Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kamešs: "Mums spēle nevedas, bet visi pretinieki arī kļuvuši stiprāki"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kamešs: "Mums spēle nevedas, bet visi pretinieki arī kļuvuši stiprāki"
Vladimirs Kamešs
Foto: Māris Greidāns, www.futbolavirsliga.lv

Pēc "SynotTip" futbola Virslīgas 4.kārtas spēles, kurā "Liepāja" uzvarēja "Mettu"/LU ar 2:0, Sportacentrs.com aprunājās ar Vladimiru Kamešu, kurš nopelnīja izšķirošo 11 metru soda sitienu, kā arī guva komandas otros vārtus.

Kāpēc tik smaga spēle ar "Mettu", kuru parasti uzvarat visai viegli?
Īstenībā pēdējā laikā ir grūti atrast savu spēli. Nevarētu teikt, ka pagājušajā gadā, kad kļuvām par čempioniem, spēlējām uz lielākām emocijām nekā šogad, bet kaut kas nav ar mūsu šī brīža spēli. Grūti uztaustīt savu pavedienu - nav tā, kā pagājušajā gadā... Kaut arī, piemēram, ar "Ventspili" mēs spēlējām diezgan labi. Nu nezinu - ceru, ka ar nākamo vai aiznākamo spēli atradīsim to spēli, kas mums bija pērn.

Sacīji, ka nevarat atrast savu spēli. Kas vairāk traucē - čempionu zīmogs vai savainoto spēlētāju esamība?
Pagājušajā gadā arī daži bija izkrituši no ierindas, bet spēle mums gāja. Čempionu tituls arī it kā nespiež, lai gan... varbūt mēs domājam, ka viss iznāks viegli uz kaut kādām emocijām kā pagājušajā gadā. Man jau liekas, ka treniņos darbojamies diezgan labi, treniņos ir cīņasspars, bet kaut kas tai mūsu spēlē nav. Kaut arī momentu mums ir pietiekami - kausā ar "Ventspili" [0:1 - aut.] mums vārtu gūšanas iespēju bija daudz. Arī šodien bija - Grebis no ļoti tuvas distances neiesita, arī man bija moments. Varbūt problēma slēpjas, ka nevaram realizēt momentus. Jo momenti mums tiešām ir.

Varbūt pie vainas arī tas, ka visas Virslīgas komandas kļuvušas stiprākas?
Jā! Es to nepieminēju, bet tas, protams, tā ir. Tas tiešām ir viens no svarīgākajiem iemesliem, jo tiešām visas komandas pielikušas. Tā pati "Metta" - pagājušajā gadā viņi, ja nemaldos, bija pēdējā vietā. Taču visi spēlē labāk, un tas čempionātam ir liels pluss. Čempionāts ir stiprāks - viennozīmīgi. Tas bija pirmais punkts, kas man bija jāpiemin.

Par šodienas spēles izšķirošajiem brīžiem. Pirmkārt, vai redzēji sarkanās kartītes epizodi?
Es neredzēju. Video būs. Epizodi atpakaļ vairs nevar attīt, taču, ja tur nebija pārkāpums sarkanās kartītes vērtībā, tad viņi varēs mēģināt panākt tās anulēšanu. Cik dzirdēju, tad pretinieks ar elkoni tomēr uzsita.

Ko pārtraukumā par šo epizodi spriedāt?
Mēs par to vispār nerunājām! Bijām vairākumā, bet nevarējām iesist. Runājām tikai par to, kā otrajā puslaikā gūt vārtus. Par sarkano kartīti nerunājām.

Spēle jums sevišķi nevedas, taču bija arī sajūta, ka, esot vairākumā, jums trūka agresivitātes un asuma uzbrukumā.
Bumbu it kā turējām, bet momentus šā vai tā neveidojām pietiekami daudz. Nezinu...

Ko teica treneris pārtraukumā?
Treneris mums iedeva pilnas kabatas ar padomiem un jautājumiem, ko mēs vispār paši gribam no spēles un futbola kā tāda. Tiešām nav tas, kas bija pagājušajā gadā. Ja par spēles norādījumiem, tad treneris lika spēlēt asāk, enerģiskāk, agresīvāk. Lika meklēt momentus. Lika savākties un enerģiskāk meklēt pretinieka soda laukumu. Lika spēlēt kā pagājušajā gadā, kad bijām vairāk emocionāli un gājām uz priekšu.

Spēli, visticamāk, izšķīra tevis nopelnītā pendele, jo līdz tam "Metta" normāli aizsargājās. Bija tur pendele?
Man no "Mettas" arī prasīja par šo epizodi. Teikšu, ka pendele bija - godīgi saku, jo stāvēju blakus. Jūs varēsiet to redzēt video. Nezinu, kā šādās epizodēs traktē, bet pretinieka roka bija augšā gaisā, es devu piespēli, un viņš bumbu apturēja ar roku. Jūs visi to redzēsiet video. Es domāju, ka par šo epizodi nevajadzētu būt šaubām - varbūt par sarkano kartīti var diskutēt, bet tieši par pendeli - domāju, tur nav, ko runāt. Tiešām bija pendele.

Un par saviem vārtiem - tehnikas lieta?
Jā. Tur, protams, visu Edgars [Gauračs] izdarīja. Kopā ar viņu bijām uzbrukuma smailē, viņš atrada mani, iedeva piespēli, un man iznāca labi pabeigt. Šeit vairāk paldies Edgaram.

Nākamā spēle pret RFS - cik esi ievērojis viņu spēcīgās un vājās puses?
Kā jau runājām, visas komandas ir stipras. Kāds var uzskatīt, ka "Metta" vāji spēlē, bet, re, cik viņi labi spēlē! Visi spēlē labi! Pirmkārt, izšķirošs būs cīņasspars - ceru, ka ar cīņassparu, agresivitāti dabūsim momentus un vinnēsim spēli.

Dāvis Ikaunieks pēc spēles ar "Jelgavu" Olainē sacīja, ka Afanasjevs jau tūlīt, tūlīt atgriezīsies ierindā, bet šodien viņa nebija pat rezervē.
Viņš iznāca treniņā un atkal viņam sanāca pagriezt potīti. Viņam atkal sāp. Tā ka... Tas viss sintētikas dēļ! Drīz pāriesim uz zāli, un domāju, ka visas tās traumas pāries.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-18 10:29, pirms 8 gadiem
Laba intervija. Kamešs arī normāli un argumentēti atbild. Liepājai šogad daudz kustības bet klibo realizācija

  +6 [+] [-]

, 2016-04-18 11:09, pirms 8 gadiem
..varbūt mēs domājam, ka viss iznāks viegli uz kaut kādām emocijām kā pagājušajā gadā.

Atslēgas vārdi, manuprāt.. neesmu baigais Virslīgas eksperts (un ne arī kādas komandas fans), bet cik redzētas spēles pagājušajā sezonā un šogad, tad azarts un degsme spēlēt pērn bija nesalīdzināmi augstākā līmenī.. nevar jau teikt, ka šogad necīnās, bet laikam jau zemapziņā kaut kur sēž, ka tagad esam Barsa LV futbolā un kaut jau jau bumbiņu paripināsim un uzvarēsim...
Ja godīgi, tad neredzu Liepājai tādu ūber sastāvu, lai teiktu, ka LV viņi ir viennozīmīgi favorīti, tādēļ, ja nesakārtos galvas, atkārtoti iegūt titulu būs grūti..
Mans subjektīvais vērtējums, protams

Bet kopumā Virslīga šogad aizrauj, līdzvērtīgas cīņas ceļ arī kopējo līmeni...

     [+] [-]

, 2016-04-18 11:49, pirms 8 gadiem
Tā jau ir ar tām jaunām komandām,kuras pirmo reizi tiek pie titula.Nākošajā gadā sākās otrgadnieka kompleksi

     [+] [-]

, 2016-04-18 11:56, pirms 8 gadiem
Tikai nezin kāpēc nepasaka, ka pašam pirms tam bija roka
Tādās 50-50 epizodēs vairākumā spēlējošai komandai spēles beigās pendeles nedrīkst dot

     [+] [-]

, 2016-04-18 12:19, pirms 8 gadiem
Esmu liepājnieks ar senām Liepājas futbola komandas līdzjutēja tradīcijām, taču tādu komandu kāda tā ir šobrīd, es, šķiet, neesmu redzējis nekad. Ne Zvejnieka laikos, ne tad, gad DAG Liepāja spēlēja ar Feyenord ... Komandas kā tādas nemaz nav. Laukumā haotiski skraidelē bariņš labu futbolistu ar spilgti izkoptām aktiermākslas dotībām. Tfu. Godīgi sakot - ir ļooti nepatīkami skatīties ka tavējie tā spēlē ...

  -3 [+] [-]

, 2016-04-18 12:33, pirms 8 gadiem
Solo,iebāz savu viedokli dir.ā!!!!

     [+] [-]

, 2016-04-18 12:34, pirms 8 gadiem
Pārsteidz cilvēki kuriem daudz kas nepatīk ,bet viņi turpina tam visam sekot!!!Lohi tadi kā solo!!

  +2 [+] [-]

, 2016-04-18 13:03, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Tā jau ir ar tām jaunām komandām,kuras pirmo reizi tiek pie titula.Nākošajā gadā sākās otrgadnieka kompleksi
Par cik lielākā daļa FKL spēlētāji ir no tā paša vecā labā LM, tad to otrgadnieku sindromu uz viņiem tā īsti nevar attiecināt.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-18 13:07, pirms 8 gadiem
Solo rakstīja: Esmu liepājnieks ar senām Liepājas futbola komandas līdzjutēja tradīcijām, taču tādu komandu kāda tā ir šobrīd, es, šķiet, neesmu redzējis nekad. Ne Zvejnieka laikos, ne tad, gad DAG Liepāja spēlēja ar Feyenord ... Komandas kā tādas nemaz nav. Laukumā haotiski skraidelē bariņš labu futbolistu ar spilgti izkoptām aktiermākslas dotībām. Tfu. Godīgi sakot - ir ļooti nepatīkami skatīties ka tavējie tā spēlē ...
Futbols, tā pat kā viss šai pasaulē, ir ļoti mainīgs.Patīk vai nepatīk tas ko viņi rāda un dara laukumā, bet kopumā FKL nekrīt ārā no kopējām pasaules futbola tendencēm. Vienīgi spēlētājiem tās meistarības ir tieši tik cik ir.

Nedomāju, ka tagad būtu pareizi, lai FKL spēlētu tā kā, piemēram, ''Zvejnieks'' to darīja 80-tos gados.

  -3 [+] [-]

, 2016-04-18 15:18, pirms 8 gadiem
Solo rakstīja: Esmu liepājnieks ar senām Liepājas futbola komandas līdzjutēja tradīcijām, taču tādu komandu kāda tā ir šobrīd, es, šķiet, neesmu redzējis nekad. Ne Zvejnieka laikos, ne tad, gad DAG Liepāja spēlēja ar Feyenord ... Komandas kā tādas nemaz nav. Laukumā haotiski skraidelē bariņš labu futbolistu ar spilgti izkoptām aktiermākslas dotībām. Tfu. Godīgi sakot - ir ļooti nepatīkami skatīties ka tavējie tā spēlē ...
Nesatraucies, viss būs labi, nešaubos ne mirkli. Ir vajadzīgs nedaudz laika un parādīsies arī spēle. Tas, kāds pašlaik ir futbols Liepājas izpildījumā, neatturēja mani no sezonas abonenta nopirkšanas. Galvenais lai ir atdeve, cīņasspars, pārējais viss nāks ar laiku. Tikai pacietību. Komandā ir pietiekami pieredzējuši spēlētāji un galu galā arī treneris ir pēc dabas uzvarētājs, lai būtu pamats domām par progresu sniegumā. Viss būs labi. Vienīgais, kas mani pārsteidza, kad vakar palasīju pēcspēles komentārus. Tādu jēlību, personu un kluba aizskarošus apvainojumus vienā reizē sen šajā sadaļā nebiju novērojis. Bija pilna buķete, spami, feiki, atkārtotās reģistrēšanās utt. Feiks gāja uz nebēdu.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-18 15:43, pirms 8 gadiem
>>>Namejs 9999 raksta-Par cik lielākā daļa FKL spēlētāji ir no tā paša vecā labā LM, tad to otrgadnieku sindromu uz viņiem tā īsti nevar attiecināt.

Labi ,ka atgādināji,biju aizmirsis

  -3 [+] [-]

, 2016-04-18 16:19, pirms 8 gadiem
Solo rakstīja: Esmu liepājnieks ar senām Liepājas futbola komandas līdzjutēja tradīcijām, taču tādu komandu kāda tā ir šobrīd, es, šķiet, neesmu redzējis nekad. Ne Zvejnieka laikos, ne tad, gad DAG Liepāja spēlēja ar Feyenord ... Komandas kā tādas nemaz nav. Laukumā haotiski skraidelē bariņš labu futbolistu ar spilgti izkoptām aktiermākslas dotībām. Tfu. Godīgi sakot - ir ļooti nepatīkami skatīties ka tavējie tā spēlē ...
Tak aizmirsti par tiem amatieriem - Dobriks pats skaidri un gaiši preses konferencē pēc mača ar Jelgavu pateica, ka šosezon Liepāja futeni nespēlēs!!

  +2 [+] [-]

, 2016-04-18 16:51, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: >>>Namejs 9999 raksta-Par cik lielākā daļa FKL spēlētāji ir no tā paša vecā labā LM, tad to otrgadnieku sindromu uz viņiem tā īsti nevar attiecināt.

Labi ,ka atgādināji,biju aizmirsis
Jauki, ka man šodien izdevās izdarīt ko labu!

     [+] [-]

, 2016-04-18 18:32, pirms 8 gadiem
Lido,tu atkal melo un izrauj teikumu no konteksta! Iesaku paklausīties vēlreiz preseni un tad,ja nesaprati teikto,tad klausies vēl vienu reizi. Ar Jelgavu jau nav iespējams futeni spēlēt,tur vai nu jāizkaujas vai jābliež bunbu uz priekšu,jo Jelgava jau futeni nespēlē,bet nodarbojas ar cīņām!

  -1 [+] [-]

, 2016-04-18 18:41, pirms 8 gadiem
Pilnībā piekrītu Key Nr.23,viss vēl būs! Vai tad pagājušo gadu viss tik rožaini bija????Nebija gan,ja jau jūs sekojāt spēlēm,tad atceraties,ka dažas uzvaras arī nāca ar ļļļoooooti lielām grūtībām!!! un dažreiz pat pret ne visai spēcīgām komandām.... Tas ir futbols un ļoti neprognozējams dažreiz!
Slēpts komentārs: Lido

  +2 [+] [-]

, 2016-04-18 19:59, pirms 8 gadiem
Nu gan, liepājnieki sezonas laikā, jūs ierindas dīvānā pirdējus, izlutinājusi Ņems šogad un visus graus... ka tik ne tā!!! Vēl vairums tie paši primāti, iepriekšējās sezonas pirmajā pusē brēca, ka liepājnieki medaļās neiekodīsies, kur vēl zelta!!! Un tagad sezonas sākumā atkal brēc.... Ka tik vēsture neatkārtojas un atkal sezonas beigās komentāru sadaļa nepaliek tukšāka!!! Skaudīgie primāti!!!

  +1 [+] [-]

, 2016-04-19 00:24, pirms 8 gadiem
Lido,dižpilsētas ērzeli,taču iemācies mazliet komunicēt,tāda sajūta,ka tu mocies ar mazvērtības kompleksiem!?...vai nu nav paveicies futbola dzīvē?!
Tiec skaidrībā ar sevi,citādi, kā tāda veca skaņuplate,vienu un to pašu drillē!!!!

  -1 [+] [-]

, 2016-04-19 16:20, pirms 8 gadiem
Man gan liekas ka problēma ir skriešanā nu nav iekšā!