Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Čehi gatavi pirkt D. Ikaunieku, "Liepājai" pievienosies Senegālas aizsargi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Čehi gatavi pirkt D. Ikaunieku, "Liepājai" pievienosies Senegālas aizsargi
Dāvis Ikaunieks
Foto: Petr Lemberk, MAFRA

2015. gada Latvijas čempionei futbolā "Liepājai" tuvākajā laikā pievienosies vairāki futbolisti no Āfrikas, savukārt Čehijas klubs Jihlavas "Vysocina" atsūtījis oficiālu apstiprinājumu, ka vēlas pirkt Dāvi Ikaunieku, atklāja kluba prezidents Māris Verpakovskis.

Dāvis Ikaunieks gadu mijā varētu kļūt par Čehijas spēcīgākās līgas kluba Jihlavas "Vysocina", kura rindās 16 mačos izcēlies ar trim vārtu guvumiem, īpašumu. Kad tā brīža Latvijas čempione "Liepāja" izīrēja 22 gadus veco futbolistu, čehiem bija tiesības izpirkt viņa līgumu.

"Čehijas klubs atsūtīja oficiālu apstiprinājumu, ka tas ir gatavs izpirkt Dāvja līgumu. Tagad viņam ar klubu ir jāvienojas par individuālajiem nosacījumiem. Ja abas puses vienosies, tad Ikaunieks būs Čehijas kluba rīcībā," skaidroja Māris Verpakovskis, "Liepājas" prezidents.

Tāpat liepājnieki atgriezušies no ekspedīcijas Āfrikā, kuras laikā Senegālā un Mauritānijā noskatīti vairāki spēlētāji. Viss liecinot par to, "Liepājai" pievienosies divi Senegālas futbolisti, saistībā ar kuriem pašlaik tiek kārtoti dokumenti.

Vēl divi vai trīs Mauritānijas spēlētāji ieradīsies Latvijā uz pārbaudes laiku. "Tur uz vietas viņi atstāja ļoti labu iespaidu, bet mēs gribam paskatīties, kā viņi izskatās šeit, uz mūsu līmeņa fona. Turklāt ir jāvērtē aklimatizācija un tas, kā viņi iejutīsies komandā. Noteikti dosim viņiem iespēju spēlēt Ziemas kausā un pārbaudes mačos. Pēc tam pieņemsim lēmumu," atzina Verpakovskis.

"Liepājas" galvenā trenera asistents Mareks Zuntners Senegālas futbolistus raksturoja kā fiziski ļoti spēcīgus, un Verpakovskis piekrīt šādam vērtējumam. Viens no abiem spēlētājiem ir centra aizsargs, otrs – labās malas aizsargs, kurš esot diezgan universāls un varot spēlēt vairākās pozīcijās, turklāt ne tikai aizsardzībā.

Optimistiskākā prognoze ir tāda, ka abi Liepājā varētu ierasties janvāra vidū, un klubs darot visu, lai iekļautos šajā termiņā, tomēr nevarot izslēgt kādus sarežģījumus, kas leģionāru ierašanos varētu par kādu nedēļu aizkavēt.

Janvāra ievadā "Liepājai" pievienosies arī 22 gadus vecais gruzīnu pussargs Giorgi Eristavi, kurš līdz šim pārstāvēja "Dila" komandu, no desmit mačiem astoņus sākot pamatsastāvā, gūstot vienus vārtus un nopelnot vienu brīdinājumu.

Izmantotie resursi:
Kurzemes Vārds

  +2 [+] [-]

, 2016-12-29 12:25, pirms 7 gadiem
Ar Āfrikas spēlētajiem ir interesanti, jo tā var arī izvilkt lielo lozi. Protams, pie nosacījuma, ka viņi ir jauni

  +4 [+] [-]

, 2016-12-29 12:52, pirms 7 gadiem
Ja saglabājas komandas kodols un tiešām tiek piesaistīti individuāli spēcīgi viesspēlētāji, kas tiešām dod komandai pienesumu un ir labāki par vietējiem, tad man nekas nav pret, jo var noslēgt līgumus un vēlāk izdevīgi pārdot. Par to lielo lozi piekrītu. Šķiet, spilgtākais piemērs no melnā kontinenta iekš Virslīgas savulaik bija Patriks Twumasi. Arī Ndeki savu vārdu ierakstīja, bet pēc am kaut kur pazuda.

Bet kategoriski pret es esmu par pērnā gada variantu un tiem horvātiem kā arī to nigērieti Fransisu, kur viņi ne par kapeiku nebija labāki par vietējiem.

Arī par to gruzīnu neko nezinu un māc šaubas. Pertijas kontakti dara savu. Vienīgi jācer, ka Tamazs tiešām viņā kaut ko saskata.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-29 13:40, pirms 7 gadiem
Bembist, ar to jaunumu diez gan viltīgi, jo Āfrikā, kā tajā teicienā, vecums pasē tiešām ir tikai skaitlis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-12-29 13:42, pirms 7 gadiem
Būs interesanti pavērot 2017.gada sezonu. Izklausās un izskatās aizraujoši. Katrs klubs ar savu pieeju un sapratni par futbolu un tās saimniecību kā tādu. Kurš būs zirgā un kurš "dušlakā" pēc 2017.gada sezonas skalos savus makaronus, tāds ir jautājums...? Patreiz dažādība katram klubam spēlētāju komplektācijā ir ļoti atšķirīga.
Kas attiecas uz FKL, tad nedaudz papētīju internetā Eristavi. Ja var ticēt rakstītam, tad spēlē visur, kur vien vajag. Nu nezinu. Man jau liekas, ka katram ir ir jādara savs viens darbs. Pretējā gadījumā esi visur, bet tajā pašā laikā, nekur. Ceru ka tiks piesaistīts arī kāds nomināls uzbrucējs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-12-29 14:09, pirms 7 gadiem
Vai Liepuzhos atjaunos otru blici,kurai tiri labi pa pirmo ligu gaja. Vai tomer Maris visas Liepajas finanses piesaistijis Tamaza algai?

  +1 [+] [-]

, 2016-12-29 14:30, pirms 7 gadiem
Vai kā Key Nr.23 tagad mēģina kaut ko lavierēt pa vidu!!!!????? Skumji,ja ne smieklīgi!kas tavuprāt būs interesants? Liepāja nav nekāda Āfrikas ,gruzijas,skonto bāze!!! ....bet amats prasa savu......
Verpakovski,kur tava devīze par Liepāju un liepājniekiem?

  +1 [+] [-]

, 2016-12-29 16:01, pirms 7 gadiem
Life rakstīja: Vai kā Key Nr.23 tagad mēģina kaut ko lavierēt pa vidu!!!!????? Skumji,ja ne smieklīgi!kas tavuprāt būs interesants? Liepāja nav nekāda Āfrikas ,gruzijas,skonto bāze!!! ....bet amats prasa savu......
Verpakovski,kur tava devīze par Liepāju un liepājniekiem?
Uzdošu pretjautājumu. Ko tu no futbola kā tāda gūsti vai arī vēlies saņemt? Patreiz man nav absolūti skaidrs, ko Tu vēlies man pateikt, kur nu vēl izprast tavu domu gājienu. Nopērc šodienas KV un izlasi visu līdz galam un tad "lavierē" vai pārmet citiem šeit. Varu pateikt priekšā, būs arī liepājnieki komandā.

     [+] [-]

, 2016-12-29 19:33, pirms 7 gadiem
Savulaik izmetu repliku virslīgas futbola forumā,kad par savu klubu slimošu pat tad ,ja komandā spēlēs 11 meļņi.Toreiz īpaši par to kritiski izteicās viens zināms liepājnieku līdzjutējs,kurš šeit gan nu jau labu laiku raksta ar citu niku.Nu ko? Vienmēr mīlu atgādināt teicienu:"Nespļaujiet akā,no kuriem pašiem var iznākt padzerties".

  +1 [+] [-]

, 2016-12-29 19:42, pirms 7 gadiem
Un vēl. Sporta centrā ,sakarā ar virslīgas klubu sastāvu izmaiņām,jaunumi gandrīz no visām komandām,izņemot FK Ventspili un jaunpienācēju SK Babīti.(runa ir par papildinājumiem).Lēnām var sākt izdarīt attiecīgus secinājumus.