Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Rio spēļu organizatoriem atdotas atpakaļ vismaz 130 bojātas medaļas

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rio spēļu organizatoriem atdotas atpakaļ vismaz 130 bojātas medaļas
Rio olimpiādes medaļas
Foto: Alex Fero / rio2016.com

Riodežaneiro olimpisko un paralimpisko spēļu organizatori saņēmuši atpakaļ vismaz 130 medaļas, kurām vajadzīgs remonts.

No vismaz 130 bojātajām medaļām pārsvarā ir olimpisko spēļu bronzas godalgas, dažas arī no paralimpiādes. Brazīlijas kaltuvē, kur tās pērn izgatavoja, tagad tiek veikts bojāto medaļu remonts. Kad defekti tiks novērsti, medaļas atgriezīsies pie saviem īpašniekiem.

"Izplatītākā problēma ir tāda, ka tās tika nomestas zemē vai nepareizi glabātas, līdz ar to nogāja lakas kārta, medaļas sāka rūsēt vai parādījās melni plankumi. Bez tam bija problēmas ar apmēram desmit medaļām, kuras ietekmēja liels aukstums. Šādas problēmas ir absolūti normālas," norāda Rio spēļu preses dienesta pārstāvis Mario Andrade.

Atgādinām, ka 2016. gada spēlēs labākās sekmes bija mūsu paralimpiešiem - Diāna Dadzīte izcīnīja šķēpmešanas zeltu un diska mešanas bronzu, Aigars Apinis ieguva zeltu diska mešanā, Edgars Bergs tika pie lodes grūšanas bronzas, savukārt jātnieks Rihards Snikus ieņēma piekto un sesto vietu. Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs trīs mūsu sportisti finišēja pieciniekā - svarcēlāja Rebeka Koha (4.), septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa (4.) un smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs (5.).

2020. gada Tokijas olimpiskās spēles risināsies no 24. jūlija līdz 9. augustam, savukārt paralimpiskās spēles notiks no 25. augusta līdz 6. septembrim. Tokijas spēļu organizatori akceptējuši lietotu elektronisko ierīču metāla daļu pārstrādi un izmantošanu olimpisko un paralimpisko medaļu izgatavošanā. Izejmateriālu vākšana un medaļu izgatavošana ir interaktīvs process - ierīci nodevušais cilvēks saņem īpašu kodu, kas ļaus sekot medaļas izgatavošanai. Tādējādi ikviens var dot savu ieguldījumu olimpiskajās spēlēs. Vecie un nevajadzīgie telefoni tiks pārvērsti mirdzošās un iekārojamās medaļās.

Izmantotie resursi:
reuters.com
olympic.org

     [+] [-]

, 2017-05-20 17:16, pirms 7 gadiem
Rio joprojām turpina pārsteigt. Sākot ar organizatoriskajām problēmām, zika vīrusu un noziedzību

  +1 [+] [-]

, 2017-05-20 17:57, pirms 7 gadiem
pūce rakstīja: Rio joprojām turpina pārsteigt. Sākot ar organizatoriskajām problēmām, zika vīrusu un noziedzību
sliktākās OS spēles vēsturē

  +2 [+] [-]

, 2017-05-20 18:51, pirms 7 gadiem
Vai tūristi, kas kā suvenīru no Rio pārveda mājās banānus, arī var tos kaut kur apmainīt, ja tie sabojājušies?