Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

AFA "Olaine": "Labi, ka paņēmām gulbeniešus; tiesnešu darbs ar "-" zīmi"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

AFA "Olaine": "Labi, ka paņēmām gulbeniešus; tiesnešu darbs ar "-" zīmi"
Felipe dos Santušs un Sergejs Golubevs septembrī tika atzīti par turnīra attiecīgi labāko spēlētāju un treneri
Foto: LFF

Sportacentrs.com ir sazinājies ar visiem 16 šīs sezonas komanda.lv 1.līgas klubiem, piedāvājot izteikt savas domas par aizvadīto sezonu. Šoreiz savas pārdomas atklājusi AFA "Olaine", kurai turnīra noslēgumā 8.vieta.

Vispirms vēlamies pateikt „Paldies!” Sportacentrs.com par 1.līgas čempionāta katras kārtas un sezonas atspoguļojumu. Tas popularizē futbolu.

Ko izdevās sasniegt un ko neizdevās (prieki un vilšanās)?
Diemžēl šīs sezonas uzstādījums - vismaz 6.vieta - netika izpildīts [pietrūka deviņu punktu - aut.], bet pozitīvā lieta ir tāda, ka, salīdzinot ar debijas iepriekšējo sezonu, esam augstākā vietā (šajā sezonā izcīnīta 8.vieta, iepriekšējā sezonā - 11.vieta). Neizdevās īstenot ieceri iespēlēt vairāk 1998. gadā un 1999. gadā dzimušos futbolistus. Visas sezonas laikā šādu iespēju izmantoja tikai trīs attiecīgā vecuma spēlētāji.

Esam ļoti priecīgi,ka starpsezonas laikā pieteicām dažus spēlētājus no bēdīgi slavenās Gulbenes komandas. Konsultējāmies ar LFF un noskaidrojām situāciju ar Gulbenes futbolistiem, secinājām, ka attiecīgie spēlētāji nebija vainojami nekādos skandālos, izņemot to, ka pārstāvēja Gulbenes komandu. Šie puiši ar savu profesionālo attieksmi parādīja piemēru citiem un, iespējams, šis bija solis viņu atgriešanai Virslīgā. Laba pieredze gan mums, gan pārējiem spēlētājiem.

Vilšanos sniedza dažas spēles, kurās kontrolējām spēli, bet neguvām vārtus. Mīnusi arī komandas vadības lauciņā – visas sezonas laikā neatradām uzbrucēju, kurš varētu būtiski ietekmēt spēles gaitu.

Kā vērtējat turnīru kopumā (organizācija, tiesāšana, līmenis)? Vai attaisnojas spēlēšana bez Virslīgas dublieru klātbūtnes?
Turnīrs, salīdzinot ar 2014. gada sezonu, ir kļuvis līdzīgāks komandu spēku samēra ziņā, interesantāks. Jebkura komanda var atņemt punktus jebkurai citai komandai. Kā pierādījums tam - līdz sezonas beigām nebija skaidrs vietu sadalījums no 5. līdz 16.vietai. Uzskatām, ka LFF pieņēma pareizu lēmumu, atdalot dublieru čempionātu un 1. līgas čempionātu.

Diemžēl vājākais čempionāta posms ir tiesāšana. Šajā brīdī nerunāju par spēles epizožu kļūdām, kas var gadīties katram tiesnesim, bet gan par neadekvātu sodu piemērošanu – soda kartiņām, apsardzi, disciplināriem sodiem. Piemēram, šosezon AFA Olaine ir noslēgts līgums ar pašvaldības policiju par to, ka Pašvaldības policija spēļu norises vietā ierodas 30 minūtes pirms spēles sākuma. Taču vienu reizi ieradās 10 minūtes pirms spēles un sekoja nevis brīdinājums, kas būtu loģisks iznākums, bet uzreiz soda maksa. Varbūt tāds ir tiesnešu uzdevums LFF kases papildināšanai? Bēdīgākais, ka spēles tiesneši un inspektori netiek pilnvērtīgi instruēti pirms sezonas. Tiesnešu komiteja tikai sezonas vidū, pēc 2.08. spēles (skatīt spēles foto), izsūta formas tērpu vērtējumu ar norādījumu, kad drīkst spēlēt, kad nedrīkst. Vēlamies, lai gan futbola klubi, gan tiesneši tiktu sodīti vienādi un būtu iespēja saprast, kā čempionāts tiek tiesāts, jo šobrīd katrs tiesnesis tiesā citādi. Uzskatām, ka tiesnešu komitejas darbs šosezon ir ar zīmi „-„. Sportacentrs.com varētu saskaitīt visu 1.līgas komandu sodus un izveidot tabulu - tā būtu ļoti interesanta informācija.

Vai jau šobrīd ir skaidrība par nākamo gadu (budžets, sastāvs, treneris utt.)?
Šobrīd ir pilnīgi skaidrs, ka komanda AFA Olaine pastāvēs un spēlēs. Iespējams, mainīsies vai papildināsies komandas nosaukums. Treneris Sergejs Golubevs, visticamāk, paliks galvenā trenera amatā, jo klubs ir apmierināts ar viņa darbu. Tomēr treneru sastāvu vēlamies pastiprināt, piesaistot konsultantu vai asistentu. Komandas sastāvu nosaka treneri un komandas finansiālās iespējas, bet vēlētos sastāvā saglabāt 10-12 spēlētājus. Šobrīd mērķis ir piedalīties 1.līgā un censties ar katru gadu sasniegt augstāku vietu un uzlabot spēles kvalitāti. Tālākais kluba mērķis ir pēc 3 -5 gadiem iespēlēt savus audzēkņus. Šobrīd uzsvars un liels darbs tiks likts uz AFA OLAINE un SK Super Nova 2001.,2002.un 2003.g.dz.audzēkņiem, kas spēlē 11x11 un ir kluba tuvākā nākotne.

Vēlamies lielu paldies pateikt atbalstītājiem bez kuriem nevarētu pastāvēt komanda: Olaines Novada pašvaldībai, AS OlainFarm, Picu darbnīcai, sporta veikalam JOMA un personīgi Jevgēnijam Mihaļkovam par palīdzību tehniskos darbos. Paldies līdzjutējiem visas sezonas laikā, kas kuplā skaitā apmeklēja mājas spēles. Solījums kluba vārdā līdzjutējiem - 2016. gadā būs katras spēles programmiņas.

AFA OLAINE direktors Jānis Engelis.

1.līgas klubu atsauksmes pēc 2015.gada sezonas noslēgšanās

KlubsMateriāls
Caramba/Dinamo"Caramba/Dinamo": "Priecēja progress sezonas gaitā; Virslīgā trenēsimies vairāk"
Valmiera Glass
RFSPopkovs: "Virslīgā trūkst spēcīgu ārzemju treneru"
1625 Liepāja
Auda
Rēzekne"Rēzekne": "Mūsu pilsētā futbols visos laikos ir raisījis skatītāju interesi"
Tukums 2000"Tukums 2000": neizpildīti mērķi; toties parādās talanti; turnīrā slikta tiesāšana
AFA OlaineAFA "Olaine": labi; ka paņēmām gulbeniešus; tiesnešu darbs ar "-" zīmi
Alberts
Ogre
Jēkabpils
Salaspils
Staiceles Bebri
Saldus/Brocēni
Smiltene
Preiļi

  +6 [+] [-]

, 2015-11-19 09:37, pirms 8 gadiem
Par taam nakoshgada programminaam,it kaa siikums,bet patiikami

  +1 [+] [-]

, 2015-11-19 10:05, pirms 8 gadiem
kramblers rakstīja: Par taam nakoshgada programminaam,it kaa siikums,bet patiikami
Viennozīmīgi! Pēc būtības, uz jebkuru futbola spēli ir jābūt programmiņām, jo tā ir futbola tradīcija jau no pašiem futbola pirmsākumiem. Ārzemēs to saprot, bet mūsu lielākajai daļai futbola īpašnieku tā ir tumša bilde

     [+] [-]

, 2015-11-19 12:04, pirms 8 gadiem
balkons rakstīja: Viennozīmīgi! Pēc būtības, uz jebkuru futbola spēli ir jābūt programmiņām, jo tā ir futbola tradīcija jau no pašiem futbola pirmsākumiem. Ārzemēs to saprot, bet mūsu lielākajai daļai futbola īpašnieku tā ir tumša bilde
Pie mūsu klubu budžetiem un spēļu apmeklētības, manuprāt tas ir diezgan loģiski, ka šādas lietas (mājaslapa, programmiņas, utt) bieži iztrūkst, jo tās nav vitāli svarīgas kluba eksistencei.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-19 14:31, pirms 8 gadiem
Carloz rakstīja: Pie mūsu klubu budžetiem un spēļu apmeklētības, manuprāt tas ir diezgan loģiski, ka šādas lietas (mājaslapa, programmiņas, utt) bieži iztrūkst, jo tās nav vitāli svarīgas kluba eksistencei.
Vitāli svarīga lieta jau nav, bet tas parāda attieksmi pret līdzjutējiem. Tāpēc jau laikam arī cilvēki nenāk, ja izjūt to, ka klubi negrib, lai viņi nāktu uz viņu spēlēm. Ādažos jau arī nav nekādas lielās izklaides . Varbūt kāds ādažnieks apmeklētu spēli, ja viņš zinātu, kas spēlē viņa komandā, piemēram, Bērziņvaldis, Ivana dēls no kaimiņmājas, vai kādreiz izlasē spēlējošais Renārs Vucāns. Bet vieglāk neko nedarīt un teikt, ka
tas ir ļoti dārgi un nevienam to nevajag. Tāpēc varbūt vajadzētu saprast to, ka rokas no pakaļas neaug. Šaubos vai klubu budžetā lielu robu iecirstu baltais papīrs un apmēram 30 minūšu laiks, lai datorā ierakstītu un izprintētu informāciju.

  +1 [+] [-]

, 2015-11-19 15:09, pirms 8 gadiem
Carloz rakstīja: Pie mūsu klubu budžetiem un spēļu apmeklētības, manuprāt tas ir diezgan loģiski, ka šādas lietas (mājaslapa, programmiņas, utt) bieži iztrūkst, jo tās nav vitāli svarīgas kluba eksistencei.
Reizēm liekas, ka Latvijā daudzi cilvēki ir ieņēmuši galvā, ka mēs nekad nebūsim tik turīgi, daudzskaitlīgi utt. kā lielās valstis, tāpēc nav vērts sākt neko attīstīt. Taču laiki un iespējas mainās. Pirms 10 gadiem neviens nebūtu iedomājies, ka futbola virslīgas un virknes 1.līgas spēļu ieraksti būs pieejami jebkuram interesentam vai ka Latvijā būs vietējam sportam veltīts TV kanāls, vai, bļin, galu galā ka PR tik svarīgie multimediji tik strauji attīstīsies, ka HD video sižetu jebkurš varēs uzfilmēt ar telefonu. Kā redzams, viss minētais ir piepildījies. Protams, nav jau klubā ar pirmo dienu jāpieņem darbā pilna laika mārketinga nodaļa, tomēr ārpus bumbas spārdīšanas notiekošais (vai trūkums) kaut ko netieši pasaka par ambīcijām un attieksmi. Cik atceros, daudzi LV spēlējušie leģionāri sacījuši, ka spēles līmenis ir augstāks, nekā varētu domāt pēc infrastruktūras un ap futbolu notiekošā. Ja amatieru vai pusamatieru komandai ir laiks savākties kopā, organizēties un trenēties, kāpēc lai neatrastos laiks padomāt par PR "sīkumiem", kas nav nekāda raķešu zinātne? Vai, piemēram, ir pareizi likt nosaukumā pilsētas vārdu, ja uzvedies tā, it kā viss ar komandu saistītais ir tāds iekšējs pasākums hobija līmeņa bumbas dauzītājiem?

  +2 [+] [-]

, 2015-11-19 15:12, pirms 8 gadiem
Patiešām, vienkāršāku programmiņu kaudzītes pašizmaksa nepārsniedz 5 eiro (ja neapmaksā programmiņas veidotāja darbu un, protams, ja nedrukā uz krītpapīra).

  +1 [+] [-]

, 2015-11-19 21:04, pirms 8 gadiem
"Ja amatieru vai pusamatieru komandai ir laiks savākties kopā, organizēties un trenēties, kāpēc lai neatrastos laiks padomāt par PR "sīkumiem", kas nav nekāda raķešu zinātne?"
Tāpēc ka lielākajai daļai tas viss notiek vakaros pēc darba un nav ne mazākās vēlmes kaut ko tādu darīt. Arī treneriem un pārējiem kluba "darbiniekiem" bieži vien komanda nav pamatdarbs, bet gan hobijs/haltūra. Bet naudas, lai algotu speciālu cilvēku, ļoti daudziem nav. Mums ir pietiekami daudz klubu un komandu, kuri knapi savelk galus sezonas beigās kopā vai pat paliek parādā un tad treneri un vadība no savas kabatas piemet iztrūkumu. Ja jūs domājat, ka tikai tāpēc, ka klubam nosaukumā ir kāds sponsors vai pagasts, tad viņi baigo naudu no tā dabū, jūs smagi maldāties.