Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Piecas Ziemeļkorejas futbolistes pieķertas dopinga lietošanā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Piecas Ziemeļkorejas futbolistes pieķertas dopinga lietošanā
Jona Sunsona un Sima Poka Jona
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules kausa (PK) finālturnīra, kas notiek Vācijā, laikā dopinga lietošanā pieķertas piecas Ziemeļkorejas futbolistes.

Pirms nedēļas parādījās informācija, ka divām Ziemeļkorejas futbolistēm – Jonai Sunsonai un Simai Pokai Jonai – pozitīvu dopinga analīžu dēļ Vācijā notiekošais PK beidzās jau pēc pirmajām divām spēlēm.

Saskaņā ar FIFA noteikumiem, ja kādas komandas sastāvā vairāk par vienu futbolistu pieķerti aizliegto vielu lietošanā, visai komandai jāveic analīzes turnīra laikā. Tas novedis pie tā, ka dopinga lietošanā pieķertas vēl trīs korejietes. Tādējādi uzreiz piecām šīs valsts pārstāvēm konstatētas pozitīvas analīzes. Pārējo trīs futbolistu vārdi netiek atklāti.

Pēdējais dopinga gadījums PK ietvaros tika konstatēts 1994. gadā, kad ASV notika vīriešu turnīrs. Toreiz pieķerts tika leģendārais argentīnietis Djēgo Maradona.

Ziemeļkorejas futbolistes Vācijā izcīnīja vienu punktu (pēdējā spēlē bezvārtu neizšķirts ar Kolumbiju), bet trīs mačos nespēja gūt nevienus vārtus.

PK šodien spēle par 3. vietu, kurā Zviedrija spēlēs ar Franciju, bet lielais fināls rīt plkst. 21:45. Japāna centīsies pārsteigt arī ASV.

Izmantotie resursi:
FIFA.com - Fédération Internationale de...

  +2 [+] [-]

, 2011-07-16 16:30, pirms 13 gadiem
draud pastrādāšana raktuvēs!!!

  +2 [+] [-]

, 2011-07-16 17:05, pirms 13 gadiem
Es dzirdēju, ka Ziemeļkorejā tādas lietas var beigties pat ar nāves sodu. Ja tiek aptraupīts visas "Demokrātiskās" tautas un viņu diženā vadoņa "labais" gods.

     [+] [-]

, 2011-07-16 17:51, pirms 13 gadiem
engine9 rakstīja: Es dzirdēju, ka Ziemeļkorejā tādas lietas var beigties pat ar nāves sodu. Ja tiek aptraupīts visas "Demokrātiskās" tautas un viņu diženā vadoņa "labais" gods.
bet no otras puses nedomāju ka šie dopinga lietošanas gadījumi ir notikuši bez izlases vadības un iespējams arī daudz augstāk esošu amatpersonu ziņas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-16 18:42, pirms 13 gadiem
ottolarijs
tur uz dopingu balstās visa sporta sistēma. Var atcerēties kā sportistus kačāja PSRS vai VDR ,Z -Korejā, manuprāt, nav īpaši savādāk.

Ari tas saucamas demokratiskas valstis,ka piemeram,Asv lietoja un ari tagad lieto dopingu.

Mans viedoklis ir tads,ka protams,futbola fiziskais svariga lieta,bet tomer tas ir komandas sporta veids un nesastav tikai no fiziska-tapec nav tik liela jega lietot ka piemeram indvidualajos sporta veidos.
Nu sports ir netirs ko tur padarit-lielais sports
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-17 03:10, pirms 13 gadiem
Maradonu pieķēra nevis par dopingu bet par kokainu!

     [+] [-]

, 2011-07-17 13:49, pirms 13 gadiem
Kāda jēga no tā dopinga, ja nevienu uzvaru nevar gūt.. pat nevienus vārtus..