Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Uldriķis: "Nīderlandes kausa 1/8 finālā sajūta bija kā Francija-Argentīna PK finālā"

Rolands Eliņš

Uldriķis: "Nīderlandes kausa 1/8 finālā sajūta bija kā Francija-Argentīna PK finālā"
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Šovakar plkst. 21:00 Roberts Uldriķis un viņa pārstāvētā "Cambuur" komanda cīnīsies par vietu Nīderlandes kausa izcīņas finālā, pusfināla mačā sacenšoties pret augstākās līgas komandu NEC. Pirms gaidāmā mača Uldriķis sarunā ar portāla Sportacentrs.com futbola apskatnieku Edmundu Novicki izteicās par gaidāmo spēli, iepriekš aizvadītajā cīņām un Nīderlandes kausa augsto līmeni.

Roberta Uldriķa "Cambuur" komanda šobrīd ieņem astoto vietu Nīderlandes pirmajā līgā, un zaudējums piektdien ar 0:2 pret zemāk esošo "Emmen" izredzes atgriezties augstākajā līgā nekādi neuzlaboja. Taču "Cambuur" ir cita iespēja šo sezonu padarīt sekmīgu, proti, Uldriķa komanda sasniegusi Nīderlandes kausa pusfinālu. Tajā otrdienas vakarā "Cambuur" cīnīsies pret NEC, kas "Eredivisie" šobrīd ieņem septīto vietu.

NEC pirms nedēļas nospēlēja neizšķirti pret slaveno Amsterdamas "Ajax", tiesa, jāņem vērā, ka "Ajax" aizvada saviem mērogiem ļoti pieticīgu sezonu un ieņem tikai piekto vietu "Eredivisie". Pirms gada NEC Nīderlandes kausā zaudēja astotdaļfinālā, saspringtā mačā, kura papildlaiks beidzās ar 4:4, pendelēs piekāpjoties "Feyenoord". Tagad NEC ceļā uz finālu palikusi tikai Uldriķa komanda, kas ceturtdaļfinālā izsita "Vitesse" ar 3:1 un tēmē uz pirmo kausa finālu kluba vēsturē.

"Ja godīgi, uz panākumiem Nīderlandes kausā cerēju arī jau pirmajā sezonā," sacīja Roberts Uldriķis. "Bijām tikuši līdz astotdaļfinālam, bet tad sanāca dubultā nedēļa, kurā bija arī mūsu derbijs. Treneris nolēma toreiz samainīt sastāvu, jo derbijs patiešām bija daudz svarīgāks nekā kausa astotdaļfināls, un tad mēs zaudējām. Savukārt iepriekšējā sezonā uz kausu es, šķiet, biju apslimis, un zaudējām 4. līgas komandai, kamēr paši vēl spēlējām "Eredivisie"."

""Līdz ar to Nīderlandes kausa līmenis ir augsts, lai vai kuras līgas komanda nāk pretim - tagad arī Amsterdamas "Ajax" izlidoja no kausa pret "Hercules" komandu, arī 4. līgas komandu, ko mēs paši nākamajā kārtā 1/8 finālā apspēlējām tikai 120+1 minūtē. Tā ka kausa līmenis ir augsts, un, ja pirms sezonas man kāds teiktu, ka spēlēsim pusfinālā, es droši vien neticētu. Bet, kad atgriezās Henks (galvenais treneris Henks de Jongs), tad sākām domāt, ka tas ir pilnībā iespējams."

"Varbūt ne gluži pašā kausa izcīņas sākumā, jo tur varēja mierīgi gadīties, ka uzvaram pirmo spēli un tad izlozē pretim saņemam "Ajax" vai "Feyenoord"," turpināja Uldriķis sarunā, kas pilnā apmērā pieejama Edmunda Novicka "Patreon" kontā. "Taču izlozē tikām pie šīs "Hercules" komandas un sapratām, ka ir jāmēģina iet līdz galam, tikt līdz finālam un izcīnīt kausu, jo karjerā nemaz tik bieži negadās iespējas izcīnīt trofeju tik augstā līmenī. Tagad ātrumā pat nevaru nosaukt, kurš cits Latvijas futbolists nesen spēlējis futbola lielvalsts kausa pusfinālā. Jā, Igors Stepanovs Anglijā FA kausā uzvarēja iepriekš, bet vēl.. nevaru iedomāties, tā ka jā, liels sasniegums, un centīsimies tikt līdz finālam."

Astotdaļfināla spēle pret "Hercules" bija paredzēta jau janvāra vidū, taču sniega un apsaluma tika pārcelta uz 25. janvāri, un Uldriķis pastāstīja, ka tas viņam devis vairāk laika atgūties no mikrotraumas un būt gatavam aizvadīt visas 120 minūtes šajā saspringtajā spēlē.

"Tāpat mača beigās knapi varēju kājas pavilkt," viņš atzina. "Bet to jau komandā pirms spēles teicām, ka, aiziet, ejam ar pilnu koncentrēšanos, nedarām stulbas lietas un aizvadām drošu maču. Bet kā sanāca? Ielaidām pendeli pirmajā minūtē," Uldriķis pasmējās. "Kad bija 0:2, palīdzēja, ka vietējie paši kaut ko izmeta laukumā un spēle tika pārtraukta uz brīdi. Pamainījām taktiku, spēlējām uz tālajām piespēlēm, un man sanāca divreiz nomest bumbu pa sitienam, kas noveda pie vārtiem."

"Tā bija viena no trakākajām spēlēm. Man bija tāda sajūta, it kā te laukumā būtu Pasaules kausa fināls starp Franciju un Argentīnu. Protams, nesalīdzināmi citādā līmenī, bet sajūtu ziņā tagad sapratu, kā viņi tur finālā varēja justies," norādīja Uldriķis, kura pārstāvētā "Cambuur" šajā mačā pamatlaika pēdējās desmit minūtēs no 0:2 panāca 2:2, pēc tam papildlaikā uzvarot ar 4:3.

Otra pusfināla spēle Nīderlandes kausā tiks aizvadīta ceturtdien, kad spēkosies "Feyenoord" un "Groningen" vienības. Arī fināla datums jau noteikts - 21. aprīlis.

  -1 [+] [-]

, 2024-02-27 10:35, pirms 2 mēnešiem
Labi, labi, mierīgs paliec, Uldriķi

  +1 [+] [-]

, 2024-02-27 10:55, pirms 2 mēnešiem
Tomasons rakstīja: Labi, labi, mierīgs paliec, Uldriķi
Uldriķim patīk stumt mākoņus.

  +6 [+] [-]

, 2024-02-27 11:33, pirms 2 mēnešiem
Malacis! Lai izdodas!

  -1 [+] [-]

, 2024-02-27 11:34, pirms 2 mēnešiem
Tā pat Krolis stāstīs par Bohēmijas kartupeļu laukiem.

  -1 [+] [-]

, 2024-02-27 11:35, pirms 2 mēnešiem
Minhauzens

     [+] [-]

, 2024-02-27 14:18, pirms 2 mēnešiem
Čalis nedaudz sajauca. Sajūta bija nevis kā FRA-ARG spēlē, bet kā Metta-Skanstes spēlē.

  -3 [+] [-]

, 2024-02-27 15:22, pirms 2 mēnešiem
Kā viņš var zināt pie vella kāda sajūta bija soēlēt FRA vs ArG pasaules kausa finālā..

  -1 [+] [-]

, 2024-02-27 16:04, pirms 2 mēnešiem
Madzigais rakstīja: Kā viņš var zināt pie vella kāda sajūta bija soēlēt FRA vs ArG pasaules kausa finālā..
viņš izgāja messi vietā beigās

  -3 [+] [-]

, 2024-02-27 16:19, pirms 2 mēnešiem
Sēnes saēdies?

     [+] [-]

, 2024-02-27 19:31, pirms 2 mēnešiem
Uldrikis vienmer te sanem heitu, jo redz pelekajiem latviesiem ar padomju laika domsanas mantojumu rodas problemas un skaudiba par cilveku, kuram ar parliecibu un mentalitati viss ok. Viens no musu labakajiem futbolistiem pedejos gados, kuram pilnigi normals salidzinajums tiem, kuri prot lasit un izprast lietu butibu, bet te tapat 90% komenataru noliek Uldriki, kurs spels Niderlandes kausa pusfinala un ir svarigs komandas speletajs. Pat raksta ir paskaidrots, ka vins doma pilnigi citu limeni ka PK.
Kauns par Jums tautiesi. Ta musu mentalitate daudziem ir dirs@. Nevis atbalsts un slavinasana, bet viena nopelsana.