Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Šteinbors un E. Višņakovs cīnīsies viens pret otru Lielajā Silēzijas derbijā

Rolands Eliņš

Šteinbors un E. Višņakovs cīnīsies viens pret otru Lielajā Silēzijas derbijā
Pāvels Šteinbors
Foto: Onet.pl

Sestdien Polijas Ekstraklasē futbolā paredzēts divu Silēzijas komandu derbijs, proti, Hožuvas "Ruch" uzņems Zabžes "Gornik". Šajā duelī plānota arī divu Latvijas futbolistu - Eduarda Višņakova un Pāvela Šteinbora - dalība, kuri vietējiem medijiem izteikuši viedokli par gaidāmo cīņu un tās niansēm.

Pāvels Šteinbors divreiz jau piedalījies Lielajā Silēzijas derbijā, savukārt Eduardam Višņakovam šis būs pirmais šāda veida mačs. "Kopš esmu Polijā, daudz dzirdu runas par derbijiem Silēzijā, Krakovā un Lodzā," Katovices avīzei "Sport" stāsta Višņakovs. "Diemžēl, kad spēlēju Lodzā, nebija iespējas uzspēlēt pret Lodzas LKS, jo šis klubs spēlēja līgu zemāk. Tad nu taisnība, ka sestdien man pirmoreiz būs tik svarīgs mačs. Klubā daudz par to runā, būs pilnas tribīnes, bet mēs centīsimies izdarīt visu, lai uzvarētu."

Višņakovs arī uzsver, ka derbijos nav piedalījies ne tikai Polijā, bet vispār savā karjerā: "Latvija ir maza valsts, kurā dzīvo mazāk par diviem miljoniem cilvēku, un liela daļa ir Rīgā. "Skonto" ir lielākais un slavenākais klubs, taču tam nav tāda īsta pretinieka. Turklāt pirms kādiem desmit gadiem tas bija daudz spēcīgāks. Bet pie tādiem maziem derbijiem varam pieskaitīt "Ventspils" un "Liepājas" tikšanos. Arī spēlējot Kazahstānā, īstu derbiju neizbaudīju."

Turnīra tabulā abi klubi gan ir pretējās pozīcijās, proti, Šteinbora "Gornik" trešajā vietā, Hožuvas "Ruch" - 14. pozīcijā ar tikai vienu uzvaru desmit spēlēs. Šteinbors gan uzsver, ka derbijā tam lielas nozīmes nav, jo motivācija uzvarēt ir abām pusēm: "Varbūt arī esam favorīti, taču tikai uz papīra. Protams, ka vēlamies uzvarēt, bet jābūt gataviem "mazam kariņam", šī vārda pozitīvā nozīmē. Tas pats attiecas arī uz Eduardu - varbūt viņš vēl nespēlē savā labākajā līmenī, taču nepieciešams laiks iekļauties komandā."

"Kad pēdējo reizi tikāmies, Pāvels man vaicāja: "Nu kāpēc tu izvēlējies tieši "Ruch", manu lielāko konkurenti?""ar smaidu atceras Višņakovs. Abi viens pret otru spēkojušies tikai vienreiz, jo, kad Višņakovs sācis spēlēt Virslīgā, piecus gadus vecākais Šteinbors jau bija devies uz ārzemēm. Viņu vienīgā tikšanās bija "Gornik" un "Widzew" mačs Polijā.

Pēc šīs spēles, kurā sāksies rīt 21:30 pēc Latvijas laika, abiem futbolistiem paredzēta pievienošanās Latvijas izlasei EČ kvalifikācijas turnīra spēlēm pret Islandi un Turciju. "Jau svētdien lidošu uz Latviju, tur arī noteikti varēsim ar Eduardu izrunāties par derbija gaitu. Vēl gan redzēsim, kurš no mums varēs jokot," smejas Šteinbors. "Savukārt par Latvijas izlasi - mūsu treneris Marians Pahars izteicies, ka tieši šie divi mači parādīs, uz ko tieši mēs esam spējīgi. Paši gan nevēlāmies dāvināt punktus nevienam."

Kamēr viņi gatavojas derbijam un par savu vietu pamatsastāvā var būt vairāk vai mazāk droši, iespējams, ka "Ruch" drīz apsteigs "Gornik" Latvijas leģionāru skaita ziņā. Lai arī tika ziņots, ka Aleksandrs Fertovs nav spējis vienoties par līguma nosacījumiem ar Hožuvas klubu, "Ruch" sporta direktors Mariušs Klimeks pavēstījis, ka varētu tomēr notikt pretējais: "Līdz līguma noslēgšanai ar Fertovu palikuši tikai sīkumi, domāju, ka jau šodien viss tikss nokārtots oficiāli." Jāatgādina, ka "Ruch" ļoti ilgi kaulējās par līguma nosacījumiem arī ar Višņakovu un tikai pēc ilgāka laika apstiprināja parakstīto vienošanos.

Izmantotie resursi:
Katowicki Sport