Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas futbola izlases jaunā identitāte - vilks

Agris Suveizda

Latvijas futbola izlases jaunā identitāte - vilks
Foto: LFF

Šodien LU Botāniskajā dārzā Rīgā īpašā pasākumā tika prezentēts Latvijas futbola jaunais stāsts jeb Latvijas valstsvienības jaunā vizuālā identitāte. Turpmāk Latvijas nacionālā izlase pārstāvēs valsti ar zīmolu #11vilki, kura kods meklējams latviešu simbolos.

Latvijas futbola izlase turpmāk laukumā vairs nedosies ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) logotipu uz formas krekliem, bet gan ar jaunu vizuālo identitāti, kuru veido karoga, vairoga un futbola bumbas elementi, kas spēcināti ar cīņas garu, vienotību un lepnumu ilustrējošām latviešu rakstu zīmēm. Līdzās tam Latvijas izlasi simbolizēs un komandas līdzjutējus vienos vilka logotips, kas kļuvis par valstsvienības talismanu un būs redzams uz oficiālās Latvijas izlases atribūtikas.

Svinīgajā pasākumā piedalījās un jaunā valstsvienības zīmola, kā arī adidas spēļu ekipējuma oficiālo prezentēšanu vēroja Latvijas Futbola federācijas (LFF) vadība un pārstāvji, līdzjutēji, atbalstītāji, mediju pārstāvji, kā arī izlases futbolisti un apkalpojošā personāla pārstāvji.

"Latvijas futbola vidē virmo spēcīga enerģija, cilvēki ir motivēti sasniegt daudz vairāk. Mēs, Latvijas Futbola federācija, gribam to pašu. Vēlamies kļūt modernāki, atraktīvāki, un ar jaunu enerģiju virzīties uz augšu. Līdz ar Latvijas valstsvienības vizuālās identitātes ieviešanu aicinu katru Latvijas iedzīvotāju kļūt par jaunā futbola stāsta neatņemamu sastāvdaļu. Laipni lūgti barā!" līdzjutējus uzrunā LFF prezidents Kaspars Gorkšs.



"Vēlamies, lai jaunais stāsts būtu par mums, lai mēs visi kopā piedalītos gan tā sākšanā un iznešanā uz āru, gan tā nostiprināšanā. Latvijas nacionālās izlases futbolisti turpmāk vairs nespēlēs ar LFF logo, bet sāks jaunu futbola stāstu ar jaunām vērtībām, kas darba ikdienā palīdzēs veidot dažādas aktivitātes un citādu komunikāciju, kā arī mēs paši kā organizācija attīstīsimies radošāk un sabiedrībai saistošāk, it īpaši – jaunajai paaudzei. Taču tā būs tikai puse no iecerētajām pārmaiņām," uzsver LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

"Sava identitāte un īpašs stāsts turpmāk būs arī Latvijas futbola līdzjutējiem, vai – precīzāk sakot, - visai Latvijas futbola ģimenei. Runājot ar ekspertiem un analizējot latviskās zīmes, simbolu vēsturi un nozīmi, esam nolēmuši likt akcentu uz tādām vērtībām kā cīņas gars, vienotība un lepnums. Šo visu sevī iemieso Latvijas dabas leģenda - vilks, kas vēsturiski bijis Latvijas mežu karalis, taču mūsdienās nepelnīti atstāts novārtā," valstsvienības jaunās vizuālās identitātes izveides procesu ieskicē Edgars Pukinsks.

Analizējot vilku stāstu, noskaidrojušās daudzas neparastas sakritības, kas ilustrē futbola un vilka saderību. Proti, vilki visbiežāk turas barā līdz vienpadsmit vilkiem, arī viņiem parasti ir izteikts līderis, kurš ir atbildīgs par visu baru, un vilku bars parasti aizsargā bara vājākos. Futbola sabiedrībai un līdzjutējiem jākļūst par saliedētu baru, kam ir gan cīņas gars, gan vienotība un lepnums par paveikto.

Savā jaunajā veidolā Latvijas futbola izlase pirmoreiz laukumā dosies gaidāmajās UEFA Nāciju līgas spēles septembrī, oktobrī un novembrī. Biļetes uz mājas spēlēm pret Andoru, Kazahstānu un Gruziju drīzumā būs pieejamas visās Biļešu Serviss kasēs un internetā.


Izmantotie resursi:
Vilks - Latvijas futbola izlases jaunā...

  +2 [+] [-]

, 2018-07-18 19:09, pirms 6 gadiem
nav tā sliktākā iniciatīva - tikai žēl, ka ierastajā garā - kabinetā izdomāja, kādam samaksāja un gatavs - bet vai piem faniem pajautāja viedokli ?

bet tā "vilki" ir ok - cerams aizies, galvenais, lai laukumā nav kā upurējamie jēriņi ..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-18 19:31, pirms 6 gadiem
kādi vilki? jūs ko?!

  +1 [+] [-]

, 2018-07-18 19:38, pirms 6 gadiem
hilss rakstīja: Pirmie Gorkša murgi. Kādā sakarā vilks ir Latvijas izlases logo??? Es pat lidz galam nevarēju nosskatīties.
hokejā arī mums lauvas. Ko nebļauj tur?

  +4 [+] [-]

, 2018-07-18 19:46, pirms 6 gadiem
hilss rakstīja: Pirmie Gorkša murgi. Kādā sakarā vilks ir Latvijas izlases logo??? Es pat lidz galam nevarēju nosskatīties.
Varbūt tāpēc, ka vilks ir viens no Latvijas tautas totēmiem, smerdeli

     [+] [-]

, 2018-07-18 19:47, pirms 6 gadiem
Simpātiski, ka vismaz ko dara, lai stāvokli labotu Latvijas futbolā. Nesteigsimies noliegt. Simboli arī ir svarīgi.
Atbalstu, ka latvisko elementu (latviskās zīmes) ienes, jo izlase pārstāv jau valsti kā tādu.
Pirmā brīdī arī likās smieklīgi, kur te kādi "11 vilki" (varbūt vajadzēja kādu nelielu domu apmaiņu ar līdzjutējiem ar kādiem 3-5 variantiem, un varbūt rodas vēl kāds ļoti labs variants), bet ja citiem ir "vikingi", "tuksneša lauvas" u.c., kāpēc nevarētu būt "vilki"?
Okei, kāds teiktu- lai izlase ir, piemēram, "lāčplēši" ( pa jokam piemetināšu- to, nevar, lielais kaimiņš var ko sliktu saskatīt...) ?), "pērkoni" vai vēl kā, tāpat atrastos, kas teiktu, ka slikti.
Tad lai "vilki" iet, ja protams, uzskatam, ka vispār vajag.

     [+] [-]

, 2018-07-18 19:55, pirms 6 gadiem
Pa lielam vilki,lāči,zaķi vai kaķi...nosaukt var kā grib,būtiskākais lai būtu saturs,gan LFF,gan spelētājos,treneros utt Līdzjūtējs ir kā mazs bērns kurš jūt,vai ir falšs,vai Tu atdodies ar visu sirdi,vai Tu dziedi himnu tāpēc,ka tā vajag ,vai tas Tev nāk no sirds .
Piekrītu,augstāk rakstītam,ka varēja uztaisīt publisku apspriedi ,bet nu labi,Vilki tad Vilki.

  +7 [+] [-]

, 2018-07-18 19:57, pirms 6 gadiem
Nu nez nez....mans viedoklis ka bijušais llf logo bij ok piemērots VALSTS izlases logo...ar šiem dzivnieciņiem var spēlēties klubi ne izlase...tīri mans subjektīvs siedoklis.

     [+] [-]

, 2018-07-18 20:02, pirms 6 gadiem
paga paga vai tik herova ar fantāziju?
vilki taču jau ir
volejbolisti
Latvijas volejbolisti aicina uz "Gadsimta...
futbolistiem piestāvētu susuri vai ciršļi, vēl labāk belkas un strelkas
Slēpts komentārs: lauvas_sirds_dinamo_102265443997461

  +3 [+] [-]

, 2018-07-18 20:04, pirms 6 gadiem
Nu vilks?A kas to vilku vilks?
Slēpts komentārs: lauvas_sirds_dinamo_102265443997461

  +1 [+] [-]

, 2018-07-18 20:13, pirms 6 gadiem
purva_velns rakstīja: paga paga vai tik herova ar fantāziju?
vilki taču jau ir
volejbolisti
Latvijas volejbolisti aicina uz "Gadsimta...
futbolistiem piestāvētu susuri vai ciršļi, vēl labāk belkas un strelkas
Ir valstis, kur visas nacionālās izlases asociē ar vienu dzīvnieku vai apzīmējumu. Kanādieši vienmēr ir "kļavu lapas", amerikāņi - "ērkļi", beļģi - "sarkanie velni", austrālieši - "ķenguri", jaunzēlandieši - "melnie" utt.

Vilki, tātad vilki. Tik gribētos, lai tas tad nu tiek ievērots visiem. Turklāt, tā kā hokejisti bija pirmie, tad kaut kas nav labi.

  +2 [+] [-]

, 2018-07-18 20:24, pirms 6 gadiem
Kardināls rakstīja: Ir valstis, kur visas nacionālās izlases asociē ar vienu dzīvnieku vai apzīmējumu. Kanādieši vienmēr ir "kļavu lapas", amerikāņi - "ērkļi", beļģi - "sarkanie velni", austrālieši - "ķenguri", jaunzēlandieši - "melnie" utt.

Vilki, tātad vilki. Tik gribētos, lai tas tad nu tiek ievērots visiem. Turklāt, tā kā hokejisti bija pirmie, tad kaut kas nav labi.
Beļģijā sarkanie velni ir tikai futbola izlase, par amerikāņiem arī pirmā dzirdēšana.
Hokejisti nosauca sevi par lauvas sirdīm, nevis vilkiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-18 20:56, pirms 6 gadiem
Atbilstošāks būtu bijis kāds kāmītis...

     [+] [-]

, 2018-07-18 20:58, pirms 6 gadiem
Nabaga rakeļi, kkādas gansu zīmes sazīmējuši uz formām... Vispār bumba neklausīs

  +1 [+] [-]

, 2018-07-18 21:24, pirms 6 gadiem
Latvijas volejbola izlasei arī ir vilki, aicina pirkt fanu kreklus ar vilkiem. Un tagad arī futbolā vilki. Hmm, kaut ko nesaprotu - kāds nospēris ideju pa kluso vai arī Latvijas vīriešu komandām tagad visām būs vilki kā latviskā identitāte utt.?

  +4 [+] [-]

, 2018-07-18 21:43, pirms 6 gadiem
Bronsons rakstīja: Nu nez nez....mans viedoklis ka bijušais llf logo bij ok piemērots VALSTS izlases logo...ar šiem dzivnieciņiem var spēlēties klubi ne izlase...tīri mans subjektīvs siedoklis.
Daudzām izlasēm ir savi simboli/iesaukas, piem. beļģi ir sarkanie velni, kāpēc lai mēs nevarētu vilku izvirzīt kā simbolu ? Malači, vismaz k-kādu atpazīstamību/brendu izlasei ceļ. Tiem pašiem Frančiem ir gailis logo.

     [+] [-]

, 2018-07-18 22:07, pirms 6 gadiem
Bet Staiceles Bebrs celsies? - tāds ir jautājums!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-07-18 22:12, pirms 6 gadiem
Doma varbūt bijusi laba, bet piedodiet - izpildījums briesmīgs.
Bērnu līmeņa logo. Stdents universitātē par šādu dizainu - bumba vairogā - saņemtu nesekmīgu atzīmi - te gan jau samaksāti tūkstoši!
Nomainīt tradīcijām un, manuprāt, vienu no skaistākajiem federāciju logo uz kaut ko šādu ir apkaunojoši.
Man ir kauns!

  +3 [+] [-]

, 2018-07-18 22:20, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Daudzām izlasēm ir savi simboli/iesaukas, piem. beļģi ir sarkanie velni, kāpēc lai mēs nevarētu vilku izvirzīt kā simbolu ? Malači, vismaz k-kādu atpazīstamību/brendu izlasei ceļ. Tiem pašiem Frančiem ir gailis logo.
Tas ka tevi dēvē par sarkano velnu ir laukumā janopelna,daudzām valstīm tie ir valstiski simboli...kāds mums sakars ar vilkiem???...latvijas mežā ir vēl daudz zvēru un putnu...un kāda mārutka pēc mums jaskrien pakaļ citiem....bijušais logo bij atbilstoš...šis vairāk līdzinās mazpilsētas futbola skolas logo....ja federācija grib parādīt ka kaut ko maina...tad domāju ka bij citas lietas ko mainīt...

     [+] [-]

, 2018-07-18 22:36, pirms 6 gadiem
Nu pagaidām mums ir tāds bailīgs vilcēns ar pavisam neasiiem zobiņiem, pat Gibraltāra kāmīti nenokoda
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-07-18 22:54, pirms 6 gadiem
Man patīk. Bet ja izlase nespēs gūt uzvaras tad vilks, pele vsi zilonis, viss būs pie d***

  +1 [+] [-]

, 2018-07-18 23:05, pirms 6 gadiem
Bija tāda futbola komanda-Balvu vilki.Vai tad šie neprotestēs?

     [+] [-]

, 2018-07-18 23:06, pirms 6 gadiem
Nevilks nekur, tepat.. turpinās.

     [+] [-]

, 2018-07-18 23:08, pirms 6 gadiem
Nau jau slikti, ja futbolisti grib būt vienoti kā vilku bars.Cerams, ka viņu viedoklis tika ņemts vērā, nevis pasniegts kā griķi pusdienās - ir jau labi, bet gribējām kartupeļus.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-19 06:36, pirms 6 gadiem
Es nebrīnos, Gorkšs ir patriots un grib tautisku zīmolu. Zīmols ir foršs bet, Protams, svarīgāk ir redzēt labāku konkurētspējīgu spēli no izlases, kas iespējams nenotiks nākamo 10 gadu laikā.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-19 11:55, pirms 6 gadiem
Vajadzeeja zemeni kaa simboolu😅

     [+] [-]

, 2018-07-19 12:14, pirms 6 gadiem
Ir labi, solis pareizajā virzienā. Futbola imidžu vajag pārveidot, lai tam būtu nākotne te. Pats logo nav sevišķi izdevies, bet ideju atbalstu.