Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Svarīgā spēlē pret līderi mūsu trijotnei "Baku" neizšķirts

Svarīgā spēlē pret līderi mūsu trijotnei "Baku" neizšķirts
Māris Verpakovskis
Foto: fcbaku.com

Šodien Azerbaidžānas futbola čempionāta centrālajā spēlē Aleksandra Starkova, Māra Verpakovska un Denisa Ivanova „Baku” nospēlēja neizšķirti 2:2 ar turnīra līderi "Khazar".

Aleksandra Starkova trenētā „Baku” ar Māri Verpakovski un Denisu Ivanovu ierindā, abiem nospēlējot pilnu spēli, aizvadīja svarīgu Azerbaidžānas futbola čempionāta 10. kārtas maču pret turnīra līderi „Khazar”. Uzvaras gadījumā mūsējo pārstāvētais klubs pietuvotos 1. vietai līdz četru punktu attālumam. „Baku” maču arī sāka aktīvāk, pāris reizes uzmanības centrā bija uzbrukuma smailē spēlējošais Parkss (Verpakovska partneris uzbrukuma līnijā). Neskatoties uz galvaspilsētnieku centieniem, pirmie vārtus guva „Khhazar” – 25. minūtē brazīlietis Eders realizēja soda sitienu, kļūdoties „Baku” vārtsargam Šarlijam. Turpinājumā ar sitieniem pa vārtiem apmainījās abas komandas, vienreiz garām sitot arī Verpakovskim.

2. puslaika sākumā Verpakovskis sita vēlreiz – šoreiz no labas pozīcijas pāri vārtiem. Vēl pēc brīža aktīvais Māris no soda laukuma stūra sita garām arī tālajam stabam. „Baku” centieni tomēr atmaksājās – 62. minūtē rezultāts tika izlīdzināts (1:1), Parksam izmantojot „Khazar” vārtsarga kļūdu (uzbrucējs viņu apzaga un iesita tukšos). Pagāja nieka divas minūtes, un „Baku” jau izvirzījās vadībā, vēl vienus vārtus gūstot Parksam – 2:1! Šoreiz viņš, ar bumbu pārskrienot pusi no laukuma, iesita pretuzbrukumā. Drīzumā vēl vienu momentu nerealizēja Verpakovskis, vārtu priekšā neaizsniedzoties ar galvu līdz bumbai pēc partnera centrējuma. Baku situācija pasliktinājās 73. minūtē, paliekot mazākumā. „Khazar” to izmantoja, 77. minūtē izlīdzinot – atkal rupji kļūdījās Baku vārtsargs un jau 2:2. „Baku” mazākumā varēja atgūt vadību, taču lietuvietis Česnauskis neizmantoja izcilu iespēju (izgājienu viens pret vienu) pēc Verpakovska piespēles. Neko nemainīja arī "Khazar" futbolista sarkanā kartīte pret Česnauski mača pašā izskaņā. Rezultātā neizšķirts 2:2 – „Baku” pārvietojusies uz 4. vietu (10. kārta gan vēl tikai sākusies), savukārt „Khazar” joprojām turnīru turpina 1. vietā ar tikai vienu zaudējumu.

Pēc spēles Starkovs sacīja: "Šodien tieši mēs zaudējām divus punktus. Zālāja kvalitāte ļāva parādīt labu futbolu. Spēle iznāca interesanta. Mani spēlētāji pelnījuši uzslavas - pat mazākumā prata izveidot vārtu gūšanas momentus."

Otrajā dienas mačā Andreja Rubina un Kristapa Grebja "Simurq" mājās ar 0:1 piekāpās "Qarabag". Rubins devās laukumā pamatsastāvā un tika nomainīts 56. minūtē pie 0:0. Teksta tiešraidē atzīmēts, ka Rubins nav attaisnojis uz sevi liktās cerības. Savukārt Grebi, kurš arī devās starta vienpadsmitniekā, nomainīja vēl ātrāk - jau pēc 1. puslaika pret lietuvieti Pošku.

Azerbaidžānas čempionāta tabula

VKlubsSP
1Khazar923
2Inter Baku917
3Qarabağ917
4Baku916
5Neftchi Baku815
6Gabala914
7Kəpəz911
8Ravan Baku910
9AZAL910
9Simurq108
11Turan97
12Sumgayit93

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-10-21 16:07, pirms 13 gadiem
rudzu maize rakstīja: Malači!Prieks par mūsējiem un mūsējo klubu.Neizšķirts palielina izredzes aizķerties sešiniekā,kas arī bija kluba vadības uzdevums.Starkova klase ir acīmredzama,kura atspoguļojas rezultātos.Par Lielu BAKI!!!Par lielu starkovu!!!Par mūsējiem!!!
nojūdzies esi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-10-21 16:49, pirms 13 gadiem
karstgalvis rakstīja: Baku Azerbaidžānā laikam tas pats, kas te Dinamo. Ja nejēdz izdomāt nosaukumu, tad iebāž Dinamo!
Vispār jau Baku ir pilsēta, tāpēc tik daudz komandu ar šo vārdu nosaukumā
, 2011-10-21 17:04, pirms 13 gadiem
Kur ir Andris5 komentārs?
, 2011-10-21 20:44, pirms 13 gadiem
Andris5 aizņemts.Izseko Guņu.
, 2011-10-21 20:45, pirms 13 gadiem
kauls rakstīja: Kur ir Andris5 komentārs?
Pamper, kāda tev daļa!
, 2011-10-21 20:49, pirms 13 gadiem
strops rakstīja: Andris5 aizņemts.Izseko Guņu.
Ah tad slavenā pamperu sarakste! Pie tam sarakste ar sevīm ,ne katrs to spēj!
(kauls,stops= viena persona)
Kristers Tobers. Foto: Grasshopper Club Zürich

Tobers atgriežas laukumā pēc diskvalifikācijas, sienāži cenšas izlēkt no pārspēlēm

Šveices Superlīgā otrajā mājas spēlē pēc kārtas uzvarēja Cīrihes "Grasshoppers", šovakar ar 2:0 pārspējot "Yverdon" futbolistus.
Andrejs Cigaņiks. Foto: Marcin Bryja/Widzew Łódź
3

Cigaņiks gūst Lodzas "Widzew" vienīgos vārtus

Polijas Ekstraklases 32. kārtā Lodzas "Widzew" ar 1:3 kapitulēja Lubinas "Zagłębie" priekšā, zaudētāju rindās precīzi sitot Latvijas valstsvienības futbolistam Andrejam Cigaņikam.
Roberts Ozols. Foto: LFF
1

Latvijas futbola vārtsargiem lielā diena – sausās spēles Uzbekistānā un Lietuvā

Savus cietokšņus neieņemtus noturēja Latvijas vārtsargi Roberts Ozols un Ivans Baturins.