Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Ītons un Ītone atvadās no daudzcīņas

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ītons un Ītone atvadās no daudzcīņas
2015. gada pasaules čempionāta pjedestāls: Brianna Teisena-Ītone, Džesika Enisa-Hila, Laura Ikauniece-Admidiņa
Foto: AP/Scanpix

Divkārtējais olimpiskais čempions desmitcīņā Eštons Ītons (ASV) un Riodežaneiro olimpiādes bronzas medaļniece septiņcīņā Brianna Teisena-Ītone (Kanāda) trešdien paziņoja par karjeras beigām. Laulātais pāris turpmāk nodarbosies ar citām lietām. No 2015. gada pasaules čempionāta laureātēm septiņcīņā palikusi tikai Latvijas labākā sportiste Laura Ikauniece-Admidiņa.

Pēdējo divu pasaules čempionātu sudraba medaļniece Brianna Teisena-Ītone (28): "Rio spēlēs, šķērsojot 800m skrējiena finiša līniju, jutos mentāli iztukšota. Jutu, ka nevēlos veikt septiņcīņu vēl kādreiz - šī sajūta mani mulsināja. Paņēmu trīs mēnešu pauzi, jo nevēlējos pieņemt kādus lēmumus mentālas iztukšotības iespaidā. Kad tuvojās jaunais gads, manī veidojās arvien lielāka pretestība pret treniņu atsākšanu. Pēdējos četros gados atdevu visu, ko varēju. Vieglatlētika bija mana prioritāte, tādējādi tikai pēc tam - ģimene, laulība, draugi un nākotne. Tas ir tas, ko biju izvēlējusies darīt, es to nenožēloju. Mani darīja laimīgu tiekšanās pēc tā, par ko biju iedegusies. Bet tagad man vairs nav kaisles pret vieglatlētiku, zinu, ka sportā vairs nevaru virzīties tālāk. Līdz ar to esmu nolēmusi beigt karjeru. Ir pienācis laiks pāriet uz nākamo aizraušanos. Manām konkurentēm paldies par manis stumšanu, kā rezultātā kļuvu par labāko sportisti, kāda vien varēju būt. Jūs, dāmas, esat tās, kuras no sporta man pietrūks visvairāk. Un paldies manam vīram, kurš zina, ka bez viņa es to nebūtu varējusi paveikt."

Pasaules rekordists desmitcīņā un pēdējo divu PČ zelta medaļnieks Eštons Ītons (28): "Desmitcīņā pagāja desmit gadi. Tagad ir laiks aiziet no vieglatlētikas un darīt ko citu. Atdevu savus spēcīgākos gadus, tiecoties uz manām robežām desmitcīņā. Vai es tās sasniedzu? Patiesībā neesmu pārliecināts, vai kāds patiešām tās sasniedz. Domāju, ka cilvēka iespējas var uzskatīt par neierobežotām - un tas ir iedvesmojoši. Brianna, es tevi mīlu. Ko tagad???"

Kā zināms, 2015. gada pasaules čempionātā uz pjedestāla trešā pakāpiena nokļuva mūsu Laura Ikauniece-Admidiņa. Ja toreiz tas sanāca mazliet negaidīti, tad Rio spēlēs latviete bija viena no favorītēm un izcīnīja ceturto vietu. Pēc olimpiādes notika šķiršanās ar ilggadējo treneri, Latvijas labākā sportiste tagad sākusi sadarbību ar igauņu speciālistu Andreju Nazarovu.

Atgādinām, ka pēdējo 12 gadu septiņcīņas lielākā zvaigzne Džesika Enisa-Hila (Lielbritānija) oktobrī paziņoja par karjeras beigām. Varenā angliete cerēja izcīnīt arī Rio zeltu, tomēr talantīgā beļģiete Nafisatū Tiama to nepieļāva. Jādomā, ka minētā beļģiete un mūsu latviete turpinājumā varēs regulāri kāpt uz pjedestāla.

Riodežaneiro spēles, septiņcīņa

#SportisteValstsPunkti
1.Nafisatū TiamaBeļģija6810
2.Džesika Enisa-HilaLielbritānija6775
3.Brianna Teisena-ĪtoneKanāda6653
4.Laura Ikauniece-AdmidiņaLatvija6617
5.Klaudija ŠēfereVācija6540
6.Ketrīna Džonsone-TompsoneLielbritānija6523

Izmantotie resursi:
weareeaton.com
iaaf.org

  +3 [+] [-]

, 2017-01-05 15:17, pirms 7 gadiem
Mana prognoze: Laura šogad vienmēr būs uz pjedestāla!

  +1 [+] [-]

, 2017-01-05 16:47, pirms 7 gadiem
Ikauniece un Tiama par PČ zeltu...?

  +1 [+] [-]

, 2017-01-05 17:01, pirms 7 gadiem
Madarai štoļi romāns ar Nduri?Normāli ģevka dod vaļkā.

     [+] [-]

, 2017-01-07 14:55, pirms 7 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Madarai štoļi romāns ar Nduri?Normāli ģevka dod vaļkā.
Ko!? Bija Jančuks, bet tagad vēl Romāns ar Nduri? Tas gan vairs nav normāli