Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Stojanoviča alga no janvāra kļuvusi lielāka, kompensācija par atlaišanu - 150 tūkstoši

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Stojanoviča alga no janvāra kļuvusi lielāka, kompensācija par atlaišanu - 150 tūkstoši
Slaviša Stojanovičs. Foto: LFF

LETA. Līdzšinējais Latvijas futbola izlases treneris Slaviša Stojanovičs, iespējams, drīz vairs nevadīs valstsvienību, jo Latvijas Futbola federācija (LFF) naudas taupības nolūkos izsver iespēju piesaistīt pašmāju speciālistu, vēstīts "Sporta Avīzes" janvāra numurā.

Izdevums vēsta, ka Stojanovičs, iespējams, savu pēdējo spēli kā Latvijas izlases galvenais treneris jau ir aizvadījis, LFF lūkojoties vietējo speciālistu virzienā. Šāds lēmums no LFF puses tiek pamatots ar finansiālo aspektu, proti, šobrīdējais treneris ik mēnesi atalgojumā saņēma 11 000 eiro, bet, sākot ar 2020. gadu, tas pieaudzis vēl par trim tūkstošiem. Tāpat Stojanovičam Latvijā tiek apmaksāti uzturēšanās izdevumi.

LFF vēl gan nesteidz pieņemt lēmumu šajā jautājumā, jo, priekšlaicīgi atlaižot Stojanoviču, viņam pienāktos 150 000 eiro liela kompensācija, kuru finansiālās grūtībās nonākusī organizācija šobrīd nevarētu atļauties izmaksāt.

"Ņemot vērā futbolistu un viņu pārstāvētos klubus, spēlētāji ne ar ko īpašu neizceļas, tāpēc rodas šaubas vai izlasē ir vajadzīgs tik augsta kalibra speciālists," sarunā ar laikrakstu norādīja LFF valdes loceklis Artūrs Zakreševskis. "Stojanovičs ir kvalificēts treneris, bet ar šā brīža spēlētājiem mums mērķtiecīgi tērēt tik lielas naudas summas nav nepieciešams."

"Slaviša saņem lielāko algu, kādu jebkad trenerim esam maksājuši. Ņemot vērā mūsu finansiālo situāciju, piesaistīt vietējo speciālistu būtu lētāk, bet mēs to darītu ne tikai taupības nolūkos, tā šiem treneriem būtu arī lieliska iespēja iegūt pieredzi."

Tiek vēstīts, ka uz Stojanoviča apstiprināšanu amatā uzstāja iepriekšējais LFF prezidents Kaspars Gorkšs, bet šobrīd no astoņiem valdes locekļiem, seši skaidri ir pauduši nostāju, ka darbu vajadzētu pārņemt vietējam speciālistam. Starp reālākajiem kandidātiem tiek piesaukti Dainis Kazakevičs, tāpat gatavību vadīt komandu izteicis valstī ilgi strādājušais Tamazs Pertija. Šī amata kandidātu lokā varēti tikt iekļauts arī Viktors Dobrecovs, kurš novembrī pameta Lietuvas komandu "Atlantas", kas ir ierauta spēļu sarunāšanas skandālā.

Decembrī notikušajā LFF kongresā galvenā trenera maiņas jautājums netika izskatīts, bet jauni pavērsieni, iespējams, gaidāmi 20. janvārī paredzētajā sēdē.

Neraugoties uz Latvijas izlases vājo sniegumu aizvadītāja 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā, Stojanovičam ir arī izdevies paveikt vairākas pozitīvas lietas. Viņš izveidoja iekšējos kārtības noteikumus, kas paredz to, kā spēlētājiem būtu jāuzvedas publiskās vietās un sarunās ar medijiem, tāpat tajos atrunāti ģērbšanās noteikumi un citas būtiskas lietas. Speciālista vadībā sastāvs kļuva arī nedaudz "svaigāks" - aizvadītajā ciklā debiju izlasē piedzīvoja Antonijs Černomordijs, Aleksejs Grjaznovs, Mārtiņš Ķigurs, Ēriks Punculs, Daniels Ontužāns, Boriss Bogdaškins un Armands Pētersons.

Tāpat Stojanovičam izdevās pārtraukt neveiksmju sēriju, ar 1:0 uzvarot Austriju, Latvijas izlasei izcīnot pirmo panākumu pēdējās 17 spēlēs.

Par "vienpadsmit vilkiem" dēvētā komanda kvalifikācijas ciklā zaudēja deviņās spēlēs. Martā Latvija viesos ar 1:3 piekāpās Ziemeļmaķedonijai, bet pēc tam cienījamā mačā ar 0:2 atzina Polijas pārākumu. Nākamās divas spēles notika savā laukumā, kur tika parādīts blāvs sniegums, kā rezultātā piedzīvots 0:3 zaudējums pret Izraēlu un 0:5 - pret Slovēniju. Septembrī viesos ar 0:6 tika piedzīvota sagrāve pret Austriju un savās mājās ar 0:2 zaudēts Ziemeļmaķedonijai. Savukārt oktobrī savā laukumā tika zaudēts 0:3 Polijai un viesos piedzīvota neveiksme 1:3 pret Izraēlu.

Latvijas valstsvienība Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rangā atrodas necilajā 143. vietā.

Martā par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts serbu speciālists Slaviša Stojanovičs. Pirms nepilna gada no izlases galvenā trenera amata nolēma atkāpties somu speciālists Miksu Pātelainens, kurš komandu vadīja vien kopš maija jeb mazāk nekā astoņus mēnešus.

1 2 51 komentārs

     [+] [-]

, 2020-01-06 13:11, pirms 4 gadiem
Uzvara pēdējā spēlē izcīnīta, skaidrs ka jāmaksā vairāk

  +2 [+] [-]

, 2020-01-06 13:24, pirms 4 gadiem
"Ņemot vērā futbolistu un viņu pārstāvētos klubus, spēlētāji ne ar ko īpašu neizceļas, tāpēc rodas šaubas vai izlasē ir vajadzīgs tik augsta kalibra speciālists" - šitais labs izteikums no LFF puses. Pārfrāzējot - spēlētāji tāpat ir salagas, mums nevajag normālu treneri.
Par 150 000 kompensāciju, ļoti labs līgums noslēgts, malači LFF, varēja vairāk ierakstīt, lai būtu vēl grūtāk.
FFFFFFFFFFFF

  +3 [+] [-]

, 2020-01-06 13:30, pirms 4 gadiem
DainisU rakstīja: "Ņemot vērā futbolistu un viņu pārstāvētos klubus, spēlētāji ne ar ko īpašu neizceļas, tāpēc rodas šaubas vai izlasē ir vajadzīgs tik augsta kalibra speciālists" - šitais labs izteikums no LFF puses. Pārfrāzējot - spēlētāji tāpat ir salagas, mums nevajag normālu treneri.
izcila ziņa visiem futbolistiem
Slēpts komentārs: The one and the only

     [+] [-]

, 2020-01-06 13:38, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: izcila ziņa visiem futbolistiem
Hokejistiem ir paveicies

     [+] [-]

, 2020-01-06 13:43, pirms 4 gadiem
flipsider rakstīja: Hokejistiem ir paveicies
uz futbola fona noteikti
Slēpts komentārs: marcigols

  +9 [+] [-]

, 2020-01-06 13:47, pirms 4 gadiem
Sviests... Tikko sāka parādīties kaut kādi daudz maz sakarīgi darba augļi ar cilvēku grupu, no kuriem tikai daži spēlē puslīdz cienījamās līgās, tā - prom. Sviests.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-06 13:48, pirms 4 gadiem
The one and the only rakstīja: Galvenais atceraties, kurš afērists viņu ievilka LFF. KASPARS GORKŠS!
Uzsvēršu, ka Gorkšs viņu gribēja dabūt šeit par katru cenu, pilnīgi trīcēdams!
yo, peace, visiem viņa faniem
Un? Tu nevilktu, ja uzskatītu, ka viņš var kaut ko izmainīt? Te nav nekāda sakara ar afērismu, ieslēdz smadzenes. Mūsu bāleliņiem nepalīdzētu pat pasaules labākie futbola treneri, jo patiesībā Latvijas futbols ir nolaists līdz kliņķim.

Neredzu pie apvāršņa nevienu talantu. Visos komandu sporta veidos ir savas zvaigznes vai zvaigznītes. Futbols ir pilnīgās auzās!!!

     [+] [-]

, 2020-01-06 13:53, pirms 4 gadiem
Nelietotājs rakstīja: Sviests... Tikko sāka parādīties kaut kādi daudz maz sakarīgi darba augļi ar cilvēku grupu, no kuriem tikai daži spēlē puslīdz cienījamās līgās, tā - prom. Sviests.
Interesanti būtu dzirdēt, kādi "augļi" ir parādījušies?

  +6 [+] [-]

, 2020-01-06 13:58, pirms 4 gadiem
Tur jau tā lieta, ka Gorkšs parakstīja Stojanoviču ne jau ar domu, ka viņu atlaidīs. Mērķis bija 3 gadu darbs, pēc tam skatītos. Par 150 tūkstošu kompensāciju tajā brīdī nebūtu ne runas.

  +6 [+] [-]

, 2020-01-06 13:58, pirms 4 gadiem
Nu LFF varēs parādīt savu īsto seju. Spēlētaji ir slikti, un labu treneri mums nevajag. Tas, ka labs treneris var palīdzēt šiem spēlētajiem nonākt labos klubus, to mēs aizmirstam. Komanda buksēja, bet pēdējās spēlēs sāka spēlēt arvien labāk. Kādi viņi ir nabagi, ja kompensāciju 150k nespēj atļauties (futbola pasaulē tās ir kapeikas, tāpec pārmest Gorkšam, ka nezin kāds līgums noslēgts ir muļķīgi) .Kāpec vispār tādas lietas runāt sabiedrībā un presē, pie mums nemūžam vairs nenāks neviens labs speciālists. Saprotu, ka grib panākt, lai viņam pašam apnīk un šis pasaka, lai aizrijās un vnk aizbrauc prom. Tikai LFF šobrīd pilnīgi un galēji sagrauj Latvijas futbola tēlu. Ne spēlēt protam, ne novērtēt reto kvalitātīvo lietu, kas mums dota

  -1 [+] [-]

, 2020-01-06 13:59, pirms 4 gadiem
Pirmkārt, švaki ka federācijai nav 150000,kas liekas sīka summa uz futbola fona, vnm licies ka tur neslikti nauda grozās
Otrkārt, tie kas te komentē kā spēlētāji salagas-nu tā diemžēl ir
Hokejā ir pāris augstākās līgas (NHL) spēlētāji, daudz vidējo(KHL)
Basketbolā ir pat zvaigzne, vairāki augstākās līgas spēlētāji, daudz pat augstāki par vidējo, strēlnieks, timma, vēl pāris jaunie
Handbolā pat ir ZVAIGZNE - es par Kristopanu
Futbolā? Var teikt nekā, par vidēju vēl varētu uzskatīt Steinboru, tak ko tur runāt ja pamatsastāvā iziet Shabala, kurš pat pirmajā poļu līgā švaki vārtus gūst, viss ir tik skumīgi cik izskatās

  -3 [+] [-]

, 2020-01-06 14:00, pirms 4 gadiem
Es varētu trenēt par 3000 mēnesī. Rezultāti būtu vismaz tikpat labi.

  -1 [+] [-]

, 2020-01-06 14:01, pirms 4 gadiem
Edison rakstīja: Un? Tu nevilktu, ja uzskatītu, ka viņš var kaut ko izmainīt? Te nav nekāda sakara ar afērismu, ieslēdz smadzenes. Mūsu bāleliņiem nepalīdzētu pat pasaules labākie futbola treneri, jo patiesībā Latvijas futbols ir nolaists līdz kliņķim.

Neredzu pie apvāršņa nevienu talantu. Visos komandu sporta veidos ir savas zvaigznes vai zvaigznītes. Futbols ir pilnīgās auzās!!!
Tāpēc ir jāatrod iespējami lētākais treneris?
Neatrodi nevienu futbola talantu 10km rādiusā, tad neviena nav?
Kā ar tiem, kas jau spēlē ārzemēs?

     [+] [-]

, 2020-01-06 14:05, pirms 4 gadiem
Futbols nav nekāds biatlons, vai rene kur padsmit vai daži cilvēki noteiks ikdienu!
Tāpat būs futbola talanti, kas tiks un spēlēs ārzemēs!

  +2 [+] [-]

, 2020-01-06 14:06, pirms 4 gadiem
Protams, tiklīdz izlasē beidzot var saskatīt kādas pozitīvas tendences, tā nafig mums to vajag... labāk lai izlasi vada kāds kārtējais vietējais students un pofig par rezultātiem...

  -3 [+] [-]

, 2020-01-06 14:12, pirms 4 gadiem
ja godīgi, pagaidām nav jēgas ņemt dārgu treneri, jo nav, kas spēlē pie viņa. Nav materiāla, ar ko realizēt trenera vīziju.
Domāju, ka prātīgi tiešām paņemt kādu LV jaunu treneri ar ambīcijām, lētu un gaidīt, kad jaunatnes futbola ziediņi sāks ienākties par augļiem..
Slēpts komentārs: krista_klentaka_112483876855387

  +4 [+] [-]

, 2020-01-06 14:26, pirms 4 gadiem
Tā pa rupjo rēķinot - 1 gada alga jāizmaksā par atlaišanu, un par 2. gadu 150 št. tiks ietaupītas. Bet jaunajam trenerim arī jāmaksā par šo un nākošo gadu. Tad sanāk, ja jaunajam trennerim maksās 150 št. par 2 gadiem, tad izejam pa nullēm. Kautkā neredzu nekādu ieguvumu, ja vien jaunais trenneris neparakstās strādāt par, aptuveni, 3 št. mēnesī. Būs tāds?

  +1 [+] [-]

, 2020-01-06 14:37, pirms 4 gadiem
eermss rakstīja: Tā pa rupjo rēķinot - 1 gada alga jāizmaksā par atlaišanu, un par 2. gadu 150 št. tiks ietaupītas. Bet jaunajam trenerim arī jāmaksā par šo un nākošo gadu. Tad sanāk, ja jaunajam trennerim maksās 150 št. par 2 gadiem, tad izejam pa nullēm. Kautkā neredzu nekādu ieguvumu, ja vien jaunais trenneris neparakstās strādāt par, aptuveni, 3 št. mēnesī. Būs tāds?
Reku Cimmermanis ir uz mieru!

     [+] [-]

, 2020-01-06 14:38, pirms 4 gadiem
Ja gribās piedzīvojumus, lai trenē Kapars un Dainis, kuram ilgstoši izdevies pielīmēties pie U21 bez redzamiem panākumiem...

  -1 [+] [-]

, 2020-01-06 14:43, pirms 4 gadiem
Nesaprotu nafiga tik dārgu treneri ńemt ja nav naudas ko izmaksāt algā. Vai tad tas tiešām nebija redzams, ka mums nav labu futbolistu!!???

  +6 [+] [-]

, 2020-01-06 14:47, pirms 4 gadiem
Kārtējais valdes lemums kas neiztur kritiku... visi iespejamie vietējie treneri ir strādājuši ,audzinājuši šo paaudzi (kas pēc valdes vārdiem ,ir nespejīga) un viņiem nav vajadzīgs labs treneris . Tad kā viņi (vietējie treneri) mainīs to ko ir ielikuši šajos spēlētājos 10-15 gadu laikā ???
Varbūt vajag atlaist lielako daļas federācijas,valdes,jo tik sliktiem spēlētājiem tik daudz suportu nevajaga!

  -1 [+] [-]

, 2020-01-06 14:59, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: uz futbola fona noteikti
Ar ko? Ka savickijs ar funariniem daudz ko nosaka?

     [+] [-]

, 2020-01-06 15:07, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Ar ko? Ka savickijs ar funariniem daudz ko nosaka?
Sāksim ar to, ka tur nesaka- spēlētāji slikti un sliktiem spēlētājiem nevajag labu treneri

  +1 [+] [-]

, 2020-01-06 15:07, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Ar ko? Ka savickijs ar funariniem daudz ko nosaka?
tur man daudz kas nepatīk, bet futbolā vispār ir idiotu salidojums

     [+] [-]

, 2020-01-06 15:16, pirms 4 gadiem
Salīdzinoši ar Starkovu - kapeikas.

  -2 [+] [-]

, 2020-01-06 15:25, pirms 4 gadiem
Grēks tikt neatlaistam, ja par to maksā 150tk. Man jau likās, ka šitiem futbola treneriem būtu jāsāk maksāt tikai tad, ja rezultāti sāk uzlaboties, bet te naudu pakaļ sviež, ja sudīgi strādā.

  -1 [+] [-]

, 2020-01-06 15:26, pirms 4 gadiem
Tuvākā nākotnē, laikam varam negaidīt rezultātu uzlabošanos, jo futbols tā tikai tāda naudas pelnīšanas vieta, ar valsts godu nav nekāda sakara.

     [+] [-]

, 2020-01-06 15:35, pirms 4 gadiem
fantomas rakstīja: Grēks tikt neatlaistam, ja par to maksā 150tk. Man jau likās, ka šitiem futbola treneriem būtu jāsāk maksāt tikai tad, ja rezultāti sāk uzlaboties, bet te naudu pakaļ sviež, ja sudīgi strādā.
Varbūt speciāli sūdīgi strādā, lai saņemtu piķi.

     [+] [-]

, 2020-01-06 15:38, pirms 4 gadiem
Lūdzu pārbaudiet, kas viņu toreiz apstiprināja - vai tad ne Valde?

vai toreiz Zakreševskis nebija Valdē? kas bija?

  -1 [+] [-]

, 2020-01-06 15:55, pirms 4 gadiem
Iedodiet man būt par galveno treneri tam nejēgu baram pa 3K mēnesī, tak nav starpība, cik liels speciālists vada tos šķībkājus, nekādu rezultātu tāpat nebūs!!!

     [+] [-]

, 2020-01-06 15:57, pirms 4 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Es varētu trenēt par 3000 mēnesī. Rezultāti būtu vismaz tikpat labi.
blin, sorry, toč negribēju kopēt Tavu teikto, tikai pēc tam ieraudzīju, bet summa tā pati

  +1 [+] [-]

, 2020-01-06 16:05, pirms 4 gadiem
Nu re, konkurss jau sācies, 2 pretendenti ir!
1 2 51 komentārs