Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Browns" paraksta līgumu ar par vardarbību diskvalificēto Hantu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Browns" paraksta līgumu ar par vardarbību diskvalificēto Hantu
Karīms Hants
Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Klīvlendas "Browns" ir parakstījusi līgumu ar pussargu Karīmu Hantu, kurš aizvadītās sezonas laikā tika diskvalificēts par vardarbību ārpus laukuma.

Karīms Hants iepriekšējo sezonu sāka Kanzassitijas "Chiefs" komandā, kur bija viens no sezonas labākā uzbrukuma svarīgākajiem spēlētājiem, taču sezonas laikā tika publicēts video, kurā redzams kā spēlētājs kādā viesnīcā konfliktē ar sievieti, tajā skaitā viņai iesperot. Vairāk par incidentu var lasīt ŠEIT (+video).

Par šo konfliktu līgā jau zināja, taču sākotnēja izmeklēšana, kad video nebija pieejams nekādus pārkāpumus nefiksēja, tomēr viss mainījās pēc šī materiāla parādīšanās. "Chiefs" komanda nekavējoties atlaida pussargu, bet NFL viņu diskvalificēja uz nenoteiktu termiņu, t.i., kamēr šī situācija tiks atrisināta.

Jāpiebilst, ka sākotnēji Hants apgalvoja, ka viņš šajā incidentā nav pielietojis fizisku spēku un ir nepatiesi apmelots. Tāpat ir jāatzīmē, ka NFL, pēc bēdīgi slavenā Reja Raisa incidenta, daudz stingrāk.

Neskatoties uz diskvalifikāciju un iespēju, ka Hants nemaz nevarēs piedalīties komandas mačos, Klīvlendas "Browns" ir noslēgusi ar pussargu viena gada līgumu. Tā kā pēc tā beigām viņš būs ierobežotais brīvais aģents, tas nozīmē, ka klīvlendieši varēs sadarbību turpināt.

Interesanti, ka incidents, kura dēļ Hants tika diskvalificēts 2018. gada februārī notika tieši Klīvlendas pilsētā.

Šis "Browns" solis neizskatās tik traks, ja ņem vērā, ka par komandas ģenerālmenedžeri Klīvlendā strādā Džons Dorsijs, kurš 2017. gadā, tolaik vēl strādājot Kanzassitijas komandā, draftēja Hantu. Ģenerālmenedžeris, pamatojot savu izvēli, sacīja, ka ir bijis gana ciešā saiknē ar Hantu jau kopš 2016. gada un labi viņu pazīst, tāpat uzsvēra, ka šis nav tikai viņa lēmums, jo pirms līguma piedāvāšanas viņš ir konsultējies ar daudziem citiem cilvēkiem, tajā skaitā psihologiem un futbola ekspertiem.

Pirms diskvalifikācijas Hants bija viens no labākajiem pussargiem līgā. 2017. gada sezonā viņš arī noslēdza sezonu kā produktīvākais pussargs, gūstot 1327 jardus un astoņus piezemējumus uzbrūkot pa zemi, kā arī 455 jardus un trīs piezemējumus – pēc piespēlēm. 2018. gada 11 mačos, kuros Hants piedalījās, viņš bija noskrējis ar bumbu rokās 824 jardus un guvis septiņus piezemējumus, kā arī septiņas reizes notvēris piespēles, kuras pārvērta piezemējumos.

Kā arī...

- Kailers Marejs, šī gada NCAA Heismana balvas ieguvējs, ir paziņojis, ka ir gatavs pilnībā koncentrēties futbolam un vēlas kļūt par NFL līmeņa saspēles vadītāju.

Atgādināsim, ka vēl pirms pāris mēnešiem viņš apgalvoja, ka, lai arī panākumi futbola laukumā ir iespaidīgi, viņš neplāno atkāpties no iesāktā, proti, pēc pēdējā gada koledžā, pievienoties Oklendas "Athletics" komandai, ar kuru viņš jau bija noslēdzis līgumu.

- Savukārt Karolīnas "Panthers" ir parakstījusi līgumu ar pēdējo aizsargu Eriku Rīdu. Līgums paredzēts uz trim gadiem un tā kopējā summa ir 22 miljoni ASV dolāru. Atgādināsim, ka Rīds bija pirmais spēlētājs NFL, kurš atbalstīja Kolina Kapernika akciju (tolaik abi bija komandas biedri) - ASV himnas laikā nevis stāvēt, bet nomesties uz viena ceļgala, protestējot pret rasu nevienlīdzību un policijas visatļautību ASV.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2019-02-11 22:49, pirms 5 gadiem
Esmu priecīgs

     [+] [-]

, 2019-02-11 23:35, pirms 5 gadiem
Ja Browniem šīš sezonas sākumā jau būtu bijis Hanta līmeņa kikers, tad iespējams būtu tikuši plovos