Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Lohte: "Man pielika šaujamo pie deniņiem un lika gulties zemē"

Rolands Eliņš

Lohte: "Man pielika šaujamo pie deniņiem un lika gulties zemē"
Raiens Lohte, 12 olimpisko medaļu īpašnieks
Foto: AP/Scanpix

ASV peldētājs Raiens Lohte, seškārtējais olimpiskais čempions, sarunā ar NBC pārstāvi Biliju Bušu atklāja detaļas par šodien piedzīvoto aplaupīšanu, kurā draudēts ar šaujamieročiem tika viņam un vēl trim ASV izlases peldētājiem.

Raiens Lohte, Gunars Bencs, Džeks Kongers un Džimijs Feigens pēc Rio olimpisko peldēšanas sacensību beigām pieņēma uzaicinājumu doties uz pasākumu šī notikuma atzīmēšanai, taču atpakaļceļa viņu taksometrs tika apturēts un paši aplaupīti.

„Mašīna, kurā mēs braucām, tika apturēta,” stāstīja Raiens Lohte. „Mums pienāca klāt vairāki vīri, kuriem bija policistu žetoni. Nekādas policijas gaismas, nekā tāda, tikai policistu žetoni.”

„Viņi pienāca mums klāt, izvilka savus šaujamieročus un pateica, lai visi guļamies uz zemes,” turpināja Lohte. „Pārējie puiši tā arī izdarīja, bet es sākumā atteicos. Proti, zināju, ka neesam izdarījuši nekā neatļauta, tāpēc arī atteicos gulties uz zemes tāpat vien.”

„Un tad viens no vīriem paņēma savu šaujamo, noņēma drošinātāju un pielika man pie deniņiem. „Tūlīt gulies uz zemes,” viņš teica. Es pacēlu rokas gaisā, un nodomāju - „Jā, labi, lai jau tā būtu”. Viņš pēc tam paņēma mūsu nauda, paņēma manu maku, taču atstāja mobilos telefonus un arī mūsu dokumentus,” noslēdza Lohte.

Neviens no četriem sportistiem šajā laupīšanā fiziskus kaitējumus veselībai necieta un vērsās Brazīlijas varas iestādēs. ASV Olimpiskā komiteja apstiprinājusi, ka neviena sportista olimpiskā medaļa nav nolaupīta – Lohte Rio izcīnīja zeltu 4x200m stafetē, kur piedalījās arī Bencs un Kongers, bet Feigens ieguva zelta medaļu 4x100m stafetē.

Rio olimpisko spēļu orgkomiteja solījusi izmeklēt šo atgadījumu, par kuru sākotnēji neskaidrību radīja ASV Olimpiskās komitejas noliegums par laupīšanu. Visticamāk, notika kļūda komunikācijā ar medijiem, taču ASV Olimpiskā komiteja vēlāk apstiprināja, ka tās sportistus apdraudējušas personas, kas izlikušās par policijas pārstāvjiem.

Olimpiskās spēles Riodežaneiro jau iepriekš saskārās ar bažām par drošību pilsētas ielās. Divi Austrālijas airēšanas komandas treneri tika aplaupīti, un uzbrukumu piedzīvoja arī Portugāles Izglītības ministrs, kuram tika draudēts ar nazi.

Izmantotie resursi:
Ryan Lochte among four U.S. swimmers robbed at...

  +4 [+] [-]

, 2016-08-14 23:53, pirms 8 gadiem
Pilnīgs kolhozs

  -1 [+] [-]

, 2016-08-15 00:22, pirms 8 gadiem
Rio olimpisko spēļu orgkomiteja
Orgkomiteja? Wtf? Mēs dzīvojam Rašā?

  -4 [+] [-]

, 2016-08-15 00:49, pirms 8 gadiem
nevajag vazāties un braukt ar ko pagadās

  -2 [+] [-]

, 2016-08-15 01:14, pirms 8 gadiem
Lohte pavisam nosirmoja viena mirklī!

  +7 [+] [-]

, 2016-08-15 01:23, pirms 8 gadiem
hokejafaaans rakstīja: nevajag vazāties un braukt ar ko pagadās
Nevajag tādā bedrē rīkot OS! Labi, runāju skarbi, bet tava atruna ir dumja, sanāk, ka nevis laupītājs vainīgs, bet upuris pats.

  -2 [+] [-]

, 2016-08-15 01:37, pirms 8 gadiem
tādu gadijumu šajās OS jau ir bijis daudz. Kas viņš internetu nelieto?

  +1 [+] [-]

, 2016-08-15 08:06, pirms 8 gadiem
Kādā sakarā tā miskaste, ko sauc par Brazīliju, dabūja OS?!

  +1 [+] [-]

, 2016-08-15 12:27, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Kādā sakarā tā miskaste, ko sauc par Brazīliju, dabūja OS?!
Gan jau labs kukulis un lobēšana, līdzīgi kā ar PČ 2014, līdzīgi kā krievi un arī Katara(???) dabūja PČ futbolā, un ne jau šīs, visas valsts cīnās par savām tiesībām rīkot OS vai kādu citu mēroga pasākumu ar jebkādiem līdzekļiem.

     [+] [-]

, 2016-08-15 13:00, pirms 8 gadiem
Sviests...