Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Antidopinga aģentūras prasības nav ievērojuši trīs Latvijas sportisti

Jānis Celmiņš

Antidopinga aģentūras prasības nav ievērojuši trīs Latvijas sportisti
Jevgēņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Vairāki Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportisti 2016.gada decembrī nav ievērojuši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) un Antidopinga kodeksa prasības par savlaicīgu, precīzu un pilnīgu informācijas sniegšanu par savu atrašanās vietu nākamajā kalendārajā ceturksnī (01.01.2017. – 31.03.2017.) WADA datubāzē ADAMS, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā.

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) ir konstatējusi minētos pārkāpumus un norādīto procedūru neievērošanu, tāpēc ir pieņemts lēmums samazināt Latvijas Olimpiešu Sociālā fonda izmaksājamo pabalstu apmēru, laika posmā 2017.gada 1.janvāris – 31.marts, sekojošiem sportistiem un viņu treneriem:
100% apmērā Emīls Vasermanis (Latvijas Šaušanas federācija);
50% apmērā Jevgēņijs Borodavko (Latvijas Džudo federācija) un Valērija Grišāne (Latvijas Vingrošanas federācija).

LOK uzsver, ka atkārtotu pārkāpumu gadījumā var tikt izskatīts jautājums par līguma laušanu ar sportistu un viņu iespējamo atskaitīšanu no LOV sastāva.

Reģistrā iekļauto sportistu pienākums ir reizi ceturksnī sniegt precīzu un pilnīgu informāciju par savu atrašanās vietu nākamajā ceturksnī, savlaicīgi (līdz tekošā ceturkšņa trešā mēneša pēdējai dienai) veicot individuālus ierakstus Pasaules Antidopinga aģentūras (PAA jeb WADA) datubāzē ADAMS. Katrs reģistrā iekļautais sportists ir saņēmis pieejas datus (lietotājvārds un parole) un ir apmācīts ADAMS datubāzes lietošanā.

  -3 [+] [-]

, 2017-01-11 13:12, pirms 7 gadiem
šaušanas federācija ? really? zinu ka ir preperāti pulsa utt stabilizēšanai .. bet tik un tā , tas maksā kudiš vairak neka kautkada 100tāvieta

  +6 [+] [-]

, 2017-01-11 13:16, pirms 7 gadiem
Pareizi, kārtībai ir jābūt. Ja mēs pieprasām kārtību no citiem, tad pašiem ir jārāda piemērs. Šodienas svarīgākā un cerīgākā ziņa gan ir šī:
NADO призвали отстранить Россию от всех соревнований и лишить страну всех турниров!
NADO призвали отстранить Россию от всех...
Национальные антидопинговые организации 19 стран, в том числе США, Канады и Германии, опять выступили против России.

  +5 [+] [-]

, 2017-01-11 13:23, pirms 7 gadiem
PraporšiksPingvins3 rakstīja: šaušanas federācija ? really? zinu ka ir preperāti pulsa utt stabilizēšanai .. bet tik un tā , tas maksā kudiš vairak neka kautkada 100tāvieta
Mīts, ka dopings ir dārgs, ir tikai mīts. Ne dārgāks kā kādas parastas zāles vai proteīna burka.
Slēpts komentārs: mozilla

  -1 [+] [-]

, 2017-01-11 17:53, pirms 7 gadiem
bāc, nevienu komentāru nevaru novērtēt, viss uz pretējo pusi spiežas...