Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Austrups: "Potenciāls ir milzīgs, varētu kalnus gāzt"

Austrups: "Potenciāls ir milzīgs, varētu kalnus gāzt"
Andis Austrups olimpiskā stadiona tribīnēs
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Lauras Ikaunieces-Admidiņas treneris Andis Austrups pēc sacensībām, kurās viņa audzēkne palika tikai 36 punktu attālumā no olimpiskās bronzas un piecus punktus aiz pašai piederošā Latvijas rekorda, pauda gandarījumu par sasniegto, tomēr vienlaikus piebilda – Lauras potenciāls ir daudz lielāks.

“Ar visu to, ka augstlēkšana bija no otras puses – Laura bija sagatavota ļoti labi. Ātruma īpašības labas, izturības īpašības – labas, mešanas disciplīnas – tur, jā, vienmēr var pielikt, un tomēr. Ja par kļūdām – šķēpā pēc otrā mēģinājuma viņa sapriecājās. Arī trešais sanāca labs, taču, ja būtu trāpījusi šķēpā – metiens varēja būt vēl stipri tālāks. Sākums vispār bija pavisam traks – ar to, ka nebija pieteikta pareizajā 100 m/b skrējienā. Tas noteikti stipri ietekmēja, jau tur pazuda punkti. Arī tālāk brīnumi sekoja cits citam, taču ar visu to – ceturtā vieta, tikai pieci punkti aiz personiskā rekorda. Šodien personiskais šķēpā, personiskais 800 metros, un milzīgs potenciāls – jo lēkšanas disciplīnās pašreizējā brīdī viņa ir tālu no tā, ko spēj izdarīt,” pirmo analīzi uz ātru roku veica Ikaunieces-Admidiņas treneris. “Latvijas daudzcīņā tas ir nebijis notikums, neviens tik augstu nav ticis – par to prieks. Arī par to, ka kopā ar mums bija arī Lauras vīrs, daudz palīdzēja, un mums ir izveidojies vēl viens kārtīgs komandas biedrs, kas mūs atbalsta arī sacensībās. Jā, varbūt arī piebremzē mani, kad kļūstu pārāk nikns, taču es vienkārši cenšos sapurināt – tāds es esmu, un mani vairs neviens neizlabos.”

Vērtējot mīnusus un varbūt līdz galam nepaveikto, Austrups, kā ierasts, nerunāja aplinkus, bet gan tiešu valodu: “Varbūt nedaudz traucē tas, ka Laurā ir mazliet par maz sportiskā niknuma, viņa mazliet par daudz čilo. Psiholoģiski ļoti noturīga, taču – bišķi par gaisīgu... Man gribētos, lai viņa mazliet vairāk koncentrētos darbam, un tad jau arī daudz lielākus kalnus var sākt gāzt. Potenciāls ir milzīgs – ja parēķina, ka augstumā viņa ir lēkusi 1,85, tālumā 6,49, un tam klāt vēl nelaimīgā barjerskriešana – tur vien jau punktu sakrājas ļoti daudz.”

Runājot par audzēknes veselības likstām, treneris kā galveno ieskicēja pēdas savainojumu. “No traumām principā traucēja vienīgi atspēriena kāja augstlēkšanā, kuras dēļ nācās lēkt no otras puses. Taču mēs visu laiku esam lekuši no otras puses, un principā redzu, ka viņa tehniski labāk var lekt tieši ar labo kāju – trāpa gurnā, trāpa atspērienā, ļoti labi meta augšā. Centos viņu uz to pierunāt jau sen arī sacensībās, taču es neesmu diktators. Varbūt esmu psihopāts, bet diktators es neesmu...”

Austrups atzinās arī kādā savā grēkā – pēc pirmās dienas paslīdējusi roka atvērt un iepazīties ar interneta komentētāju viedokļiem... “Gribētos, lai arī līdzjutēji būtu pozitīvāki un palīdzētu ar labām domām. Kaut kā netīšām vakar ieskatījos interneta komentāros, un tas bija vienkārši ārprāts, kā mūs tur lamāja. Ātri izslēdzu, jo sapratu, ka dažiem cilvēkiem laikam nav ko darīt. Sāp jau tā sirds, kad nevis priecājās, ka kaut ko dari un esi viens no vadošajiem pasaulē, bet norej. Labāk priecājamies par to, kas mums ir, nevis cits citam bedri rokam,” pēc iegūtas 4. vietas olimpiskajās spēlēs aicina Austrups.

Līdzīgi kā pati Laura, arī viņas treneris uzskata – līdz ar šo laiks likt sezonai punktu. “Mums it kā paredzētas sacensības Talencē, daudzcīņas sezonas noslēdzošie mači, taču pēc visas šīs trakās pieredzes – laikam nē. Salaizīsim brūces. Šīs nav sporta spēles, šis ir specifisks individuālais sporta veids, kurā divās dienās ir maksimālās slodzes, pēc kurām jāatjaunojas, un tikai tad var sākt domāt par tālāko. Domāju, ka šo sezonu esam beiguši. Ja nu Laurai būs kāds cits viedoklis. Protams, vēl jāpārrunā un jāsakārto iekšējās attiecības komandā, taču šobrīd galvenais – es gribu mājās. Man jau te ir apnicis, es vairs nevaru izturēt... Gribu mājās, zāle jāpļauj – dārzā pāraugusi!”

Slēpts komentārs: tyutin
Slēpts komentārs: fans81

 +16 [+] [-]

, 2016-08-14 09:15, pirms 8 gadiem
Tad jānovēl izārstēt traumas un nākamsezon vēlreiz pārspēt Latvijas rekordu!

 +16 [+] [-]

, 2016-08-14 09:19, pirms 8 gadiem
Forši, tieši un atklāti! Paldies par darbu!Mēs ceram un ticam!i
Slēpts komentārs: KaputHitler

  +6 [+] [-]

, 2016-08-14 10:00, pirms 8 gadiem
Tā jau saka ka pašas sūdīgàkàs esot otrās un ceturtās vietas... it kā jau labs rezultāts, augsts tomēr tāda īsta gandarījuma nav. Ko tas līdz ja atkal kārtējais "gandrīz"... visu cieņu sportistei, super nostartēja

  +5 [+] [-]

, 2016-08-14 10:28, pirms 8 gadiem
KaputHitler rakstīja: Toties Latvija ir pirmajā vietā starp visām komandām ar tehniskajiem cilvēki, kas stāv apkārt sportistiem! Ar to mums tauta jālepojas, jo esam bagāta tauta, ja nevaram medaļas izcīnīt, vismaz atbalsts ir liels delegācijā!
ko tu tur tirsies kepka. Gan Kohas,gan Lauras 4.vietas ir zelta vērtība. Atdots tika viss priekš rezultāta
Slēpts komentārs: Kasts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-08-14 11:35, pirms 8 gadiem
Treneris neizprot Lauras vīra pozitīvo ietekmi.., sportistēm noņem mandràžu un ievieš mieru, pàrliecību, ja tuvais vīrietis samīļo pa nakti, arī izmasē utt..
Redzējāt cik cīņai noskaņota un pārliecināta bija Laura? Tas bija vīra labo darbu nopelns, jo viņš savu enerģiju atdeva sievai...sex pirms startiem ar mīļoto palīdz!
Cita lieta večiem - šiem pirms starts vajag atturēties un man smaga aizdoma , ka Lauva sagrēkoja pirms mača ar kubiešiem, jo Kreilis to zināja un greizi skatījàs 3.setā - kur tavs spèks palicis, vecīt?

  +2 [+] [-]

, 2016-08-14 12:53, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Treneris neizprot Lauras vīra pozitīvo ietekmi.., sportistēm noņem mandràžu un ievieš mieru, pàrliecību, ja tuvais vīrietis samīļo pa nakti, arī izmasē utt..
Redzējāt cik cīņai noskaņota un pārliecināta bija Laura? Tas bija vīra labo darbu nopelns, jo viņš savu enerģiju atdeva sievai...sex pirms startiem ar mīļoto palīdz!
Cita lieta večiem - šiem pirms starts vajag atturēties un man smaga aizdoma , ka Lauva sagrēkoja pirms mača ar kubiešiem, jo Kreilis to zināja un greizi skatījàs 3.setā - kur tavs spèks palicis, vecīt?
Baigi labi pārzini šo ģimeni?

  -2 [+] [-]

, 2016-08-14 12:55, pirms 8 gadiem
zigmārs112 rakstīja: ko tu tur tirsies kepka. Gan Kohas,gan Lauras 4.vietas ir zelta vērtība. Atdots tika viss priekš rezultāta
4 vieta ir 4 vieta arī Latvijā!!! Nav tai ne zelta ,ne arī dimanta vērtība.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-14 12:58, pirms 8 gadiem
Nez kuram jāuzņemas atbildība par to 100m barjeru skrējienu sadali.Kurš bija tas kas nogulēja to pasākumu.Vienmēr savlaicīgi var pamanīt un iesniegt protestus.Tas nenotika.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-14 14:21, pirms 8 gadiem
fans81 rakstīja: Skaidrs...toch buutu 3 vieta,ja nebuutu viirs un mobilais jaaspaida! Potenciaals milziigs,ja ar taadu trauceekli var liidz 4 vietai aizkapaaties!
Bet pagaidi kaut kur bija pētījums, ka sex palīdz tieši svievietēm startam, ebt vīriešiem ļoti traucē, tad jau viss izlīdzinās.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-14 14:23, pirms 8 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Nez kuram jāuzņemas atbildība par to 100m barjeru skrējienu sadali.Kurš bija tas kas nogulēja to pasākumu.Vienmēr savlaicīgi var pamanīt un iesniegt protestus.Tas nenotika.
Kā kam lielākajai delegācijai starp Baltijas valstīm, uz katra sportista 4 cilvēki.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-14 14:27, pirms 8 gadiem
Man arī potenciāls zašebis..tikai neko darīt negribās

  +1 [+] [-]

, 2016-08-14 14:59, pirms 8 gadiem
Austrups ļoti labs treneris, tik neizprot auggstlekšanas nianses tik labi, kā citi. Komunikācija ar Lauras ģimenes locekļiem, kā redzams, ir daļa no darba.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-14 16:02, pirms 8 gadiem
Vajag veiksmi, un arī kārtīgi 1x jāsaņemās. Jo jau 2 OS aiz mugruras un priekšā tikai 1 (vēl 2 diezvai sanāks ..)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja