Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kārkliņš: "Pirms spēles man izoperēja gudrības zobu"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Kārkliņš: "Pirms spēles man izoperēja gudrības zobu"
Edgars Kārkliņš (no kreisās)
Foto: SK "Babīte"

Viens no redzamākajiem futbolistiem Virslīgas atklāšanas mačā viennozīmīgi bija Edgars Kārkliņš, kas izveidoja dažas patiesi bīstamas situācijas pie "Jelgavas" vārtiem, kā arī pamanījās iekrist sniega kupenā.

Edgars Kārkliņš, SK “Babīte/Dinamo” spēlētājs: “Bija tā, ka šajā nedēļā es trenējos tikai divas dienas. Visos pirmssezonas treniņos viss bija ideāli, bet īsu brīdi pirms sezonas sākās: kaut kur traumiņa, celītis, tad vēl man izoperēja gudrības zobu. Visu laiku kaut kas notika, lai šodien nespēlētu. Taču viss kārtībā – izārstējos, šodien skrēju un centos. Nogurums ir, bet tas ir tikai patīkami!”

Redzēju sociālajos tīklos, ka īsi pirms sezonas sākuma meklēji ārstus.
Meklēju ārstus, lai tie varētu man kaut kā palīdzēt. Mēģināju “caur galiem” tikt ātrāk atpakaļ.

Kad saprati, ka viss kārtībā un varēsi spēlēt?
Trešdien. Tajā dienā es sāku skriet, it kā viss bija normāli. Ceturtdien es “ielīdu” futbolā un atkal sajutu to, ka sāk kaut kas sāpēt. Runājot par gudrības zobu, man vakar [ceturtdien] sagrieza visu tā, lai varētu viņu dabūt ārā. Jābūt stipram cilvēkam, lai spēlētu!

Pašā spēles sākumā izskatījāties drusciņ nervozi…
Jā, jo visi bija uztraukušies. Dažiem tā bija pirmā reize, dažiem tomēr bija kāda pieredze Virslīgā. Mēs neesam nekādu “Top” komanda, taču caur darbu cenšamies izsisties. Iegājām otrajā puslaikā, sapurinājāmies un ar jauniem spēkiem centāmies parādīt futbolu. Domāju, ka tas mums sanāca.

Kaut kādā brīdī sajutāt, ka varat šo spēli “paņemt”?
Protams, ka varējām. Futbols ir tāda spēle, kur bumba ir apaļa un katrs var uzvarēt.

“Jelgava” ar kaut ko pārsteidza šodien?
Mani īstenībā pārsteidza uzbrukums: pirms tam viņi visu laika sita uz priekšu, kur garais cilvēks mēģināja dabūt bumbu. Šodien viņi mēģināja vairāk pa zemi, spēlējot ātru futbolu. Man liekas, tas treneris [Aleksandrs Kurtejans] ļoti labi parāda sevi.

Kā no tavas pozīcijas izskatījās epizode ar neieskaitītajiem vārtiem?
Ja jau tiesnesis pacēla karogu, tad jau noteikti ka bija. Protams, ir žēl. Būtu 1:1 un aizietu pavisam cita spēle. Nekas, nākamā spēle būs pret “Rīgas Futbolu skolu”, kur arī mēģināsim iesist un, cerams, aizmugures nebūs.

Pirmajā puslaikā vienā no epizodēm saniknojies un iekriti sniega kupenā…
Tur man ļoti labi sanāca apspēlēt un tad piespēle neiznāca… Biju nikns, situ pa sniegu un paslīdēju. Gadās.

Kopumā ar pirmo spēli esi apmierināts?
Kā var būt apmierinātam, ja zaudēju? Ja būtu vismaz izrāvuši neizšķirtu, būtu apmierināts. Mums ir jāstrādā un jādara viss, lai uzvarētu. Komanda ir malači, ka cīnījās.

Kā, starp citu, laukums šodien? Spēlētāji bieži slīdēja.
Es īsti nejutu. Varbūt es neskrēju pa laukumu? Laukums ir slapjš un mākslīgs. Viņš nav tāds, kā, piemēram Hanzā, kas ir nedaudz augstāks. Šis [Olaines laukums] ir zemāks un nevar saprast, kādus apavus izvēlēties. Sezonas sākumā arī uz tāda ir prieks uzspēlēt.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-11 12:20, pirms 7 gadiem
Caur galiem meklēt ārstu... Vai šis ir tas līmenis, ko Latvijas futbols ir sasniedzis vairāk kā 25 gadu laikā pēc neatkarības atgūšanas. Indrikson, esi čalis vai neesi - vari puikām uzsaukt dakteri, vai par maz esi iešņaucis FIFA labumus?

     [+] [-]

, 2017-03-11 15:59, pirms 7 gadiem
vispār jau nedrīkst slodzi likt pēc zoba raušanas, jo reāli tā ir operācija