Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kubarevs nikns: "Atdošu gada honorāru, ja tiesneši pierādīs autu!" (+video)

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kubarevs nikns: "Atdošu gada honorāru, ja tiesneši pierādīs autu!" (+video)
Oļegs Kubarevs
Foto: Māris Greidāns/Futbola Virslīga

Pēc nedēļas nogalē aizvadītās "SynotTip" Virslīgas 22. kārtas centrālās spēles starp Jūrmalas "Spartaku" un "Liepāju" (0:0) preses konferencē par dažādām tēmām daiļrunīgi izteicās Oļegs Kubarevs un Viktors Dobrecovs.

Viktors Dobrecovs, "Liepājas" galvenais treneris: "Gatavojoties šai spēlei un braucot uz šejieni, mēs nevis uzminējām, bet vienkārši sagaidījām to, ko arī paredzējām, kā spēlēs "Spartaks" [domāta spēle no aizsardzības, zinot jūrmalnieku sastāva problēmas - aut.]. Tā viss arī notika, taču mēs diemžēl nespējām izspiest ko vairāk. Nevar teikt, ka mums bija [lieliski] momenti, bet varējām izspiest vairāk no tām pašām standartsituācijām. Diemžēl neizspiedām. Ir spēles, kurās mums nepietiek ar diviem gūtiem vārtiem, un mēs zaudējam praktiski četras tādas spēles pēc kārtas [patiesībā rezultatīvo maču sērijā bija arī viena uzvara, bet zaudējumi bija trīs - 4:3, 2:3, 2:3, 2:3 - aut.], bet šeit, kur uzvarai pietiktu ar vieniem vārtiem, nespējām tos gūt. Mēs apzināmies, uz ko "Spartaks" šodien gāja un kas viņiem tabulā ir vajadzīgs. Gatavojāmies tam, bet diemžēl līdz beigām neizspiedām."

Oļegs Kubarevs, "Spartaka" galvenais treneris: "Šodien bija ļoti saspringta spēle. Varbūt tā nešķita skatāma līdzjutējiem un futbola estētiem, taču mačs bija saspringts, bija daudz divcīņu, komandas centās un atdeva visus spēkus. Ņemot vērā mūsu kadru problēmas, it sevišķi aizsardzībā, mēs nedrīkstējām atvērties un spēlēt augstu, jo minētās problēmas mums sagādātu sodu. Tāpēc plānu [atkal runa par to pašu - piesardzīgu spēli, ņemot vērā apstākļus - aut.] mēs izpildījām. Tiesa, diemžēl maz izveidojām uzbrukumā un neguvām vārtus. Tai pašā laikā uzskatu, ka rezultāts atbilst spēles raksturam, proti, momentu bija maz, bet cīņas bija vairāk nekā spēles."

Kurā brīdī pieņēmāt lēmumu, ka Elvis Stuglis spēlēs aizsardzības centrā?
Kubarevs: "Pirmajā darba [treniņu] dienā pēc brīvdienas, kas sekoja iepriekšējam mačam. Mums bija arī citi varianti - varējām nospēlēt ar trim aizsargiem, ja "Liepāja" pārkārtotos, jo arī "Liepāja" mēdz spēlēt ar trim aizsargiem. Šai situācijā mums klātos vieglāk. Tiesa, Elvis, kurš ir garš spēlētājs, šai mačā mums bija vajadzīgs ne tikai kā centra aizsargs, bet arī kā palīgs standartsituācijās, jo "Liepāja" iepriekš pēc standartiem guva daudz vārtu. Arī uzbrukuma standartos viņš mums bija nepieciešams."

Kad tu uzzināji, ka "Spartaks" Stugli izmantos kā centra aizsargu, un vai bija kādi īpaši norādījumi to izmantot?
Dobrecovs: "Uzzināju to, kad komandas devās iesildīties - varēja redzēt, kurā pusē ir Stuglis un ko viņš darīja iesildoties. Tad mēs arī sapratām. Skaidrs, ja uzbrucējs spēlē par aizsargu un tas nav jau ilgāku laiku, bet pirmo reizi, tad jāpiespiež viņu kļūdīties vai jāsagaida kļūda, jo stabilitāte aizsardzībā vairs nav. Taču viņš nospēlēja droši, kļūdas nepieļāva. Vienkāršās bumbas sita autā, lai būtu drošāk."

Kāpēc pamatsastāvā bija Korzāns, bet Vladislavs Kozlovs tikai nāca uz maiņu?
Kubarevs: "Vladislavam ir problēmas ar veselību. Neriskējam likt viņam spēlēt vairāk.

Cik no tiem spēlētājiem, kas šodien bija rezervē, spētu aizvadīt visas 90 minūtes?
Kubarevs: [Sērīgi pasmaida] "Paši redziet - šobrīd mums ir lielas problēmas. Šodien sevišķi tāpēc, ka nespēlēja Mihadjuks, izkrita Kiriļins [viņš gan bija ierakstīts starp rezervistiem - aut.], Ulimbaševs izlaida kartīšu dēļ. Dabiski, ka manevra iespēju mums nebija. Teorētiski gatavs bija spēlēt Jagubi, bet viņa gadījumā traucēja leģionāru limits [pamatsastāvā izgāja pieci ārzemnieki, vairāk nedrīkst - aut.] - plus viņam devām iespēju izveseļoties, tālāk pieņemsim lēmumu. Pagaidām viņš līdz galam vesels nav bijis, ir maz trenējies un kondīcijas nav optimālas."

Leģionāru limita dēļ arī vārtos likāt Kurakinu, nevis lietuvieti?
Kubarevs: "Nu... negribas pamatvārtsargu ārzemnieku, ja tev ir vajadzīgi leģionāri kā laukuma spēlētāji. Taču esmu pārliecināts, ka mums vēl būs iespēja ar vārtsargiem variēt."

Kā vērtējat Gaurača sniegumu šodien?
Kubarevs: [Ilga pauze] "[Smaida] Kādā skalā?"

No viens līdz desmit.
Kubarevs: "Ziniet, tā ir iekšējā virtuve - jūs provocējat [smaida]. Ja jums viņa sniegums nepatīk, tad paskatieties, kas man ir uz soliņa un kādas ir alternatīvas. Šodien man nav vēlmes viņu kritizēt, mums ar viņu ir jāstrādā."

Turpinot Gaurača tēmu - šobrīd risinās "Futbola dienas" pasākumi, Gauračs katru dienu tādos piedalās. Vai tas viņu kā futbolistu ietekmē?
Kubarevs: "Es par tādām lietām nezinu, mēs lūdzam futbolistus būt profesionālākiem, bet... [nopūšas] viņiem pagaidām līdz manam attieksmes līmenim pret futbolu ir tālu."

Kāpēc Grebis nevis Kurtišs?
Dobrecovs: "Kā jau preses konferences sākumā teicu, zinājām, ka mums atdos teritoriju, ka "Spartakam" ir problēmas aizsardzībā, ka sagaidīs mūs zemu. Tāpēc bija skaidrs, ka mūsu uzdevums būs centrēt no laukuma malām - tādās epizodēs Kristaps ar savu galvu, ar masu var izspiest kaut ko. Diemžēl nesanāca. Pirmajā puslaikā kaut kas no tā vēl bija, bet otrajā puslaikā diemžēl pazuda."

Torresam forma vai veselība neļauj spēlēt vairāk?
Dobrecovs: "Forma netraucē, jo skaidrs, ka ar katru dienu un treniņu ir labāk - sākām mērķtiecīgi strādāt pēc izlases posma, un viņš, nākot uz maiņu, labi iekļāvās. Kad kāds ir paguris, Toress uz svaigām kājām spēj izdarīt kaut ko vairāk, nevis spēles sākumā, kad arī visiem pārējiem ir svaigas kājas."

Bija tevis pieminētā sērija ar daudziem ielaistiem vārtiem, tagad ir trīs sausas spēles pēc kārtas. Vai varam sacīt, ka aizsardzības jautājums tagad ir sakārtots?
Dobrecovs: "Vai ir sakārtots, teikt grūti [iesmejas]... Mēs esam tāda komanda, kas zaudējot visiem patīk, jo, ja mēs zaudējam, ir 2:3. Daudzi tad stāsta, kā ir jāspēlē un kāpēc. Kad sākam uzvarēt ar 1:0, atkal slikti - raksta, ka mēs izmokām uzvaras. Nezinu. Es varētu sasēdināt jūs, žurnālistus, pie galda un no tās puses jums pajautāt: "Kas jums patīk labāk?" Mums patīk, ja ir pozitīvs rezultāts. Esmu ar mieru pieņemt, ka katru spēli uzvaram ar 1:0, iesitot 85. minūtē. Skaidrs, ja ielaižam divus vārtus, strādājam pie tā, lai tas vairs nenotiktu."

Vai tiesāšana šodien ietekmēja spēli?
Kubarevs: "Ziniet, cik jau var teikt... man vienkārši ir nepatīkami, kad tiesnesis izdara piezīmi par to, kā spēlē mana komanda. Ziniet, es varētu notiesāt spēli, bet viņš nekad nespēlēs futbolu! Esmu par to pat pārliecināts. Viņam ir jābūt atbildīgam par palīgiem, bet aiz manas muguras ir vesela komanda, dublieri, klubs un tā tālāk. Ja tiesnesis sāks sniegt padomus, kā mums būtu jāspēlē, tas neies nekādos rāmjos. Emociju uzplūdā es daudz ko varu pateikt - ja man nav taisnība un esmu izteicies necenzēti, mani par to sodīs. Taču no tiesneša pirmo reizi dzirdēju šīs te zobgalības [подколки - krievu val.], vai kas tas bija.

Tāda attieksme... Pirmkārt, viņi ir jauni cilvēki, jaunāki par mani, otrkārt, lai tad atnāk pie manis uz treniņu. Patrenēšu viņu vienu dienu un tad viņš sapratīs, kas viņš ir futbola laukumā. Ja viņam liek tiesāt, tad tiesā. Neesmu vēl redzējis, ka tiesneši pēc mača kaut ko tādu teiktu. Tas būtu tas pats, ja es ietu pie spēles inspektora un apvainotu [оскорблять - krievu val.] viņu, apšaubītu viņa rakstīto, ietu pie federācijas prezidenta. Jāzina robežas, citādi tā var aizrunāties nez cik tālu. Nav svarīgi, kurš tas ir - leģionārs, baltkrievs vai ebrejs, kāda starpība. Man ir darbs, un man komanda ir pirmajā vietā - gribu, lai pret mani mājas spēlē izturas ar cieņu. Ja man mājas spēlē aizrāda, kādu futbolu spēlē mana komanda, tad, piedodiet, kā lai strādā? Nekur nerādīties?

Par tiesāšanas līmeni vispār negribu runāt. Vakar bija spēle "Chelsea" - "Liverpool" - redzēju, kā tiesnesis tiesāja. Ja tur tika fiksēts pārkāpums, tad spēlētājs patiešām gulēja uz zemes. Bet šeit - nedaudz pagrūda, nedaudz aizķēra... vai nu tu ļauj spēlēt, vai netiesā vispār! Futbols domāts līdzjutējiem! Es stāvu uz līnijas, bumba nepamet laukumu, viņš ["Liepājas" spēlētājs Kļava - aut.] paņem bumbu un izmet autu - es speciāli izgāju tehniskajā zonā to redzēt. Esmu par tūkstoš procentiem pārliecināts, ka bumba tur laukumu nepameta! Lai atrod video ierakstu, lai man pierāda - esmu gatavs atdot savu gada honorāru, lai tik pierāda, ka bumba pameta laukumu [zemāk varat aplūkot video - . Tā taču ir ņirgāšanās! Nu kā tā var! Tā spļaut virsū! Ja viņš neredz, lai netiesā, bet viņš ne tikai tiesā, bet vēl arī uzkrāj bezkaunību un māca mani, kā komandai jāspēlē futbols. Lai vispirms pamēģina patrenēt kaut vai aklos! Redzēsim, kas viņam no tā sanāks."

Tas ir noslēpums, kādus tieši "padomus" deva tiesnesis?
Kubarevs: "Tak kāda starpība! Vēlreiz saku, treneris emociju uzplūdā var izteikt domas, kliegt - paskatieties, vai tiešām ko tādu neesat redzējuši? Es neaizvainoju, bet gribu, lai tiesneši kaut nedaudz... es saku tiesnešiem: "Paskatāmies epizodi!" Vēlreiz atkārtošu, ka mačs nebija no labākajiem un dabiski, ka mēs ar to tiksim galā, bet jūs saprotiet, kāda tagad ir katra punkta cena!"

Viktor, tu arī laikam pēc pirmā puslaika ar tiesnesi aprunājies paaugstinātos toņos?
Dobrecovs: "Nē, es nerunāju paaugstinātos toņos. Tev protokols rokā, ja? Es vienkārši neredzēju, ka viņiem ir futbolists ar 28. numuru [protokolā Korzānam tika ierakstīts 28. numurs, bet laukumā viņš spēlēja ar 25. numuru - aut.]. Tas arī viss."

Kubarevs [iestarpina]: "Es runāju par tiesneša asistentu, lai kāds kaut ko nepārprot [Andra Treimaņa asistenti šai spēlē bija Haralds Gudermanis un Aleksejs Spasjonņikovs, bet Sportacentrs.com noskaidroja, ka "padomus" Kubarevam esot sniedzis Gudermanis - aut.]."

Varat nokomentēt kļūdu protokolā? Korzāns spēlēja ar vienu numuru, bet protokolā cits.
Kubarevs: "Nezinu, es protokolu neaizpildu, tas nav mans pienākums."

Jūsu pārsvars pār "Ventspili" tagad ir samazinājies līdz sešiem punktiem. Vai šodienas neizšķirts pret tādu pretinieku stratēģiski ir labs rezultāts un esat titulam solīti tuvāk?
Kubarevs: "Sapratu jautājuma būtību. Es šo jautājumu uzdotu kolēģim [Dobrecovam], jo viņi nākamajā kārtā spēlēs ar "Ventspili". Atbilde, vai mūsu šodienas rezultāts ir labs, tiks sniegta pēc šīs spēles."

Dobrecovs: "[Vēršas pie Kubareva] Es pateikšu latviski, pēc tam tev iztulkošu. [Turpina] Nākamajā Kurzemes derbijā var tikt lauzta tradīcija, kas bija otrajā un trešajā aplī - mēs apspēlējam "Spartaku", "Spartaks" apspēlē "Ventspili", "Ventspils" apspēlē mūs. Papildus mēs zaudējam tā saucamajām apakšdaļas komandām, un atstarpe visu laiku paliek. Sācies ceturtais aplis, mēs "Spartaku" neuzvarējām. Domāju, ka mēs, nākamo spēli spēlējot ar "Ventspili" mājās, darīsim visu, jo šogad viņi mums daudz darījuši pāri. Es domāju, šis būs īstais Kurzemes derbijs! Domāju, ir vērts atbraukt uz Liepāju. Negribu bārstīties ar kaut kādiem lozungiem, bet es izdarīšu visu maksimāli, lai mani futbolisti sprāgst tā kā Jaungada raķetes! Domāju, ka būs labi... Kas attiecas uz sešiem punktiem un šo samazinājušos pārsvaru, mēs nākamo maču spēlēsim ar "Ventspili" un tur viss kļūs skaidrs - ja "Ventspils" neuzvarēs, tad... "Spartaks" čempions. Ja Jūrmalas "Spartaks" kļūs par čempionu, tad Krievijā Maskavas "Spartak" arī kļūs par čempionu [smaida]."

Kā tu vispār skaties uz faktu, ka "Spartaks", ja vien tā notiks, kļūs par Latvijas čempionu?
Dobrecovs: "Kā jūs pagājušajā sezonā skatījāties uz to, ka "Leicester City" uzvar Anglijā? Un kad viņi nākamreiz kļūs par čempioniem?"

Žurnālistiem tas vienmēr ir interesanti, bet kā tu uz to skaties kā futbola cilvēks?
Dobrecovs: "Ja viņi kļūs par čempioniem, redzēsim, cik ilgi un cik daudz par viņiem kā par komandu rakstīs. Cik liela būs gan skatītāju, gan atbalstītāju, gan žurnālistu interese. Salīdzinoši ar to, cik raksta, ja uzvar "Skonto", "Ventspils" vai Liepāja. Tas viss atkarīgs no jums - ātri to aizmirsīsiet vai nē? Tas ir no jums atkarīgs, nevis mums, treneriem. Mēs viens otram paspiedīsim roku, it kā apsveiksim ar čempionu titulu, bet aiz sienas: "Labāk es būtu vinnējis", vai ne? Būsim godīgi. Tā ka viss atkarīgs no jums, kā to pasniegsiet un cik ilgi turēsiet viņus kā čempionus. Mēs darīsim visu, kas mūsu spēkos, jo mums ir jācīnās vispirms par trešo vietu, jo šobrīd esam ceturtie. Ja būsim trešie, tad līdz pat pēdējai kārtai cīnīsimies par otro vietu."

  +2 [+] [-]

, 2016-09-20 00:24, pirms 8 gadiem
Tas tik bija epitets:
izdarīšu visu maksimāli, lai mani futbolisti sprāgst tā kā Jaungada raķetes!

  -1 [+] [-]

, 2016-09-20 01:01, pirms 8 gadiem
hahah.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-20 01:18, pirms 8 gadiem
Uz Kubarevu spiež Spartak vadība. Laikam uzlikuši uz Spartaka titulu visus savus nekustāmos īpašumus. Ja kaut kas negaidīti noies greizi, ne tikai klubam būs hana, bet sekas klubā iesaistītām personām būs vēl nopietnākas.
Lekties par auta izmetienu jau ir paranojas pazīme

  +1 [+] [-]

, 2016-09-20 07:17, pirms 8 gadiem
Dobrik, tev jastrada ar savu komandu, ne viss jamekle halava pie tiesnesiem, un prasit tehnisko uzvaru!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-09-20 09:02, pirms 8 gadiem
Jaha,Dobriks tieši šogad vismazāk runā par tiesneša darbībām,tak piever savu muti un trenē savus pirkstus zem galda!!!Nezini ko rakstīt,paklusē labāk!!!

  +1 [+] [-]

, 2016-09-20 09:23, pirms 8 gadiem
Ja Kubarevs var žēloties par vienu kļūdainu auta piešķiršanu, tad tas liecina : "krahabors". Es arī skatos Anglijas čempi, un redzu ļoti rupjas, spēs rezultātu ietekmējušas kļūdas. Jā nebūtu fiksēts auts, Jūrmala uzvarētu ???? Ha-ha-ha....

  +3 [+] [-]

, 2016-09-20 10:02, pirms 8 gadiem
Īsti nesapratu, kāpēc tāds saspringums par to (visticamāk) kļūdu? Vai tas ko mainīja spēles rezultātā?

  +5 [+] [-]

, 2016-09-20 10:38, pirms 8 gadiem
No intervijas sapratu tikai vienu, ka Kubarevs sāk nervozēt, iemesli ir gan objektīvi, gan subjektīvi. Bet to, ka Spartaks kā minimums 5 pēdējās spēles spēlē no t.s. "autobusa" nevarēja nepamanīt tikai retais. Ja par tagadējo Spartaka spēles stilu, tad tas ir izmainījies par 180 grādiem, salīdzinājuma ar sezonas laikā rādīto. Nav jau daudz variantu jūrmalniekiem, ja vēlas pirmo vietu, proti, "atsisties" katrā spēlē un gan jau kādu punktu aizķers. Tiklīdz viņi sāks skriet uz priekšu, var nepietikt ar esošo handikapu līdz beigām punktu izteiksmē. Dzīvosim, redzēsim, kas no tā visa nervozā cirka sanāks. Metalurga laikos Liepājas pusē, identiskā situācijā, viss izkusa. Gan jau arī ne tikai "ķērēji" uz sezonas beigām saņemsies, bet arī Rīgas vidusslānis.( spriežot pēc turnīra tabulas ).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2016-09-20 11:11, pirms 8 gadiem
Futbola spēlē sīkumu nav - Kubarevam pilnīga taisnība - pat no šī rakursa redzams, ka bumba ne tuvu nav šķersojusi auta līniju... Varbūt līnijtiesnesis var piedāvāt savu gada honorāru?

  +2 [+] [-]

, 2016-09-20 11:44, pirms 8 gadiem
Dažādos gados dažādi treneri uz sezonas beigu pusi kritizēja tiesnešus - Zelkēvičs, Grigorčuks, Abramčiks, Podpalijs, Pertija. Iznākumi bija atšķirīgi - daļa treneru prata noturēt/izcīnīt pirmo vietu, citi - nē.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-20 14:30, pirms 8 gadiem
Epizode kaitinoša priekš Kubareva, jo patiesībā tur bija jādod sods par labu Spartakam, fiksējot Kļavam spēli ar roku. Bet tā jau, protams, tiesneši kļūdās visur -- Anglijā un eirokausos, Andorā un pasaules čempionātā (piem., rupja tiesneša kļūda bija Torresam piešķirtā kartīte Latvijas un Andoras spēlē).

  +6 [+] [-]

, 2016-09-20 14:56, pirms 8 gadiem
Tiesnešiem nekas nav jāpierāda. Tiesnesis vērtē pēc sava skata punkta, nevis video atkārtojuma. Varbūt bumba lidojot pa gaisu bija atstājusi laukumu un iegriezās atpakaļ laukumā.

Neciešu to nīdēšanu uz tiesnešiem. atradis par ko piesieties.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-20 14:57, pirms 8 gadiem
Domāju, ka Kubarevs normāls treneris, bet laikam kļūdījos.

     [+] [-]

, 2016-09-20 21:42, pirms 8 gadiem
Ne futbols bet kaut kāda parodija.Tiesnesis malacis ka taisnību arī pateica,ne tā kā mūsu žurnālisti .

  +1 [+] [-]

, 2016-09-20 22:36, pirms 8 gadiem
Neesmu jurists, nezinu, kā pierādīt, bet video- bija auts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-09-21 14:01, pirms 8 gadiem
janijs56 rakstīja: Neesmu jurists, nezinu, kā pierādīt, bet video- bija auts.
lai būtu auts, pilnīgi visai bumbai jābūt pāri līnijai. šajā epizodē izskatījās, ka spēlētājs tomēr paķēra bumbu bik par ātru (vairāk skatoties uz futbolista pēdu un līniju, nevis pašu bumbu). bet nu leņķis video tāds, ka tie ir tikai minējumi.