Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

J.Kozlovs: "Neuzskatu RFS par čempionāta favorītu"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

J.Kozlovs: "Neuzskatu RFS par čempionāta favorītu"
Jevgeņijs Kozlovs pret Gati Kalniņu
Foto: synottipvirsliga.lv

Virslīgas 1. kārtas spēlē valsts čempioni Jūrmalas "Spartaks" piedzīvoja sāpīgu zaudējumi spēles galotnē pret RFS. Visas 90 minūtes jūrmalnieku rindās aizvadīja krievu leģionārs Jevgeņijs Kozlovs.

Jevgeņijs Kozlovs, Jūrmalas "Spartaka" futbolists: "Esam ļoti vīlušies. Bijām vadībā, taču ielaidām divus nevajadzīgus vārtus. Kautu kur, iespējams, pazaudējām koncentrāciju. Ļoti žēl."

Likās, ka spēles galotnē jums vienkārši nepietika spēku.
Sākumā fizisku jutāmies normāli. Domāju, ka galvenais iemesls neveiksmei ir tas, ka atsevišķās epizodēs trūka koncentrācijā. Kopumā bija neslikti.

Vēl pie 1:0 bija trīs pārliktņi…
Jā, kaut kur mums nepaveicās. Strādāsim tālāk pie realizācijas.

Kā vērtē savu spēli?
Ja jau komanda zaudēja, tad savu spēli arī novērtēšu ne pārāk labi. Turpināšu censties un progresēt.

Vairāki eksperti atzīst RFS par vienu no sezonas favorītiem.
Es tā neuzskatu. Mēs kontrolējām spēli pirmajā puslaikā. Arī otrajā, tikai pašās beigās par zemu nosēdāmies. Noraidījums un nevajadzīgi ielaistie vārti izšķīra spēli.

"Spartakam" bija visnotaļ neparasta starpsezona.
Jā, nomainījās vairāki treneri. Taču komandas kodols palika. Tagad atstrādāsim jaunas taktiskās shēmas, klausīsimies jauno treneri.

Cik daudz paspēji iepazīt [Raviļu] Sabitovu un [Rinatu] Biļaļetdinovu?
Savā starpā komunicējām, protams. No viņiem arī daudz ko uzzinājām. Tagad vēl viens jauns treneris – skatīsimies, ko viņš izdomās. Treneris [Mareks Zubs] atstāj patīkamu iespaidu. Treniņi viņa vadībā ir interesanti.

Kādā valodā notiek treniņi?
Treneris komunicē krievu valodā. Saprotam visu, ko viņš prasa.

Tavs brālis [jaunais vārtsargs Aleksejs Kozlovs] ir pievienojies komandai. Ko par viņu pastāstīsi?
Brālis ir pabeidzis Maskavas "Spartak" akadēmiju. Pēc tam viņam parādījās variants atbraukt uz Jūrmalu. Es, protams, ļoti priecājos. Pašlaik viņš vēl taisa vīzu, drīz būs klāt.

Tu biji "Zenit" akadēmijā, bet brālis Maskavā. Kā tā sanāca?
“Zenit” mani pasauca pie sevis brīdī, kad brālis jau tika "Spartak" jauniešu komandā. Lai arī šīs divas komandas savā starpā konkurē, mūsu attiecībām tas netraucēja.

Cik ilgi tev vēl ir līgums ar "Spartaku"?
Līgums ir līdz sezonas beigām. Ziemā no Krievijas nebija nekādu piedāvājumu. Jūrmalā būs lieliska iespēja sevi parādīt Čempionu līgā, taču nedrīkst aizmirst par čempionātu.

Daudzi saka, ka šogad ir sešas viena līmeņa komandas.
Jā, zinu, ka Rīgas komandas ir pastiprinājušās. Arī "Liepājai", "Jelgavai" un "Ventspilij" ir pastiprinājumi. Mums arī ir papildspēki. Domāju, čempionāts būs interesants. Pat interesantāks par pagājušo.

Redzēji žurnālistu prognozes?
Skatījos, ka mums liek 5. vai 6. vietu tabulā. Es tam nepiekrītu. Cīnīsimies tikai par augstākajām vietām.

Kādā veidā?
Pateicoties mūsu pašatdevei, momentu realizācijai un organizētai spēlei.