Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Rīds, Gonzaless, Beilijs tiks uzņemti NFL Slavas zālē

Juris Miņins
Juris Miņins

Rīds, Gonzaless, Beilijs tiks uzņemti NFL Slavas zālē
Jaunie NFL Slavas zāles iemītnieki
Foto: USA Today/Scanpix

Vakardien Nacionālā futbola līga (NFL) paziņoja tos spēlētājus, kuri šovasar saņems dzeltenās žaketes, jeb tiks uzņemti profesionālā futbola Slavas zālē.

Kā jau katru gadu, arī šogad jaunos NFL Slavas zāles iemītniekus nosauca dienu pirms "Super Bowl" mača un jāsaka, ka šo gadu var saukt par aizsardzības gadu, jo Slavas zālē no astoņiem spēlētājiem četri ir ārējās līnijas aizsargi.

Džonijs Robinsons, Čemps Beilijs, Eds Rīds un Tajs Lovs veido šo "fantastisko četrinieku". Tāpat Slavas zālē tiks uzņemti balsta pussargs Tonijs Gonzaless un uzbrukuma līnijas spēlētājs Kevins Mavaī. Savukārt no futbola funkcionāriem pie goda tikt Slavas zālē tika Denveras "Broncos" īpašnieks Pets Boulens un Džils Brants, kurš darbojies gan kā Dalasas "Cowbys" personāla viceprezidents, gan NFL.com autors.

Jāpiebilst, ka Rīds, Beilijs un Gonzalezs Slavas zālē ir iebalsoti jau pirmajā nominēšanas gadā. Viņu kontā kopā ir 35 "Pro Bowl" spēles un 14 "All Pro" izlases.

Oficiālā uzņemšanas ceremonija norisināsies 3. augustā, Ohaio štata Kantonas pilsētā. Šis pasākums arī ievadīs 2019. gada NFL sezonas mačus. Interesanti, ka galīgā spēlētāju izvēle atbildīgajai komisijai vakardien aizņēma septiņas ar pusi stundas.

Jāpiebilst, ka šis ir jau otrais gads, kad Slavas zālē tiek uzņemti uzreiz trīs "pirmgadnieki". Pagājušogad pie dzeltenajām žaketēm tika Rendijs Moss, Rejs Luiss un Braiens Urlahers. Tāpat tiek atzīmēts, ka nākošajos divos gados šī tendence var turpināties, jo 2020. gadā Slavas zālē jau varēs uzņemt brīvo aizsargu Troju Polamalu, malējo uzbrucēju Redžiju Vaitu, kā arī lainbekeri Patriku Vilisu, bet 2021. gadā kā teju garantēti Slavas zāles jaunpienācēji izskatās saspēles vadītājs Peitons Menings, malējais aizsargs Čārlzs Vudsons un malējais uzbrucējs Kelvins Džonsons.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports