Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas labākais vārtsargs Ikstens pagarina līgumu ar "Jelgavu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Virslīgas labākais vārtsargs Ikstens pagarina līgumu ar "Jelgavu"
Kaspars Ikstens
Foto: Nora Krevņeva/Futbola Virslīga

Latvijas vicečempione futbolā "Jelgava" pagarinājusi līgumu uz diviem gadiem ar vārtsargu Kasparu Ikstenu, kurš komandu pārstāv kopš 2013. gada.

Aizvadītā sezona "Jelgavai" bija labākā vēsturē, jo izdevās izcīnīt otro vietu Latvijas čempionātā. Tāpat komanda ieņēma otro pozīciju vismazāk ielaistajos vārtos, un likumsakarīgi, ka viens no komandas līderiem bija vārtsargs Kaspars Ikstens.

Pēc veiksmīgās sezonas, kuras laikā viņš arī tika izsaukts uz Latvijas valstsvienības treniņnometni, Ikstens izmēģināja veiksmi ārzemēs. 28 gadus vecais vārtsargs uz pārbaudes laiku pievienojās Norvēģijas sestajai spēcīgākajai komandai, tomēr vienošanos neizdevās panākt.

Tādējādi pagājušās sezonas Virslīgas labākais vārtsargs pārstāvēs "Jelgavu" arī turpinājumā, jo ar Ikstenu noslēgta vienošanās līdz 2018. gadam jeb uz divām sezonām. Viņš komandu pārstāv kopš 2013. gada, kad palīdzēja nosargāt vietu Virslīgā, un kopš 24. jūlija nav izlaidis nevienu spēli nedz Latvijas čempionātā, nedz Eirokausos.

"Esam ļoti priecīgi, ka Kaspars paliek ar mums, jo viss, ko pēdējos gados esam sasnieguši, ir bijis ar viņu vārtos. Turpinot ar šādu profesionālismu un darba ētiku, nekur viņam neizpaliks arī kāds augstāka līmeņa čempionāts kādu dienu, bet šobrīd acīmredzot vēl ir lietas, kas mums jāpadara kopīgi Jelgavā," teica "Jelgavas" direktors Jānis Vuguls.

"Šajās dienās līgumus ar klubu ir parakstījuši arī Edgars Jermolajevs, Maksims Rafaļskis un Reinis Flaksis, un līdz ar to var teikt, ka sastāvs ir tikpat kā nokomplektēts. Vēl gan plānota divu spēlētāju pievienošanās, par kuriem varēsim paziņot tuvākajā laikā," norādīja Vuguls.

"Jelgava" šodien pulksten 13:15 aizvadīs spēli Ziemas kausā, tiekoties ar "Infonet" no Igaunijas, un spēli tiešraidē piedāvās Sportacentrs.com televīzija.

Izmantotie resursi:
FK Jelgava – Futbola kluba...

  +1 [+] [-]

, 2017-02-08 15:04, pirms 7 gadiem
Žēl, ka neizdevās palikt Norvēģijā, bet bija jau nojaušams, ka palikt tur nebūs viegli, ja klubam bija vēl 15 citas alternatīvas, starp kurām arī izlašu pirmie numuri.

Tagad jākoncentrējas gaidāmajai Virslīgas sezonai. Jelgavai tas, protams, ir atvieglojums un drošības garants vārtos uz vēl divām sezonām.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-08 16:23, pirms 7 gadiem
Tātad Norvēģijas augstākās līgas līmenis mūsu virslīgas vadošajiem spēlētājiem ir par augstu,ja ņem vērā ,ka leģionāram jābūt vismaz pusgalvas tiesu labākiem ,nekā vietējiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-02-08 16:50, pirms 7 gadiem
Klubam pluss, spēlētāja karjeras attīstībai tas nav pluss.

  +3 [+] [-]

, 2017-02-08 17:00, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Tātad Norvēģijas augstākās līgas līmenis mūsu virslīgas vadošajiem spēlētājiem ir par augstu,ja ņem vērā ,ka leģionāram jābūt vismaz pusgalvas tiesu labākiem ,nekā vietējiem.
Lai spēlētu Norvēģijas augstākajā ligā vārtsargam jābut ļoti labam izgājienos,pie standarta situācijām netiek žēlots neviens.Ikstens nav priekš Norvēģijas augstākās līgas.Kāda Polija vai Ungārija.

     [+] [-]

, 2017-02-08 17:41, pirms 7 gadiem
Zaudēs motivāciju.

  +3 [+] [-]

, 2017-02-08 17:58, pirms 7 gadiem
Pirmām kārtām nesaprotu, kādēļ Norge?
Kas tiešām nav neviena kluba Polijā kuram būtu vajadzigs šāds pirmais nr?

     [+] [-]

, 2017-02-09 22:03, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Tātad Norvēģijas augstākās līgas līmenis mūsu virslīgas vadošajiem spēlētājiem ir par augstu,ja ņem vērā ,ka leģionāram jābūt vismaz pusgalvas tiesu labākiem ,nekā vietējiem.
Šajā gadījumā tas, manuprāt, nebija pārāk augsts līmenis, bet vienkārši milzu konkurence. Galu galā Kaspars ir pieredzējis vārtsargs, kurš Eirokausos spēlējis arī pret spēcīgākām vienībām. Vienkārši, kā intervijā izteicās Sarpsborg treneris, viņiem bija saraksts ar 10-15 potenciāliem jaunpienācējiem - vārtsargiem. Ja ņem vērā to, ka Ikstens šobrīd ir 3. numurs Latvijas izlasē, tad droši vien, ka nav pārsteigums, ka atradās vietā kāds cits. Pēc pārbaudes gan treneris ar Kasparu bija apmierināts.