Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Rakelam pilna spēle dramatiski uzvarētā Krakovas derbijā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Rakelam pilna spēle dramatiski uzvarētā Krakovas derbijā
"Cracovia" futbolisti līksmo par svarīgo uzvaru
Foto: cracovia.pl

Šodien dramatisku uzvaru Polijas Ekstraklasē izcīnīja Denisa Rakela "Cracovia", kas principiālā derbijā tika galā ar "Wisla" - 1:0. Rakelam pilna spēle. Šai materiālā arī par citiem mūsu futbola leģionāriem.

Deniss Rakels nedēļas vidū uznāca uz maiņu un uzreiz guva uzvaras vārtus Polijas kausa mačā. Ekstraklasē Rakels iznāca pamatsastāvā otro spēli pēc kārtas, turklāt šodienas mačs bija īpašs - principiālais Krakovas derbijs pret "Wisla". Lieki bilst, ka 15 tūkstošu ietilpīgais stadions bija pārpildīts.

Rakels līdz šim pilnu spēli bija aizvadījis tikai vienreiz (3.kārtā 1.augustā), un šodien pienāca otrā reize. Deniss spēlēja izvirzītā uzbrucēja pozīcijā. Lielāko spēles daļu iniciatīva piederēja "Wisla", tāpēc Rakelam daudz nācās spēlēt bez bumbas. Savās epizodēs viņš centās ieķerties bumbā, saglabāt to komandai, un tas arī visnotaļ labi sanāca. Savukārt spēles beigu daļā, kad abas komandas acīmredzami bija pagurušas, parādījās brīvās zonas un pretuzbrukumi abu vienību izpildījumā. Rakels šādos apstākļos kļuva pamanāmāks un pāris reizes piespēlēja partneriem labās pozīcijās.

Tas gan nedeva rezultātu, un spēle tuvojās bezvārtu neizšķirtam, līdz pēdējās sekundēs notika neticamais - "Cracovia" izrāva 1:0 uzvaru. Vispirms "Wisla" aizsargam absolūti nevainīgā epizodē, mēģinot sist bumbu tālu prom (uzreiz arī sekotu finālsvilpe), nogriezās bumba un sekoja stūra sitiens - "Cracovia" spēlētājs Covilo sita ar galvu, "Wisla" vārtsargs bumbu tvēra, taču tiesnesis fiksēja, ka tā jau šķērsojusi vārtu līniju. Uzreiz arī sekoja finālsvilpe - skatītāji ekstāzē, "Cracovia" dramatiska uzvara. Kluba mājas lapā attiecīgs virsraksts - "Krakova ir mūsu!"

Rakelam tagad septiņas spēles, pamatsastāvā pieci un joprojām gūti divi vārti. Pēdējais mačs pirms izlašu pārtraukuma (atgādinām, ka uz Latvijas izlasi izsaukts arī Rakels) "Cracovia" būs 4.oktobrī viesos Gdaņskā pret "Lechia".

Citā Polijas Ekstraklases spēlē Pāvela Šteinbora Zabžes "Gornik" mājās nospēlēja 2:2 tieši ar "Lechia". Šteinbors ielaistajos vārtos nav vainojams. "Gornik" ieņem 4.vietu, taču tikai par diviem punktiem atpaliek no līderes un čempiones Varšavas "Legia". "Cracovia" pacēlusies uz 13.vietu.

Moldovas čempionātā "Tiraspol" nospēlēja 0:0 ar Andreja Kovaļova "Dacia". Mūsu futbolista komanda ar bilanci 5-3-1 saglabājusi 1.vietu turnīrā, par punktu apsteidzot "Veris" un "Sheriff". Tiesa, šīs konkurentes nospēlējušas par maču mazāk. Šīs dienas spēlē Kovaļovs izgāja pamatsastāvā un nospēlēja līdz 72.minūtei. 1.puslaika vidū "Dacia" nerealizēja pendeli, kas tika piešķirta par Tiraspoles futbolista spēli ar roku.

Kārlis Plendišķis līdzšinējās deviņās kārtās Vācijas 4.līgā tikai divreiz nāca uz maiņu 90.minūtē, bet šodien, 10.kārtā, pirmo reizi sezonā devās sākumsastāvā, jo savainoti bija citi divi centra aizsargi. Plendišķa "Oldenburg" izbraukumā ar 3:2 pārspēja "Weiche", mūsu futbolistam pilna spēle. "Oldenburg" pakāpusies uz 11.pozīciju (no 18).

Itālijas 3.līgā Sergeja Vorobjova "Albinoleffe" beidzot tika pie pirmās uzvaras, mājās ar 1:0 pārspējot "Monza". Mūsu uzbrucējs uznāca laukumā uz maiņu 67.minūtē jau pie 1:0. "Albinoleffe" pametusi pēdējo vietu (18. no 20).

Lietuvas čempionātā Antona Jemeļina "Atlantas" ar 3:0 sakāva Mihaila Ziziļeva Klaipēdas "Granitas". Abi mūsu futbolisti nospēlēja visas 90 minūtes. "Atlantas" pakāpusies uz 4.pozīciju, "Granitas" atrodas 7.vietā, taču tikai par punktu apsteidz 8. un pirmspēdējo 9.vietu.

Norvēģijas 2.līgas spēlē nepiedalījās Māris Eltermanis, kura "Alta" viesos ar 0:3 zaudēja "Sandefjord". "Alta" par trim punktiem atpaliek no drošās zonas. Igora Labuta "Atletico CP" pārvarēja Portugāles kausa 2.kārtu, ar 4:0 sagraujot amatieru komandu "Moimenta da Beira". Labuts nespēlēja.