Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ašvorts par Mujeci atskaitīšanu un futbola huligāniem

Agris Suveizda

Ašvorts par Mujeci atskaitīšanu un futbola huligāniem
Pols Ašvorts
Foto: Māris Greidāns

"SynotTip" Virslīgas vicelīdere "Ventspils" savā laukumā svinēja pārliecinošu uzvaru pār pastarīti "Daugavpili" (3:0). Pēc spēles abu komandu treneri dalījās komentāros par maču, transfēru periodu un arī "Euro 2016" finālturnīru.

"Daugavpils" treneris Vladimirs Žavoronkovs: "Apsveicu "Ventspili" ar pelnītu uzvaru. Mums šodien bija ļoti sarežģīta situācija – daudz puišu bija traumēti, kāds nevarēja spēlēt objektīvu iemeslu dēļ. Bija daudz debitantu – izskaitījām, ka trīs cilvēki laukumā [Virslīgā] izgāja pirmoreiz, vēl trim bija pa vienai, divām spēlēm. Ir pamats domāt, ka viņiem šī spēle nebija tāpat vien un ka viņi attīstīsies – viņi ir mūsu nākamie absolventi. Puiši lika saprast, ka ar viņiem nākotnē var rēķināties. Skaidrs, ka mums šobrīd ir grūti un ka daudzi mūs jau ir norakstījuši, ka šobrīd esam pastarīši. Nezinu, kā viss ritēs tālāk, bet treneru štābs apsola, ka cīnīsimies katrā spēlē. Kas beigās sanāks, redzēsim rudenī."

"Ventspils" galvenais treneris Pols Ašvorts: "Pirmkārt, esmu priecīgs, ka sēžu blakus Vovam, kurš divarpus gadus spēlēja pie manis "Ventspilī" un ar kuru jau desmit gadus esmu uzturējis sakarus. Bija ļoti patīkami ar viņu redzēties kā ar "Daugavpils" trenera asistentu. Otrkārt, domāju, ka spēlējām labi. Par šo spēli biju noraizējies kā ne par vienu citu. Pagājušās spēles dēļ, kurā cietām sāpīgu sakāvi un kurā [diskvalifikāciju dēļ] palikām bez sava labākā vārtu guvēja un vārtsarga. Tādēļ par šo spēli uztraucos kā ne par vienu citu. Domāju, ka no pirmās līdz pat pēdējai minūtei kontrolējām spēli. Darbu izdarījām un tagad jāgatavojas nākamajai spēlei pret "Jelgavu"."

Kā jau teicāt, iepriekšējā kārtā zaudējāt ar 1:5. Kāds komandā bija psiholoģiskais stāvoklis pēc šīs sakāves?
Ašvorts: "Mans darbs kā trenerim ir pārliecināties, ka viņi par to aizmirst pēc iespējas ātrāk. Vai aizmirsa? Neviens nekad neaizmirst zaudējumu ar 1:5, neviens to neaizmirsīs. Taču galvenais ir tas, kā aizvadi nākamo spēli. Un domāju, ka spēlētāji atbildēja fantastiski labi. Iepriekš, kad kausā zaudējām "Jelgavai" ar 0:2, nākamo spēli uzvarējām [2:1 pret RFS - A.S.]. Ir ļoti būtiski, lai komanda labi reaģētu pēc šādiem zaudējumiem. Un domāju, ka mēs to izdarījām ļoti labi."

Ģirts nedrīkstēja spēlēt diskvalifikācijas dēļ. Cik labi Svārups viņu aizstāja?
Ašvorts: "Pirmajā puslaikā viņam nedaudz trūka pārliecības, bet otrajā puslaikā viņš spēlēja daudz labāk un bija nopelnījis savus vārtus."

Nikola ļoti daudz pieslēdzās uzbrukumiem un arī bija pelnījis gūt vārtus [lai gan to neizdarīja]. Tā bija viņa labākā spēle sezonā?
Ašvorts: "Niko savā dzīvē profesionālajā futbolā ir guvis tikai vienus vārtus un to izdarīja pret "Daugavpili" izbraukumā. Domāju, ka viņš to juta un izmisīgi centās iesist vēl vienus, tāpēc turpināja iet uz priekšu. Viņš ir fantastisks spēlētājs, viņš ir viens no mūsu labākajiem spēlētājiem, un, godīgi sakot, viņš katru spēli aizvada labi."

Otrā aizsardzības malā spēli sāka Alans vai viņi ar Ritvaru samainījās spēles gaitā?
Ašvorts: "Mēģinājām pamainīt pozīcijas pēdējās 20 minūtēs un samainījām Alanu vietām ar Ruginu. Pamēģinājām to, jo gan Rugins, gan Alans ir pussargi un viņi abi var spēlēt gan kā kreisās malas aizsargi, gan kreisās malas pussargi. Bija palikušas 15 minūtes, bijām vadībā ar 3:0, tāpēc nodomājām, ka jāpamēģina, kā tas izskatās."

Un kā izskatījās?
Ašvorts: "Man ir jāredz video, bet domāju, ka viņi abi var spēlēt abās pozīcijās."

Kurš aizsardzībā sāks pret "Jelgavu"?
Ašvorts: "Domājat, ka jums to pateikšu? (smejas)"

Nē, bet man ir jāuzprasa. Vladimir, ļoti daudz spēlētāju nebija ierindā. Kādi kuram bija iemesli – piemēram, Riževskim?
Žavoronkovs: "Pāvels saslima. Divas dienas viņam bija temperatūra, un mēs līdz pēdējam cerējām, ka viņš pagūs izveseļoties, tomēr tā nenotika. Ceru, ka nākamajai spēlei viņš jau būs gatavs."

Migels, azerbaidžāņi?
Žavoronkovs: "Viņu vairs nav komandā. Viņi bija īrē uz trim mēnešiem un tagad aizbrauca meklēt labāku dzīvi. Ceru, ka "Daugavpils" šajā ziņā viņiem palīdzēja."

Tūlīt sāksies transfēru periods. Sezonu turpināsiet šādā sastāvā vai gaidāmi papildinājumi?
Žavoronkovs: "Domāju, ka papildinājumi droši vien būs. Situācija "Daugavpilī" ir sarežģīta. Protams, ka tāda vēlme ir un kluba vadība pie tā strādā, bet jāskatās patiesībai acīs - finansiālā situācija, maigi izsakoties, nav pati labākā. Ceru, ka kluba vadība izdarīs visu iespējamo un arī neiespējamo un ka kaut kādi papildinājumi būs. Saprotam, ka ar saviem jaunajiem puišiem būs ļoti grūti aizvadīt čempionātu, un ceram uz labāko – ka papildinājumi būs."

Cik ļoti mainīsies "Ventspils" sastāvs? Šķiet, VIP ložā viens jaunpienācējs jau bija.
Ašvorts: "Mums ir divi jauni spēlētāji. Šobrīd viņus vērojam un ceram, ka pāreju periodā parakstīsim līgumus. Redzēsim, kā viņi izskatīsies tuvākās nedēļas laikā."

Tātad viņi šobrīd ir uz pārbaudi?
Ašvorts: "Jā (smaida)."

Kādas pozīcijas?
Ašvorts: "Jā, redzēsiet (smaida)."

Kuras pozīcijas vasarā būs prioritātes?
Ašvorts: "(Ilgi domā) Gribu būt godīgs. Vēlos atbildēt, taču pēc četrām dienām mums ir spēle pret "Jelgavu" un ļauj man viņiem sagādāt pārsteigumu."

Kur ir Mujeci?
Ašvorts: "Viņam bija problēmas ar disciplīnu. Viņš ir disciplinēts un šobrīd nav komandā."

Kāda veida disciplīnas problēmas?
Ašvorts: "Viņam ir iekšējas disciplīnas problēmas. Tāpēc mēs ar to tikām galā iekšienē un redzēsim, kas notiks."

Viņš būs komandā Eirokausos?
Ašvorts: "Tā ir disciplīnas problēma, un tā ir iekšēja lieta. Tas būs atkarīgs no situācijas."

Pēc pēdējās spēles sacījāt, ka izvērtēsiet tiesāšanu. Kādus secinājumus izdarījāt?
Ašvorts: "Teicu, ka darīsim to oficiāli. Pirmdien aizsūtījām oficiālu vēstuli federācijai. Oficiālajā vēstulē uzrakstījām mūsu secinājumus, aizsūtījām epizožu video, un LFF atbildēja. Lūdzām izskatīt Karlsona kartīti, jo nedomājām, ka tā bija pelnīta, un lūdzām izskatīt pendeli, jo nedomājām, ka tur bija pendele. Nevēlos radīt nekādu skandālu, nevēlos nevienu publiski apvainot. Izdarījām to atbilstošā veidā un izdarījām to caur Latvijas Futbola federāciju."

Šīs epizodes, kuras, jūsuprāt, nebija pareizas, norāda uz tiesāšanas līmeni vai varbūt kādu nepatiku pret klubu, kā agrāk regulāri sacīja Pertija, apgalvojot, ka tiesnešiem nepatīk "Skonto"?
Ašvorts: "Domāju, ka mums Latvijā ir vairāki ļoti labi tiesneši. Ļoti, ļoti labi tiesneši. Kad strādāju Nigērijā un atbraucu uz Latviju skatīties spēles, domāju, ka tiesāšanas kvalitāte bija ļoti laba. Šodienas tiesnesis [Artis Ķēniņš] bija teicams. Tā viņam bija pirmā spēle Latvijas augstākajā līgā. Un domāju, ka Latvijā ir ļoti labi tiesneši. (Pauze) Ja meklē skandālu, es tev to nedošu (smejas)."

Jautājums par citu tēmu. Kad Žigajevs gūs vārtus?
Ašvorts: "Nezinu. Svarīgā spēlē. Diemžēl nevaru pateikt, kad tas būs, bet tas notiks un viņš iesitīs pašus svarīgākos vārtus. Godīgi sakot, viņš varēja iesist pendeli, taču pirms spēles pateicu, ka, ja tāda būs, sitīs Jemeļins."

Sācies "Euro 2016". Kādi ir pirmie secinājumi, varbūt kāda komanda, spēlētāji, kuri izceļas?
Ašvorts: "Gluži kā Vovam, mums abiem ļoti patīk Anglija. Un mēs abi atbalstām Angliju. Bez Anglijas? Man ļoti patīk Francija, Itālija – domāju, ka šīs trīs komandas ir ļoti, ļoti stipras. Individuālie spēlētāji – domāju, ka Spānija ir komanda ar fantastiskiem spēlētājiem. Taču labākie spēlētāji sevi vēl tikai parādīs – tagad ir tikai pirmās spēles."

Runājot par Angliju, ar rombu pārbaudes spēlēs tā izskatījās daudz labāk [nekā tagad ar 4-3-3]. Tā ir problēma vai vienkārši tagad spēles ir nopietnākas?
Ašvorts: "Domāju, ka turnīru pirmajās spēlēs neviens neparāda pilnīgi visu, uz ko ir spējīgs, jo neviens nevēlas zaudēt. Turnīru uzvarētāji parasti sāk lēnām un kļūst arvien, arvien labāki. Un ceru, ka tā notiks – nedomāju, ka problēma ir tā, vai spēlē ar rombu vai 4-3-3. Bieži vien komanda, kas slikti sāk pirmo spēli, ir varoņi pēdējā spēlē. Šķiet, tā bija 1982. Pasaules kausā, kad Itālijai daudzi spēlētāji nesāka labi, bet beigās kļuva par varoņiem un labākajiem vārtu guvējiem [Itālija pirmajā grupu turnīrā visās spēlēs cīnījās neizšķirti, bet finālā ar 3:1 uzvarēja Rietumvāciju – A.S.]."

Rūnijs vidējā līnijā?
Ašvorts: "Domāju, ka viņš ir fantastisks. Viņš ir arī Vovas mīļākais spēlētājs."

Tagad Vladimira kārta atbildēt – iespaidi par čempionātu, Angliju, citām komandām.
Žavoronkovs: "Es nefanoju par angļiem (smejas). Cienu treneri, ļoti cienu, bet par Angliju nefanoju. Fanoju par Itāliju. Godīgi, domāju, ka Itālija tomēr kļūs par Eiropas čempioni."

Fināls – Itālija pret Angliju?
Žavoronkovs: "Jā. (Pauze) Un Anglijai ir vāji līdzjutēji. Slikti kaujas."

Starp citu, varbūt esat dzirdējuši baumas, ka "Ventspils" fani, iespējams, iesaistījušies cīņās pret angļiem?
Ašvorts: "Jā, protams, dzirdēju šīs baumas, bet Aleksejs Molodojs, kurš ir viens no mūsu galvenajiem faniem, ir ļoti gudrs. Personīgi es neticu, ka viņš varētu tā rīkoties. Personīgi es neticu, ka viņš varētu būt cīnījies ar angļu faniem. Neticu, ka tas ir iespējams. Ja tā bija, tad es būšu ļoti vīlies."

Vai esat redzējis foto ar Anglijas karogu?
Ašvorts: "Viņš nebija tajā foto."

Jā, bet tas tika ievietots viņa profilā.
Ašvorts: "Godīgi sakot, domāju, ka viņš kļūdījās, to ieliekot. Es nosodu jebkāda veida vardarbību. Kā anglis esmu apkaunots angļu fanu dēļ. Ļoti, ļoti apkaunots. Un jebkuru fanu dēļ, kuri kaujas. Jebkuram fanam, kurš uz spēli iet pavisam citu iemeslu dēļ, nevis lai baudītu futbolu, būtu jāsaņem mūža diskvalifikācija. Viņi nebūtu jāsauc par futbola faniem. Un viņi no futbola būtu jātur pēc iespējas tālāk. Ja esi īsts fans, tad atbalstīsi futbolu. Un viss."

Gadījumā, ja "Ventspils" fani piedalījās incidentos, vai viņi tiks diskvalificēti no Ventspils stadiona?
Ašvorts: "Nav nekādu pierādījumu, ka viņš [Aleksejs] piedalījās. Tikpat hipotētiski varam teikt, ka, ja tajos būtu piedalījies tu, arī tu tiktu diskvalificēts no Ventspils stadiona. Jebkura persona, kura piedalās jebkāda veida kautiņos, tiks diskvalificēta uz pieciem gadiem – to jau iepriekš esam teikuši. Anglis, krievs, latvietis – nav svarīgi. Viņi pēc manām domām nav futbola fani. Jebkurš, kurš kaujas vai vēlas sākt kautiņu, nav futbola fans, un tādi no futbola ir jātur pēc iespējas tālāk."

Piekrīti, Vladimir?
Žavoronkovs: "Jā, pilnībā. Protams, ir cilvēki, kuri turp brauc skatīties futbolu, un ir tie, kuri brauc pēc piedzīvojumiem. Viņu vieta ir kaut kur mežā, lai tur arī kaujas un savā starpā noskaidro attiecības. Uzskatu, ka tie nav līdzjutēji."

     [+] [-]

, 2016-06-19 18:30, pirms 8 gadiem
Agri, ko tu tam anglosaksim pakļaujies? Pareizi ir Ešvorts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2016-06-19 20:07, pirms 8 gadiem
SakuKoivu rakstīja: Agri, ko tu tam anglosaksim pakļaujies? Pareizi ir Ešvorts.
Latviski: Pols Entonijs Ešvorts
Angļu: Paul Anthony Ashworth,
Latgaliski: ?

  +1 [+] [-]

, 2016-06-19 20:09, pirms 8 gadiem
Nu, ko atbildēja LFF? Tiesnesim taisnība. Jāprot savaldīt emocijas arī pēc sāpīga zaudējuma.

     [+] [-]

, 2016-06-19 20:14, pirms 8 gadiem
Kur ir Mujeci?
Ašvorts: "Viņam bija problēmas ar disciplīnu. Viņš ir disciplinēts un šobrīd nav komandā."

Kā var atskaitīt disciplinētu kadru?

  +2 [+] [-]

, 2016-06-19 20:18, pirms 8 gadiem
inokentijs371 rakstīja: Kur ir Mujeci?
Ašvorts: "Viņam bija problēmas ar disciplīnu. Viņš ir disciplinēts un šobrīd nav komandā."

Kā var atskaitīt disciplinētu kadru?
Ašvorts: "Viņam ir iekšējas disciplīnas problēmas.

     [+] [-]

, 2016-06-19 20:55, pirms 8 gadiem
erred rakstīja: Ašvorts: "Viņam ir iekšējas disciplīnas problēmas.
iekšējas disciplīnas promlēmas - piemēram, nedisciplinēta vēdera izeja?

  -3 [+] [-]

, 2016-06-19 20:57, pirms 8 gadiem
erred, 20:18, pirms 36 minūtēm, ignorēt, atbildēt
inokentijs371 rakstīja: Kur ir Mujeci?
Ašvorts: "Viņam bija problēmas ar disciplīnu. Viņš ir disciplinēts un šobrīd nav komandā."

Kā var atskaitīt disciplinētu kadru?
Ašvorts: "Viņam ir iekšējas disciplīnas problēmas.

Kādas iekšējās? Caureja? Urīna nesaturēšana? Gāzes nenolaiž?

  +9 [+] [-]

, 2016-06-19 21:19, pirms 8 gadiem
Komentāri lieki:

Fināls – Itālija pret Angliju?
Žavoronkovs: "Jā. (Pauze) Un Anglijai ir vāji līdzjutēji. Slikti kaujas."

  +3 [+] [-]

, 2016-06-19 21:22, pirms 8 gadiem
inokentijs371 rakstīja: erred, 20:18, pirms 36 minūtēm, ignorēt, atbildēt
inokentijs371 rakstīja: Kur ir Mujeci?
Ašvorts: "Viņam bija problēmas ar disciplīnu. Viņš ir disciplinēts un šobrīd nav komandā."

Kā var atskaitīt disciplinētu kadru?
Ašvorts: "Viņam ir iekšējas disciplīnas problēmas.


Kādas iekšējās? Caureja? Urīna nesaturēšana? Gāzes nenolaiž?
Ko man prasiet? Ir tak treneri, meitenes un fizioterapeits galu galā...

  +2 [+] [-]

, 2016-06-19 22:53, pirms 8 gadiem
sasperjods-k, 21:19, pirms 2 stundām, ignorēt, atbildēt
Komentāri lieki:

Fināls – Itālija pret Angliju?
Žavoronkovs: "Jā. (Pauze) Un Anglijai ir vāji līdzjutēji. Slikti kaujas."

Žavētavārna cer no Putlera saņemt jaunu pufaiku.

  +3 [+] [-]

, 2016-06-19 22:56, pirms 8 gadiem
Algun,kāda ir tā Mujeci iekšu problēma? Vēl jau jauns čalis.

  -2 [+] [-]

, 2016-06-19 23:57, pirms 8 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Komentāri lieki:

Fināls – Itālija pret Angliju?
Žavoronkovs: "Jā. (Pauze) Un Anglijai ir vāji līdzjutēji. Slikti kaujas."
tu tiešām nesaproti , ka viņš to nedomāja nopietni?

  +1 [+] [-]

, 2016-06-20 06:52, pirms 8 gadiem
Mazliek liekas, ka to Burnley karogu Ventspilnieki nevis noņēma, bet gan paši sazīmēja. Varoņi.

  +5 [+] [-]

, 2016-06-20 07:47, pirms 8 gadiem
Neesmu dzirdējis,ka FK Ventspils būtu pārtraucis kontraktu ar Mujeci.Tas,ka šajā spēlē viņš nebija pieteikumā,vēl nenozīmē,ka Ndue jau atskaitīts.Vismaz es tā to situāciju izprotu.Rakstu raksta Agris,tad viņam arī jautājiet.Laikam jau preses konferencē Pols atbildēja uz jautājumiem krieviski un Suveizdam sagādā milzīgu prieku uzrakstīt vārds vārdā.Sevišķi šis teikums interesants- "Viņam bija problēmas ar disciplīnu. Viņš ir disciplinēts un šobrīd nav komandā." Agri ko nozīmē viņš ir disciplinēts?Nepietiek,ka Jūsu rakstos zviedru uzvārdi jātulko.Izceļies ar savu orģinalitāti.Personiski man tā šķiet kroplīga.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja