Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL pirmsdrafta testi noslēgušies. Ko paveica sportisti?

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL pirmsdrafta testi noslēgušies. Ko paveica sportisti?
Seikvons Bārklijs
Foto: SIPAUSA/Scanpix

5. martā noslēdzās ikgadējie Nacionālās futbola līgas (NFL) pirmsdrafta testi, jeb "Draft combine", kuru laikā īpaši uzaicinātie drafta kandidāti rāda savu varējumu dažādos fiziskos pārbaudījumos. Kādi rezultāti tika sasniegti šogad?

NFL pirmsdrafta nometne ir īpašs pasākums, jo tajā tiek sapulcināti labākie gaidāmā NFL drafta kandidāti un viņiem ir jāveic dažādi fiziski pārbaudījumi sākot no 40 jardu (36.5 metri) sprinta līdz 102 kg smaga svaru stieņa spiešanai guļus uz atkārtojumu skaitu. Īpaši šie testi ir ne tikai tāpēc, ka tajos potenciālie NFL jaunpienācēji var būtiski uzlabot (vai arī pasliktināt) savas akcijas pirms gaidāmās izvēles ceremonijas, bet arī tamdēļ, ka nav retums, ka tajos uzstāda patiesi ļoti augstvērtīgus rezultātus.

Jāsaka, ka 2018. gada testi neatnesa mums tādus pārsteigumus kā iepriekšējos gados, taču arī šogad neiztika bez rekorda labojuma. Oklahomas universitātes malējais aizsargs Džordans Tomass (CB) uzstādīja jaunu rekordu tā sauktajā "3 konusu testā", kas pēc būtības ir atspoles skrējiens, taču tajā ir jāskrien nevis pa taisnām līnijām, bet gan gar konusiem, kas ir novietoti L burta formā. Viņa rezultāts bija 6.28 sekundes. Iepriekšējais labākais rezultāts, kurš turējās nepārspēts kopš 2011. gada, bija 6.42 sekundes.

Interesanti, ka Tomass bija starp labākajiem arī 20 un 60 jardu atspoles skrējienos. Tieši 60 jardu atspoles skrējienā šogad varēja būt vēl viens rekords, jo Pitsburgas universitātes malējais aizsargs Avonte Madokss to veica 10.72 sekundēs, no visu laiku labākā laika atpaliekot par 0.01 sekundi.

Ja mēs pievēršamies pamatdisciplīnām, tādām kā 40 jardu sprints, stieņa spiešana guļus, lēciens tālumā no vietas un vertikālais lēciens, tad šogad te iztika bez rekordiem.

Ātrākais laiks 40 jardu sprintā bija 4.32 sekundes, kas ir par 0.10 sekundi lēnāk nekā pirms gada skrēja Džons Ross. Šogad gan viena uzvarētāja nebija, jo iepriekš minēto rezultātu uzstādīja uzreiz trīs spēlētāji – Donte Džeksons no LSU, Perijs Nikersons no Tuleinas, kā arī Denzels Vords no Ohaio štata universitātes. Visi trīs futbolisti spēlē malējo aizsargu pozīcijā.

Stenfordas students Harisons Filipss bija labākais stieņa spiešanā guļus, jo viņš 102 kg smago rīku pacēla 42 reizes, kas kopumā ir gana atzīstams rezultāts, lai gan no visu laiku labākā, ko 2011. gadā uzstādīja Stīvens Paī, atpalika par septiņām reizēm. Vita Veā no Vašingtonas universitātes bija otrs no visiem testu dalībniekiem, kurš stieni spēja pacelt vairāk kā 40 reizes, apstājoties pie 41 atkārtojuma.

Abi iepriekšminētie spēkavīri ir aizsardzības līnijas iekšējie aizsargi (DT) un, saprotamu iemeslu dēļ, šajā pārbaudē dominē līniju spēlētāji, taču par labāko cita ampluā spēlētāju stieņa spiešanā guļus kļuva Pensteitas pussargs (RB) Seikvons Bārklijs, kurš pats sver 105 kg, bet 102 kg stieni pacēla visnotaļ iespaidīgas 29 reizes.

Visaugstākais vertikālais lēciens 2018. gada "Draft combine" pārbaudēs bija 105 cm un šādu rezultātu uzstādīja četri sportisti – Virdžīnijas tehniskās koledžas brīvais aizsargs (S) Terels Edmundss, Pensteitas balsta uzbrucējs (TE) Maiks Gesickī, Nebraskas brīvais aizsargs Džošua Kalū, kā arī Metjū Tomass – otrās aizsardzības līnijas ārējais aizsargs (OLB) no Floridas štata universitātes.

Visbeidzot tālēkšanā no vietas Denzels Vords, Ohaio štata universitātes kornerbeks aizlēca 3.45 metrus, kas arī bija labākais rezultāts. Tiesa, vēl vairāki atlēti aizlēca 3.40, viņu vidū arī Terels Edmundss un Džošua Kalū.

Jāiebilst, ka šie nebūt nav vienīgie fiziskie testi, ko potenciālie drafta kandidāti iziet pirms pašas drafta ceremonijas, jo tāpat norisinās tā sauktās "Pro day", kas ir šo pašu testu atkārtojumi, bet jau savu koledžu treniņbāzēs (uz tiem arī ierodas tikai tās komandas, kas to vēlas), kā arī vairāki reģionālie testi, kuros parasti piedalās visi tie futbolisti, kuri nav bijuši uzaicināti uz lielo "Draft combine".

2018. gada NFL drafts norisināsies no 26. līdz 28. aprīlim.

Izmantotie resursi:
nfl.com

     [+] [-]

, 2018-03-06 19:06, pirms 6 gadiem
ir kads mock draft kur var pilnos pikus redzet?

     [+] [-]

, 2018-03-06 19:25, pirms 6 gadiem
Niidermaiers rakstīja: ir kads mock draft kur var pilnos pikus redzet?
No brīvpiekļuves resursiem (aptuveni to pašu raksta arī citur):
2018 NFL Mock Draft - WalterFootball.com
https://www.cbssports.com/nfl/draft...

     [+] [-]

, 2018-03-06 20:28, pirms 6 gadiem
Есть только один вариант как реально экономить на электрике, вот ЛЕГАЛЬНАЯ ЭКОНОМИЯ ЭЛЕКТРОЭНЕРГИИ - РЕАЛЬНА! Сперва не воспринял серьезно, но решил проверить и оказалось, что оно действительно работает, плачу на 40-50% меньше. Отличная вещь, советую!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-03-06 20:50, pirms 6 gadiem
Juris Miņins rakstīja: No brīvpiekļuves resursiem (aptuveni to pašu raksta arī citur):
2018 NFL Mock Draft - WalterFootball.com
https://www.cbssports.com/nfl/draft/news/2018-nfl-mock-draft-dolphins-trade-up-for-josh-rosen-two-freak-defenders-in-top-10/
Klivlendai nebija jabut ari 4 pikam? vai es ko jaucu?

     [+] [-]

, 2018-03-06 20:57, pirms 6 gadiem
Niidermaiers rakstīja: Klivlendai nebija jabut ari 4 pikam? vai es ko jaucu?
Tai otrajā variantā ir ne tikai sadalīti piki, bet arī pafantazēts par treidiem pirms drafta.

     [+] [-]

, 2018-03-06 21:47, pirms 6 gadiem
Vakar joka pēc pamēģināju benchā, 14 reizes, varu iet kandidēt uz kickera pozīciju!

     [+] [-]

, 2018-03-06 21:55, pirms 6 gadiem
M8archa rakstīja: Vakar joka pēc pamēģināju benchā, 14 reizes, varu iet kandidēt uz kickera pozīciju!
Nepārvērtē sevi, ir kikeri un panteri, kas pa 20+ reizēm spiež.
Lab, bet ja nopietnāk, tad tās 14 reizes ir normāls DB, WO, QB rezultāts. Tik pirmajos divos gadījumos arī jāskrien ir ātri.