Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

"Auda": "1.līgas līmenis šogad bija krietni augstāks nekā pērn"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Auda": "1.līgas līmenis šogad bija krietni augstāks nekā pērn"
"Auda"
Foto: "Auda"

Sportacentrs.com ir sazinājies ar visiem 16 šīs sezonas komanda.lv 1.līgas klubiem, piedāvājot izteikt savas domas par aizvadīto sezonu. Šoreiz savas pārdomas atklājusi Ķekavas "Auda" - šai komandai turnīra noslēgumā 5.vieta.

Ko izdevās sasniegt un ko neizdevās (prieki un vilšanās)?
Šosezon pakāpāmies par vienu vietu augstāk nekā pērn, tā kā var teikt, ka izvirzītais uzdevums ir izpildīts. Nedaudz pietrūka stabilitātes un pārāk liela bija sastāva rotācija, kas arī bieži mums liedza paņemt savus punktus un pakāpties kaut par vietu augstāk. Tikai sezonas beigās, līdz ar Oskara Darģa iekļaušanos komandā, atrisinājām savas problēmas aizsardzībā.

Pozitīvi ir tas, ka čempionāta gaitā varējām iemēģināt piecus kluba jaunatnes sistēmas audzēkņus, kā arī spējām piesaistīt trīs patiešām kvalitatīvus leģionārus – Felipi Baziljū, Šotaro Hattori un Keisuki Hošino no FK Liepāja. Keisuke, manuprāt, atbilst jebkura Virslīgas kluba līmenim.

Kā vērtējat turnīru kopumā (organizācija, tiesāšana, līmenis)? Vai attaisnojas spēlēšana bez Virslīgas dublieru klātbūtnes?
Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, šogad 1.līgas līmenis bija krietni augstāks, kas, protams, ir labi. Patika, ka līdz pat sezonas beigām pieturējās intriga par Virslīgu, pārspēlēm un vietas saglabāšanu 1.līgā. Nevar nepiekrist, ka bez dublieru komandām turnīrs noteikti ir zaudējis kvalitāti, bet, manuprāt, pats turnīrs ir kļuvis daudz interesantāks.

Ar mājas spēļu organizēšanu, manuprāt, galā tika visi klubi. Spēles programmiņas, neskaitot mūsu spēles Ķekavā, bija pieejamas arī Rēzeknes komandas spēlēs, kā arī pāris RFS komandas spēlēs Arkādijas stadionā. Preiļu stadions vispār bija kļuvis par tādu kā vēstures muzeju, kur varēja iepazīties ar Preiļu futbola pirmsākumiem fotogrāfijās.

Kārtējo reizi saskārāmies ar spēļu pārcelšanu no LFF puses nesaskaņojot ar klubu. Tā, piemēram, spēle ar Salaspili tika pēdējā brīdī pārcelta uz citu laiku, neskatoties uz mūsu iebildumiem. Savukārt tiesāšana noteikti nav tā lieta, kura man būtu jāvērtē vai jāapspriež. Ja komanda spēle labi, slikta tiesāšana netraucē uzvarēt.

Vai jau šobrīd ir skaidrība par nākamo gadu (budžets, sastāvs, treneris utt.)?
Sezona tik tikko ir noslēgusies, un grūti ir kaut ko komentēt gaidāmās sezonas sakarā. Zinām vien to, ka janvārī atkal notiks kluba organizētās pārbaudes visiem spēlēt gribētājiem. Pārbaudes notiks jau trešo gadu pēc kārtas, tā mēs uzsākam gatavošanos jaunajai sezonai un varētu teikt, ka šīs pārbaudes jau kļuvušas par kluba tradīciju. Katru gadu vismaz viens no šiem spēlēt gribētājiem veiksmīgi iekļaujas komandas sastāvā. Cerams, arī nākamais gads nebūs izņēmums.

Tāpat tradicionāli jauno sezonu uzsāksim 16. janvārī Tartu ar piedalīšanos turnīrā, bet 18.janvārī paredzēts pirmssezonas pirmais treniņš. Komandu tāpat kā šosezon trenēs Jurģis Kalns un Rihards Gorkšs.

Papildus jautājums "Audai": vai pēdējā kārtā pret RFS jo īpaši vēlējāties palīdzēt Valmierai iekļūt pārspēlēs? Vai valmierieši ar Jums kontaktējās pirms spēles (ar lūgumu) un pēc spēles (pateicība)?
Vienīgie, kuriem mēs pēdējā kārtā vēlējāmies palīdzēt, tie bijām mēs paši. Arī mums bija nepieciešama uzvara, lai finišētu 5.vietā. Valmiera mums pirms spēles neko nepiesolīja, un arī pēc spēles neko vairāk par 140 rakstu zīmēm tviterī neesam saņēmuši. Ja mums pēdējā kārtā būtu jāspēlē ar Valmieru, tas neko nemainītu, un arī tad spēlētu, lai uzvarētu. Pēdējā kārtā mēs spēlējām par sevi un savu vārdu.

FK "Auda".

1.līgas klubu atsauksmes pēc 2015.gada sezonas noslēgšanās

KlubsMateriāls
Caramba/Dinamo"Caramba/Dinamo": "Priecēja progress sezonas gaitā; Virslīgā trenēsimies vairāk"
Valmiera Glass
RFSPopkovs: "Virslīgā trūkst spēcīgu ārzemju treneru"
1625 Liepāja"1625 Liepāja": "Izdevās palikt par vienu no vadošajām komandām"
Auda"Auda": "1.līgas līmenis šogad bija krietni augstāks nekā pērn"
Rēzekne"Rēzekne": "Mūsu pilsētā futbols visos laikos ir raisījis skatītāju interesi"
Tukums 2000"Tukums 2000": neizpildīti mērķi; toties parādās talanti; turnīrā slikta tiesāšana
AFA OlaineAFA "Olaine": labi; ka paņēmām gulbeniešus; tiesnešu darbs ar "-" zīmi
Alberts
Ogre"Ogre": "Neizdevās izpildīt minimālo mērķi; turnīrs audzis; neizpratne par DK lēmumiem"
Jēkabpils
Salaspils
Staiceles Bebri"Staiceles Bebri": "Uzstādījumu noturēties 1.līgā izpildījām ar uzviju"
Saldus/Brocēni
Smiltene"Smiltene": "Mums ir labākie līdzjutēji - nedrīkstam viņus zaudēt"
Preiļi"Preiļi": "Mērķi ir plašāki par sportiskajiem - nodrošinājām patīkamu futbola atmosfēru"

  +1 [+] [-]

, 2015-11-22 16:36, pirms 8 gadiem
Varbūt arī ir līmenis augstāks nekā pērn, bet redzot, ka Valmiera zaudē Mettai ar 3:1, liela pārliecība par augstām 1. līgas kvalitātēm nerodas... Spēli neredzēju, bet, cik noprotu, rezultāts bija likumsakarīgs. Vēl jau gan otra spēle priekšā, tad redzēsim, kādu līmeni 1. līgas otrā labākā komanda parādīs.
Slēpts komentārs: kristers95

  +1 [+] [-]

, 2015-11-22 19:12, pirms 8 gadiem
Bija jau domats limenis augstaks visparigi liga, neviss Virsliga Vs 1.liga, tur atskiriba, ka diena pret nakti, ta ir loti daudzos cempionatos ari Rietumu zemes, kur parspeles vairums gadijumu ir tikai formalitate, jo ir jutama speku atskiriba.

  +1 [+] [-]

, 2015-11-22 19:53, pirms 8 gadiem
"Tas taču ir tikai loģiski, ka līmeņi atšķiras!"

Tad kapec vinsh ir amurs ja saka to kas ir logisks?

  +2 [+] [-]

, 2015-11-23 00:14, pirms 8 gadiem
kristers95 rakstīja: Tu tak esi āmurs! Ja Valmiera tiktu virslīgā, tad noteikti tā nopietni pastiprinātu sastāvu! Tajā pašā laikā, Metta izkrītot, 1.līgā spēlētu ar pavisam citu sastāvu! Domā tādu Pētersonu, Vardanjanu utt tu redzētu 1.līgā!

Tas taču ir tikai loģiski, ka līmeņi atšķiras! Ja vieni trenējas n-tās reizes nedēļā visa komanda, bet 1. līgā džeki sanāk 3,4 reizes kopā un tad no pamata tikai noteikti puse, jo kāds kaut kur strādā, kāds kaut kur mācās!

Vārdsakot, tev laikam izpratnes nav nekādas... Žēl.... tāda debīla sajūta pašam par sevi nav ?
Āmurs, draudziņ, esi tu pats. Ļoti labi apjēdzu, ka iekļūstot virslīgā, komandas maina sastāvu. Bet virslīga ir virslīga, rakstā teikts, ka audzis 1. līgas līmenis un par to (1. līgu) es arī runāju.