu visu Latvijas jaunatnes futbola sistēmu. Stāstot par finanšu sadali akadēmijām, Kaspars Gorkšs nāca klajā ar visnotaļ pārsteidzošu atklāsmi: "Akadēmiju sistēma šobrīd strādā labi, tāpēc mums arī ir labi rezultāti jauniešu izlasēm."

Virslīga prasīja LFF iedot 250 tūkstošus. Kādiem mērķiem? Raidījumā tika izdiskutēta tāme, kuru futbola federācijai iesniegusi LFV. Tiesa, šī 2019. gada tāme nu ir piedzīvojusi izmaiņas, kopējai summai samazinoties par 80 tūkstošiem, respektīvi, no 250 uz 170 tūkstošiem eiro. Tas, protams, nenozīmē, ka Virslīga saņems arī samazināto summu, jo sadarbības līgums starp abām organizācijām vēl joprojām nav parakstīts, un LFF vadība ar Gorkšu priekšgalā skeptiski raugās uz tāmi, ar kuras sākotnējo versiju varat iepazīties zemāk.

LFF dotāciju tāme [sākotnējā versija]:

MērķisNepieciešamā summa
Virslīgas mediju diena un bildes TV grafikām20000
CRM sistēmas izveidošana70000
Mārketinga departamenta izveidošana15000
TVNET projekts17000
Avīzes partnera piesaiste10000
Translācijas un studijas kvalitātes uzlabošana35000
Komandējumi [darbinieku pieredzes apmaiņas braucieni]15000
Dalība Eiropas līgu asociācijā2000
Virslīgas rokasgrāmatas izstāde5000
Sarunāto spēļu novēršanas brošūras izstrāde3000
Foto un video arhīvs1500
Virslīgas aplikācijas izveide10000
Jauns zīmols / TV grafikas un mājaslapa35000
Fantasy līga10000

Kādi reitingi ir Latvijas nacionālās izlases spēlēm? "Divas reizes zemāki nekā Virslīgas," ieturot pauzi, apgalvoja bijušais RFS kluba ģenerāldirektors Krivuņecs [sarunas gaitā Maksims atklāja, ka tika izslēgts no RFS valdes šī gada decembra vidū], atsaucoties uz TNS datiem. Šogad Maksims Krivuņecs stāstīja par 43 000 skatītājiem "Mettas" un "Liepājas" spēlē, taču decembra diskusijas laikā skatītāji pārtapa par rādītājiem un skatījumiem.

Vai diskusija mazināja konfliktsituāciju un radīja lielāku skaidrību? Diez vai. Nākamajā dienā Maksims Krivuņecs turpināja izteikt neizpratni atsevišķos ar LFF saistītos jautājumos. Skaidrs tas, ka sadarbības līgums starp LFF un LFV 2018. gadā netiks parakstīts un bez savstarpējās sapratnes atrast abām pusēm apmierinošu scenāriju šajā konkrētajā jautājumā būs teju neiespējami.

Diskusija pieejama ŠEIT: Krivuņecs pret Gorkšu: "plūkšanās", strīdi par...

Diskusija pilnā garumā sestdien un svētdien attiecīgi plkst. 20.00 un 21.00 būs skatāma arī Sportacentrs.com TV kanālā.

 +11 [+] [-]

, 2018-12-28 17:56, pirms 5 gadiem
PSC, apskatot to iesniegto tāmi, vispār labi, ja 10 procenti pienāktos LVF. Tāme sastādīta tipiski Rīgas domes izsaimniekotāju stilā, diez kas kopīgs?
To naudu reāli lietderīgāk ieguldīt vairāk jaunatnes līgas izveidošanai un/vai pilnveidošanai, nevis reklāmām un aplikācijām par to, ka bērniem laukumā jādzird lamu vārdi un vairāk par divām precīzām piespēlēm redzēt nevar.
Tagad viss skaidrs, kāpēc Gorkš tā na haļavu negrib izmest LFF līdzekļus nekurienē un vēl nav nosēdzis to līgumu, nu psc tomēr ko tādu no krievuņeca bandas negaidīju

 +13 [+] [-]

, 2018-12-28 18:21, pirms 5 gadiem
70k CRM izveidei? Kapēc? Pa pilnam bezmaksas risinājumu pieejami. Ja būtu bagāti, tad varētu tādu naudu izmest.

  +8 [+] [-]

, 2018-12-28 19:07, pirms 5 gadiem
Tā tāme ir izsmiekls. Nebrīnos, ka Goršs pasūtīja šos 3 mājas tālāk. Tāme uztaisīta tā, lai no visa varētu uztaisīt 30 % atkatus, nerunājot jau par CRM 70 tūkstoši? Jūs ko, nopietni par šito? Pat ja CRM izmantotu labākos pasaules programmu risinājumus tur summa gadā nepārsniegtu pāris tūkstošus.

  -3 [+] [-]

, 2018-12-28 20:16, pirms 5 gadiem
Gorkšs izskatās iedomīgs un nespēj uzturēt galvā tik daudz informācijas, kā Maksims un tas viņu uzvilka visu interviju. Lai kaut kas mainītos džeki, Jums vajag normāli kopistiski piepist seju.

  +6 [+] [-]

, 2018-12-28 20:18, pirms 5 gadiem
Ja Celmiņš nepateiktu, ka Novickis ir viens no labākajiem futbola žurnālistiem, neviens to nezinātu?

     [+] [-]

, 2018-12-28 20:56, pirms 5 gadiem
Neliela kļūda ieviesusies - video ir redzams, ka tāmē ir ierakstīts "Fanatasy līga", bet šeit tabulā parādās "Fantasy līga".

  +2 [+] [-]

, 2018-12-28 20:57, pirms 5 gadiem
Sorry, bet skatoties Virslīgas translācijas no RTU stadiona vai Ventspils sintētiska laukuma liekas , ka tur nekāds jauns TV zīmols neko nedos Virslīgas attistīšana ir pilnīga bezjēga, kāmēr nav labu stadionu vai apkārtnes.

  +2 [+] [-]

, 2018-12-28 21:19, pirms 5 gadiem
mamont rakstīja: Sorry, bet skatoties Virslīgas translācijas no RTU stadiona vai Ventspils sintētiska laukuma liekas , ka tur nekāds jauns TV zīmols neko nedos Virslīgas attistīšana ir pilnīga bezjēga, kāmēr nav labu stadionu vai apkārtnes.
Cik tu esi redzējis translācijas sezonā no Ventspils sintetisko laukumu????

  +2 [+] [-]

, 2018-12-28 22:19, pirms 5 gadiem
..aplikācijas izveide 10 štukas? tur tak viens džeks var uztaisīt to aplikāciju. man čoms strādāja pie FC Bayern aplikācijas, nekādas 10 štukas tur nebija #LatvijaVar

  +1 [+] [-]

, 2018-12-28 22:59, pirms 5 gadiem
agrizzz rakstīja: ..aplikācijas izveide 10 štukas? tur tak viens džeks var uztaisīt to aplikāciju. man čoms strādāja pie FC Bayern aplikācijas, nekādas 10 štukas tur nebija #LatvijaVar
10k te vēl nav tik traki - atkarībā gan kas tajā lietotnē būs. Kaut kāds darbiņš tur jāiegulda.

  +3 [+] [-]

, 2018-12-28 23:01, pirms 5 gadiem
mamont rakstīja: Sorry, bet skatoties Virslīgas translācijas no RTU stadiona vai Ventspils sintētiska laukuma liekas , ka tur nekāds jauns TV zīmols neko nedos Virslīgas attistīšana ir pilnīga bezjēga, kāmēr nav labu stadionu vai apkārtnes.
Jā. Kur tad palika tas uzstādījums ar filmēšanu no torņa (lai dabūtu labāku leņķi) un pret tribīnēm? Kaut ar to varēja atkal sākt.

     [+] [-]

, 2018-12-29 16:31, pirms 5 gadiem
agrizzz rakstīja: ..aplikācijas izveide 10 štukas? tur tak viens džeks var uztaisīt to aplikāciju. man čoms strādāja pie FC Bayern aplikācijas, nekādas 10 štukas tur nebija #LatvijaVar
galīgas muļķības runā. Tici man- Bayern par aplikāciju samaksāja vismaz 100k. Par 10k nevar izveidot gan sakarīgu iOS, gan android app. Vari iet pa visiem uzņēmumiem LV un saņemsi tādu atbildi. 20-25 būtu adekvāti. Kamēr CRM un mājaslapas cenas ir vismaz 2x augstākas nekā patiesībā izmaksātu. Es ceru Krivuņecs ir iesniedzis arī tehnisko specifikāciju un cenu aptauju, lai būtu kāds pamats šīs summām, jo šobrīd tie skaitļi nav adekvāti.

  +3 [+] [-]

, 2018-12-29 19:39, pirms 5 gadiem
Krivuņecs kļūst arvien smieklīgāks, izgājieni kā lūpu uzmetušam pusaudzim. Tāme ir kronis visam - lai kaut ko tādu maksātu, jābūt galīga aunam, un labi, ka Gorkšs tur savu līniju un nelēkā pēc šī darboņa iegribām. Vispār Virslīgā citu, jēdzīgāku veci viņa vietā vajag.

     [+] [-]

, 2018-12-30 03:46, pirms 5 gadiem
backstab rakstīja: Jā. Kur tad palika tas uzstādījums ar filmēšanu no torņa (lai dabūtu labāku leņķi) un pret tribīnēm? Kaut ar to varēja atkal sākt.
Ko darīt Liepājai, kurai tribīne pret saulrietu... Nejaukt ar Olafu!!!
Spēlēt 10 rītā;
Dzīt skatītājus mazajā tribīnē?!