Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Citāti: Ventspilī iemājo maksimālisms, Valmierā visi slīd, RFS trakā konkurence

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Citāti: Ventspilī iemājo maksimālisms, Valmierā visi slīd, RFS trakā konkurence
Dejans Vukičevičs
Foto: FK Ventspils

Nedēļas nogalē aizvadīta "SynotTip" futbola Virslīgas pirmā kārta. Piedāvājam interesantāko no treneru sacītā pēc katras no četrām spēlēm.

"Ventspils" - "Valmiera Glass" 3:1 [video šeit]

Dejans Vukičevičs, "Ventspils" galvenais treneris: "Protams, labi, ka guvām trīs vārtus un uzvarējām, bet kopumā nekādi nevaru būt apmierināts. Pirmajās 15 minūtēs futbolisti vēl nebija pamodušies, savukārt beigās nenostrādāja līdz galam, tāpēc ielaida vārtus. Otrajā puslaikā bija trīs četras kļūdas savā laukuma pusē - vietās, kur nedrīkst būt kļūdas, kur tas ir vienkārši aizliegts. Mums būs saruna, jāspēlē daudz labāk. Komanda spēlēja tik daudz, cik bija nepieciešams uzvarai, pietaupot spēkus - vismaz man tā šķita, un man nepatīk, ja komanda tā spēlē, un futbolisti zina, ka man tas nepatīk. Un man šie ielaistie vārti bojā iespaidu par visu labo.

Es esmu teicis futbolistiem, ka mums jāsacenšas un jābūt labākajiem it visā - ne tikai iegūtajos punktos, bet arī jāgūst visvairāk vārtu, jāielaiž vismazāk, turnīra labākajam bombardierim jābūt mūsējam. Gribam uzvarēt visu, un es ar tādu domu dzīvoju - gribu šo pārliecību redzēt arī spēlētājos, bet šodien to neredzēju. Man labāk patika 2:0 uzvara pārbaudes mačā pret "Liepāju" nekā 3:1 šodien, jo tai 2:0 spēlē bija vairāk nopietnas cīņas. Nemīlu, ja komanda atslābst, pat ja ir 3:0 - darbs ir jāizdara līdz galam, jo tad paši kļūsiet pārliecinātāki par sevi un arī pretiniekiem tad pamatīgāk iespiedīsieties atmiņā un izraisīsiet lielāku cieņu."

Gatis Ērglis, "Valmiera Glass" galvenais treneris: "Pēc ilgas pauzes esam atpakaļ Virslīgā. Nesanāca viss ieplānotais - patraucēja Gata Kalniņa trauma un piespiedu maiņa. Uzlaidu Niku Savaļnieku, bet fiziski viņš vēl nav gatavs - viņš mēnesi bija ASV darba lietās, viņš ir trenējies tikai 10 dienas un redzams, ka viņš ir gatavs tikai uz 10%. Patika pašatdeve, bet brīžiem spēlējām par augstu, tāpēc pretiniekam bija tik daudz izgājienu viens pret vienu. Pretinieki bija ātrāki, mēs ar katru spēli kļūsim labāki, jo tikai četri futbolisti līdz šim bijuši ar Virslīgas pieredzi. Pallo un Kalniņš spēlējuši vairāk, bet Savaļnieks tikai divas minūtes [patiesībā "Babītes"/"Dinamo" rindās sešas spēles, viena pamatsastāvā - aut.]. Neskaitu to, kas bija pirms 100 gadiem. Par pretiniekiem - biju gaidījis vairāk no viņu septītā numura, portugāļa Pintu, toties izcelšu Antonovu - vienīgi viņš vēl nav pieradis pie Latvijas. Ja viņš turpinās tā lamāties, kartīšu būs daudz [smaida]. Protams, Adeleki savus golus sasita.

Leģionāri? Baltkrievs jau pirmajā spēlē dabūja traumu. Tas pats ar francūzi, kurš Kongo izlasē spēlējis, arī Moldovas rumānim trauma. Aizdomīgi visi traumējas - varētu būt saistīts ar mūsu mākslīgā seguma laukumu. Tāds paklājs, ka pašam, pastaigājot treniņa laikā, sajutu muguru [sāpes]. Turklāt tādi laika apstākļi - slīd, ledus. Mocības, nevis treniņprocess. Tas, kurš spēlēja "Monaco", cik saprotu, vēl ir ceļā pie mums. Būs Kņazevs, kurš pirms diviem gadiem bija "Riga" sastāvā. Pagaidām vīzu problēmas. Tomēr, ja "Ventspilī" leģionāri izceļas, mūsu ārzemnieki izskatās tādi paši kā mūsu puikas. Varbūt jāpagaida adaptēšanās. Viens nigērietis pie mums atbrauca - pirmo reizi dzīvē uzvilka ziemas jaku."

"Liepāja"/"Mogo" - "Riga" 1:0 [video šeit]

Tamazs Pertija, "Liepājas"/"Mogo" galvenais treneris: "Centāmies nepiekāpties cīņā. Tas arī izdevās, lai gan "Riga" ir ļoti laba komanda, organizēta, ar labu futbolistu atlasi. Redzams, ka pretinieku treneru duets ir nekaunīgs labā nozīmē - atbraucis vēl viens speciālists, kurš izveidojis cīņas spējīgu kolektīvu, tas ir mans kompliments. Mūsu plāns bija izturēt pirmā puslaika standartu spiedienu, bet zinājām, ka otrajā puslaikā jau spēlēsim futbolu. Tāpēc uz maiņu izlaidām Torresu un Hmizu, lai nodrošinātu pārsvaru vidusdaļā - no tā brīža mums pilnībā bija pārsvars. Un futbola dievs atdarīja mums par mūsu labi paveikto darbu un profesionalitāti. Šodien galvenais, ko ieraudzīju, ka izveidojies labs kolektīvs - tas mani priecē.

"Riga" bija labi mūs izpētījusi un pirmajā puslaikā neļāva spēlēt mums mūsu iecienīto kombinacionālo futbolu - viņi pilnībā aizvēra laukuma centru. Tāpēc abi mūsu 100% momenti pirmajā puslaikā izveidojās caur Jurkovski, uzlaužot viņus caur flangu. Nevarējām skriet ar pieri sienā caur centru - tur bija Laizāns, Jeņins. Spēlējām bez tīrā uzbrucēja, lai iegūtu kontroli pār bumbu. Vārti, protams, nebija plānoti - tas bija standarts. Pēdējās 20 minūtēs "Riga" pārkārtojās uz aizsardzību un tik mazā laukumā tādu aizsardzību bija grūti uzlauzt. Šādos šauros laukumos bīstamību rada tieši standarti. Mūsu sastāvā daudz kļūdu pieļāva argentīniešu centra aizsargi - viens [Sarate] pusgadu nav spēlējis, otrs [Negro] nav pieradis pie tādas spriedzes. Tomēr abi spēcīgi bumbas atņemšanā un ir ātri. Viņi labi iztur pretinieku pretuzbrukumus, kas mūsu spēles stilā ir bieža parādība."

Aleksandrs Vlaho, "Riga" treneris: "Ko gan varu teikt, ja ielaižam 93. minūtē... Spēle bija līdzīga, 100% momentu komandām nebija. Sezonas sākums ar ļoti, ļoti daudzām kļūdām vidusdaļā. Nav labi zaudēt 93. minūtē pēc stūra sitiena, taču tāds ir futbols. Priekšā ir citas spēles - ceru, viss būs kārtībā."

RFS - Metta/LU 3:1 [video šeit]

Valds Dambrausks, RFS galvenais treneris: "Grūta uzvara. Redzēju visas "Mettas" spēles Virslīgas kausā, un šī komanda mani patiešām pārsteidza - komanda precīzi zina, ko vēlas panākt laukumā, tai ir laba savstarpējā sapratne starp futbolistiem, līnijām. Šodien mums bija komfortabls 2:0 pārsvars pēc puslaika, taču vienlaikus pārtraukumā runājām, ka tas ir bīstamākais pārsvars, jo vieni ielaisti vārti var pilnībā mainīt gaitu. Zinājām, ka "Mettas" jaunieši nepadosies līdz pēdējam. Mums viena kļūda un intriga bija līdz pēdējai sekundei - mums paveicās gūt trešos vārtus.

Indrāns rezervē? Šodien pieteikumā iekļuva 18 futbolisti, bet vēl pieci pirmās komandas spēlētāji palika tribīnēs. Vienmēr atkārtoju, ka neskatāmies uz futbolista vecumu, rasi vai piederību izlasei. Izvēlos tos, kuri, manuprāt, visreālāk var dot pozitīvu rezultātu. Jā, šodien Fertovu uzskatīju par gatavāku nekā Indrāns. Solovjovs? Varu atkārtot tos pašus vārdus, ko jautājumā par Indrānu. Nē, nekādu disciplīnas vai tamlīdzīgu problēmu ar Solovjovu nav - netika pieteikumā, jo Roberts Savaļnieks, Vladislavs Sorokins un Laša Šergelašvili šai brīdī ir gatavāki nekā Saša."

Andris Riherts, "Metta"/LU galvenais treneris: "Līdz 92. minūtei radījām intrigu, pēc tam paši izdarījām visu, lai rezultāts būtu 1:3. Pirmā puslaika beigās ielaistie divi vārti? Vājuma mirklis, pretinieku spēcīgās standartsituācijas. Mēs aizmigām. Iemesli - fiziskā sagatavotība, pārliecība, pieredze, kopējais futbolistu skaits ar lielu spēļu pieredzi. Attaisnojumus vienmēr var atrast - šodien pretinieks bija spēcīgāks. Lagūna debija? Labi iegāja spēlē, lai gan tādā vecumā [janvārī apritēja 16 gadi - aut.] ieiet pie 0:2 nav vienkārši. Jauns, pārliecināts - dod Dievs, lai Virslīgas pieredze viņam dod profesionālo izaugsmi. Viņš dod labu pienesumu. Nē, viņš mani nepārsteidza, pazīstu no brīža, kad viņš bija septiņus gadus vecs."

"Jelgava" - "Spartaks" 1:0 [video šeit]

Ravils Sabitovs, "Jelgavas" galvenais treneris: "[Jāizceļ, ka krievu speciālists sākumā uzrunāja klātesošos latviešu valodā - aut.] Drusku pamainījām taktiku un tā, kā šodien pret "Spartaku", šogad vēl nebijām spēlējuši. Un manas domas, ka pretinieks taktiskā ziņā pret mums nedaudz kļūdījās. Vēl mums uzvaru ļāva izcīnīt fiziskā sagatavotība, pašatdeve, vēlme uzvarēt. Mūsu piecas dzeltenās kartītes skaidroju ar laika apstākļiem - pat ja bremzē, tāpat uztriecies pretiniekam [..]. Starpsezonā mūs pameta 15 futbolisti, palika četri pieci, un uzdevums bija izveidot konkurētspējīgu komandu. Janvārī, februārī meklējām futbolistus, martā tikai daudz maz tikām skaidrībā ar sastāvu un tikai nesen sākām spēlēt ar nosacīti to sastāvu, kāds mums ir tagad. Ar šo sastāvu esam aizvadījuši tikai trīs spēles, kas, protams, dod lielu priekšrocību mūsu konkurentiem. Pagaidām nevaram dominēt un pielāgojamies pretiniekiem. Tomēr, lai gan devušies prom kapteinis Freimanis, Ošs, Kļuškins un citi, "Jelgavas" garu un stilu pēc visām izmaiņām neesam zaudējuši - joprojām bija neticama pašatdeve un nepiekāpība, par to paldies puišiem."

Dmitrijs Kalašņikovs, "Spartaka" treneris: "Nekas nav mainījies - pirmajā kārtā ir daudz emociju un cīņu, bet maz futbola. Pretinieks savu iespēju izmantoja, mēs beigās neizmantojām. Jā, Gauračs ar nākšanu uz maiņu mainīja spēli - pirmkārt, viņš ir labs uzbrucējs, kurš prot gūt vārtus no nekā, otrkārt, viņš tagad ir kluba dvēsele un seja. Visādā ziņā - gan oficiāli, gan ģērbtuvēs. Tāpēc tas tikai normāli, ka viņš deva komandai iedvesmu. Pamatsastāvā viņu nelikām, jo domājām, ka nepietiks spēka 90 minūtēm." [galvenajam trenerim Samvelam Babajanam, kura šodien nebija spēles pieteikumā, neesot kārtībā dokumentācija - aut.]

  +1 [+] [-]

, 2018-04-02 01:09, pirms 6 gadiem
Šī ir tikai pirmā kārta,kas it kā kaut ko parāda,bet arī atstāj vēl daudz jautājumu.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-02 05:57, pirms 6 gadiem
Dacias Ventspilij gan mākoņu stumdītājs uzradies

     [+] [-]

, 2018-04-02 09:58, pirms 6 gadiem
jalgpall.ee
Igaunijā augstākajā līgā jau 6.kārta 8.04 (10.komandas)
1.līga jau 5.kārta 8.04 (A zonā 10.komandas, B zonā 10.komandas)
kopā 20 komandas .Mums knapi 12 komandas.
Mēs 1.līgu sākam 21.aprīlī, tajā laikā jau Igaunijā 4.līgā būs 2.kārta...

  +4 [+] [-]

, 2018-04-02 10:13, pirms 6 gadiem
...Babajanam jau Uzbekistana ar tiem dokumentiem kaut kas isti nav kartiba,-tapec uzbeki so kartigi uzmana,-nav ka musu Starkovam,-staiga galvu pacelis,un gauzas,ka neviens vinu nesaprot...-ta var but tikai LFF pasparne...-Maskavas Spartaks un azerbaidzani Starkovu atri atkoda,un atteicas no vina pakalpojumiem...-tikai LFF funkcionariem musu ''slavenais'' vecmeistars ir ka Dievs,kura pielugsmei reizem tiek ziedota pat pasciena...Starkova ziedu laiki ir pagajusi...-pagajusi tapat ka

     [+] [-]

, 2018-04-02 11:57, pirms 6 gadiem
Ortenzijs rakstīja: jalgpall.ee
Igaunijā augstākajā līgā jau 6.kārta 8.04 (10.komandas)
1.līga jau 5.kārta 8.04 (A zonā 10.komandas, B zonā 10.komandas)
kopā 20 komandas .Mums knapi 12 komandas.
Mēs 1.līgu sākam 21.aprīlī, tajā laikā jau Igaunijā 4.līgā būs 2.kārta...
šis ir interesanti, ka tik daudz kārtas jau aizvadītas. Viņiem ar laukumiem krietni labāka situācija?

  +2 [+] [-]

, 2018-04-02 13:34, pirms 6 gadiem
Sabitovs,salīdznot ar Starkovu ir daudz vairāk progresējis latviešu valodas apguvē,kaut arī viņš nav dzimis Latvijā un uzturās mūsu valstī salīdzinoši neilgi. Man personīgi simpatizē šis treneris.Ar šī speciālista darba metodēm bija iespēja iepazīties vēl viņa neilgajā Daugavpils periodā,kad viņa vadībā tika sagatavota komanda,kas sezonas noslēgumā kļuva par valsts čempioniem.Tādēļ Jelgavas šī gada modelis,pateicoties šim trenerim noteikti būs konkurētspējīgs.

  -3 [+] [-]

, 2018-04-02 13:49, pirms 6 gadiem
Ortenzijs rakstīja: jalgpall.ee
Igaunijā augstākajā līgā jau 6.kārta 8.04 (10.komandas)
1.līga jau 5.kārta 8.04 (A zonā 10.komandas, B zonā 10.komandas)
kopā 20 komandas .Mums knapi 12 komandas.
Mēs 1.līgu sākam 21.aprīlī, tajā laikā jau Igaunijā 4.līgā būs 2.kārta...
Paceļot mākslīgi uz augšu komandas no I. līgas, vel nozīmē, ka no tā ļoti iegūst igauņu futbola izaugsme. Arī agrāk sākot čempionātu.
LV kā bija, tā arī būs igauņiem priekšā nacionālo izlašu ziņā.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-02 14:48, pirms 6 gadiem
Vučikevičs pareizi saka,kad jāstrādā ar pilnu jaudu,malacis!

     [+] [-]

, 2018-04-02 21:15, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Paceļot mākslīgi uz augšu komandas no I. līgas, vel nozīmē, ka no tā ļoti iegūst igauņu futbola izaugsme. Arī agrāk sākot čempionātu.
LV kā bija, tā arī būs igauņiem priekšā nacionālo izlašu ziņā.
Labs joks par mūsu izlases spēku...

     [+] [-]

, 2018-04-02 21:15, pirms 6 gadiem
Es ceru, ka Vali,mierā! pierādīs, ka VL var mierīgi pludināt 4 1. līgas kočenes.

     [+] [-]

, 2018-04-02 21:17, pirms 6 gadiem
Es tik ļoti Liepājas centra aizsargus nekritizētu. Daudz ko noslaucīja. Labi ievadīja uzbrukumus un spēlēja tiki-taka. Golu iesita. Dažas neprecīzas piespēles jau nav traģēdija. Jankam tik pat brāķu bija.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-02 21:18, pirms 6 gadiem
Ortenzijs rakstīja: jalgpall.ee
Igaunijā augstākajā līgā jau 6.kārta 8.04 (10.komandas)
1.līga jau 5.kārta 8.04 (A zonā 10.komandas, B zonā 10.komandas)
kopā 20 komandas .Mums knapi 12 komandas.
Mēs 1.līgu sākam 21.aprīlī, tajā laikā jau Igaunijā 4.līgā būs 2.kārta...
Šoziem domāju, ka EE nav laimīgi, ja vien nespēlē hallēs.