Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Lieliski Hammarstrēmas vārti mazākumā izcīna Zviedrijai 3. vietu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lieliski Hammarstrēmas vārti mazākumā izcīna Zviedrijai 3. vietu
Zviedrijas futbolistes
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules kausa (PK) bronzas godalgas Vācijā izcīnījušas Zviedrijas futbolistes, kuras mazākumā ar 2:1 pieveica Francijas komandu. Uzvaras vārtus astoņas minūtes pirms spēles beigām ar fantastisku sitienu guva Marī Hammarstrēma.

Kā jau tas ierasts spēlēs par 3. vietu, tika spēlēts atklātais futbols, komandām vairāk domājot par uzbrukumu. Pirmajā puslaikā tika gūti vieni vārti. Izturējušas nelielu Francijas spiedienu, zviedrietes iedzēla ar vārtiem ne no kā. Tālu piespēli no savas laukuma puses Francijas soda laukumā uztvēra Lota Šelina un, sitot uzreiz no gaisa, pasita bumbu garām no vārtiem izskrējušai Beranžērei Sapovičai – 1:0.

Sapoviča šajā epizodē guva potītes savainojumu un tika nomainīta. Viņas vietā devās Selīne Deville, kura pirmā puslaika kompensācijas laikā atvairīja no neliela attāluma izdarīto Šelinas sitienu. Pēc pirmajām 45 minūtēm 1:0 skandināviešu labā, savukārt Francija vistuvāk vārtu guvumam bija pēc Elīzes Busalijas raidījuma, kad bumba trāpīja pa vārtu stabu.

Otrais puslaiks sākās ar Francijas uzbrukumu vilni, kas 56. minūtē atalgojās ar gūtiem vārtiem. Zviedrietes iekrita ar mākslīgās aizmugures veidošanu, un Elodija Tomisa no soda laukuma robežas sita precīzi apakšējā stūrī – 1:1.

64. minūtē rezultātam bija jākļūst 2:1 Zviedrijas labā. Žozefīne Ekvista atsaucās uz tālu piespēli no kļuva aci pret aci ar Devilli, aizmeta bumbu garām vārtsardzei, taču trāpīja pa vārtu stabu. Mirkli vēlāk laukuma pretējā galā pa stabu pēc stūra sitiena sarežģītākā situācijā trāpīja Tomisa.

68. minūtē Zviedrija palika mazākumā. Par spērienu pretiniecei tika noraidīta Ekvista. Viņa atbildēja uz Sonjas Bompastores sitienu, ko tiesneses nepamanīja. Palikušas mazākumā, zviedrietes bīstamāk uzbruka pēc standartsituācijām un tieši tādā veidā arī guva uzvaras vārtus.

82. minūtē Francijas futbolistes nespēja aizsist bumbu prom no sava soda laukuma pēc stūra sitiena izspēles. Bumbu pie soda laukuma uzņēma Marī Hammarstrēma, eleganti pārcēla to pāri pirmajai aizsardzei, ar māņkustību tika garām vēl vienai francūzietei un ar kreiso kāju trieca bumbu zem vārtu pārliktņa – 2:1. Priekšpēdējā minūtē Zviedrijai paveicās, jo tiesneses nepamanīja Sāras Tunebro spēli ar roku savā soda laukumā. Zviedrijas komanda nosargāja uzvaru (2:1) un izcīnīja 3. vietu.

Zviedrija trešo reizi tikusi pie PK medaļām. Pašā pirmajā turnīrā 1991. gadā zviedrietes ieguva bronzu, bet 2003. gadā izcīnīja sudraba godalgas. Čempionāts noslēgsies rītvakar, kad plkst. 21:45 finālā Frankfurtē tiksies divkārtējās čempiones amerikānietes un šī turnīra lielākā pārsteiguma autores japānietes.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-07-16 20:33, pirms 13 gadiem

     [+] [-]

, 2011-07-16 20:40, pirms 13 gadiem
francuzietes izprovoceta sarkanaa kartiite beigaas shiim nostraadaaja par sliktu

  +1 [+] [-]

, 2011-07-16 20:40, pirms 13 gadiem
Skaisti vārti, skaista uzvara!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-16 21:39, pirms 13 gadiem
Vēlreiz pierādījās, ka sieviešu futbols ir neprognozējams un specifisks. Zviedrietes izvēlējās pareizu taktiktu, spēlējot uz pretuzbrukumiem, jo izdevās izveidot vairāk bīstamu momentu, nekā francūzietēm. Jānoraida bija abas divas "karatistes". Ar zviedrietes noraidījumu francūzietes vairāk zaudēja arī psiholoģiski, jo Bompastēra visu laiku tika izsvilpta. Ko tas viņai nodarīja, varēja redzēt pēc spēles, kad viņa sapsihojās.

Rezultāts taisnīgs un zviedrietes smukākas! Tagad varēs pelnīti "atlaist" stresu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja