Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Slovēnis Stojanovičs nenoliedz kļūšanu par Latvijas izlases galveno treneri

Agris Suveizda

Slovēnis Stojanovičs nenoliedz kļūšanu par Latvijas izlases galveno treneri
Slaviša Stojanovičs un Kaspars Gorkšs. Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

Bulgārijas granda Sofijas "Levski" galvenā trenera Slavišas Stojanoviča kļūšana par Latvijas futbola izlases vadītāju kļūst arvien reālāka. Slovēņu speciālists sarunā ar bulgāru mediju Tema Sport nenoliedza piedāvājuma saņemšanu.

"Pagaidām nevēlos neko komentēt. Saprotiet mani," lakonisks bija 49 gadus vecais Stojanovičs. Lai arī viņš neapstiprināja runas par Latvijas izlases pārņemšanu, atteikums tās noliegt ticamību tikai pastiprinājušas. Stojanovičs jau sestdien pēc zaudējuma "Beroe" (1:2) pavēstīja, ka ir gatavs uzņemties atbildību, un, kā vakar atklāja bulgāru mediji, viņš kluba vadībai pat esot piedāvājis savu atlūgumu, neuzskatot, ka ir spējīgs pavasarī sasniegt kluba mērķus. "Levski" rudenī izkrita no Bulgārijas kausa, bet čempionātā iepriekšējās deviņās spēlēs piedzīvoja četrus zaudējumus un ar 41 punktu 20 mačos ieņem trešo vietu, no līderes "Ludogorets" atpaliekot jau par desmit punktiem.

Tomēr "Levski" nevēloties šķirties no trenera, jo uzskata, ka sezonas vidū labāku kandidātu neatradīs, un it kā esot viņu pierunājusi palikt, apsolot pilnīgu brīvību ziemas transfēru kampaņā. Turklāt Stojanovičam arī būtu iespēja gatavot komandu sezonas otrajai daļai, ko viņš nevarēja darīt iepriekš, jo "Levski" pārņēma jau sezonas sākumā, nomainot ilggadējo A sērijas klubu treneri Delio Rosi. Šobrīd, kā raksta bulgāru mediji, Stojanovičs atrodas Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā. Sofijā viņam būtu jāatgriežas 7. janvārī, lai trīs dienas vēlāk dotos uz gandrīz mēnesi ilgu treniņnometni Kiprā, kur "Levski" paredzētas sešas pārbaudes spēles. Stojanoviča atgriešanās komandas treniņos gan kļūstot arvien mazāk ticama, bet "Levski" vadība pagaidām ziņas par Stojanoviča iespējamo aiziešanu nav komentējusi.

Kā vēstījām, Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka federācijas prezidents Kaspars Gorkšs par jauno izlases vadītāju ir izraudzījies tieši Stojanoviču, kurš bija viņa pēdējais treneris profesionālajā karjerā. Kā liecina mūsu rīcībā esošā informācija, Gorkšs Latvijā šomēnes bija ticies arī ar Latvijas čempionu Viktoru Skripņiku, taču vienošanās netika panākta. Pagaidām nav skaidra arī paša Skripņika nākotne – viņš esot atteicis vairākiem vērā ņemamiem piedāvājumiem ārzemēs, taču tas nebūt nenozīmē, ka viņu arī nākamsezon redzēsim "Riga" tehniskajā zonā. Ukraiņu speciālistam vēl ir spēkā esošs līgums ar klubu.

Federācijas prezidents Gorkšs otrdien pēc četrarpus stundu ilgās valdes sēdes žurnālistiem paziņoja, ka izlases trenera amata kandidāts ir skaidrs un ka ar viņu ir panākta vienošanās, taču viņam pašam vēl ir jātiek galā ar līguma laušanu savā pašreizējā darbavietā. Federācijai kompensācija par līguma laušanu nebūšot jāmaksā – ja tāda līgumā ir paredzēta, to segšot pats treneris. Ar jauno treneri tikšot noslēgts trīs gadu līgums, un Gorkšs cerēja, ka jaunā trenera prezentācija varētu notikt jau tuvākajās dienās. Nosaukt konkrētu uzvārdu Gorkšs nevēlējās.

Stojanovičs jau ir strādājis valstsvienībās, būdams sava tautieša Srečko Kataneca asistents AAE izlasē, kā arī vienu gadu pats vadījis Slovēnijas izlasi. Tāpat Stojanovičs ar "Domžale" 2007. un 2008. gadā triumfēja Slovēnijas čempionātā, bet 2014. gadā ar Belgradas "Crvena Zvezda" kļuva par Serbijas čempionu. Latvija "Euro 2020" kvalifikāciju martā uzsāks Maķedonijā un Polijā, bet tāpat grupā būs arī Austrija, Slovēnija un Izraēla.

Sīkākus Gorkša komentārus par valdes sēdē apspriesto lasiet ŠEIT.

Izmantotie resursi:
Novsport.com - Стоянович отказа коментар по...

  +2 [+] [-]

, 2018-12-20 16:34, pirms 5 gadiem
Tas ir piz.ģets....nafig vajag tādu treneri kas gatsvs pamest komandu un saka ka nav spējīgs sasniegt uzstādītos mērķus...tā vien šķiet ka Gorkš piedāvājis kapitālu kāpostu savam čonam un viņam grūti ateikties no tāda kumosa....

  -1 [+] [-]

, 2018-12-20 16:51, pirms 5 gadiem
Ja Kaspis tā turpinās, tad drīz pats lidos nahren

  +1 [+] [-]

, 2018-12-20 20:38, pirms 5 gadiem
Pērn Rigu uz augšu pacēla, vienīgi vai nebija tā ka uzbrukums viņa vadībā bija diezgan nebaudāms? Tik ļoti klubam līdz nesekoju, varbūt kļūdos. Grūti jau arī novērtēt attiecības ar Levski. Jau minēts, ka ielika par galveno sezonas sākumā, tātad cita trenera veidotā komandā. Varbūt arī klubs kaut ko sasolīja un nepilda. Pats fakts, ka strādā ar Levski (nav gan vairs tik spēcīgs kā agrāk) un klubs grib paturēt, arī liecina ka treneris ir ok.

  -2 [+] [-]

, 2018-12-20 22:21, pirms 5 gadiem
Un atkal treneris kursh savaa karjeraa isti neko nav sasniedzis

     [+] [-]

, 2018-12-21 13:22, pirms 5 gadiem
Steidzīgi jāķer mirklis: Mouriņjo brīvs....

     [+] [-]

, 2018-12-21 15:18, pirms 5 gadiem
Stojanovičs katrus 3-6 mēnešus maina komandas.. Viņš ir nestabils treneris. “Levski” viņu izdzina, jo viņam ir pārāk daudz pretenziju. Latvijas izlasei vajag vietēji treneri. Labi varianti būtu: Riherds, Basovs, Pertia, Dobrivovs, Pahars, Starkovs, Astafējevs, Kaļinins.